سوال دیگه
وقتی متن ما زیاد باشه میگند از کلاس thesis کنید و وقتی از اون استفاده می کنیم مجبور هستیم مثلا هر قسمت متن را در تکس جدا نوشته و در تکس اصلی همه را فراخوانی کنیم تا متن اصلی یا همون تکس اصلی شلوغ نشه
اما در gummi وقتی تو تکس های غیراصلی برنامه را می نویسیم ، همزمان اجرا شده آن را نشون نمیده
سوال من اینه که آیا راهی است که این ویژگی منحصر بفرد gummi که باعث جذابیت اون هستش تو تکس های غیر اصلی هم جواب بده یعنی همزمان اینکه تکس غیر اصلی را مینویسیم اون تکس اصلی اجرا و ما اجرا شده را ببینیم؟؟
ایا راهی است؟؟؟؟
خیر. فایل های texای که با دستور input\ وارد فایل tex اصلیتون می کنید، قابلیت اجرا شدن خودبخودی ندارن. میتونید tab جدیدی باز کنید و اون فایل ها رو توی اون تب ادیت کنید و بعد فایل اصلی رو اجرا کنید.
بعلاوه، وقتی از کلاس thesis یا هر کلاس دیگه ای استفاده می کنید، مجبور نیستید که هر قسمت از متن رو در فایل tex جدا بنویسید و اون ها رو input کنید. میتونید به جای input کردنشون، مستقیما اون ها رو در فایل تکس اصلی بنویسید.
تشکر از راهنمایی شما
این حرفی که می خواهم بزنم ربطی به اوبونتو و gummi و یا این تاپیک نداره اما می پرسم:
من شنیده بودم که برای این از کلاس thesis استفاده می کنیم که تکس اصلی جمع و جورتر وباشه و شلوغ نشه، اگر این طوری باشه که شما می گویید که چه نیازی به کلاس thesis است از article یا book هم میشه استفاده کرد...
شنیده شما صحیحه. وقتی تعداد صفحات زیاد میشه، یک ترجیح منطقی اینه که قسمت های مختلف نوشته رو تکّه -تکّه کنیم و هرموقع خواستیم اون قسمت خاص رو بنویسیم یا ویرایش کنیم، با دستورهای input یا include در فایل اصلی این کار رو بکنیم. ولی این یک وحی منزل نیست؛ چه در مورد کلاس مورد استفاده شما و چه درمورد سایر کلاس ها (گرچه درمورد کلاس های book و thesis مرسومه). جواب قبلی من، در راستای سوال خاص شما بود.
تفاوت کلاس ها هم درمورد محیط ها و دستورهای تعریف شده برای اون ها هست و هم درمورد پیشفرض هاشون. به عنوان مثال قابلیت چاپ دوطرفه رو میشه توی کلاس ریپورت فعال و استفاده کرد، ولی مرسوم نیست. این تصمیم به عهده ژورنال مربوطه هست. یا درمورد کلاس book، چکیده رو میشه استفاده کرد، ولی این هم مرسوم نیست. درمورد ساختارهای درونی تر هم مثل مثل header صفحات و درکل صفحه پیشسفرض، این تفاوت ها در کلاس های مختلف وجود دارن. معلومه که شخص وقتی قراره یک پایان نامه بنویسه، ترجیح میده هدر پایان نامش مثل "هدر پایان نامه" باشه تا "هدر کتاب". بنابراین برای هر استفاده ای، کلاس مرتبط توصیه میشه. باید دقت کنید که همه این ها پیشنهاد های latex هستند و برای خیلی از دانشگاه ها و نشریات، به عنوان استاندارد پذیرفته نشدن. مثلا دانشگاه ها و و نشریات معتبر، قالب های خیلی سفارشی شده ای رو طراحی کردن که در اثر تغییر توی یک کلاس یا استایل بوده و با پسوند .cls و .sty در کنار قالب مربوطشون، شما رو ملزم به استفاده از اون ها می کنن.
مفصّل و درعین حال موثّق ترین توضیحات رو در این موارد باید در manualهای کلاس ها یا سایر ابزار latex جست و جو کرد.