انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: مفهوم واقعی گنو  (دفعات بازدید: 1292 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Thomson

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 258
مفهوم واقعی گنو
« : 04 اردیبهشت 1394، 01:46 ب‌ظ »
سلام بچه ها
سوالم اینه که، همونطور که میدونیم گنو یه سیستم عامل unix base هستش.
این سوال برام پیش اومده که مثلا ما از اوبونتویی که الان استفاده میکنیم بازم هم گنو/لینوکس هستش؟ یا فقط اوبونتو لینوکس هستش؟ اگر من اوبونتو رو پاک کنم مثلا فدورا نصب کنم ، گنو لینوکس هستش یا نه فقط یه distro هستش به اسم فدورا که مبنی بر redhat هستش؟
اصلا چیزی رو ندیدم که خالص گنو لینوکس باشه که نصب کنم!

اگر ممکنه این مسئله رو یکی از استادامون رفع ابهام کنه، مرسی
همواره تشکر میکنم از بهترین دوستانم، در انجمن اوبونتو فارسی که استادانه بنده علم آموختند.

آفلاین !

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 586
  • Don't Panic!
    • مانیتورینگ سایت
پاسخ : مفهوم واقعی گنو
« پاسخ #1 : 04 اردیبهشت 1394، 01:56 ب‌ظ »
سلام بچه ها
این سوال برام پیش اومده که مثلا ما از اوبونتویی که الان استفاده میکنیم بازم هم گنو/لینوکس هستش؟ یا فقط اوبونتو لینوکس هستش؟ اگر من اوبونتو رو پاک کنم مثلا فدورا نصب کنم ، گنو لینوکس هستش یا نه فقط یه distro هستش به اسم فدورا که مبنی بر redhat هستش؟

گنو/لینوکس + ابزارهای جانبی = توزیع

دیسترو های مد نظر ما از هسته ی لینوکس و سایر مشتقات سیستم عامل گنو و ابزارهایی مثل ایکس ویندو و دسکتاپ منیجرها مثل گنوم ساخته شدند.

اینکه خالص گنو/لینوکس باشه رو فکر کنم با یچیزی که کاملا آزاد باشه جابجا میگید.
I just felt like running

Altern AI Directory --- GitHub

آفلاین Thomson

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 04 اردیبهشت 1394، 02:10 ب‌ظ »
مرسی
من میخواستم اینو بدونم الان اوبونتوئی که من استفاده میکنم، فدورایی که استفاده میکنم هم گنو/لینوکس هستن یا فقط یه دیستروئه لینوکس هستند؟
همواره تشکر میکنم از بهترین دوستانم، در انجمن اوبونتو فارسی که استادانه بنده علم آموختند.

آفلاین احسان☺

• Full Member
  • *
  • ارسال: 220
« پاسخ #3 : 04 اردیبهشت 1394، 02:31 ب‌ظ »
لینوکس که بخش اصلی باشه(طبق بعضی تعاریف میشه به همینم به تنهایی گفت سیستم عامل) + کلی ابزار دیگه مثل چیزهایی که داریوش گفتن و چیزایی دیگه ای مثل init و systemd و حتی اپلیکیشن ها و باقی یوزر اسپیس که یه بخش کوچیکیش مال پروژه ی گنو هستش میشن یه سیستم عامل مبتنی بر لینوکس. این تعریف دومی مطابق تعریف کسایی مثل تننباوم هستش که در دنیای سیستم عامل بسیار معتبر هستن.
این اوبونتو و فدورا و آرچ و ... ای که استفاده میکنید هم همینطوری هستن. خودشون خودشونو لینوکس یا توزیع مبتنی بر لینوکس و یا با اسم توزیع صدا میزنن. مثل آرچ لینوکس .

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4877
  • masoft قدیم
« پاسخ #4 : 04 اردیبهشت 1394، 02:47 ب‌ظ »
من میخواستم اینو بدونم الان اوبونتوئی که من استفاده میکنم، فدورایی که استفاده میکنم هم گنو/لینوکس هستن یا فقط یه دیستروئه لینوکس هستند؟
اوبونتو و فدورا توزیع‌هایی از گنو-لینوکس هستند.

آفلاین Thomson

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 04 اردیبهشت 1394، 02:49 ب‌ظ »
ممنونم
ممکنه توزیعی رو اسم ببرید که فقط لینوکس باشه، ابزار گنو توش دخیل نباشه؟

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4877
  • masoft قدیم
« پاسخ #6 : 04 اردیبهشت 1394، 03:03 ب‌ظ »
وقتی که حرف از توزیع می‌زنید، منظور توزیع گنو-لینوکس هست. سیستم‌عامل‌های دیگه‌ای هستند که از ابزار گنو هم استفاده می‌کنند، ولی گنو-لینوکس نیستند، مثلا Android.

