راستش یکی دو تا ضعف به گنو/لینوکس وارد می کنن که خب به دو دلیل من کاری بهشون ندارم. خخخ
اول بگم چیا هستن:
کمبود برنامه های انحصاری
کمبود بازی های انحصاری
1) من کاری به این دو مورد بالا ندارم. پس واسم مهم نیست اصلا
2) اسم روشونه. انحصاری. گنو/لینوکس همینش مونده بخواد انحصاری بشه. والا. خخخخ
من یه سری مشکلات ریز دارم با گنو/لینوکس که اونم به خاطر عدم آگاهی خودمه. نه عیب گنو/لینوکس.
از نظر کاربر عادی و تازه کار همه چیز لینوکس به نظر مشکل داره. خخ
ولی کاربری که خودش رو با لینوکس وفق داده، میدونه هیچ چیزی اینجا بی حکمت نیست. هر ارروری هر مشکلی یه جواب داره. اینکه ما بلد نیستیم دلیل نمیشه که اکوسیستم مشکل داره.
شاید بشه گفت بهترین راه برای جلوگیری از این مشکلات درست کردن مستندات عالی به زبان فارسی هست.
مثل همین ویکی و ... هرچی مستندات توسعه داده بشن کار واسه ی کاربرای جدید و حتی قدیمی راحت تر میشه.
مشکلات من مثلا:
1) یه ذره KDE واسم ناپایداره اونم فقط توی کوبونتو. مثلا اپن سوزه رو تست کردم اصلا این مشکلات نبود. پس مشکل از توسعه ی KDE روی کوبونتو هست. نه کل KDE
2) توی VLC با جابه جا کردن نوار کنترل فیلم، صدا قطع میشه و باید استوپ کنم بعد با کنترل+شیفت+دکمه های جهت دار فیلم رو یا جلو یا عقب ببرم بعد پلی کنم تا صداش بیاد. خخخ
که خب این مشکل از VLC هست. مثلا توی SMPlayer این مشکل نیست. پس مشکل از سخت افزار نیست. از گنو/لینوکس هم نیست.
3) یه فونت درست و حسابی واسه مرورگر که اونم دارم میگردم یه خوبش رو پیدا کنم
4) یه ذره گیج میشم که کارامو با ترمینال انجام بدم یا GUI. لامصب هر دوشون رو دوست دارم. خخخ
در کل مشکل خاصی با گنو/لینوکس ندارم.
وقتی من گنو/لینوکس رو انتخاب کردم یعنی آماده ام واسه مقابله با هر جور مشکلی. و در نهایت دانشم از سیستم عاملی که استفاده می کنم بیشتر میشه.
نمیام مثلا از XDM واسه دانلود استفاده کنم (ناگفته نماند یه کمم هم واسه دانلود شبانه مشکل داره. خخخ) میام از آریا استفاده می کنم که چارتا چیز جدید هم یاد بگیرم.
توی لینوکس همیشه فقط اون اولش یکم کاربر کاراش طول میکشه تا انجام بشه بعد که فهمید جریان چیه اونموقع خیلی سریع تر از هر سیستم عاملی میتونه ازش استفاده کنه.
هر کسی بر اساس نیازش از سیستم عامل استفاده می کنه.
نیاز من با گنو/لینوکس کاملا راه می افته حتی بهتر از سایر سیستم عامل ها. پس واسه ی من مشکل چندانی نداره.
ولی خب همون طور که گفتم یکی از بهترین راه ها واسه توسعه ی بیشتر گنو/لینوکس همین تمرکز روی مستندات فارسی هست. نه مثلا هر کسی توی هر سایتی واسه خودش تجربه ها رو به اشتراک بذاره یا مطلب بنویسه و ... همه بیان روی یه سیستم جامع کار کنن و دقیقا مثل همین ویکی خودمون همه چیز یک جا باشه.
نیاز هم نیست چرخ از اول اختراع بشه. همین ویکی رو میشه کاملا توسعه داد. ولی خب به نظرم ویکی باید از نظر ظاهری تعامل بیشتری با کاربر داشته باشه. امکانات خوبی هم داشته باشه.
یه چیز دیگه هم هست. که حامد جان توی نظرسنجی قرارش دادن. کمک به توسعه دهنده ها واسه بهبود برنامه هاشون. سعی کنیم فقط مصرف کننده نباشیم.
من خودم تابستون مشکلات تلگرام نسخه ی لینوکس رو به گیت هابشون گزارش دادم و بعد از یکی دوماه دیدم اون مشکلات رو برطرف کردن.
پس بیاییم اوقات بیکاری رو بذاریم برای گزارش باگ و کمبود ها و فیدبک
![Wink ;)](https://forum.ubuntu-ir.org/Smileys/default/wink.gif)