انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: لینکوسی ها میتونن ؟  (دفعات بازدید: 3539 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین komeillkma

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 44
لینکوسی ها میتونن ؟
« : 05 تیر 1394، 04:05 ب‌ظ »
سلام دوستان
میخواستم بدونم یه لینوکسی اگر بخواد گیم دیویلاپ بکنه(در حد کارایی کرای انجین و یونیتی نه پاندا انجین و... ) یا اسکالپت سه بعدی (کاره ایی که مثلا زیبراش انجام میده ) رو انجام بده یا حتی کارهایی مثل تدوین و ایجاد جلوه های فیلم انجام بده میتونه ؟؟؟؟
با این حساب لینوکس میتونه سیست عامل خوبی برای دسکتاپ و بحث های مالتی مدیا باشه ؟
« آخرین ویرایش: 05 تیر 1394، 04:07 ب‌ظ توسط saeednami »

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
پاسخ : لینکوسی ها میتونن ؟
« پاسخ #1 : 05 تیر 1394، 04:54 ب‌ظ »
سلام.
شما اگه انیمیشن ها و فیلم های بنیاد بلندر رو ببینی متوجه میشی که با بهترین کیفیت و قدرت میشه جلوه های ویژه درست کرد. سری ارباب حلقه ها و مردعنکوبتی 2 و ... با لینوکس ساخته شدن.
بحث بازی رو خبر ندارم. ولی بازی های قدرتمند لینوکسی هم هست که مشخص می کنه توی گیم هم لینوکس میتونه قوی ظاهر بشه.
منتها اکثرا به خاطر پول کار می کنن برای همین باید خروجی پروژه هاشون کاملا بسته و انحصاری باشه تا بتونن ازش پول در بیارن. واسه همین با شرکت های انحصاری تر مثل مایکروسافت قرارداد می بندن و کمتر طرف لینوکس میان. ولی این دلیل نمیشه که لینوکس قوی نباشه توی این زمینه ها  ;)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین komeillkma

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 05 تیر 1394، 05:42 ب‌ظ »
خب در زمینه گیم انجین میدونم که انجین خوبی برای لینوکس نیست
بعد بلندر قدرتمنده اما نه به قدرت خیلی نرم افزار های دیگه
اما در زمینه جلوه های ویژه هیچ نرم افزاری مشابه مثلا افتر افکت نداریم

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #3 : 05 تیر 1394، 05:49 ب‌ظ »
خب در زمینه گیم انجین میدونم که انجین خوبی برای لینوکس نیست
بعد بلندر قدرتمنده اما نه به قدرت خیلی نرم افزار های دیگه
اما در زمینه جلوه های ویژه هیچ نرم افزاری مشابه مثلا افتر افکت نداریم

اهان. یعنی ارباب حلقه ها و مردعنکبوتی فیلم حساب نمیشن. میشه اسم یه فیلم رو بگی که جلوه ی ویژه داشته باشه؟  ;)

البته گنو/لینوکس رو جامعه ی مردمی توسعه دادن. چیزی رو توسعه میدن که نیاز دارن. و کسانی میان این سمت که مثل همین جامعه باشن. شما اگه به خاطر عادت نمی تونی یه برنامه ی انحصاری رو بذاری کنار، جامعه هم برات نمی تونه کاری انجام بده.
اگه میخوای یه چیزی داشته باشی که مثل افترافکت باشه، خب بشین بنویس. یا پول بده که برات درست کنن.
اگه میخوای جلوه ی ویژه درست کنی، که همون بلندر هم کاملا اینکارو انجام میده. مگه اینکه ارباب حلقه ها و مردعنکبوتی رو فیلم با جلوه ی ویژه حساب نکنی.
اگه هم هیچ کدوم از این دو راه رو نمی تونی طی کنی، پس باید روی همون برنامه ای که بهش عادت داری کارت رو ادامه بدی.
چون جامعه ی آزاد گنو/لینوکس برای شما یک نفر نمی تونه افترافکت درست کنه.  ;)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین komeillkma

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 05 تیر 1394، 06:56 ب‌ظ »
دوست عزیز اولا ارباب حلقه ها با بلندر نیود میتونید مطالعه کنید
https://en.wikipedia.org/wiki/Special_effects_of_The_Lord_of_the_Rings_film_series

دوما من برای شخص خودم نگفتم ... شما نمیتونید هیچ ابزاری خوبی برای توسعه گیم روی لینوکس پیدا کنید و این یعنی یک جامعه بزرگ (توسعه دهنده های بازی) نمیتونن از این سیستم عامل استفاده کنن
 در مورد نر مافزار هایی مثل افتر افکت هم همینه افراد زیادی در تخصص های مختلف (یه جامعه به حساب میان) نیاز دارن پس نمیتونن از لینوکس استفاده کنن

