انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: اشکالات نرم افزار آزاد  (دفعات بازدید: 15723 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین احسان 2

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 75
پاسخ : اشکالات نرم افزار آزاد
« پاسخ #15 : 04 شهریور 1394، 02:55 ب‌ظ »
این که نرم افزار مالک نداره کلا از همه جهات نگاه میکنم من بهش حرف صحیحی هست
سورس کد مثل توسعه علم میمونه - در واقع علم هیچ مالکی نداره مثلا نیوتون مالک جاذبه نیست ! بلکه کاشف جاذبه هست !
اینکه شما یه کدی تونستی بنویسی دلیل بر این نیست که کد مال شما هست و کد رو شما اختراع کردین اون کد قبلا وجود داشته شما فقط از کنار هم قرار دادن کد ها یک چیز جدید کشف کردین پس در اصل میشه گفت که توروالدز کاشف لینوکس هست نه خالق اون...
در مورد درامد هم که دوستان توضیح دادن

منون از نظرت ولی یکم وارونه حرف زدی!!!

مگه یه شرکت که قطعات کامپیوتر یا هر وسیله دیگه ای میسازه مواد اولیه رو خودش تولید میکنه؟نخیر،با استفاده از مواد اولیه یه چیزی تولید میکنه و اون محصول مال خودشه.اینجا هم من میام و با زبان های برنامه نویسی و یه سری کتابخونه ها،یه نرم افزار تولید میکنم و اون مال خودمه،یعنی شما میفرمایی باید بشینم زبان برنامه نویسی رو هم خودم توسعه بدم؟تازه این هم نیازمند یه زبان برنامه نویسی دیگه هست و...
و به نظر من،لینوس توروالدز دقیقا خالق لینوکسه.

نقل‌قول
سلام. ردهت به خاطر خدماتی که ارائه میده درآمد داره، اما به نظرم یه بازی آزاد اگه سورس کدش منتشر بشه خدماتی نمیتونه ارائه بده که از اون ها درآمدی داشته باشه. یه بازی آزاد چطور می تونه درآمد داشته باشه ؟  :)

منم موافقم.منظور من از بازی با کیفیت یه چیزی تو مایه GTA V هست.این همه زحمت برای یه بازی میکشن و چند سال درگیر تولید اون هستن،حالا بیان رایگان بدنش به همه؟

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #16 : 04 شهریور 1394، 03:54 ب‌ظ »
منم موافقم.منظور من از بازی با کیفیت یه چیزی تو مایه GTA V هست.این همه زحمت برای یه بازی میکشن و چند سال درگیر تولید اون هستن،حالا بیان رایگان بدنش به همه؟
دوست عزیز. دوران کسب درآومد از طریق تک‌فروشی نرم‌افزار سال‌هاست که گذشته. الآن دیگه مایکروسافت و اپل هم رو آوردن به کسب درآمد مبتنی بر خدمات.

می‌شه گفت دیگه در دنیای امروز، انتشار آزاد نرم‌افزار دیگه یه اختبار نیست، یه اجباره. این رو بخون: http://www.wired.com/2015/06/open-sourcing-no-longer-optional-not-even-apple/
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین سید وحید رضا برهانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1668
  • یک مخالف نرم افزار اوپن سورس
« پاسخ #17 : 09 شهریور 1394، 05:02 ب‌ظ »
جواب های دوستان خب درسته ولی منم چندتا موضوع رو بگم.

اول قضیه سود شرکت ها: امروزه نه فروش نرم افزار/سخت افزار و نه ارائه خدمات بلکه شرکت های بزرگ اطلاعات رو خرید و فروش می کنند. شما فکر می کنید که چرا این همه شرکت جاسوسی می کنند؟ چون شرکت ها بد هستند؟ نه به این خاطر که فروش اطلاعات کاربرها سود مالی داره نه اینکه شرکت های تجاری خوب یا بد هستند. الان مثلا فیسبوک که رایگان ولی انحصاری هست بیاد سورس نرم افزار هاش رو منتشر کنه  چیزی ازش کم می شه؟ نه! چون اطلاعاتی که توی سرورهاش ذخیره داره و کم کم داره به شرکت ها و دولت ها می فروشه براش ارزش داره. شرکت های امروزی شرکت های IT هستند یعنی اطلاعات می فروشند. الان گوگل رو ببین کروم رو داره رایگان می ده  چون اطلاعات کاربرها که با کروم جمع آوری می کنه گرون تر از قروش کروم هست. قبلا یک جای دیگه گفته بودم که شرکت های تجاری فقط و فقط تجاری اند و مثل یک تاجر فکر و عمل می کنند. بازم می گم سودی که شرکت ها از فروش اطلاعات دارند خیلی بیشتر و گرون تر از چند تا نسخه ی نرم افزار است.

