انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: روزشمار ابونتو ۱۵.۰۴ به همراه لینک دانلود مستقیم ۱۵ روزه  (دفعات بازدید: 6309 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
با سلام.
دوستان ابونتو ۱۵.۰۴ ۲۳ اوریل برابر با ۳ اردیبهشت ماه منتشر میشه.تو این تاپیک قصدم دارم به کمک شما دوستان اخبار، ویژگی ها و روزشمار انتشار ابونتو ۱۵.۰۴ رو قرار دهیم.روز انتشار ابونتو ۱۵.۰۴ نیز برای اینکه به سرور ابونتو زیاد فشار نیاد و برخی از دوستان که مشکل حجمی دانلود از تورنت دارند، لینک دانلود مستقیم ۱۵ روزه قرار میگیره.
برای شروع، دانستن بیشتر و منبع:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ubuntu_releases#Ubuntu_15.04_.28Vivid_Vervet.29
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ubuntu_releases#Table_of_versions
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین KraToS

• Full Member
  • *
  • ارسال: 148
    • KraToS . Ir
میدونم باید گوگل میکردم و یا از خود سایت اوبونتو نگاه میکردم عذر من رو بپذیرید و اگه ممکنه یه نگا بکنین ببینین نسخه LTS کی میاد ٫ یا این همون نسخه LTS هست و بهتره جایگزین ۱۴.۰۴ بکنیم ؟
Information is POWER. But like all POWER, There are those who want to keep it for themselves.
- Aaron Swartz
1986-2013

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
میدونم باید گوگل میکردم و یا از خود سایت اوبونتو نگاه میکردم عذر من رو بپذیرید و اگه ممکنه یه نگا بکنین ببینین نسخه LTS کی میاد ٫ یا این همون نسخه LTS هست و بهتره جایگزین ۱۴.۰۴ بکنیم ؟

نسخه های LTS، در سال های زوج میلادی، در ماه آوریل منتشر میشن.
پس LTS بعدی میشه اوبونتو 16.04 که در آوریل 2016 ریلیز میشه  ;)
سه نسخه معمولیه، یک نسخه LTS. پس میشه 14.10 و 15.04 و 15.10 (معمولی) و 16.04 نسخه ی LTS و به همین ترتیب  ;)

یه رسم بدی جا افتاده بین اوبونتوییا، که فکر می کنن فقط نسخه های LTS خوبن و بقیه به درد نمی خورن! کاملا اشتباهه. هدف ارائه LTS تمرکز روی پایداری بوده. واسه همین اوبونتوهای LTS کمترین تغیرات رو در طول زمان پشتیبانی، شاهد هستن. از آپدیت کرنل بگیر تا نرم افزار های شخص ثالث. ولی نسخه های غیر LTS، با هر انتشار، ویژگی های زیادی رو اضافه می کنن و چون همیشه در حال تغییرن، پشتیبانیشون کمتر هست. ولی دلیل نمیشه که مسخره باشن. شاید از اوبونتوی LTS یکم (فقط یکم) ناپایدار باشن ولی از اون سیستم عامل بوووق پایداریشون بیشتره  ;D
اوبونتو 15.04 تغییرات خوبی داره و میشه به عنوان یه سیستم عامل کاملا ایده آل ازش استفاده کرد ولی کاربری که نیاز به تغییرات جدید نداره، لزومی هم نداره که LTS رو ول کنه بیاد سراغ جدیدی ها (منظور میزان پشتیبانی هست. LTS ها 5 سال و نسخه های عادی، 9 ماه پشتیبانی دارن)
من خودم به 15.04 مهاجرت می کنم (از 14.04) دلایلم:
1) اوبونتوتاچ => که بیشترین هماهنگی رو پیدا کرده و راحت میشه اپ های اوبونتوتاچ رو توی اوبونتو لود کرد (طبق همگرایی کنونیکال)
2) KDE پلاسما5 که تو تاریخ میزکار KDE کولاک کرده اصن.
3) اولین باریه که می بینم اوبونتو توی آخرین نسخه اش، از آخرین نسخه ی کرنل هم استفاده می کنه (کرنل 15.04 در حال حاضر 3.19 هست) و امیدوارم 4 زودتر برسه و 15.04 هم آپدیتش رو بگیره  ;)
« آخرین ویرایش: 19 فروردین 1394، 01:33 ب‌ظ توسط Rasubuntu »
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 915
تو این نسخه چه ویژگی هایی اضافه شده؟ راستی کوبونتو هم تو همین زمان منتشر میشه؟
وای بر شما اگر این علم اندک وسیله ای برای طغیانتان شود

