انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: استفاده از بردهای Raspberry Pi برای پخش اذان و مناجات به صورت خودکار  (دفعات بازدید: 12401 بار)

0 کاربر و 6 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سید اشرار

• Full Member
  • *
  • ارسال: 139
نیازی به این همه هزینه نیست
یه برد زنگ اخبار بزن وصلش کن به منبع تغذیه یه رادیو (رادیو هم ست کن رو رادیو معارف)
کل ما جرا زیر 10 تومن پات اب میخوره.
از راهنمایی ات ممنونم.ظاهرا کم هزینه ترین راه همینه.
لطفا میشه با جزییات بیشتری توضیح بدی؟
این بردها حافظه ای دارند که بتونند اوقات شرعی ۳۶۵ روز سال رو ذخیره کنند؟ (ظاهرا خوشبختانه اوقات شرعی یک سال رو داشته باشی برای همه سالها کفایت میکنه)
چه طوری به منبع تغذیه رادیو وصل میشه و چه طوری اون رو روشن میکنه؟
بخش اول (مدیریت)
ببین دوست عزیز توی مدیریت پروژه چیزی هست به نام کنترل کیفیت. همه فکر میکنن کنترل کیفیت یعنی انجام دادن یه کار با بالاترین استاندارد و کیفیت ، اما این تعریف غلطه. تو باید ببینی ایا بازخورد کاری که می خوای انجام بدی به هزینه فکری و مالیش می ارزه یا نه
بخش دوم (تکنیکال)
تو روش زنگ اخباری میتونی از یه ic555 واسه تاخیر در پریود های زمانی استفاده بکنی . باید ببینی فاصله بین نماز ها چقدره یه بازه میانگبن استاندارد رو تعریف کنی (
http://en.wikipedia.org/wiki/555_timer_IC
این روش کاملا فیزیکیه و تو عملا کدی نمیزنی ، به قول خارجی ها این یه سولوشن کاست - افکت هست. اما خوب یوخده درصد خطا داره
البته:
میتونی از AVR هم استفاده کنی و لی باید فرمول محاسبه اوقات شرعی رو از یه کلاک بگیره و عملا نیازی به دیتا بیس! نیست
برای سوال منبع تغزیه خوب راه های زیادی وجود داره که ساده ترینش اینه که وصلش کنی به پایه های میکروکنترولرت

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 845
  • میلاد فشی
از توضیحات کاملت ممنونم.
راه حل شما کم هزینه تره ولی من الکترونیک نخوندم.باید بیشتر مطالعه کنم.با بردها کار نکردم! ولی فکر میکنم این تایمر 555 به درد بازه های زمانی متناوب میخوره.مثل زنگ مدرسه که هر روز یه تایم مشخص و ثابت داره.برای اوقات شرعی که نامنظم هستش و هر روز چند دقیقه تفاوت داره کارایی نداره
« آخرین ویرایش: 11 فروردین 1394، 02:33 ق‌ظ توسط میلاد فَشی »
کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می کند: کتابهایی که می‌خوانید و انسانهایی که ملاقات می‌کنید. (مک لوهان)
To love GNU/Linux, you don't need to hate Microsoft

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
من خودم رزبری پای ندارم
به آقای بهروز رمضانی PM دادم که StarCal رو بر روی برد رزبری پای تست کنند.و ببینند اگر کار میکنه من هم این برد رو تهیه کنم.ایشون لطف کردند از آدرس زیر برنامه StarCal رو دانلود کردند:
http://sourceforge.net/projects/starcal/
ایشون برای من نوشتند :
"حالا مشکل کار
وقتی از طریق گرافیکی برنامه را اجرا میکنی اصلا برنامه باز نمیشه
اما وقتی تو ترمینال اجرا میکنی این ارور را میده در کل برنامه نصب میشه ولی اجرا نمیشه!"
pi@raspberrypi ~ $ starcal2

