انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: کدام سیستم عامل؟  (دفعات بازدید: 2213 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین alone1992

• Newbie
  • *
  • ارسال: 9
کدام سیستم عامل؟
« : 08 دی 1393، 01:35 ب‌ظ »
سلام
با توجه به ویژگی هایی که من می گم به نظر شما کدام سیستم عامل برای شخص بنده مناسب هستش؟

- کار با تعداد کمی از نرم افزارهای مهندسی مثل متلب و احتمالا اتوکد و ...
- کار با موتورهای بازی سازی unity3d
- کار با گیمپ و بلندر
- مرور وبسایتها و حداکثر وضعیت آب و هوا و سایتهای خارجی
- پخش موسیقی و مشاهده فیلم به ندرت

ویژگی ظاهری که به شخصه خیلی خیلی برام مهمه اینه که حدالامکان تیره باشه و با طرح بسیار ساده و دکمه های کم (از اینترفیسی که چندصدتا منو و دکمه و ... با کاربرد کاملا متفاوت رو تو یک اینچ جا چپوندن متنفرم) تقریبا چیزی مثل ویندوز 8.1 ، با طراحی ربع مستطیلی ساده و ترکیبی از این تصاویر :

خودم بین فدورا ، گنوم ، لینوکس مینت دو به شک هستم ،
 سادگی گنوم توی اسکرین شاتهاش خیلی به چشم میاد ، شباهت کمتری به ویندوز داره
 ویزارد داشتن فدورا به دلم می شینه چون می دونم چیکار دارم می کنم و حجم چقدر دارم و مشکل از کجاست و مثل اوبونتو وسط کدها و ترمینال و عبارت های مخففی که دقیقا مشخص نیست برای چی هست هاج و واج نمی مونم.
لینوکس مینت هم خیلی از فایلها و نرم افزارها مشخصه که کجا قرار گرفتن و خیلی در دسترس تر هستند.
داشتن هلژ و جامعه درست و حسابی هم مهمه.
ضمنا من سیستم عامل رو برای لپ تابم می خوام و مصرف باتری خیلی برام مهم هستش.
خیلی خوشحال میشم جوابم رو بدید یا یک لینک از مقایسه پرفورمنس و ... در اختیارم قرار بدید.
با تشکر
« آخرین ویرایش: 08 دی 1393، 01:38 ب‌ظ توسط alone1992 »

آفلاین abedzadeh

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1597
  • aliila
پاسخ : کدام سیستم عامل؟
« پاسخ #1 : 08 دی 1393، 01:40 ب‌ظ »
در مورد توزیع نظری ندارن ولی فرق زیادی نمیکنه چی باشه

برای میزکار ، اگه سادکی رو دوست دارید openbox خوبه
و خیلی بهتر از اون awesome که واقعا ساده و. کاربردیه و از حداکثر فضای مانیتور استفاده میکنه
البته این دو خیلی خیلی ساده هستند. ولی گفتم اینا رو هم در ذهن داشته لاشید بد نیست
به گروه کاربران اوبونتوی ایرانی در جامعه ی استیم بپیوندید
http://steamcommunity.com/groups/Ubuntu-Iran
بازی های تحت پوشش : Dota2

آفلاین Amir Emad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 419
« پاسخ #2 : 08 دی 1393، 01:50 ب‌ظ »
unity3d نسخه لینوکس داد یا شما با واین میخواین کار کنید ؟

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #3 : 08 دی 1393، 02:21 ب‌ظ »
برای کارهایی که مد نظرتون هست، فدورا بهترین گزینه هست
اون گنوم هم فقط میزکاره. توزیع نیست.
فدورا، هم گنوم داره، هم کی دی ای. هر کدوم دوست داشتین می تونین استفاده کنین. KDE اصلا ساده نیست و کلی تنظیمات داره (عشق من  ;D) پس KDE بدردتون نمیخوره.
پس همون فدورا 21 رو اگه نصب کنین به هدفتون رسیدین.  ;)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین ali200079

