با اینکه ترجیح میدادم لینکی از جای دیگه ندین بخاطر اینکه اینجوری مشخص نیست چقدر از مطالبی که سایت های دیگه دادن رو خود شما باور دارید یا ندارید. به هر حال همین چنتا جمله ای که هم گفتین هم خوبه
نرمافزار آزاد اومده تا فقط به یک پرسش پاسخ بده: «چهکسی رایانهی شما را کنترل میکند؟»
من اگه یکی ازم این سوال رو بپرسه "چهکسی رایانهی شما را کنترل میکند؟" احتمالا اینو میگم،
اول اینکه فقط در مورد نرم افزار حرف می زنیم (نه سخت افزار) سیستم عامل به بالا
دوم همیشه این رابطه برقراره یه عده ای همیشه کنترل میشن و یه عده ای کنترل می کنن یا همه چی تحت کنترلشونه
، در مورد نرم افزار آزاد ما داریم در مورد یکسری انتخاب (محصول) صحبت می کنیم درسته؟ پس اونی که همیشه استفاده می کرده که براش فرقی نداره همیشه تحت کنترل باقی میمونن
و برای اون یکی گروه هم خوب از اونجایی که اون گروه باید همه چی تحت کنترلش باشه اون نرم افزار اگر تا جای ممکن نیاز اون فرد رو بر طرف کرد که کرد در غیر اینصورت احتمالال این گروه خودش یک نرم افزار بر اساس نیازش میسازه یا حتی از اون نرم افزار متن باز هم استفاده میکنه و بهترش میکنه (اگه نباشه هم فرقی براش نمیکنه باز کارشو انجام میده)
خلاصه ایمه از این چیزهایی که شما گفتین (تا اینجا) و چیزهایی که خودم گفتم اینه که یکسری سازندن و یکسری مصرف کننده و یک نرم افزار ازاد و متن باز چندان تغییری تو اصل مطلب (ویژگی گروه ها نمیکنه، درسته؟) مگر اینکه شما در مورد چیز دیگه ای صحبت می کنید، که البته بیشترش چیزی بود که خودتون صحبت نمی کنین
حالا در مسیر رسیدن به این هدف، به یه سری دستاورد هم رسیده مثل قیمت پایین، امنیت بالا، توسعهی سریع، دردسترس بودن، قدرت آموزشی، قدرت اجتماعی و… که هدف نیستن، ولی دستاوردهای خوبی هستن.
برای آشنایی با این دستاوردها این مقاله رو بخون (فارسی). لینک میدم چون این همه مطلب رو نمیشه کپی کرد اینجا: لینک
در مورد این دست آوردا در مورد چنتاش ابهام دارم
، فقط در مورد یکیش نظر میدم چون یکسریش نظراتم بار منفیش ممکنه زیاد باشه
امنیت بالا: نمی دونم کسی که یه نرم افزار می نویسه و سورسشو در اختیار دیگران میزاره جادوگری چیزیه که کدش امنیت بالایی داره
؟ یعنی الان من برنامه ای درست کنم سورس رو بزارم در اختیار همه امنیتش میره بالا؟ این اتفاق برای همه نمی افته نه؟ فقط برای یکسری نرم افزارها می افته. یه بابایی میگفت هر چی تعداد افرادی که کد ها رو بررسی می کنن بیشتر باشه امنیت میره بالا. خوب این درسته ولی یعنی این افراد می شینن همه کدهای روی اینترنت رو بررسی می کنن و ایراداتشون رو میگیرن؟ یا فقط یکسری محصول خاص رو؟
پس ذاتا نرم افزار آزاد ارتباط مستقیمی به بالا رفتن امنیت نداره، این اتفاق فقط برای یکسری از نرم افزارها می افته اونم همیشه به صورت داوطلبانه نیست یکسری از اون افرادی که ایرادات نرم افزار رو میگیرن کارشون اینه.
خوب این قضیه برای نرم افزارهای غیر آزاد هم که صادقه، یه عده ای کارشون پیدا کردن ایرادات نرم افزاره چه داوطلبانه چه با خاطر پول و حرفه اشون. پس از این نظر خیلی فرق چندانی ندران.
====================
خوب حالا کلی تبلیغ برای یکسری نرم افزار آزاد متن باز تو این کشور راه افتاده که واقعیتش چندان آزادیی هم برای همه ایجاد نمیکنه و خیلی از ما بیین چنتا نرم افزار یکی رو انتخاب میکنیم دقیقا چیه؟ چون شما که سورس نرم افزار رو تبلیغ و آموزش نمی دین فقط نرم افزار رو آموزش میدین خوب این که فقط یک نرم افزاره و اون غیر آزادها هم یمش نرم افزارن فقط برای اولین گروه یک لغت "آزاد" هم کنارش اومده، برای خودمم جالب شد این جمله آخر و گفتم
فعلا همینا