سعی نکنید نوشتهها رو به دلخواه خودتون تعبیر بکنید کافیه فقط ترجمه کنید و میبینید که حرفی از رایگان بودن زده نشده شما «حق دارید» که کپی اون رو به هر کسی بدید، ولی مجبور نیست به صورت رایگان بدید. اون «حق داشتن» مهمه.
اگر رایگان یا پولی بدیم.در هر صورت Developer پولی به دست اش نمیرسه.مگر اینکه اشخاص جامعه آرمانی ما پولی که از فروش نسخه آزاد به دست آوردن دوباره به پروژه Donate کنند.که این به عدالت شخص برمیگرده.و عدالت واژه ای که با ما غریب است.(عدالت مهم ترین مشخصه مدینه فاضله در عصر ظهور هستش)
اما به نظر شما این آرمان گرایی منطقی است؟
به نظر من بازمتن برای رشد بهتر یک آرمان شهر میخواهد.
آرمان شهر(utopia) یا همون مدینه فاضله در عصر کنونی اجرا شدنی است؟(توضیح : اصل واژه utopia یونانی است و معنی آن «جایی که وجود ندارد» یا «ناکجاآباد» میباشد.)
اما تعجب من اینه که با وجود قدرتی که نرم افزارهای باز متن دارند چگونه در این دنیای ما که قطعا مدینه فاضله نیست موفق بوده و پنجره های امپراطوری مایکروسافت رو به لرزه درآورده!؟اما دلیل اش چیه؟ من که نمیتونم درک کنم!
البته در کتاب آزادی انسان شهید مطهری بحثی در رابطه با فاکتورهای مورد نیاز برای رشد انسان(یا هر موجود یا پدیده ای) وجود داره.اگر اشتباه نکنم سه فاکتور تعلیم و تربیت و آزادی و امنیت برای رشد هر موجودی نیاز هست.
خوب لینوکس هم یه موجوده.یا پدیده
فاکتور اول رو داره.چون که متن باز هستش.و راه تعلیم و تربیت رو برای کاربرانش باز گذشته.و برای آموزش اونها هیچی کم نگذاشته و همه قبول دارند که به خاطر متن باز بودن از مایکروسافت خیلی بهتر کنه مطلب رو گفته.
فاکتور های بعدی رو هم طبیعتا داره.چون که آزادی شعار اصلی اون هستش.و امنیت هم دیگه همه میدونند و نیاز به توضیح نداره که لینوکس با آزادی میخواد امنیت رو هم به ما هدیه بده.
ولی اگر جامعه ای آرمانی داشته باشیم.بحث هایی راجب به اینکه "به نظر من فلسفه گنو ایراد داره - بر علیه برنامه نویسان هست" اصلا شکل نمیگیره.