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 05 تیر 1394، 07:24 ب‌ظ »
جامعه ی افترافکت و جامعه ی بازی سازی با جامعه ی آزاد گنو/لینوکسی متفاوتن و کلا راهشون جداس.
شما هدف رو انتخاب کن. سیستم عامل ها و نرم افزار ها همگی ابزار هستن.
اگه ابزار برای توسعه ی گیم توی لینوکس نمی بینی دلیلش اینه هیچ کاربر لینوکسی، نیازی به توسعه ی چنین ابزاری نداشته. اگه داشت خب توسعه ش میداد.
اینجا بحث شرکت و مشتری نیست. اینجا همه و همه مردم هستن. هرکسی چیزی توسعه میده که بهش نیاز داره.
من نمیام چیزی درست کنم که شما و بقیه میخوای. من چیزی درست می کنم که خودم میخوام. حالا دیگران برای بهتر شدن برنامه م بهم فیدبک میدن و اگه دوست داشتم میتونم روی توسعه ی برنامه م فیدبک ها رو تاثیر بدم.
ولی اون ور یه طرف شرکت هست یه طرف مشتری. شرکت برنامه درست می کنه تا پول در بیاره. مشتری هم پول میده تا پشتیبانی به دست بیاره. اینجا نه مشتری پول میده نه توسعه دهنده پول میگیره. و هیچ شرکتی هم در کار نیست. هرکسی هر چی دوست داشت میسازه و در اختیار همه ی مردم قرار میده. این یکی از هزاران ویژگی گنو/لینوکسه.

آفلاین AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 506
  • :(
« پاسخ #6 : 05 تیر 1394، 07:31 ب‌ظ »
سلام دوستان
میخواستم بدونم یه لینوکسی اگر بخواد گیم دیویلاپ بکنه(در حد کارایی کرای انجین و یونیتی نه پاندا انجین و... ) یا اسکالپت سه بعدی (کاره ایی که مثلا زیبراش انجام میده ) رو انجام بده یا حتی کارهایی مثل تدوین و ایجاد جلوه های فیلم انجام بده میتونه ؟؟؟؟
با این حساب لینوکس میتونه سیست عامل خوبی برای دسکتاپ و بحث های مالتی مدیا باشه ؟
انجین دوبعدی که انجین های مطرحی مثل LOVE هستن
انجین سه بعدی هم Cry Engine میگن پورت شده
طراحی سه بعدی هم Blender یکی از قویترین هاست
« آخرین ویرایش: 05 تیر 1394، 07:35 ب‌ظ توسط sun microsystems »

آفلاین علی ۵۰۰

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 775
« پاسخ #7 : 05 تیر 1394، 07:35 ب‌ظ »
موتور بازی‌سازی Unreal Engine و پشتیبانی آن از لینوکس:
https://wiki.unrealengine.com/Linux_Support
« آخرین ویرایش: 05 تیر 1394، 07:38 ب‌ظ توسط علی ۵۰۰ »

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4877
  • masoft قدیم
« پاسخ #8 : 05 تیر 1394، 07:37 ب‌ظ »

بله.

آفلاین ava

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1330
« پاسخ #9 : 05 تیر 1394، 07:41 ب‌ظ »
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Game_engines_for_Linux
and
https://www.gamingonlinux.com/crowdfunding/index.php/Game_Engines
اینا رو ببین
در ضمن یونیتی تریدی هم خروجی لینوکس میده ولی این که روی لینوکس نصب بشه یا نه خبر ندارم
صدای پلیس : هاپ هاپ

آفلاین komeillkma

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #10 : 05 تیر 1394، 07:47 ب‌ظ »
دوستان به من نمونه ای معرفی کنید که قدرت نرم افزارهایی که مثال زدم رو داشته باشن مثل یونیتی و زیبراش
کرای انجین متاسفانه خروجی نمیده (در پاسخ به دوستی که گفتن کرای انجین پورت شده )

آفلاین علی ۵۰۰

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 775
« پاسخ #11 : 05 تیر 1394، 07:49 ب‌ظ »
دوستان به من نمونه ای معرفی کنید که قدرت نرم افزارهایی که مثال زدم رو داشته باشن مثل یونیتی و زیبراش
دو لینک زیر از سایت کرای‌تِک هستش:
http://www.crytek.com/news/crytek-adds-support-for-three-new-platforms-in-latest-cryengine-update
http://www.crytek.com/news/see-the-power-of-cryengine-unleashed-for-vr-and-android-at-gdc-2015
بر اساس گفته https://en.wikipedia.org/wiki/CryEngine کرای‌انجین خروجی لینوکس هم می‌ده. در قسمتی از این پیوند نوشته که:
The new CryEngine version adds support for Linux[29][30] and consoles such as the PlayStation 4, Xbox One, and Wii U
در قسمتی از این پیوند هم به این منابع اشاره شده:
http://www.crytek.com/news/conference-attendees-can-also-see-a-brand-new-mobile-game-extra-engine-updates-and-much-more-at-crytek-s-booth
http://time.com/22043/crytek-adding-linux-support-for-cryengine-bodes-well-for-steam-os/
« آخرین ویرایش: 05 تیر 1394، 08:05 ب‌ظ توسط علی ۵۰۰ »