• Newbie
  • *
  • ارسال: 12
  • زندگی اینه باعث صدمه تو نه مثل سریالای چرت شبکه دو
« پاسخ #4 : 08 دی 1393، 03:22 ب‌ظ »
به نظرم اوبونتو دسکتاپ خیلی عایلیه ساده س
سخت افزار زیاد نمیخواد
سرعت عالی
////سید علی\\\\

آفلاین AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 506
  • :(
« پاسخ #5 : 08 دی 1393، 05:44 ب‌ظ »
torque game engine فکر کنم برای لینوکس پورت شده و زمزه هایی برای پورت شدن cry engine به لینوکس به گوش میرسه. در اون صورت اگه قصدتون بازیسازی برای کامپیوتر هست  لازم نیست به فکر یونیتی باشید چون وجود این دو نبودش رو کاملا جبران میکنن در صورتی که برای گوشی میخواید بازی بسازید من فقط monogame و cocos2d میشناسم که فریمورک هایی سخت ولی قدرتمند هستند

xfce هم رابط کاربری به شدت و بطور وحشتناک قابل شخصی سازی هست . اولش شبیه ویندوز ۹۸ هستش ولی با دو دستکاری میشه شبیه هر چیزی کردش
این وبلاگ هم در رابطه با این رابط کابری زیاد نوشته
amirsamimi.mihanblog.com

آفلاین Amir Emad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 419
« پاسخ #6 : 08 دی 1393، 06:00 ب‌ظ »
برای موتور بازی سازی

ogre3d
panda3d
unreal engine 4 بهترین انجین ها هستند با c++ هم ساخته شدند میتونید توی هر سیستمی اجراش کنید

آفلاین alone1992

• Newbie
  • *
« پاسخ #7 : 08 دی 1393، 06:39 ب‌ظ »
unity3d نسخه لینوکس داد یا شما با واین میخواین کار کنید ؟
نه با واین از یونیتی استفاده خواهم کرد. البته در فیدبک یونیتی کاربرای خیلی زیادی این پیشنهاد رو دادن ولی فعلا تمرکز اصلی یونیتی روی مسائل دیگری هستش ، حتی نسخه 64 بیت رو هم ارائه نمی کنن.
برای کارهایی که مد نظرتون هست، فدورا بهترین گزینه هست
اون گنوم هم فقط میزکاره. توزیع نیست.
فدورا، هم گنوم داره، هم کی دی ای. هر کدوم دوست داشتین می تونین استفاده کنین. KDE اصلا ساده نیست و کلی تنظیمات داره (عشق من  ;D) پس KDE بدردتون نمیخوره.
پس همون فدورا 21 رو اگه نصب کنین به هدفتون رسیدین.  ;)

خیلی ممنون از راهنماییتون و با تشکر از همه دوستان
به نظرتون کدوم یکی از توزیع ها نیاز به نصب ابزار کمتری داره ، ابزارهای پرکاربرد رو خودش داره و نیاز به دانلود جداگانه نیست.
پس بین لینوکس مینت و فدورا شما فدورا رو پیشنهاد می کنید؟
آیا می تونم از نسخه ی 12 یا 13 اوبونتو که قبلا دانلود کردم استفاده کنم و آپدیتش کنم و نرم افزارهای مختلف رو نصب کنم و همینطور میز کار رو یا کلا برم سراغ فدورا و ... ؟
نکته ای که یادم رفت اینه که فدورا پشتیبانی هر نسخه اش به قدر کافی طولانی هستش؟ و آپدیتها معمولا چه حجمی دارن؟
در مورد دوستانی که موتور بازی سازی پیشنهاد دادن هم خیلی ممنون زبان تخصصی بنده جاوا اسکریپت و سی شارپ هستش و مدتهاست از یونیتی استفاده می کنم تقریبا از سال 88 یا 89 تا امروز یعنی تقریبا از نسخه 2 تا 4 و اگه خدا بخواد 5 هم استفاده می کنیم ، برای موبایل بازی می سازم اندروید و ویندوز فون و گه گاه آی او اس . اینجا تمرکز اصلیم روی سیستم عامل هستش.
ممنون
« آخرین ویرایش: 08 دی 1393، 06:47 ب‌ظ توسط alone1992 »