(process:2612): Gtk-WARNING **: Locale not supported by C library.
Using the fallback 'C' locale.
/usr/share/starcal2/plugins/pray_times_files/pray_times_gtk.py:269: Warning: Attempt to add property GtkSettings::gtk-label-select-on-focus after class was initialised
  label = gtk.Label(_('Location'))
/usr/share/starcal2/plugins/pray_times_files/pray_times_gtk.py:244: Warning: Attempt to add property GtkSettings::gtk-button-images after class was initialised
  gtk.Button.__init__(self, locName)
/usr/share/starcal2/plugins/pray_times_files/pray_times_gtk.py:77: Warning: Attempt to add property GtkSettings::gtk-entry-select-on-focus after class was initialised
  entry = gtk.Entry()
/usr/share/starcal2/plugins/pray_times_files/pray_times_gtk.py:77: Warning: Attempt to add property GtkSettings::gtk-entry-password-hint-timeout after class was initialised
  entry = gtk.Entry()
/usr/share/starcal2/plugins/pray_times_files/pray_times_gtk.py:87: Warning: Attempt to add property GtkSettings::gtk-scrolled-window-placement after class was initialised
  swin = gtk.ScrolledWindow()
/usr/share/starcal2/plugins/pray_times_files/pray_times_gtk.py:282: Warning: Attempt to add property GtkSettings::gtk-can-change-accels after class was initialised
  self.methodCombo = gtk.combo_box_new_text()
/usr/share/starcal2/plugins/pray_times_files/pray_times_gtk.py:282: Warning: Attempt to add property GtkSettings::gtk-menu-popup-delay after class was initialised
/usr/share/starcal2/plugins/pray_times_files/pray_times_gtk.py:282: Warning: Attempt to add property GtkSettings::gtk-menu-popdown-delay after class was initialised
error while loading plugin "/usr/share/starcal2/plugins/iran-holidays.hol": no such file!

line 44: ImportError: No module named mercurial.ui
/usr/share/starcal2/scal2/ui_gtk/utils.py:101: Warning: Attempt to add property GtkSettings::gtk-menu-images after class was initialised
  item = gtk.ImageMenuItem(_(label))
/usr/share/starcal2/scal2/ui_gtk/drawing.py:156: GtkWarning: Using Cairo rendering requires the drawable argument to
have a specified colormap. All windows have a colormap,
however, pixmaps only have colormap by default if they
were created with a non-NULL window argument. Otherwise
a colormap must be set on them with gdk_drawable_set_colormap
  cr = pmap.cairo_create()
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/share/starcal2/scal2/ui_gtk/starcal2.py", line 1274, in <module>
    sys.exit(main())
  File "/usr/share/starcal2/scal2/ui_gtk/starcal2.py", line 1260, in main
    mainWin = MainWin(trayMode=trayMode)
  File "/usr/share/starcal2/scal2/ui_gtk/starcal2.py", line 546, in __init__
    ui.eventManDialog = EventManagerDialog()
  File "/usr/share/starcal2/scal2/ui_gtk/event/main.py", line 118, in __init__
    self.searchWin = EventSearchWindow()
  File "/usr/share/starcal2/scal2/ui_gtk/event/search_events.py", line 145, in __init__
    self.groupCombo = SingleGroupComboBox()
  File "/usr/share/starcal2/scal2/ui_gtk/event/common.py", line 634, in __init__
    self.updateItems()
  File "/usr/share/starcal2/scal2/ui_gtk/event/common.py", line 644, in updateItems
    ls.append(getGroupRow(group, rowBgColor))
  File "/usr/share/starcal2/scal2/ui_gtk/event/common.py", line 53, in <lambda>
    rowBgColor,
  File "/usr/share/starcal2/scal2/ui_gtk/drawing.py", line 156, in newOutlineSquarePixbuf
    cr = pmap.cairo_create()
cairo.Error: NULL pointer
از دوستان با تجربه تر کمک میخوام. علت این مشکل چیه؟ آیا راه حلی داره؟ میشه برنامه رو به راحتی بر روی رزبری پای پورت کرد؟ اگر  میشه من برد رو تهیه میکنم.و پورتش میکنم.ولی اگه نمیشه و برنامه رو باید بازنویسی کرد.این دیگه خیلی زمان بر میشه.
چون انتخاب هایی مثل برد کوبی و نرم افزار صبا رو هم برای اندروید دارم.ولی اینو به خاطر ارزون تر بودن و متن باز بودن ترجیح میدم.
کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می کند: کتابهایی که می‌خوانید و انسانهایی که ملاقات می‌کنید. (مک لوهان)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19724
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
من روی رزبیان نصب کردم. به نظر نمی‌آد مشکلی داشته باشه
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
من روی رزبیان نصب کردم. به نظر نمی‌آد مشکلی داشته باشه
:o
شما کدوم نسخه رو نصب کردید!!!؟؟؟
نحوه نصب چه طوری بوده !!!؟؟؟

