انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: مخفی/رمزنگاری کردن متن داخل فایل. چگونه؟ (حل شد!)  (دفعات بازدید: 9201 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mojtabazn

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 260
  • Arch + Lxqt +compiz
پاسخ : مخفی/رمزنگاری کردن متن داخل فایل. چگونه؟
« پاسخ #30 : 09 اسفند 1393، 12:21 ق‌ظ »
مثل اون مثال خاموش کردن میتونید alias هایی برای apt-get  تعریف کنید و اجازه اون alias  برای حالت بدون پسورد برای یوزرتون بدین

یا روش ساده مثلا برای اپدیت مخازن

username  ALL=NOPASSWD: /usr/bin/apt-get update
جای username  نام کاربری خودتونو بذارید باقی دستورات هم دیگه راحت باشه فکر کنم

راستی فایل suduers فقط با این دستور ویرایش کنید مشکلی پیش نیاد

sudo visudo

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #31 : 09 اسفند 1393، 12:26 ق‌ظ »
نقل‌قول
مثل اون مثال خاموش کردن میتونید alias هایی برای apt-get  تعریف کنید و اجازه اون alias  برای حالت بدون پسورد برای یوزرتون بدین
اهان پس قاعده ی خاصی برای هر دستور نداره.  ;)

نقل‌قول
جای username  نام کاربری خودتونو بذارید باقی دستورات هم دیگه راحت باشه فکر کنم
اوکی. فقط یه سوال؟ این usr/bin که قبل از دستور میدی، جریانش چیه؟؟ یعنی هر دستوری بخوام بدم باید قبلش usr/bin بذارم؟؟ (آخه تا جایی که دیدم usr/bin داخلش برنامه ها و نرم افزار ها هستن. یعنی این دستورات هم تماما توی اون پوشه ان؟؟)

نقل‌قول
راستی فایل suduers فقط با این دستور ویرایش کنید مشکلی پیش نیاد
آره توی راهنماش دیدم و همین رو زدم.
مرسی  ;)

سوال آخر؟؟
الان با این حساب، من دیگه توی کرون لازم نیست sudo بذارم برای دستوراتم؟؟ و همین که دستورم رو بدون sudo توی کرون معمولی بذارم کافیه؟؟ برای دستوراتی که sudo دارن ولی لوکیشنشون توی usr/bin نیست باید چه کنم؟؟ مثلا یه فایل بش توی هوم دارم که برای اجرا شدنش نیاز به sudo داره. اونو چجوری راش بندازم؟
« آخرین ویرایش: 09 اسفند 1393، 12:29 ق‌ظ توسط Rasubuntu »
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #32 : 09 اسفند 1393، 12:30 ق‌ظ »
چک کردم ولی جواب نداد. موقع خروجی دادن میگه که شما دسترسی روت نداری  ](*,)
چیزی از قلم نیفتاده احیانا؟؟
kubuntu  ALL=NOPASSWD: /usr/bin/apt-get upgrade
یعنی با sudo که میزنم ازم رمز میخواد.
بدون sudo که میزنم میگه دسترسی روت بده به دستورت  ](*,)
« آخرین ویرایش: 09 اسفند 1393، 12:33 ق‌ظ توسط Rasubuntu »
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین mojtabazn

• Sr. Member
  • *
  • Arch + Lxqt +compiz
« پاسخ #33 : 09 اسفند 1393، 12:43 ق‌ظ »
مسیر فایل اجرایی ما هر جا هست اونو وارد میکنیم مثلا apt-get  اونجاست اما یه سری از دستورات تو sbin هستند همین

به طور خلاصه دستورات ما تو ترمینال فایل اجرایی دارن یا بعضیشون اسکریپت هستن که قابلیت اجرا دارن ما مسیر اونارو مشخص میکنیم

اما سوال اخر

شما sudo برای دستوراتی که دسترسی ریشه میخوان میذارید اما تو این فایل کانفیگ برای دستورات ی مشخص مثل همین اپدیت گفتین sudo برای

یوزرتون پسورد نمیخواد پس دیگه لازم به وارد کردن پسورد با echo  ندارید

دقت کنید اپدیت مخازن هنوز دسترسی ریشه لازم داره اما sudo  برای این دستور برای یوزر شما پسورد نمیخواد

الان یه ترمینال جدید باز کنید وارد کنید

sudo apt-get update
میبینید که پسورد نمیخواد ....

