سلام. به احتمال زیاد شما هم جایی از سیستمتون، یه فایل متنی دارید که دستوراتی که به نظرتون مفید و کاربردی هستند رو داخلش آرشیو میکنید. مثل
این سایت. توضیح اضافه نمیدم. دستورات مفیدتون رو بفرستین تا همهش رو داخل پست اول وارد کنم. میتونیم بعدا به ویکی منتقلشون کنیم.
اول نوبت خودمه.
این دستورات در طول چند سال و هر کدومش از یه جایی و برای استفادهی شخصی جمع شده. خیلیهاشو خودم اونطور که نیاز داشتهام نوشتهام ولی اگر دیدید یکی از اونها رو شما تو وبلاگی جایی نوشتهاید و من بدون منبع نقل کردهام بگید تا منبعشو بنویسم.
با خرج کمی خلاقیت و خوندن manual برنامهها میتونید اونها رو مطابق نیاز خودتون تغییر بدید
خیلی از دستوراته که توی ذهن هر کسی هست و شاید چون زیاد ازشون استفاده میکنه، نیازی به آرشیو کردنشون نمیبینه. پس ممکنه یه سری دستور پرمصرف که به اعتقاد شما حتما باید داخل چنین تاپیکی گنجونده بشه به نظرتون بیاد و اینجا نبینیدشون. پس تعجب نکنید و بگید تا اضافه کنم.
دانلود کامل یک سایت و تصحیح ساختار آدرسدهی به صورت محلی توسط wget: (مشابه httrac)
wget -cxmkEp --random-wait -np --progress=dot -e robots=off
لیست کردن نام و حجم پوشههای موجود در دایرکتوری فعلی. این دستور تا یک مرحله درون پوشهها پیشرفت میکنه و حجم اونها رو به صورت human readable نشون میده. همچنین به جای توانهای 1024، توانهای 1000 رو برای واحدهای حجم در نظر میگیره:
du --si -BM --max-depth=2
با دستور زیر خیلی راحت از دیسک داخل درایو نوری، image تهیه کنید.
cat /dev/cdrom > file_name.iso
و با این دستور اون ایمیج رو mount کنید:
sudo mount -o loop -t iso9660 /DIRECTORY/image.iso /media/iso
از فایل یا فولدر مورد نظر فایل فشردهی tar بسازید:
tar -cvf name.tar file/folder
با این دستور از mp3های موجود در دایرکتوری فعلی، playlist بسازید:
ls -w 1 *.mp3 > Playlist.m3u
از manual دستور مورد نظر، یک فایل pdf تهیه کنید:
man -t <COMMAND> | ps2pdfwr - > ~/<COMMAND>.pdf
با این دستور ساده، نسخهی بستهی نصب شده و آدرس آن در مخزن را ببینید:
apt-cache policy <PACKAGE_NAME>
imagemagick یک نرمافزار بسیار قدرتمند برای ویرایش فایلهای تصویری است که چند ابزار ترمینالی، از جمله convert، دارد. با فرم دستوری زیر میتوانید تمام عکسهایی که در دایرکتوری فعلی موجودند را ویرایش کنید.
for file in *; do convert $file -resize 700 resized-$file; done
در صورتی که از pulsaudio استفاده میکنید، ابتدا با دستور زیر دستگاهی که در حال پخش صدا است را پیدا کنید.
pacmd list | grep ".monitor"
حالا میتونید با جایگزین کردن نام دیوایس خودتون داخل دستور زیر، صدایی که از کامپیوترتون در حال پخشه رو مستقیماً از لایهی pulsaudio ضبط کنید.
pacat --record --channels=2 --rate=44100 --format=s16be --device=alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo.monitor | ffmpeg -f s16be -ac 2 -ar 44100 -i - -acodec libvorbis -ar 44100 -ab 128k ~/out.ogg
و با کمی اضافات حتی میتونید تصویر روی مانیتور رو هم ضبط کنید و یه فایل ویدیویی بسازید:
pacat --record --channels=2 --rate=44100 --format=s16be --device=alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo.monitor | ffmpeg -f s16be -ac 2 -ar 44100 -i - -f x11grab -r 12 -s 1366x768 -i $DISPLAY -acodec libvorbis -ar 44100 -ab 128k -vcodec libx264 -vpre superfast ~/out.mkv
با دو تا دستور زیر، userها و groupهایی که روی سیستمتون دارید رو لیست کنید:
cut -d: -f1 /etc/passwd
cut -d: -f1 /etc/group
حالا نوبت شما است. تنبلی رو بذارید کنار و شروع کنید...