چون که دوستانی که رزبری پای دارند موفق نشده بودند نصب کنند.لطفا تست کنید ببینید بدون مشکل کار میکنه!؟
از نظر منطقی چون با python نوشته شده.و python هم یه زبان مفسری(Interpreter) قابلیت حمل بالایی داره.و این نرم افزار چون خطای gtk داده بود و من هم باهاش آشنا نیستم و فقط میدونم کتابخانه هایی برای تولید GUI مناسب برای محیط gnome هسستش. به اجرای سالم اون شک کردم چون رزبری محیط گنوم نداره
« آخرین ویرایش: 18 فروردین 1394، 09:03 ق‌ظ توسط میلاد فَشی »

آفلاین علی

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 67
نه آقا هیچ مشکلی نداره . اجرا میشه
باید بعد از خارج کردن از حالت فشرده ، دستور زیر رو بزنید :
starcal2 /.
تا برنامه اجرا بشه . من هر جور ور رفتم فایل نصب دبیان نصب نشد ، کلی پیش نیاز برای نصب داره که همه پیش نیاز هم هستند و باید به زور نصبشون کرد .
این هم یک ویو از اجرای برنامه برای شما :

http://cld.persiangig.com/download/RENNbo/dl

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19724
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
پرونده‌ی دیبان به راحتی نصب می‌شه. منتها باید قبلش gdebi رو نصب کنید و پرونده‌ی deb رو با اون باز و نصب کنید تا بتونه پیش‌نیازهای برنامه رو هم بگیره
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
نه آقا هیچ مشکلی نداره . اجرا میشه
باید بعد از خارج کردن از حالت فشرده ، دستور زیر رو بزنید :
starcal2 /.
تا برنامه اجرا بشه . من هر جور ور رفتم فایل نصب دبیان نصب نشد ، کلی پیش نیاز برای نصب داره که همه پیش نیاز هم هستند و باید به زور نصبشون کرد .
این هم یک ویو از اجرای برنامه برای شما :

http://cld.persiangig.com/download/RENNbo/dl
عکسی که پیوست شده محیط unity هستش.من منظورم محیط raspbian بود.

آفلاین علی

• Jr. Member
  • *
سلام .
نه من با ssh وصل شدم به رزبیان ، اینو براتون گرفتم .
اگر دقت کنید بالای اون ترمینال آدرس رزبیان یک مقداریش مشخصه .

این مال رزبیان از داخل محیط خودش بدون ssh ، البته اون پنجره وسط رزبیان هست و بقیه محیط یونیتی :
http://cld.persiangig.com/download/d4SbTN/dl

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
سلام .
نه من با ssh وصل شدم به رزبیان ، اینو براتون گرفتم .
اگر دقت کنید بالای اون ترمینال آدرس رزبیان یک مقداریش مشخصه .

این مال رزبیان از داخل محیط خودش بدون ssh ، البته اون پنجره وسط رزبیان هست و بقیه محیط یونیتی :
http://cld.persiangig.com/download/d4SbTN/dl
ببخشی. :oops:
درسته/کار میکنه
کمک بزرگی به من کردی.
مرسی.
خودم فکر میکنم برای این کار مدل A مناسبه.چون ارزون ترینه.ولی مدل A سوکت Rj-45 نداره و به اینترنت متصل نمیشه.این مشکل ساز نمیشه؟

آفلاین علی

• Jr. Member
  • *
خواهش میکنم .
من قبلا یک مودم ADSL داشتم با استفاده از USB به اینترنت وصل میشدم . شاید مجبور بشید همچین کاری کنید .
و یا اینکه احتمالا مجبور میشید از یک دانگل wifi استفاده کنید برای اتصال ، اگر تفاوت قیمتشون کمه از مدل B+ استفاده کنید ، چون در غیر اینصورت باید ۲۰ ۳۰ هزار تومن هم پول دانگل wifi بدید .