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *

دقیق خبر ندارم. باید صبر کنیم تا تاریخ انتشار و بعد چینج لیست رو ببینیم.
ولی فعلا قراره systemd اضافه بشه که پروسه ها رو موازی لود می کنه و نیاز نیست که پروسه ها یکی پس از دیگری لود بشن. این یعنی سرعت سیستم بیشتر میشه (مخصوصا بوت)  ;)
اضافه شدن مخازن اوبونتوتاچ که با یک کلیک میشه برنامه هاش رو توی اوبونتو نصب کرد. قبلا میخواستن mir رو توی همین 15.04 ارائه کنن که خب قسمت نشد. گفتن توی 16.04 اضافه میشه.
کوبونتو هم همزمان ارائه میشه. نسخه ی پلاسماش هم 5.2 هست  ;)
یکی از بهترین چیزایی که توی پلاسمای5 بهم حال داد، برنامه ی کی دی ای کانکت هست که پیشفرض نصبه و امکان لود کردن مموری خارجی گوشی رو هم فراهم کرده. قبلا فقط می تونست به حافظه ی داخلی دیوایس اندرویدی دسترسی داشته باشه.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین v.taghavi68

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 915
ممنون رسول جان
unity next‌ که قراربود با QT نوشته شه بجا GTK تو این نسخه هست یا همزمان با mir میاد؟
وای بر شما اگر این علم اندک وسیله ای برای طغیانتان شود

آفلاین farvahar_68

• Full Member
  • *
  • ارسال: 140

دقیق خبر ندارم. باید صبر کنیم تا تاریخ انتشار و بعد چینج لیست رو ببینیم.
ولی فعلا قراره systemd اضافه بشه که پروسه ها رو موازی لود می کنه و نیاز نیست که پروسه ها یکی پس از دیگری لود بشن. این یعنی سرعت سیستم بیشتر میشه (مخصوصا بوت)  ;)
اضافه شدن مخازن اوبونتوتاچ که با یک کلیک میشه برنامه هاش رو توی اوبونتو نصب کرد. قبلا میخواستن mir رو توی همین 15.04 ارائه کنن که خب قسمت نشد. گفتن توی 16.04 اضافه میشه.
کوبونتو هم همزمان ارائه میشه. نسخه ی پلاسماش هم 5.2 هست  ;)
یکی از بهترین چیزایی که توی پلاسمای5 بهم حال داد، برنامه ی کی دی ای کانکت هست که پیشفرض نصبه و امکان لود کردن مموری خارجی گوشی رو هم فراهم کرده. قبلا فقط می تونست به حافظه ی داخلی دیوایس اندرویدی دسترسی داشته باشه.

در جریان برنامه های اوبونتو تاچ هستین؟؟برنامه های اجتماعی واسش اومده؟مثل واتس آپ و ....اگه نیومده امیدی هست به این زودی ها واسش بیاد؟؟

خیلی خوب میشه برنامه های معروف و به درد بخور زود واسش بیاد
این جهان زندان و ما زندانیان....
حفره کن زندان و خود را وارهان...