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 08 دی 1393، 06:59 ب‌ظ »
نقل‌قول
خیلی ممنون از راهنماییتون و با تشکر از همه دوستان
به نظرتون کدوم یکی از توزیع ها نیاز به نصب ابزار کمتری داره ، ابزارهای پرکاربرد رو خودش داره و نیاز به دانلود جداگانه نیست.
پس بین لینوکس مینت و فدورا شما فدورا رو پیشنهاد می کنید؟
آیا می تونم از نسخه ی 12 یا 13 اوبونتو که قبلا دانلود کردم استفاده کنم و آپدیتش کنم و نرم افزارهای مختلف رو نصب کنم و همینطور میز کار رو یا کلا برم سراغ فدورا و ... ؟

ببینید همه این توزیع ها ابزار های پیشفرض کاربرها رو دارن. چرا؟؟ چون از میزکارهای خیلی قوی ای استفاده می کنن
مثلا فدورا داره از گنوم استفاده می کنه. گنوم فقط میزکار نیست. کلی نرم افزار داره که همه به اسم گنوم توسعه داده شدن. البته اینکه مثلا لیبر آفیس توی فدورا باشه یا نه خبر ندارم. ولی بیشتر پیشفرض مثل
پلیر
ارشیو منیجر
ادیتور
پی دی اف ریدر
فوتو ویوور
دانلود منیجر
براوزر
فایل منیجر
ایمیل منیجر
و و و
رو دارن.
حالا مثلا توی مینت وی ال سی نصبه ولی تو فدورا گنوم پلیر نصبه. یا ممکنه توی فدورا آفیس نباشه (خبر ندارم چون خیلی باهاش کار نکردم تا حالا)
اوبونتو  هم چون گنومه (یونیتی پوسته ای واسه گنومه) پس همون برنامه های پیشفرض گنوم رو داره + آفیس یا قدیما که گیمپ هم داشت
فدورا از این جهت خوبه که اتوکدی که شما میخواین براش موجوده.

اوبونتوهای قدیمی رو میتونید آپگرید کنید ولی پیشنهاد اینه که از آخرین نسخه به صورت رسمی استفاده کنین. یعنی 14.04 یا 14.10 رو دانلود کنید و نصب کنید.برنامه های زیادی لازم نیست نصب کنید. یعنی حجم دانلود زیادی نیاز ندارن. چون بیشتر کتابخانه ها و پیش نیاز ها در توزیع موجوده و یه برنامه ی مثلا 100 مگی ممکنه توی توزیع شما با 20 مگ دانلود بشه. (چون اون 80 مگ قبلا توسط برنامه های دیگه دانلود شده)

نقل‌قول
نکته ای که یادم رفت اینه که فدورا پشتیبانی هر نسخه اش به قدر کافی طولانی هستش؟ و آپدیتها معمولا چه حجمی دارن؟
راجب به این قسمت نظری ندارم (چون کاربر فدورا نیستم)

کلا من فدورا رو از جهت کار با  اتوکد بهتون پیشنهاد دادم و میزکار گنوم چون میگین طرفدار سادگی هستین