آفلاین AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 506
  • :(
« پاسخ #12 : 05 تیر 1394، 09:11 ب‌ظ »
باید یا پول لایسنسشو بدی یا پروژتو بفرستی crytek
تو ویندوز هم همینجوریه

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
« پاسخ #13 : 08 تیر 1394، 02:35 ب‌ظ »
من دارم برای پنجمین جشنواره‌ی بازی‌های رایانه‌ای تهران ، با بلندر بازی می‌سازم (:

آفلاین ngc0der

• Full Member
  • *
  • ارسال: 106
« پاسخ #14 : 09 تیر 1394، 05:43 ب‌ظ »
هر چند این جور سوالها اگه  در فرومهای مرتبط مطرح بشه احتمالا برچسبی مثل unconstructive می خوره ولی خب چه میشه کرد بعضی وقتها در کل جواب دادن بهشون بهتره از جواب ندادنه و جوابم بر پایه چیزایی هست که قبلا دیدم و احتمالا موارد بهتری هم برای هر مورد هست و البته جواب کمی خارج از محدوده سواله!
اگه فرد فقط مایل به استفاده از نرم افزار آزاد باشه گزینه ها ایناست:
طراحی بازی: Cocos2D-X, Godot Engine این انجینهادر قسمت 2D چیزی از انجینهای دیگه کم ندارن و در بعضی موارد بهتر هم هستن ولی 3D رو به صورت خیلی محدودتری ساپورت می کنن.
تولید محتوای سه بعدی: blender
ویرایش فیلم: cinelerra که فقط نسخه لینوکسی داره.
اگه فرد پول کافی داره و براش مهم نباشه نرم افزار آزاده یا نه که در این صورت بهتره از همون ویندوز استفاده کنه ولی اگه به هر دلیلی بخواد از لینوکس استفاده کنه:
طراحی بازی: Unreal Engine, Unigine و احتمالا در آینده Unity و CryEngine(البته یونیتی خروجی لینوکس میده ولی فعلا ادیتور لینوکسی نداره)
تولید محتوای سه بعدی: Maya, Softimage که Softimage احتمالا منقرض میشه ولی خب فیلمهای خوبی باهاش ساختن مثل اولین فیلم سری پارک ژوراسیک
ویرایش فیلم: نمی دونم نرم افزار پولی هست که از cinelerra بهتر باشه یا نه که اگه نیست همون cinelerra! پول اضافه اومده رو هم می تونه دونیت کنه به همین پروژه!
من به کمک یکی از آشناها شروع کردیم به تولید یه بازی و در نهایت بهتر دیدم فعلا از Godot استفاده کنیم. این انجین سالها توسعه داده شده ولی سال پیش اوپن سورس شده.ادیتور انجین برای لینوکس و ویندوز زیر 30 مگه و میشه خروجی برای اکثر پلتفرمهای رایج گرفت.در حال حاضر مشکلات زیادی داره که البته برای اکثرشون راه حل وجود داره، منابع آموزشیش فعلا کمه ولی در مجموع فعلا که داره خوب پیش میره. یکی از مشکلاتش اینه که از فارسی پشتیبانی نمی کنه که چون سورس انجین وجود داشت شروع کردم به پیاده سازی این قابلیت و تا حدودی هم مشکل رو رفع کردم ولی چون پاره وقت روش کار می کنم احتمالا چند هفته ای طول بکشه که پشتیبانی قسمتهای مهم انجین از فارسی کامل بشه تا بتونم اونو در گیت هاب به اشتراک بزارم. خب اینجا اوپن سورس و آزاد بودن یک مزیته در صورتی که سالهاست کاربرها از شرکت یونیتی می خوان پشتیبانی از زبانهای RTL رو به انجین اضافه کنه که تا اونجایی که من اطلاع دارم هنوز این کار انجام نشده(البته میشه با یکسری کتابخونه و اینا فارسی رو تو یونیتی راه انداخت ولی خب چیز درست درمونی نمیشه).وقت بشه یه مطلب در مورد این انجین می نویسم(برای خیلی موارد دیگه جمله قبل رو در این فروم گفتم ولی هیچ وقت عملی نشدن مثل خیلی چیزای دیگه که اینجا عملی نمیشن!)
از طرفی این رو هم در نظر بگیرین ما سالهاست به تمام نرم افزاهای عالم دسترسی داریم ولی تا الان که محصول چشمگیری که در همه دنیا مطرح بشه نساختیم پس قاعدتا وجود یا عدم وجود یک سری نرم افزار خفن نیست که تولید یک محصول خوب رو تضمین می کنه و موارد زیاد دیگه ای هست که منجر به تولید یه محصول فوق العاده میشه که مطرح کردن و بحث در موردشون خودش چند جلد کتاب خواهد شد که البته "ملت ... مطالعه در حد وایبر و تلگرام کن" هرگز این کتابها را نخواهند خواند!