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
ممنون رسول جان
unity next‌ که قراربود با QT نوشته شه بجا GTK تو این نسخه هست یا همزمان با mir میاد؟

mir توی 16.04 میاد. unity8 (یا همون یونیتی نکست) هم فکر نکنم توی 15.04 بیاد. بازم یونیتی نسخه ی 7 هست.
ولی اوبونتونکست دسکتاپ الان، هم Mir‌ داره هم unity8 ;)

در جریان برنامه های اوبونتو تاچ هستین؟؟برنامه های اجتماعی واسش اومده؟مثل واتس آپ و ....اگه نیومده امیدی هست به این زودی ها واسش بیاد؟؟

خیلی خوب میشه برنامه های معروف و به درد بخور زود واسش بیاد

اپ های اوبونتوتاچ، به دو گروه تقسیم میشن.
یکی اپ های بومی که با Qt,html و ... نوشته شدن. مثل اپ های پیشفرضی که توی اوبونتوتاچ نصب هست.
یکی هم اپ های توی استور که توسعه دهنده ها درست می کنن و بیشتر بر پایه ی html (یا همون Webapp) هست.
یعنی سرویس های آنلاین رو با کمی دستکاری و بهینگی واسه تاچ و این حرفا، آماده می کنن واسه اوبونتوتاچ.
پس شبکه های اجتماعی یا باید به صورت بومی تولید بشن (توسط خود کنونیکال یا دولوپر های رسمی) یا باید دید اگه نسخه ی تحت وب دارن، همون رو تبدیل کنن به webapp و توی استور قرارش بدن. اکثر webappها اصولا همون سایت هستن که فقط توی یک اپلیکیشن به صورت جدا قرار گرفتن.
برای توسعه ی برنامه ها هم خیلی زوده. باید بیشتر صبر کنیم. باید یه دو سه تا گوشی و تبلت ازش بیرون بیاد و به دست توسعه دهنده ها و مشتری ها برسه، بعد کم کم بخوان براش برنامه بنویسن  ;) ولی اینو مطمئن باش چون اوبونتوتاچ با اوبونتو هیچ فرقی نداره، پس برنامه های روی اوبونتو دسکتاپ رو می تونی اونجا هم نصب کنی فقط تا یه چند وقتی، UI برنامه ها همون UI دسکتاپه. مثلا لیبره آفیس خیلی راحت توی اوبونتوتاچ نصب میشه ولی خب دقیقا با UI دسکتاپ که خب در آینده باید دید برای تاچ چقدر بهینه میشن  ;)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
روز انتشار ابونتو ۱۵.۰۴ نیز برای اینکه به سرور ابونتو زیاد فشار نیاد و برخی از دوستان که مشکل حجمی دانلود از تورنت دارند، لینک دانلود مستقیم ۱۵ روزه قرار میگیره.
مشکل حجمی تورنت چیه؟ چه مستقیم، چه تورنت هردو حدود یک گیگابایت دانلود می‌کنن دیگه…

من خودم به 15.04 مهاجرت می کنم (از 14.04) دلایلم:
مستقیم نمی‌شه ها! باید از ۱۴.۰۴ بری روی ۱۴.۱۰ و بعد ۱۵.۰۴

امیدوارم 4 زودتر برسه و 15.04 هم آپدیتش رو بگیره  ;)
نه دیگه! الآن فیچر ریکوئست‌های ۱۵.۰۴ بسته شده. همین امروز هم ۴ بیاد، می‌ره برای ۱۵.۱۰

البته همین الآن هم اوبونتو از upstart استفاده می‌کنه که فرایندهای راه‌اندازی رو به صورت مواری بار می‌کنه. نمی‌دونم چرا نسبت به این systemd اصلاً خوش‌بین نیستم!