آفلاین محمد فدوی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 485
  • آغاز آزادی از رایانهٔ شخصی
    • آغاز آزادی از رایانهٔ شخصی
به نظرم شما اول سعی کن این پروژه رو روی یه سیستم معمولی اجرایی کنی... و البته این همه هزینه برای پخش اذان خیلی توجیه پذیر به نظر نمیاد.
پیشنهاد اول من اینه که به جای خرید یه برد الکترونیکی یه دونه از این تبلت‌های ارزون (ویرایش: چیزی در حدود ۲۰۰هزار تومن) بخری و روش نرم‌افزاری مثل بادصبا یا مشابهش (که زیادم هست) رو نصب کنی. بادصبا خودش قابلیت پخش اذان رو داره و فقط زحمت خروجی گرفتن ازش می‌مونه برات. تازه بادصبا می‌شه موذن رو هم تغییر داد و میشه خیلی از دعاها رو هم باش پخش کرد...

اگرم اصرار داری که خودت برنامه‌نویسیش کنی باید اول یه کتابخونه‌ی مناسب برای اوقات شرعی پیداکنی/بنویسی!
مثلا چنین کتابخونه‌هایی با سی‌شارپ همین الانم تولید شدن و باید اول زحمت بازنویسیش با زبانی مثل پایتون رو به عهده بگیری یا از همون سی‌شارپ در Mono استفاده کنی. بقیه‌ی کار خیلی ساده‌ست.

تازه اگرم اصرار داری از برد الکترونیکی استفاده کنی بازم پیشنهاد می‌کنم روش اندروید نصب کنی و راه‌حل اول رو پیش بگیری!
و کلا من قویا به راه‌حل اولم اعتقاد دارم!

موفق باشی.

ویرایش۲: البته اگه بشه از نرم‌افزارایی مثل StarCalendar هم خروجی اوقات شرعی رو گرفت خیلی خوبه.
« آخرین ویرایش: 18 فروردین 1394، 08:09 ب‌ظ توسط محمد فدوی »
اگر به بهداشت و فرهنگ رفتار با حیوانات علاقه دارید، از vetMD.ir دیدن کنید.
وبلاگ شخصی من: http://fadavi.net

آفلاین علی

• Jr. Member
  • *
الان اینجور که شما فرمودین که ، گرونتر از برد رزبری درمیاد!
من بردمو قبل از عید خریدم ۱۳۰ تومن ، ۲۲ تومن هم پول sd کارت دادم  (۱۶ گیگ) همین! خرج دیگه ای نداشته .
برد نسخه دوم رو هم توی بازار تهران به قیمت ۱۸۰ تومن میفروشند ، با اون ۲۲ تومن کارت حافظه همون مقدار ۲۰۰ تومن میشه . و صد البته از یک تبلت ارزون قیمت توان و انعطاف بیشتری داره .

من نمیدونم دوستمون میخواهد چکار کنه ! من اگر بودم از میکرو استفاده میکردم ، روش محاسبه اوقات شرعی رو، روی میکرو پیاده میکردم . با یکی از پایه های میکرو هم یک کنتاکتور رو به واسطه رله یا ترانزیستور اکتیو میکردم که کل برق آمپلی فایر ها و رادیو پخشو ... وصل کنه . ۳ ۴ دقیقه بعدشم قطع کنه . اذانم میشد همون اذانی که رادیو پخش میکنه .
(البته این تفاوت دیدگاه بخاطر اطلاعاتیه که من از الکترونیک دارم و آقای فشی از برنامه نویسی ، و لزوما دلیل بر خوب بودن یا بد بودن هییچ کدوم از این روشها نیست .)

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
الان اینجور که شما فرمودین که ، گرونتر از برد رزبری درمیاد!
من بردمو قبل از عید خریدم ۱۳۰ تومن ، ۲۲ تومن هم پول sd کارت دادم  (۱۶ گیگ) همین! خرج دیگه ای نداشته .
برد نسخه دوم رو هم توی بازار تهران به قیمت ۱۸۰ تومن میفروشند ، با اون ۲۲ تومن کارت حافظه همون مقدار ۲۰۰ تومن میشه . و صد البته از یک تبلت ارزون قیمت توان و انعطاف بیشتری داره .

