سلام دوستان
خیلی از دوستان هستند، که:
۱- تازه می خوان برنامه نویسی یاد بگیرند
۲- زیان برنامه نویسی بلد هستند، اما هنوز کاربردشو نمیدونند
۳- چنتا زبان برنامه نویسی بلدن، و در انتخاب اینکه در کدام حرفه ای کار کنند گیج شدن
و....
در اینجا می خوام چنتا نکته را با توجه به تجربه خودم بگم، تا شاید به شما دوستان عزیز کمکی کنه:
۱- اگر زبان برنامه نویسی بلد نیستی، اول مشخص کن به چه چیزی علاقه داری.
توسعه برنامه، توسعه سیستم عامل، توسعه سایت، و...
- توسعه یک برنامه: باید ببینید کدام برنامه با کدام زبان برنامه نویسی شده.
حتی ممکنه شما برای توسعه چند برنامه نیاز به یادگیری چندین زبان برنامه نویسی داشته باشید.
- توسعه سیستم عامل:
زبان های اصلی برای اینکار assembly, خانواده C هستند.
شاید زیان های دیگر هم باشند، اما من بیشتر دیدم که سیستم عامل با این دوتا نوشته شده.
- توسعه سایت ها:
این قسمت هم در واقعه زیر شاخه " توسعه یک برنامه " هست، اما بعضی ها جداگانه در نظر می گیرنش.
۲- می دونی به چی علاقه داری، یا یک زبان برنامه نویسی بلدی اما :
اگر به فکر پولی:
۱- ببین کدام زبان برنامه نویسی بیشتر بازار داره. از عموگوگل بپرسید خیلی ها رو بهتون معرفی میکنه.
۲- اگر زبان برنامه نویسی بلدی ببین بازار کار داره یا نه!
نکته: اگر شرکتی دوره کار آموزی داره، پیشنهاد میکنم شرکت کنید. چون می تونه براتون پول ساز باشه، هم تجربه و از همه مهمتر اگر از اون زبان برنامه نویسی خوشتون بیاد، می تونید همونجا استخدام بشید.
اگر به فکر پول نیستید و فقط برای تجربه میخواید؛
اینجا دیگه کاملا به علاقه خودتون و زمانی که میذارید مربوط میشه.
ممکنه یه نفر از هر شاخه در یک سال یا چند سال، چند زبان برنامه نویسی را یاد بگیرد.
چند نکته:
۱- هیچ وقت دو یا چند زبان برنامه نویسی را با هم مقایشه نکنید.
مثلا دو زبان PHP, ASP شاید باهم قابل قیاس باشند، اما نیستند. شاید یکی از PHP خوشش بیاد ولی با توجه به شرایط و محیط کاری ناچار به یادگیری ASP بشه و حتی بلعکس
۲- اگر چند زبان برنامه نویسی بلدید و شک دارید در کدام حرفه ای شوید، بهترین کار نوشتن یک پروژه با همشون هست.
ممکنه در یک زبان برنامه نویسی، پروژه سریعتر تموم بشه، یا در یکی دیگه کم حجم تر و....
۳- اگر دنبال یک زبان همه فن حریف هستید، سر خودتونو شیر نمالید.
ممکنه خیلی ها بگن می خوام برم یک زبان برنامه نویسی یاد بگیرم که برای همه جا بشه ازش استفاده کرد. اما این نکته را هم در نظر داشته باشید، که ممکنه اون برنامه شما در همه جا به درستی کار نکنه.
درسته زبان برنامه نویسی مثل JAVA برای همه جا هست، اما نکته ای که داره، در حال حاضر این زبان برنامه نویسی به چنتا برنامه نیاز داره تا اجرا بشه. و ممکنه شما با شرایطی مواجعه بشید که نتونید اون برنامه ها را نصب کنید.
پس شما باید همیشه یک پشتیبان برای خودتون داشته باشید و یک یا چند زبان برنامه نویسی دیگر هم یاد بگیرید.
خیلی نکات دیگه هم هستند، اما الان ذهنم کار نمیکنه، ( ایام عیده و مغزم تعطیل

)
دوستان و استادان عزیز اگر نکته ای را جا انداختم، یا مطلبی را فراموش کردم بیان کنم، حتما بفرمایید. تا شاید این مقاله بتونه به دوستان و استادان آینده کمک کنه