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
« پاسخ #7 : 04 اردیبهشت 1394، 03:55 ب‌ظ »
ممنونم
ممکنه توزیعی رو اسم ببرید که فقط لینوکس باشه، ابزار گنو توش دخیل نباشه؟
فکر کنم که عملا غیر ممکن باشه چون طبق خروجی  pactree linux  یکی از وابستگی های بسته ی linux بسته ی coreutilکه این ایزارهای هسته متعلق به پروژه ی گنو هست .
درکل لینوکس بدون نرم افزارهای گنو برای کاربری مثل  من و شما تقریبا بی استفاده می شه چون خیلی از نرم افزار هایی که روزمره استفاده می کنیم به طور مستقیم یا غیر مستقیم به ابزار های گنو وابستگی دارند.
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین userb

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 96
« پاسخ #8 : 04 اردیبهشت 1394، 04:23 ب‌ظ »
سلام بچه ها

هسته یک سیستم‌عامل یا kernel یک برنامه اولیه نوشته شده است که به عنوان یک رابط بین سخت‌افزار و برنامه‌های کاربردی دیگه به کار میره، یعنی کاربر می‌تونه از طریق برنامه و دستور به کرنل به سخت‌افزار دست‌یابی پیدا کنه.

گنو یک سیستم‌عامل نبوده، پروژه‌ای برای ایجاد یک سیستم‌عامل آزاد بوده، اما بصورت اتفاقی شخص دیگه‌ای داشته روی یک هسته آموزشی (MINIX) کار میکرده، و وقتی‌که هسته اولیه ساخته می‌شه به پروژه گنو اطلاع میده، که بله، من همچین هسته‌ای رو ساختم، امتحانش کنید و ببینید که بدردتون می‌خوره یا نه! ... و خلاصه این دو با هم ادغام می‌شن و تشکیل یک سیستم‌عامل میدن به نام گنو/لینوکس. اما گنو پروژه‌ای هست که برای مثال، bash رو ایجاد کرد که به عنوان یک تفسیر کننده فرامین به کار میره. و لینوکس هم به تنهایی شامل ابزارهای ضعیف و از نظر مقایسه بسیار دور نسبت به ابزارهای گنو هست که جز برای توسعه دهندگان هسته کاربرد دیگه‌ای نداره (در جواب به سوال شما که پرسیدید «آیا توزیعی هست که فقط لینوکس باشه»)
اما پروژه گنو علاوه بر نرم‌افزارهای رسمی آزاد خودش، از یک سری نرم‌افزارهای آزاد غیر گنو هم در پروژه خودش استفاده کرد، مثل X Window که یک محیط بسیار ابتدایی گرافیکی ارائه می‌داد (اما بر روی همین محیط هست که گنوم اجرا می‌شه).

حالا یک توزیع (distro) لینوکس (که این اصطلاح درست نیست و صحیحش توزیع گنو/لینوکس هست)، یک مجموعه سفارشی شده از مجموعه‌هایی نظیر هسته لینوکس، ابزارهای گنو، مدیر پنجره، package manager و... نیز documentهایی برای استفاده است که آماده شده تا کار با این سیستم‌عامل (گنو/لینوکس) رو ساده کنه. اما اگر گنو به همراه هسته Hurd به کار برده بشه، می‌گیم یک توزیع GNU/Hurd.
دبیان،اوبونتو، فدورا، ردهت جنتو، سوزه و صدها سیتم‌عامل دیگه‌ای که توسط یک گروه یا یک شخص ساخته می‌شه، همه این‌ها بر اساس GNU/Linux ایجاد شده، که جناب ریچارد استالمن بنیانگذارش بوده، اما متاسفانه مثل خیلی از چیزهای دیگه، آدما بانی و بنیانگذار رو فراموش می‌کنن، بطوری که در صحبت‌ها از اصطلاح «توزیع‌های لینوکس» استفاده می‌شه (حتی در ویکی‌پدیا) بجای استفاده از اصطلاح گنو/لینوکس. مثل این میمونه که به کل فراموش کنیم چه کسی الکترون رو کشف کرد، اما یاد اون کسی رو ببریم که با الکترون‌ها خیلی کارها کرد. مثل این که فراموش می‌کنیم چه کسی زبان C رو اختراع کرد، اما می‌چسبیم به جناب استیو جابز.
« آخرین ویرایش: 04 اردیبهشت 1394، 06:40 ب‌ظ توسط userb »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19741
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #9 : 04 اردیبهشت 1394، 09:52 ب‌ظ »
همون‌طور که دوستان اشاره کردن لینوکس فقط یه کرنله. کرنل به همراه نرم‌افزارهایی که مستقیماً باهاش کار می‌کنن می‌شه سیستم‌عامل. همه‌ی این توزیع‌هایی که می‌بینی توزیع‌های سیستم‌عامل گنو/لینوکس هستن. توزیعی یا سیستم‌عاملی نداریم که لینوکس خالص باشه، جون یه کرنل به تنهایی نمی‌تونه کار کنه.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن