انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: چرا گنو را بهمراه نام لینوکس بکار می بریم؟  (دفعات بازدید: 3831 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Digi Ladder

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2

سلام

چرا همیشه عبارت گنو را بهمراه نام لینوکس بکار می بریم؟

ممنون

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
سیستم عامل از بخش های مختلفی تشکیل شده.
پروژه‌ای برای ایجاد یک سیستم عامل به اسم گنو ایجاد شد.
تا سال 1991 تقریبا تمام قسمت های مورد نظر به جز کرنل سیستم عامل گنو آماده بودند.
لینوس تروالدز کرنلی که برا خودش نوشته بود رو آزاد کرد.
از کنار هم گذاشتن ابزارهای گنو و کرنل لینوکس سیستم عامل گنو/لینوکس ایجاد شد.
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین احسان☺

• Full Member
  • *
  • ارسال: 220
سلام
گفتن اون عبارت اشتباهه.تقریبا بجز بنیاد گنو و طرفدارهاش کسی این رو به کار نمیبره.
توزیع هایی مثل اوبونتو ردهت و... خودشون رو مبتنی بر لینوکس معرفی میکنن.
تنها توزیع درست و حسابی که دیدم گنو/لینوکس ر بکار ببره دبیانه که اونم وضعیتش مشخصه.
درصد بسیار کمی از یوزر اسپیس سیستم عامل رو ابزار های پروژه گنو تشکیل میدن.

آفلاین abedzadeh

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1597
  • aliila
الان دعوا میشه ;D
به گروه کاربران اوبونتوی ایرانی در جامعه ی استیم بپیوندید
http://steamcommunity.com/groups/Ubuntu-Iran
بازی های تحت پوشش : Dota2

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • حل نشو ؛ حل میشه
الان دعوا میشه ;D
منتظر بودم که دوباره یه حاشیه ایجاد بشه ولی حاشیهٔ خنده‌آور اینطوری خیلی وقت بود ندیده بودم
فرانکل در ( انسان در جستجوی معنا ) باید لینوکس رو پیشنهاد بده و معرفی کنه چون همیشه کار برای انجام دادن داره ...

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19811
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
چون اسم سیستم‌عامل گنو هست و لینوکس فقط کرنل اونه. عبارت لینوکس رو فقط برای اشتباه نشدن «سیستم‌عامل گنو با کرنل لینوکس» با «سیستم‌عامل گنو با کرنل گنو هرد» یا «سیستم‌عامل گنو با کرنل فری‌بی‌اس‌دی» به اسم سیستم‌عامل اضافه می‌کنیم و مي‌گیم گنو/لینوکس، گنو/هرد یا GNU/kFreeBSD.
در یک جمله چون سیستم‌عاملی به اسم لینوکس وجود نداره
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین ساسان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 991
چپوندن اسم گنو کنار لینوکس پروپاگاندا استالمنه. دوست داشتی برای اطلاعات بیشتر این ارسال رو بخون.
برای تماس با من: hello [at] sasan.me

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1274
  • دین بدون خرد مانند خرد بدون دین بی معناست
گنو/لینوکس گفتنش سخته من یا به جاش اسم توزیع رو می گم یا به طور کلی می گم لینوکس ، حالا شما سه ساعت روضه بخون که لینوکس خودش ار گنو هست و اینجور حرفها که مثلا لینوکس یه بخش از سیستم عامل گنو هست ! اگر واقعا ریچارد استالمن و انجمن نرم افزارهای آزاد اینقدر قوی بود یه فکری به حال هرد می کرد ، تا وقتی لینوکس نیومده بود ، گنو داشت غاز می چروند ، به جای تشکر بگیم اصلا سیستم گنو صحیح تره ! این هم شد حرف ! ، یه لطفی کرد لینوس تروالدز اومد هسته لینوکس رو تحت پروانه GPL داد ، اینه جای تشکر  :o
عاقبت انحصار شکست و سرانجام کمونیسم گنویی دیکتاتوریست !
الگوی متن باز از هر جهت بر الگوی نرم افزار آزاد رجحان دارد
وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1322
زیاذ سخت نگیرید بین علما هم اختلاف است :).

مثلا ابونتو، ابونتو است نه گنو لینوکس ابونتو!

اصلا ما نسخه ای به نام لینوکس نداریم که بگیم گنو لینوکس،‌لینوکس کرنل است یک برنامه مثل لیبره آفیس.

خوبه از فردا بگویند گنو لیبره آفیس:)

پس گنو لینوکس می شود هسته لینوکس با برنامه های گنو.

لینوکس -> یک برنامه است. هسته سیستم عامل.

اگر جایی اشتباه کردم لطفا تذکر بدهید.
« آخرین ویرایش: 19 آذر 1393، 07:41 ق‌ظ توسط alend »

آفلاین احسان☺

• Full Member
  • *
  • ارسال: 220
alend
این علما دقیقا کیان؟
لینوکس +برنامه های گنو نه! اصلی ترین بخش سیستم عامل یعنی لینوکس + چند هزار برنامه ی دیگه که یه درصدی از این ها از ابزار های پروژه گنو هستن.

آفلاین alend

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1322
alend
این علما دقیقا کیان؟
لینوکس +برنامه های گنو نه! اصلی ترین بخش سیستم عامل یعنی لینوکس + چند هزار برنامه ی دیگه که یه درصدی از این ها از ابزار های پروژه گنو هستن.
http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Stallman
http://en.wikipedia.org/wiki/Linus_Torvalds

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
اگر واقعا ریچارد استالمن و انجمن نرم افزارهای آزاد اینقدر قوی بود یه فکری به حال هرد می کرد ، تا وقتی لینوکس نیومده بود ، گنو داشت غاز می چروند
من دارم از هسته‌ی هرد استفاده می‌کنم و مشکلی هم ندارم باهاش! از لینوکس هم پایدارتر بوده برام. در ضمن سال‌ها قبل از این که لینوکس بتونه روی چیزی غیر از i386 و دیسک‌هایی که خود توروالدز توی خونه‌اش داشت اجرا بشه، سیستم‌عامل گنو داشت کار مي کرد.
در ضمن کرنل لینوکس از لحاظ ساختاری واقعاً سیستم خوبی نیست، مطمئناً از داروین و NT بهتره، ولی مثلاً حتا از مینیکس هم بهتر نیست. ولی خب چیزیه که استفاده می‌شه دیگه. همون طور که انتظاری نداریم از فردا همه دیگه ویندوز استفاده نکنن، انتظار هم نداریم از لینوکس استفاده نشه، چون چیزیه که داره کار می‌کنه به هر حال و کلّی تجارت بر بسترش شکل گرفته
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
لینوکس میتونه به عنوان یکی از قسمت های مهم سیستم عامل به کار گرفته بشه! میشه خیلی راحت هم جایگزینش کرد! وقتی با یک کرنل دیگه جایگزین شده هم حتماانتظار دارن به سیستم عامل بگیم لینوکس.

..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
مشکل اصلی اینه که تعریف دقیقی از سیستم‌عامل نیست. حرف من طبق آخرین تعریف اندرو تنن‌باوم استاد بزرگ سیستم‌عامله که سیستم‌عامل رو این‌جوری تعریف می‌کنه:
نقل‌قول
سیستم‌عامل به مجموعه‌ای نرم‌افزاری گفته می شود که شامل کرنل و تمام برنامه‌هایی است که مستقیماً با کرنل کار می‌کنند، مانند کامپایلر، کتاب‌خانه‌ها، توابع سیستمی و…
کرنل برنامه‌ایه که مستقیماً با سخت‌افزار سروکار داره و وظیفه‌ی تخصیص منابع سخت‌افزاری رو بر عهده داره. لینوکس همون‌طور که خودش ادّعا می‌کنه فقط یه کرنل هست و باید اون رو داخل سیستم‌عامل دیگری مثل گنو یا اندروید یا… به کار برد. برای همین نمی‌شه به کلّ سیستم‌عامل گفت لینوکس. از اون‌جایی که در سیستم‌عامل گنو/لینوکس، تقریباً تمامی قسمت‌های غیر از کرنل، مربوط به «سیستم‌عامل گنو» هستن، بهش می گیم گنو/ لینوکس.

توجّه داشته باشید که سیستم‌عامل گنو (۱۹۸۳) رو با پروژه‌ی گنو (۱۹۸۴) اشتباه نگیرید. پروژه‌ی گنو ربطی به سیستم‌عامل نداره و هدفش ایجاد نرم‌افزار کاربردی (اپلیکیش) آزاد بوده که توی سیستم‌عامل گنو استفاده بشه.