دوم:
یک چیزی هست به اسم تضاد منافع. و من فکر می کنم(چرا یش یک موضوع دیگه است) که بین منافع جامعه(عموم) و منافع تجاری شرکت ها یک تضادی وجود داره . برای درک این موضوع به مالکیت عمومی و مالکیت خصوصی فکر کن. حالا من از ات یک سوال می پرسم که چرا منافع شرکت ها را به منافع جامعه ترجیح می دهی ؟
نرم افزاری که نشه سیخ انگولکش کرد (به هر دلیلی چه به‌خاطر قانون و چه پیچیدگی یا توسعه سریع)نرم افزار آزاد نیست حالا مهم نیست چه بنیادی یا چه افرادی اون رو نوشته باشند یا GPL باشه یانه!
نرم افزار آزاد یک جنبش هست نه یک تیکه کاغذ پاره(GPL)
حق فهمیدن از حق خوندن مهمتره

آفلاین 111

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 73
« پاسخ #18 : 28 شهریور 1394، 05:06 ب‌ظ »
۱.تبلیغات
۱-نرم افزار آزاد=استفاده بالا
۲-استفاده بالا=قرارداد بالا باشرکت تبلیغاتی

۲.پرداخت درون برنامه ای
کلش درامدش از جمه .جم فقط تایپ یه عدده

۳.سفارش گیری از شرکتها برای برنامه نویسی

چرا نرم افزار آزاد بده؟
اگه از پنجره داری نگاه می کنی بدون بیرون جای بهتریه

آفلاین komeillkma

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 44
« پاسخ #19 : 05 آبان 1394، 10:10 ق‌ظ »
در مورد اون بازی GTA  که دوستمون گفت من باهاش موافقم
یه گروه هزار نفری دارن با کار مداوم و تلاش شدید یه بازی رو توسعه میدن طراحی سه بعدی (که وحشتناک کار میبره برای بازی ای در این حد) . کد نویسی گیم پلی و چالش ها و هوش مصنوعی . کارگردانی داستان پردازی . مدل سازی های فیزیکی و.... ( انقدر کارش زیاده که هر چقدر بگی بازم تموم نمیشه)
حالا بیاد رایگان بده به همه :|
این چه توجیهی داره ؟ از کجا باید درآمد داشته باشه ؟
فروش درون برنامه ای ؟ مطمئنا سود کمتری داره

در مورد مالکیت هم باید بگم . مثلا اگر توروالزز نبود احتمال اینکه لینوکس باشه خیلی کم بود . این یعنی تروالدز خالق لینوکسه . مالکش نیست چون الان مال همست . اما قرار نیست بگیم خالقش هم نیست 

آفلاین relsi1053

• Full Member
  • *
  • ارسال: 136
« پاسخ #20 : 05 آبان 1394، 05:04 ب‌ظ »
در مورد اون بازی GTA  که دوستمون گفت من باهاش موافقم
یه گروه هزار نفری دارن با کار مداوم و تلاش شدید یه بازی رو توسعه میدن طراحی سه بعدی (که وحشتناک کار میبره برای بازی ای در این حد) . کد نویسی گیم پلی و چالش ها و هوش مصنوعی . کارگردانی داستان پردازی . مدل سازی های فیزیکی و.... ( انقدر کارش زیاده که هر چقدر بگی بازم تموم نمیشه)
حالا بیاد رایگان بده به همه :|
این چه توجیهی داره ؟ از کجا باید درآمد داشته باشه ؟
فروش درون برنامه ای ؟ مطمئنا سود کمتری داره

در مورد مالکیت هم باید بگم . مثلا اگر توروالزز نبود احتمال اینکه لینوکس باشه خیلی کم بود . این یعنی تروالدز خالق لینوکسه . مالکش نیست چون الان مال همست . اما قرار نیست بگیم خالقش هم نیست
شک دارم هیچ کسی تو دنیا وجود داشته باشه که اعتقاد داشته باشه لاینسس GPL ظرفیت بازیه AAA رو داره  ;)
مگر کسایی که خودشونو زدن به اون راه یا اشنایی کافی ندارن
اساس سیستم عاملی که شما اسمش رو میذاری گنو/لینوکس (به هر دلیلی) لینوکسه !
و شما با درک درستی از اینکه به چی سیستم‌عامل گفته میشه باید به این درک برسی که اسم سیستم عاملی که راجبش حرف میزنی "لینوکس" میتونه باشه اما "گنو" هرگز!
این انجمن هم بیشتر از اینکه اوبونتویی باشه سنگ استالمن رو به سینه میزنه!