وگرنه اگه بخواهید از معادل اتوکد استفاده کنید یا گنوم رو روی توزیع دیگه نصب کنید، پس مینت هم گزینه ی خوبیه
البته مینت، گنوم 3(شل) نداره. مینت با چهار میزکار
kde
xfce
mate
cinnamon
ارائه میشه که سینامون و mate از گنوم کلاسیک منشعب شدن. یعنی این گنومی که ازش اسکرین شات گرفتین رو ندارن. ولی به احتمال خیلی زیاد میشه گنوم شل رو توی توزیع مینت سینامون نصب کرد.
بهترین راه اینه که شما هر دو توزیع رو دانلود کنید و لایو تست کنید ببینید کدوم توزیع نیاز نرم افزاریتون رو برطرف می کنه و با کدوم میزکار راحت تر هستین  ;)
من یک سال و خورده ایه که کاربر گنو/لینوکسم. شاید نزدیک به 10 میزکار و 20 توزیع مختلف رو تست کردم تا رسیدم به کوبونتو14.04 با میزکار KDE ;)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین alone1992

• Newbie
  • *
« پاسخ #9 : 08 دی 1393، 07:49 ب‌ظ »

ببینید همه این توزیع ها ابزار های پیشفرض کاربرها رو دارن. چرا؟؟ چون از میزکارهای خیلی قوی ای استفاده می کنن
مثلا فدورا داره از گنوم استفاده می کنه. گنوم فقط میزکار نیست. کلی نرم افزار داره که همه به اسم گنوم توسعه داده شدن. البته اینکه مثلا لیبر آفیس توی فدورا باشه یا نه خبر ندارم. ولی بیشتر پیشفرض مثل
پلیر
ارشیو منیجر
ادیتور
پی دی اف ریدر
فوتو ویوور
دانلود منیجر
براوزر
فایل منیجر
ایمیل منیجر
و و و
رو دارن.
حالا مثلا توی مینت وی ال سی نصبه ولی تو فدورا گنوم پلیر نصبه. یا ممکنه توی فدورا آفیس نباشه (خبر ندارم چون خیلی باهاش کار نکردم تا حالا)
اوبونتو  هم چون گنومه (یونیتی پوسته ای واسه گنومه) پس همون برنامه های پیشفرض گنوم رو داره + آفیس یا قدیما که گیمپ هم داشت
فدورا از این جهت خوبه که اتوکدی که شما میخواین براش موجوده.

اوبونتوهای قدیمی رو میتونید آپگرید کنید ولی پیشنهاد اینه که از آخرین نسخه به صورت رسمی استفاده کنین. یعنی 14.04 یا 14.10 رو دانلود کنید و نصب کنید.برنامه های زیادی لازم نیست نصب کنید. یعنی حجم دانلود زیادی نیاز ندارن. چون بیشتر کتابخانه ها و پیش نیاز ها در توزیع موجوده و یه برنامه ی مثلا 100 مگی ممکنه توی توزیع شما با 20 مگ دانلود بشه. (چون اون 80 مگ قبلا توسط برنامه های دیگه دانلود شده)

کلا من فدورا رو از جهت کار با  اتوکد بهتون پیشنهاد دادم و میزکار گنوم چون میگین طرفدار سادگی هستین

وگرنه اگه بخواهید از معادل اتوکد استفاده کنید یا گنوم رو روی توزیع دیگه نصب کنید، پس مینت هم گزینه ی خوبیه
البته مینت، گنوم 3(شل) نداره. مینت با چهار میزکار
kde
xfce
mate
cinnamon

من یک سال و خورده ایه که کاربر گنو/لینوکسم. شاید نزدیک به 10 میزکار و 20 توزیع مختلف رو تست کردم تا رسیدم به کوبونتو14.04 با میزکار KDE ;)
بازم ممنون بابت پاسخ جامعتون  ، اینطوری که شما فرمودید فدورا بیشترین تطابق رو داره چون مینت تشابه زیادی با ویندوز داره به دل نمیشینه. ولی کاش داکیومنتی یا لینکی که توضیح بده کدوم توزیع برای کدوم اهداف ایجاد شدن خیلی عالی میشد یا حداقل پرفورمنس و ... توضیح میداد.
تشکرات فراوان