تلگرام که تنها برنامه‌ی احتماعی‌ایه که من ازش استفاده می‌کنم براش اومده و به صورت پیش‌فرض هم نصبه D:
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
نقل‌قول
مستقیم نمی‌شه ها! باید از ۱۴.۰۴ بری روی ۱۴.۱۰ و بعد ۱۵.۰۴
میدونم  ;D
کلی گفتم. یعنی 14.04 رو میذارم کنار و میرم سراغ 15.04  ;)
عادت دارم همیشه ایمیج توزیع رو روی فلش بوتیبل می کنم و نصب می کنم. از داخل سیستم عامل، آپدیت نمی کنم. با این وضع داغون ISPها ریسک داره 600-700 مگ دانلود کنیم بعد چندجاش اررور بده و دیگه قوز بالا قوز. (توی 13.10 همین رو تجربه کردم. ضد حال خودرم  ;D )

نقل‌قول
نه دیگه! الآن فیچر ریکوئست‌های ۱۵.۰۴ بسته شده. همین امروز هم ۴ بیاد، می‌ره برای ۱۵.۱۰
جدا؟
یعنی کرنل هم میشه مثل همون قضیه ی اپ های اوبونتوتاچ؟ (اینو بذارین رو حساب کم کار کردن توزیع های غیر LTS  ;) )
آهان پس کرنل زمانی که 15.04 ارائه شد، دیگه به نسخه های جدیدتر آپگرید نمیشه و نسخه ی جدیدتر توی نسخه ی دولوپری بعدی یعنی 15.10 اضافه میشه و تا زمان ریلیز شروع می کنه به آپدیت شدن و بعد که ریلیز شد، متوقف میشه. درسته؟ مثل اپ های اوبونتوتاچ که تا زمانی 15.04 توسعه داده میشد، آپدیت می گرفتن و بعد دیگه خبری از آپدیت نیست تا 15.10  ;) فقط LTSها چون در طول 5 سال پسوند 1 و 2 و ... میگیرن با هر ریلیز جدید مثلا 14.04.3 می تونن بیان روی کرنل جدید (چون 14.04 کرنلش 3.13 بود و تا 14.04.1 هم 3.13 موند. ولی 14.04.2 رفت روی 3.16)

نقل‌قول
البته همین الآن هم اوبونتو از upstart استفاده می‌کنه که فرایندهای راه‌اندازی رو به صورت مواری بار می‌کنه. نمی‌دونم چرا نسبت به این systemd اصلاً خوش‌بین نیستم!
آره توی آموزش LPIC جادی در مورد upstart هم توضیح داده بود. یعنی این دوتا کارشون یکیه؟
چرا خوش بین نیستین؟ سر همون جریان تهدید به فورک دبیان؟

نقل‌قول
تلگرام که تنها برنامه‌ی احتماعی‌ایه که من ازش استفاده می‌کنم براش اومده و به صورت پیش‌فرض هم نصبه D:
یه سوال؟ اپ تلگرام توی اوبونتوتاچ، webapp نسخه ی تحت وب تلگرام (https://web.telegram.org/) هست؟؟ یا یه اپ درست و حسابی مثل باقی اپ های اوبونتوتاچ هست؟ (مثل ساعت، تقویم، ماشین حساب و .. با تمامی امکانات)

آفلاین msajadi832

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 331
  • http://appza.ir
    • اپزا: ابزار هوشمند کسب و کار شما
من همين الآن با اوبونتو تاج هستم. 15.04 r1 هست. دوال بوت نصب كردم. فارسي نداره. عربي مي نويسم. البتة زياد توش فضولي نكردم هنوز
درضمن خود تلكرام هست و web app نيس

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
من همين الآن با اوبونتو تاج هستم. 15.04 r1 هست. دوال بوت نصب كردم. فارسي نداره. عربي مي نويسم. البتة زياد توش فضولي نكردم هنوز