آفلاین احسان 2

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #21 : 21 آبان 1394، 04:16 ب‌ظ »
ممنون از همه دوستان.

یه چند وقتی نبودم توی انجمن.

من تا حالا 10 هزار بار گفتم که معتقد نیستم نرم افزار آزاد کاملا بده؛ اما با شناختی که ازش دارم؛ میدونم که ظرفیت پروژه های عظیم ( و سودآوری عظیم ) رو نداره. خوشحالم که بین جامعه آزاد بالاخره چند نفر پیدا شدن که حرفم رو فهمیدن و توی تاپیک پست دادن. بعضی از دوستان چنان روی نرم افزار آزاد تعصب دارن که انگار خانواده شونه.  ;D ;D ;D ;D

مشکلات نرم افزار آزاد رو باید دید و حلش کرد
« آخرین ویرایش: 21 آبان 1394، 04:38 ب‌ظ توسط احسان عابدیان »

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
« پاسخ #22 : 21 آبان 1394، 04:41 ب‌ظ »
اما با شناختی که ازش دارم؛ میدونم که ظرفیت پروژه های عظیم ( و سودآوری عظیم ) رو نداره.
خب شناخت اشتباهی ازش دارید، شرکت‌هایی مثل Redhat و Canonical و Micro Focus International و Acquia و Actuate و Continuent و ... همه پروژه‌های عظیم با سودآوری عظیم رو پیش می‌برند :)

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #23 : 21 آبان 1394، 04:44 ب‌ظ »
نقل‌قول
بعضی از دوستان چنان روی نرم افزار آزاد تعصب دارن که انگار خانواده شونه
کسی که قبلا با نرم افزار انحصاری کار کرده، مسلمه که قبول نرم افزار آزاد واسش سخته

نقل‌قول
اینا مشکلات نیستن. قوانینش هستن. قرار نیست نرم افزار آزاد تبدیل بشه به نرم افزار غیرآزاد. چون در این صورته که از نظر شما مشکلش حل میشه. ولی نرم افزار آزاد اینجوری نیست. نرم افزار آزاد همینیه که الان داری می‌بینی. اگه قراره تبدیل بشه به غیرآزاد، خب اصلا چرا خودمون رو خسته کنیم. از همون غیرآزاد ها استفاده کنیم  :)
شما میخوای هم برنامه آزاد باشه هم طرف از فروختن برنامه‌ش میلیاردی پول در بیاره. اینا با هم تناقض دارن.
جدیدا مُد شده توی انجمن که میخوان گنولینوکس رو شبیه به هرچیز دیگه ای بکنن که گنولینوکس برای متفاوت بودن از اونا، کلا اساسش تشکیل شده  ;D
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین relsi1053

• Full Member
  • *
« پاسخ #24 : 21 آبان 1394، 05:04 ب‌ظ »
نقل‌قول
بعضی از دوستان چنان روی نرم افزار آزاد تعصب دارن که انگار خانواده شونه
کسی که قبلا با نرم افزار انحصاری کار کرده، مسلمه که قبول نرم افزار آزاد واسش سخته

نقل‌قول
اینا مشکلات نیستن. قوانینش هستن. قرار نیست نرم افزار آزاد تبدیل بشه به نرم افزار غیرآزاد. چون در این صورته که از نظر شما مشکلش حل میشه. ولی نرم افزار آزاد اینجوری نیست. نرم افزار آزاد همینیه که الان داری می‌بینی. اگه قراره تبدیل بشه به غیرآزاد، خب اصلا چرا خودمون رو خسته کنیم. از همون غیرآزاد ها استفاده کنیم  :)
شما میخوای هم برنامه آزاد باشه هم طرف از فروختن برنامه‌ش میلیاردی پول در بیاره. اینا با هم تناقض دارن.
جدیدا مُد شده توی انجمن که میخوان گنولینوکس رو شبیه به هرچیز دیگه ای بکنن که گنولینوکس برای متفاوت بودن از اونا، کلا اساسش تشکیل شده  ;D
شما میگی به چیزی غیر از این تبدیل نمیشه منم میگم حق با توعه
قوانین وجودیش باعث شده یه سری ظرفیت هارو نداشته باشه
و اینکه همین باعث یه سری مشکلات میشه
« آخرین ویرایش: 21 آبان 1394، 07:20 ب‌ظ توسط relsi1053 »
و شما با درک درستی از اینکه به چی سیستم‌عامل گفته میشه باید به این درک برسی که اسم سیستم عاملی که راجبش حرف میزنی "لینوکس" میتونه باشه اما "گنو" هرگز!