برای اجرای اون فایل بش مثل همین مسیر باید مشخص کنید

آفلاین mojtabazn

• Sr. Member
  • *
  • Arch + Lxqt +compiz
« پاسخ #34 : 09 اسفند 1393، 12:49 ق‌ظ »
طبق این الگو
blackout ALL=(ALL) NOPASSWD: /usr/bin/apt-get update

blackout ALL=(ALL) NOPASSWD: /usr/bin/apt-get upgrade

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #35 : 09 اسفند 1393، 12:53 ق‌ظ »
نقل‌قول
مسیر فایل اجرایی ما هر جا هست اونو وارد میکنیم مثلا apt-get  اونجاست اما یه سری از دستورات تو sbin هستند همین
اوکی گرفتم  ;)

نقل‌قول
شما sudo برای دستوراتی که دسترسی ریشه میخوان میذارید اما تو این فایل کانفیگ برای دستورات ی مشخص مثل همین اپدیت گفتین sudo برای یوزرتون پسورد نمیخواد پس دیگه لازم به وارد کردن پسورد با echo  ندارید

ایول. اینجوری پس خیلی خوب میشه. دیگه نیازی به کرون ریشه ندارم. چون دستورات معمولی توی کرون ریشه اجرا نمیشن. (مگر با دستورات خاص که هنوز نمی دونم چجوریه)

نقل‌قول
دقت کنید اپدیت مخازن هنوز دسترسی ریشه لازم داره اما sudo  برای این دستور برای یوزر شما پسورد نمیخواد
آره شرمنده حواسم نبود. فکر کردم دیگه نوشتن sudo نیاز نیست  ;D

نقل‌قول
میبینید که پسورد نمیخواد ....
وقتی دستور رو زدم باز ازم رمز خواست.  ](*,)

نقل‌قول
طبق این الگو
عین همین رو (با جایگزین کردن یوزر خودم) گذاشتم توی visudo ولی بازم موقع دستور دادن، ازم رمز میخواد.  ](*,)

آفلاین mojtabazn

• Sr. Member
  • *
  • Arch + Lxqt +compiz
« پاسخ #36 : 09 اسفند 1393، 12:55 ق‌ظ »
قایل و سیو کردین؟ اگر اره یه ریلاگ ری استارتی چیزی کنید

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #37 : 09 اسفند 1393، 12:58 ق‌ظ »
آره فایل رو سیو کردم. چون ادیتورش نانو بود. با نانو بلدم کار کنم  ;D
باشه ریستارت می کنم سودو رو ببینم چی میشه. یا اگه نشد سیستم رو ریست میکنم یه بار.  ;)

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #38 : 09 اسفند 1393، 01:05 ق‌ظ »
kubuntu@Rasubuntu:~$ sudo visudo
>>> /etc/sudoers: syntax error near line 21 <<<
sudo: parse error in /etc/sudoers near line 21
sudo: no valid sudoers sources found, quitting
sudo: unable to initialize policy plugin

;D

چکارش کنم حالا؟؟ خخخخ
اومدم # یکیشون رو پاک کردم. بعد نانو هم گفت که اگه میخوای سیو کنی Q بزن. چون ریسک داره. در حالت عادی همش میخواست سیو نکنه. منم سیو کردم و پوف  ;D
قبلا هم که سیو می کردم (بدون اینکه اون # مسخره رو بردارم) همه چیز راحت سیو میشد ولی تاثیری نداشت. الان که به فنا رفت. خخخ برم ببینم فایل اصلیش کجاس. ببینم میتونم بازش کنم یه جوری خخخخ
« آخرین ویرایش: 09 اسفند 1393، 01:07 ق‌ظ توسط Rasubuntu »

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4868
  • masoft قدیم
« پاسخ #39 : 09 اسفند 1393، 01:12 ق‌ظ »
پست‌ها رو کامل نخوندم، ولی روش کارت کلا اشتباهه. اگر می‌خوای، بگو دقیقا چه دستوری رو می‌خوای اجرا کنی تا راه حلش رو بهت بگم.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #40 : 09 اسفند 1393، 01:14 ق‌ظ »
خداروشکر واسه روت هم رمز تعیین کرده بودم. رفتم توی su و فایل رو درست کردم.  ;D وگرنه بدبخ شده بودم. خخخ بعد از ریست هم sudo درست نشده بود  :D
بعد از ریست دستور رو هم تست کردم. بازم رمز میخواد  ](*,)

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #41 : 09 اسفند 1393، 01:19 ق‌ظ »
پست‌ها رو کامل نخوندم، ولی روش کارت کلا اشتباهه. اگر می‌خوای، بگو دقیقا چه دستوری رو می‌خوای اجرا کنی تا راه حلش رو بهت بگم.