سلام.
روی چه دیوایسی دوال بوت نصب کردی؟‌نکسوس؟ یا PC یا یه دیوایس دیگه؟
پارسال بود گفتن بیایین برای اوبونتوتاچ، زبون فارسی رو آماده کنین. ولی کسی حمایت نکرد. واسه همین از زبون فارسی خبری نیست تا زمانی که یکی بتونه زبون فارسی به اوبونتوتاچ اضافه کنه  ;)
ایول پس. اپ بومی تلگرام خیلی میتونه بهتر از وب اپ باشه.  ;)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
جدا؟
یعنی کرنل هم میشه مثل همون قضیه ی اپ های اوبونتوتاچ؟ (اینو بذارین رو حساب کم کار کردن توزیع های غیر LTS  ;) )
آهان پس کرنل زمانی که 15.04 ارائه شد، دیگه به نسخه های جدیدتر آپگرید نمیشه و نسخه ی جدیدتر توی نسخه ی دولوپری بعدی یعنی 15.10 اضافه میشه و تا زمان ریلیز شروع می کنه به آپدیت شدن و بعد که ریلیز شد، متوقف میشه. درسته؟ مثل اپ های اوبونتوتاچ که تا زمانی 15.04 توسعه داده میشد، آپدیت می گرفتن و بعد دیگه خبری از آپدیت نیست تا 15.10  ;) فقط LTSها چون در طول 5 سال پسوند 1 و 2 و ... میگیرن با هر ریلیز جدید مثلا 14.04.3 می تونن بیان روی کرنل جدید (چون 14.04 کرنلش 3.13 بود و تا 14.04.1 هم 3.13 موند. ولی 14.04.2 رفت روی 3.16)
دقیقاً ;)

آره توی آموزش LPIC جادی در مورد upstart هم توضیح داده بود. یعنی این دوتا کارشون یکیه؟
چرا خوش بین نیستین؟ سر همون جریان تهدید به فورک دبیان؟
ما توی یونیکس یه فلسفه‌ی خوبی داریم که مي‌گه هر برنامه‌ای فقط یک کار بکنه، ولی اون یک کار رو به بهترین شکل ممکن انجام بده. این فلسفه باعث شده شبه‌یونیکس‌ها امروز این‌قدر پیشرفته بشن، چون روی هر قسمت ریزی از سیستم‌عامل یه گروه کامل به صورت اختصاصی کار می‌کنن. ولی systemd برنامه‌ایه که چندتا کار انجام می‌ده. هم بوت روانجام می‌ده، هم سخت‌افزارها رو مدیریت می‌کنه، هم درگاه‌ها رو مدیریت می‌کنه و… خب این از نظر خیلی‌ها اصلاً خوب نیست. جدای از اون، خیلی از پیکربندی‌های سنّتی که از قدیم تا حالا سعی شده سازگار بمونه، توی systemd عوض شده و ممکنه مشکلات زیادی رو در برنامه‌های قدیمی به وجود بیاره

خیلی عجیبه. من خودم اوبونتو تاچ رو فارسی کردم، باید باشه. نگارش اوبونتو تاچت چیه؟
« آخرین ویرایش: 20 فروردین 1394، 05:39 ب‌ظ توسط دانیال بهزادی »
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
نقل‌قول
ما توی یونیکس یه فلسفه‌ی خوبی داریم که مي‌گه هر برنامه‌ای فقط یک کار بکنه

پ ای جوره  ;D

نقل‌قول
خیلی عجیبه. من خودم اوبونتو تاچ رو فارسی کردم، باید باشه. نگارش اوبونتو تاچت چیه؟
اتفاقا منم که روی دسکتاپ لودش کردم، زبون فارسی نداشت. نسخه ی 15.04 Proposed. واسه همین فکر کردم کسی زبون فارسی رو توسعه نداده واسه اوبونتوتاچ.
یعنی کامل زبون فارسی رو برای اوبونتوتاچ آماده کردین؟ تا کجا پیش رفته؟  ;)

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
یعنی کامل زبون فارسی رو برای اوبونتوتاچ آماده کردین؟ تا کجا پیش رفته؟  ;)
بله. الآن کامله (۱۰۰٪)