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 08 دی 1393، 07:59 ب‌ظ »
نقل‌قول
بازم ممنون بابت پاسخ جامعتون  ، اینطوری که شما فرمودید فدورا بیشترین تطابق رو داره چون مینت تشابه زیادی با ویندوز داره به دل نمیشینه. ولی کاش داکیومنتی یا لینکی که توضیح بده کدوم توزیع برای کدوم اهداف ایجاد شدن خیلی عالی میشد یا حداقل پرفورمنس و ... توضیح میداد.
تشکرات فراوان

خواهش می کنم
آره مینت سینامون خیلی شبیه به ویندوزه. منم به همین خاطر دوستش ندرم  \\:D/
بببنید این توزیع ها همه برای کاربرای خانگی ساخته شدن. هدفشون دسکتاپ بوده. پس همه شون کاری رو که انجام میدن یکسانه. فقط ممکنه یکی یه برنامه پیشفرض داشته یکی دیگه اونو نداشته باشه جاش یه چیز دیگه داشته باشه. و همه ی برنامه ها روی توزیع های گنو/لینوکسی اجرا میشن.
تفاوت این وسط اینه که مثلا مخازن فدورا با مثلا دبیان یا اوبونتو ... فرق داره. مدیریت بسته هاشون فرق داره. اندکی توی کامند زدن و دستور دادن فرق دارن. ولی در نهایت همه یکی ان.  این همه توزیع فقط برای تامین سلایق آدمای مختلف  بوجود اومدن. (غیر از بحث سرور و دسکتاپ و کلود و ... )
اگه مثلا کمپانی اتودسک نمیومد اتوکد رو فقط برای ردهت و فدورا و ... توسعه بده، الان من شاید میگفتم شما اوبونتو نصب کن. چون وقتی برنامه ای فقط یکجا نصب نشه، یعنی همه جا نصب میشه. (خبر ندارم اتوکد روی اوبونتو هم نصب میشه یا نه)
پرفورمنس همه شون یکیه. چون همه شون دارن از یه کرنل (لینوکس) استفاده می کنن
کل تفاوت توزیع های گنو/لینوکسی در بسته ها و نرم افزار هاشونه.
این بسته ها شامل: برنامه های پیشفرض، میزکار و.. میشه
در کل یه توزیع لینوکسی یعنی گنو/لینوکس. گنو+کرنل. کرنل که واضحه. گنو هم میشه نرم افزار هایی که چه به صورت متنی و چه به صورت گرافیکی ما توی توزیع ها داریم می بینیم. و اکثر بسته ها هم سورسشون مطابق با GPL و گنو هست.
مثل این می مونه که بگیم
گنو/لینوکس
اندروید/لینوکس
تایزن/لینوکس
میگو/لینوکس
و....
امیدوارم منظورم رو درست رسونده باشم  ;)

آفلاین alone1992

• Newbie
  • *
« پاسخ #11 : 08 دی 1393، 08:13 ب‌ظ »
بله بله خیلی خوب توضیح دادید.
ببخشید بابت سوالات فراوانی که پرسیدم به عنوان سوال آخر کدوم توزیع کمترین کار با ترمینال رو داره (اگر رابط گرافیکی باشه خیلی راحتتر خواهم بود)؟ وبرنامه های پیش فرض بیشتر (در زمینه هایی که پست اول گفتم)؟
اینطور که به نظر میرسه برای بنده فدورا بهترین گزینه هستش.
یک دنیا تشکر بابت پاسخ گویی صبورانه ودقیقتون.
« آخرین ویرایش: 08 دی 1393، 08:15 ب‌ظ توسط alone1992 »

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #12 : 08 دی 1393، 08:25 ب‌ظ »
بله بله خیلی خوب توضیح دادید.
ببخشید بابت سوالات فراوانی که پرسیدم به عنوان سوال آخر کدوم توزیع کمترین کار با ترمینال رو داره (اگر رابط گرافیکی باشه خیلی راحتتر خواهم بود)؟ وبرنامه های پیش فرض بیشتر (در زمینه هایی که پست اول گفتم)؟
اینطور که به نظر میرسه برای بنده فدورا بهترین گزینه هستش.
یک دنیا تشکر بابت پاسخ گویی صبورانه ودقیقتون.