ببنین قضیه ی رمز های توی فایل بش که منتفی شد. یعنی حل شد. به جای اینکه به alias هام echo بدم فقط دستور اصلی رو میدم و بعد رمز رو خودم دستی می زنم و مشکلی هم اصلا ندارم.
یعنی اون قضیه ی مخفی کردن/رمزنگاری کردن منتفی شد.
الان فقط مونده قضیه ی کرون که میخوام دستورات معمولی و ریشه ای رو یک جا داشته باشم. در حالت کلی یا باید دستورات معمولی و دستورات ریشه ای همراه با echo رو بذارم توی کرون معمولی. یا باید دستورات معمولی رو بذارم توی کرون معمولی و دستورات ریشه ای رو بذارم توی کرون ریشه ای که خب از اونجایی که دستورات من پشت سر هم اجرا میشن پس نمی تونم اینکارو بکنم.
خواستم روشی پیدا کنم که دستورات معمولی هم توی کرون ریشه اجرا بشن که خب مجتبی جان روشی رو گفتن که از طریقش میشه همون دستورات ریشه ای رو بدون رمز دادن توی کرون معمولی اجرا کرد. که الان در شرف تست کردن و جواب نگرفتنشون هستم  ;D
دستوری هم که شما میگی میشه همون دستوراتی که sudo دارن و از کاربر (من) رمز میخوان و من مجبور بودم با echo رمز رو بنویسم و همین نوشتن رمز توی هارد باعث بوجود اومدن ریسک می شد و میخواستم کاری کنم که رمز توی هارد نباشه و منم دستی وارد نکنم (مخصوصا برای زمان بندی شبانه که خوابم و سیستم باید دستورات ریشه ای رو اجرا کنه)
یه خورده قر و قاطی شد تاپیک ولی در کل به یه جاهایی دارم میرسم  ;)

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4868
  • masoft قدیم
« پاسخ #42 : 09 اسفند 1393، 01:24 ق‌ظ »
توی etc/crontab/ دستوراتی که نیاز به sudo دارند رو با کاربر root اجرا می‌کنی و دستوراتی که نیاز با دسترسی root ندارند رو با کاربری که می‌خوای!

آفلاین mojtabazn

• Sr. Member
  • *
  • Arch + Lxqt +compiz
« پاسخ #43 : 09 اسفند 1393، 01:27 ق‌ظ »
من که مشکلی ندارم رسول میشه محتویات sudoers  بذاری؟

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #44 : 09 اسفند 1393، 01:29 ق‌ظ »
توی etc/crontab/ دستوراتی که نیاز به sudo دارند رو با کاربر root اجرا می‌کنی و دستوراتی که نیاز با دسترسی root ندارند رو با کاربری که می‌خوای!

درسته. اینو میدونم.
موضوع اینه که توی یه خط، من هم دستور معمولی دارم هم دستور sudo دار. اینو چکارش کنم؟  ;)
aria2c -c -j1 -x16 -s16 -k 1M -d /home/kubuntu/Downloads -i /home/kubuntu/Desktop/Link.txt -l ~/Log/download.log --log-level=notice > ~/Log/aria2c.log && apt-get -y dist-upgrade > ~/Log/upgrade.log && bash ~/Dialogshutdown
مثل این.
دستور آریا معمولی و دستور آپگرید و شات داون با sudo. خب اینو توی کرون معمولی بذارم اررور میده باید برای هر دستور sudo یه echo هم بذارم و رمز بدم. اگه بذارمش توی کرون ریشه که خب اون دوتا sudo اجرا میشن ولی اون معمولیه (آریا) اجرا نمیشه.  ;)