اجرای بازیهای نینتندو در گنو/لینوکسسلام
با اینکه الآن دورهٔ بازیهای سهبعدی و گرافیکبالا هست! اما برای بعضی افراد، هنوز بعضی از بازیهای نینتندو (یا همون میکرو) جذابیت خاصی دارن، مخصوصاً که بازی استراتژیک یا فکری هم باشه و گرافیکی اهمیت خیلی زیادی نداشته باشه. و مخصوصاً که بازی معادلش برای گنو/لینوکس نوشته نشده باشه، و مخصوصاً برای دایلآپیها که دانلود بازیهای پرحجم براشون زحمت داره (و به مخازن لوکال هم زیاد دسترسی ندارن یا بازیهای خوبی توشون نیست)...
زیاد مقدمهچینی نکنم! شبیهسازهای مختلفی هستن که بازیهای نینتندو یا سوپرنینتندو رو توی محیط گنو/لینوکس اجرا میکنن. هر بازی یک فایل داره که اصطلاحاً بهش میگن فایل ROM که قابل دانلود هستن. مثلاً از این سایت:
http://www.romnation.net/این سایت کاملترین کلکسیونی بود که پیدا کردم، ولی توی سایتهای دیگه هم هست، کافیه از گوگل کمک بگیرید(مثلاً با سرچ اسم بازی و کلمهٔ nes یا nintendo)
این فایلهای ROM بعضیهاشون پسوند nes دارن و بعضی پسوند smc دارن. من شخصاً نتونستم فایلهای smc رو اجرا کنم، اگه کسی تونست حتماً بگه که ما هم یاد بگیریم.
اما برای فایلهای nes چند تا شبیهساز پیدا کردم که هر کدوم مزایا و معایب خودشون رو داشتن. بطور خلاصه بگم که INES از همشون بهتر بود:
http://fms.komkon.org/iNES/#Downloadsاما دو سه تای دیگه هم هستن، مثل nestra و fceu و zsnes اما هر کدوم عیبی دارن. مثلاً nestra صوت نداره! پنجرهش هم resize نمیشه و اندازهش هم خیلی کوچیکه(اندازهٔ واقعی رزولوشون هست به پیکسل. فکر کنم 100x100 پیکسل!!)
با fceu هم اصلاً نتونستم کنار بیام. اولاً که دکمههای مهم دستهٔ میکرو رو نداره(یعنی من پیدا نکردم، مثلاً معادل Space و Tab توی ines و nestra رو نداره) بعدشم برای جهتها باید از کلیدهای W و Z و A و S استفاده کنیم که کار کردن باهاشون زیاد راحت نیست. حالا این به کنار، ولی بدون کلید انتخاب و لغو و بغل استارت(توی دستهٔ میکرو) چطوری آدم میخواد بازی کنه؟! من که هر چی گشتم جای این دکمهها رو توی fceu پیدا نکردم (اگه شما پیدا کردید بگید).
خلاصه اینکه INES از همشون توپتره. از اون آدرس
http://fms.komkon.org/iNES/#Downloadsروی لینک
iNES Linux کلیک میکنید و یه فایل با پسوند tgz و حجم 180 کیلوبایت دانلود میشه، بعدش از آرشیو خارج میکنید و تبدیل به یک پوشه میشه که دو تا فایل ines16 و ines32 توش هست، اینا همون فایلهای اجرایی هستن که باید فایل nes رو با یکیشون باز کنید. مثلاً برای نصبشون کافیه این دو تا فایل ines16 و ines32 رو توی پوشهٔ usr/bin/ کپی کنید. بعد هر فایل nes رو که دانلود کردید Open with... کنید با یکی از اینا. ولی من فرق بین این 16 و 32 رو نفهمیدم(هر چی تست کردم با هر دوش اجرا میشد)
اما کلیدهای بازی توی iNES:
کلیدهای چهار جهت
اینتر (معادل استارت توی دستهٔ میکرو)
تب (معادل بغل استارت توی دستهٔ میکرو)
فاصله (برای انتخاب) - معادل یکی از دو دکمهٔ سمت راست دستهٔ میکرو(ردیف پایین)(ردیف بالا که فقط برای تکرار بود)
هر کدوم از کلیدهای بالای فاصله(Z و X و C و...) برای لغو - معادل اونیکی دکمهٔ سمت راست دستهٔ میکرو!
کلید F5 برای باز شدن منو... (خودتون گزینههاش رو ببینید)
کلید F11 برای ریست کردن شبیهساز
یکی از قابلیتهای جالب INES قابلیت save و load هست، یعنی هر لحظه که بخواید میتونید بازی رو توی یه فایل دلخواه ذخیره کنید(توی هر بازیای که باشه) و بعداً همون فایل رو لود کنید تا به اون لحظه از باز برگردید. کافیه بعد از زدن F5 و انتخاب گزینهٔ save یا load اونجایی که فایلها رو لیست میکنه، اسم فایل مورد نظرتون رو تایپ کنید...
من بدون این قابلیت save و load نمیتونستم بازی فوتالیستها رو (سری دوم و بهترش رو) تا آخر برسونم...