ببین از من یه نصحیت بهت:
ترمینال عشقه. عشق. یک ثانیه هم نمیتونم تصور کنم که ترمینال نداشته باشم. میمیرم اصن  :'(
ترمینال اولش سخته. بعدها اونقدر آسون میشه که حتی فکر می کنی کارایی که تو ترمینال انجام میشن حتی از GUI هم سریع تره (در حقیقت هم سریع تره)
همین که توزیع شما میزکار داره یعنی قرار نیست همش تو ترمینال باشی. اونایی همش تو ترمینالن که مثلا توزیع سرور دارن. یا دیگه خیلی گیکن! همش تو ترمینال میرن و میان
ولی الان در سال 2014، میزکارهای لینوکسی در حدی هستن که کاربر خیلی خودش رو درگیر ترمینال نمی کنه (ولی یکی هم مثل من پیدا میشه که توی KDE که اوج گرافیک و تنظیمات GUI هست، عاشق اینم که برم کارام رو تو ترمینال انجام بدم)
پس همه ی توزیع ها میزان استفاده شون از ترمینال خیلی کم شده.
توی این پیش نیازهایی که اول تاپیک گفتی:
پلیرها پیشفرض نصبن.
بلندر رو باید نصب کنی. گیمپ احتمالا نصبه و اگه نصب نباشه کلا حجمش 9 مگه!
اتوکد هم که مسلما باید نصب کنی و لایسنس هم داره فکر کنم  ;)
براوزر و وضعیت آب و هوا هم که توی میزکار هست.
برای اون بحث unity3d هم که باید واین نصب کنی که اونم حجمش خیلی کمه

ولی خب وقتی وارد توزیع بشی متوجه میشی که بیشتر چیزایی که نیاز داری (و اینجا ننوشتی) به صورت پیشفرض نصبن.
بلندر و اتوکد و واین و ... رو توی هیچ توزیعی به صورت پیشفرض فکر نمی کنم بتونی پیدا کنی.
آره فدورا برای شما بهتره. ولی خب یه مشکل کوچک هم داره.
اینکه مثل اوبونتو مستندات و فروم ها و کاربرای زیاد (مخصوصا توی ایران و به زبان فارسی) نداره. و این یه ذره اولاش واست ممکنه سخت باشه. البته اگه توزیع روی سیستمت خیلی توپ کار کنه دیگه نیازی به نگرانی زیاد نیست.
در هر صورت توی گنو/لینوکس باید زیاد سرچ کنی.  ;)
با این حال توزیع های دیگه رو هم لایو تست بزن. شاید مثلا فدورا روی سیستمت جواب نده (احتمالش خیلی کمه ولی در هر حال احتمال داره)

خواهش می کنم. وظیفه بود
از هم صحبتی باهات خیلی خوشحال شدم. راستی! هم سن هم هستیم  ;)

آفلاین AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 506
  • :(
« پاسخ #13 : 08 دی 1393، 09:08 ب‌ظ »
حجم واین کمه؟ بستگی داره از چه سرعت اینترنتی نگاه کنید! ;D

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19811
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #14 : 10 دی 1393، 07:15 ب‌ظ »
سلام
با توجه به ویژگی هایی که من می گم به نظر شما کدام سیستم عامل برای شخص بنده مناسب هستش؟

- کار با تعداد کمی از نرم افزارهای مهندسی مثل متلب و احتمالا اتوکد و ...
- کار با موتورهای بازی سازی unity3d

سلام. صادقانه بخوام بگم ویندوز
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن