حرف sun microsystem درسته یعنی همون زمان استدلال می شد که چون افراد مختلف از برنامه های مختلفی استفاده می کنند پس اگر در یک برنامه باگی پیدا بشه اون وقت مشکل امنیتی فقط محدود به همون کاربرها می شه.
---
در مورد استاندارد ها مگه ما برای چی استاندارد سازی انجام می دیم ؟ وقتی می گیم که استاندارد TTL سطح بالا(یک منطقی) رو ۵ ولت در نظر می گیره یعنی اینکه هرکاری که می خواهدانجام بشه مهم نیست در نهایت باید خروجی ۰ یا ۵ ولت باشه حالا ممکنه که در قبل و بعدش تنوع باشه ولی در خود TTL تنوعی وجود نداره یعنی نباید هم وجود داشته باشه چون اگر اینطوری باشه از استاندارد بودن خارج می شه
این حرفی که در مورد مثلاً فایرفاکس میزنی و اون رو جدید میدونی هم درست نیست از نظر من. از همون سی سال پیش هم گنو و توزیعهاش همه glibc داشتن، bash داشتن، gcc داشتن، بعد از نوشته شدن لینوکس هم که تقریباً همه کرنل مشترک داشتن. اتّفاقاً الآن تنوّع خیلی هم بیشتر شده به نظر من
آره تاحدی قبول می کنم
ولی در مورد «امروز»، ما علاوه بر بش و glibc و GCC و... فایرفاکس و میزکار و... مشترک هم داریم یعنی اینکه عملا تنوع کمتر می شه . چجوری می گی داره بیشتر می شه؟ البته تاجایی که یادمه ما به غیر از GCC کامپایلر های دیگه ای هم داشتیم و در طی زمان به حاشیه کشیده شدند و GCC مونده (اشتباه می کنم؟)
---
اگر میخواید تنوع ایجاد کنید، اولین سوال از خودتون باید این باشه که چرا میخواید اینکار رو بکنید و مشکلی که در حال حاضر با سیستمهای موجود دارید چیه، اگر راه حلی برای این مشکل نبود و تنها راهش ایجاد یک روش یا سیستم جدید بود، بعد باید چنین کاری رو انجام بدید.
من این جمله اصلا تو کتم نمی ره! یعنی من کاملا برعکس فکر می کنم یعنی من می گم که برای اینکه از روشهای قدیمی استفاده بکنیم باید دلیل داشته باشیم نه برای نوآوری!
گاهی وقتها هست که می خواهی یک چیز رو ارتقا بدی . خب در اینجا مجبوری دلیل بیاری که سیستم فعلی چه ایرادی داره ولی اگر که بخواهی چیز جدیدی رو درست کنی لزومی نداره.
---
چند سوال:
چرا موازی کاری بد پنداشته می شه؟
چرا نرم افزار های کامپیوتر من باید با کامپیوتر شما یکی باشند؟