آفلاین احسان 2

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #25 : 21 آبان 1394، 05:30 ب‌ظ »
اما با شناختی که ازش دارم؛ میدونم که ظرفیت پروژه های عظیم ( و سودآوری عظیم ) رو نداره.
خب شناخت اشتباهی ازش دارید، شرکت‌هایی مثل Redhat و Canonical و Micro Focus International و Acquia و Actuate و Continuent و ... همه پروژه‌های عظیم با سودآوری عظیم رو پیش می‌برند :)

درآمد Canonical در سال 2013: 65.7 میلیون دلار

درآمد Redhat در سال 2014: 1.534 بیلیون دلار

درآمد Microsoft در سال 2013: 77.85 بیلیون دلار

درآمد Microsoft در سال 2015: 93.58 بیلیون دلار

تعداد کارمندان کنونیکال : 700+

تعداد کارمندان ردهت: 7,900

تعداد کارمندان مایکروسافت: 118,584

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #26 : 21 آبان 1394، 06:01 ب‌ظ »
خوبه خودتم میگی دیگه  ;D
۱۰۰ هزار کارمند، حقوق نمیخوان؟ بایدم اونقدر سود و درآمد داشته باشه تا نون کارمنداش رو بده.
مایکروسافت تا الان، از فروش برنامه هاش پول در آورده. ولی لینوکسیا بدون فروش برنامه پول در آوردن.
حالا منظورت اینه که برنامه های لینوکسی هم باید به فروش برن؟ تا خیال شما راحت بشه؟  ;D
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین koosha

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 734
« پاسخ #27 : 21 آبان 1394، 06:14 ب‌ظ »
راستی wilson جان آخر نگفتی محتویات فایل دسکتاپ دانیال بهزادی چی بود :)
GNU/Linux
Debian8
I3 WM

آفلاین relsi1053

• Full Member
  • *
« پاسخ #28 : 21 آبان 1394، 07:19 ب‌ظ »
خوبه خودتم میگی دیگه  ;D
۱۰۰ هزار کارمند، حقوق نمیخوان؟ بایدم اونقدر سود و درآمد داشته باشه تا نون کارمنداش رو بده.
مایکروسافت تا الان، از فروش برنامه هاش پول در آورده. ولی لینوکسیا بدون فروش برنامه پول در آوردن.
حالا منظورت اینه که برنامه های لینوکسی هم باید به فروش برن؟ تا خیال شما راحت بشه؟  ;D
نون کارمنداشو میده کلی هم اضافه میاد
اما حرف ایشون در جواب صحبت های معین جان بود

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
« پاسخ #29 : 21 آبان 1394، 08:36 ب‌ظ »
درآمد Canonical در سال 2013: 65.7 میلیون دلار
درآمد Redhat در سال 2014: 1.534 بیلیون دلار
درآمد Microsoft در سال 2013: 77.85 بیلیون دلار
درآمد Microsoft در سال 2015: 93.58 بیلیون دلار
خب شما هنوز حتی تعریف پروژه‌ و شرکت عظیم هم از لحاظ حقوقی نمی‌دونید! اتحادیه‌ی اروپا هر شرکتی که درآمدی بیش از ۱۹.۵ میلیون یورو در سال درآمد داشته باشه رو یک شرکت عظیم می‌دونه. حالا شما می‌خواید بگید با نرم‌افزار آزاد نمی‌شه Microsoft ساخت، خوب معلومه نمیشه! شما با نرم‌افزار غیرآزاد هم الان نمی‌تونید معادل Microsoft رو بسازید.

با نرم‌افزار آزاد می‌شه پروژه‌های عظیم داشت و درآمد بالایی هم از اون درآورد. نمونه اون‌ها هم نام بردم.