من نمیدونم دوستمون میخواهد چکار کنه ! من اگر بودم از میکرو استفاده میکردم ، روش محاسبه اوقات شرعی رو، روی میکرو پیاده میکردم . با یکی از پایه های میکرو هم یک کنتاکتور رو به واسطه رله یا ترانزیستور اکتیو میکردم که کل برق آمپلی فایر ها و رادیو پخشو ... وصل کنه . ۳ ۴ دقیقه بعدشم قطع کنه . اذانم میشد همون اذانی که رادیو پخش میکنه .
(البته این تفاوت دیدگاه بخاطر اطلاعاتیه که من از الکترونیک دارم و آقای فشی از برنامه نویسی ، و لزوما دلیل بر خوب بودن یا بد بودن هییچ کدوم از این روشها نیست .)
درسته استفاده از برد AVR و الکترونیک ارزون تر میشه.ولی من سواد الکترونیک و فرصت یادگیری ندارم.وگرنه از یادگیری نمیترسم.وقت ندارم.و گرنه بهترین راه همین راهی هست که شما گفتید.ارزون تر میشه.ولی نه خیلی ارزون.کمی ارزون تر.البته من قصد تجاری کردن پروژه رو هم ندارم و فکر سود هم نیست ام.با خرید حتی 10 برد رزبری هم تفاوت قیمت زیاد نمیشه.مگر اینکه بخوای بفروشی و سود کنی که قاعدتا باید ارزون ترین راه رو بری که سود بیشتری ببری
ولی وقتی مسجد میتونه هزینه برد رو بده.و این برد بعدا میتونه براش کارهای دیگه ای انجام بده(مثلا مثل میدیا سنتر ازش استفاده کنه و کلیپ های مذهبی و قرآن باهاش پخش کنه.یا اینکه دوربین بهش وصل کنه و دوربین مدار بسته باشه و ...).این گرونتر بودن هم دیگه به چشم نمیاد.من هم ازشون سود نمیگیرم
« آخرین ویرایش: 19 فروردین 1394، 09:38 ب‌ظ توسط میلاد فَشی »

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • میلاد فشی
به نظرم شما اول سعی کن این پروژه رو روی یه سیستم معمولی اجرایی کنی... و البته این همه هزینه برای پخش اذان خیلی توجیه پذیر به نظر نمیاد.
پیشنهاد اول من اینه که به جای خرید یه برد الکترونیکی یه دونه از این تبلت‌های ارزون (ویرایش: چیزی در حدود ۲۰۰هزار تومن) بخری و روش نرم‌افزاری مثل بادصبا یا مشابهش (که زیادم هست) رو نصب کنی. بادصبا خودش قابلیت پخش اذان رو داره و فقط زحمت خروجی گرفتن ازش می‌مونه برات. تازه بادصبا می‌شه موذن رو هم تغییر داد و میشه خیلی از دعاها رو هم باش پخش کرد...

اگرم اصرار داری که خودت برنامه‌نویسیش کنی باید اول یه کتابخونه‌ی مناسب برای اوقات شرعی پیداکنی/بنویسی!
مثلا چنین کتابخونه‌هایی با سی‌شارپ همین الانم تولید شدن و باید اول زحمت بازنویسیش با زبانی مثل پایتون رو به عهده بگیری یا از همون سی‌شارپ در Mono استفاده کنی. بقیه‌ی کار خیلی ساده‌ست.

تازه اگرم اصرار داری از برد الکترونیکی استفاده کنی بازم پیشنهاد می‌کنم روش اندروید نصب کنی و راه‌حل اول رو پیش بگیری!
و کلا من قویا به راه‌حل اولم اعتقاد دارم!

موفق باشی.

ویرایش۲: البته اگه بشه از نرم‌افزارایی مثل StarCalendar هم خروجی اوقات شرعی رو گرفت خیلی خوبه.
صبا متن بسته است.صبا رو با starcal مقایسه نکن.starcal تحت GPL هستش.همین اش خیییییییلی با ارزش هستش.برد هم برای این کار از موبایل و تبلت بهتره.رزبیان هم از اندروید خیلی بهتره.تازه همون طور که دوستمون گفت برد رزبری پای از تبلت ارزون تر میشه
« آخرین ویرایش: 19 فروردین 1394، 09:35 ب‌ظ توسط میلاد فَشی »