انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: ابهاماتی در مورد پارتیشن بندی در ویندوز و لینوکس  (دفعات بازدید: 2673 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین احسان فعالپور

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 408
دوستان سلام.
امروز بالاخره میخوام عزمم رو جزم کنم یه توزیع لینوکس رو نصب کنم(تا الان میترسیدم،هنوزم همینطور)
این تصویر کل هارد منه.
من ویدیوهای جادی رو دیدم،یکم گیج شدم الان که MBR چیه و مثلا اون چندتا پارتیشنی که ویندوز برای خودش برداشته واسه چی هشتن؟
من یه درایوم 30 گیگ خالی دارهLinuxOSdistros میخوام رو این یه توزیع نصب کنم.
یکی از پارتیشن ها اسمش EFi هستش که من الان گیج شدم که این همون بوت لودریه که بعد از بایوس ویندوز رو میاره بالا یا نه؟
در کل من این 30 گیگ رو چه جوری واسه لینوکس قابل استفادش کنم؟
فقط جواب رو نمیخواما،اگه از پایه مطلب رو بهم یاد بدید در مورد این پارتیشن ها خیلی خوب میشه.

با تشکر
عضو ارشد فدراسیون بیکاران ایران FBI

آفلاین koosha

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 734
سلام .
من این رو به صورت کلی میگم :
من روی سیستمی اخیرا (که به صورت پیشفرض ویندوز نصب داشت) مشکلات زیادی برای نصب لینوکس داشتم ، برای اینکه اذیت نشید پیشنهاد میکنم ، از اطلاعاتتون بک آپ بگیرید ، سپس پارتیشن ها رو کلا پاک و لینوکس نصب کنید . بعد هم پارتیشن های موردنظرتون رو نصب کنید ، اینطوری دردسرتون خیلی کم میشه . در غیر اینصورت احتملا ویندوز اذیتتون بکنه .
تو این حالتی که میگم خیلی عالی میتونید با خیال راحت پارتیشن بندی کنید و آموزه های جادی رو درک کنید  ;)
GNU/Linux
Debian8
I3 WM

آفلاین Sadrolla

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 443
سلام .
من روی سیستمی اخیرا (که به صورت پیشفرض ویندوز نصب داشت) مشکلات زیادی برای نصب لینوکس داشتم ، برای اینکه اذیت نشید پیشنهاد میکنم ، از اطلاعاتتون بک آپ بگیرید ، سپس پارتیشن ها رو کلا پاک و لینوکس نصب کنید . بعد هم پارتیشن های موردنظرتون رو نصب کنید ، اینطوری دردسرتون خیلی کم میشه . در غیر اینصورت احتملا ویندوز اذیتتون بکنه .
تو این حالتی که میگم خیلی عالی میتونید با خیال راحت پارتیشن بندی کنید و آموزه های جادی رو درک کنید  ;)

ن تا حالا یاد ندارم، گنو/لینوکس بدون ویندوز داشته باشم
همیشه هر دو با هم بوده و مشکلی هم نبوده
اول قوانین خدا را به طور کامل رعایت کنیم بعد انتظار حمایت کامل رو از خدا داشته باشیم.

آفلاین احسان فعالپور

• Sr. Member
  • *
سلام .
غیر از این کار نمیشه کار دیگه ای کرد؟
ویندوزم اورجیناله،یه بار یکی از درایو هاش که درایورهای خود لب تاپ توش بود(به صورت پیشفرض توسط کارخونه اونجا گذاشته شده بود) به خاطر اشتباه من فرمت شد،نزدیک 2 هفته طول کشید تا بتونم از سایت سونی درایور هاشو بگیرم.
واسه همین این واسم ریسک بزرگیه که دست به ترکیب فعلی بزنم.

آفلاین Риал Краесис

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1178
  • !!! I FIGHT FOR THE USERS
دوستان سلام.
امروز بالاخره میخوام عزمم رو جزم کنم یه توزیع لینوکس رو نصب کنم(تا الان میترسیدم،هنوزم همینطور)
این تصویر کل هارد منه.
من ویدیوهای جادی رو دیدم،یکم گیج شدم الان که MBR چیه و مثلا اون چندتا پارتیشنی که ویندوز برای خودش برداشته واسه چی هشتن؟
یکی از پارتیشن ها اسمش EFi هستش که من الان گیج شدم که این همون بوت لودریه که بعد از بایوس ویندوز رو میاره بالا یا نه؟
فقط جواب رو نمیخواما،اگه از پایه مطلب رو بهم یاد بدید در مورد این پارتیشن ها خیلی خوب میشه.

با تشکر

اصلا نیاز نیست دست به ترکیب بزنی.
فقط اون ۳۰ گیگ رو بر اساس نیازت تغییر بده یعنی یه روت و یه سواپ(اگه رمت کمتر از ۴ گیگه و یا میخای هایبرنیت داشته باشی) و اگر هم دوست داشتی هوم
بعد از نصب کافیه گراب رو اپدیت کنی تا ویندوز رو هم بشناسه
من دقیقا به همین شکل تازه تو پارتیشن لوجیکال اوبونتو نصبیدم.

If you do not like Arch use Gentoo and just shut up
 and If you do not like Gentoo use Arch and shut up
finaly If you do not like either use Ubuntu and shut the f*** up

آفلاین احسان فعالپور

• Sr. Member
  • *
دوستان سلام.
این تصویر کل هارد منه.

با تشکر

فقط اون ۳۰ گیگ رو بر اساس نیازت تغییر بده یعنی یه روت و یه سواپ(اگه رمت کمتر از ۴ گیگه و یا میخای هایبرنیت داشته باشی) و اگر هم دوست داشتی هوم
خب ابهامی که میگم از همین جا شروع میشه.توی آموزشهای جادی فرضش این بود که شما یه سیستم عامل لینوکسی داری و برای اون پارتیشن بندی میکنی،اما الان که ویندوز هست نمیفهمم که اون MBR و بقیه مخلفاتش داستانشون چه جوری میشه؟
میشه در مورد اینا یه مقدار توضیح بدید بهم
« آخرین ویرایش: 11 شهریور 1394، 12:54 ق‌ظ توسط ehsan_faal »

آفلاین koosha

• Hero Member
  • *
خب من نمیدونم شما تاحالا چقدر کار کردید .
ویندوز مشکلات زیادی داره : اینکه گراب رو اذیت میکنه ، مشکلاتش با دسترسی ها که نمیتونه نگه داره و ... .
من کی گفتم نمیشه کنار هم نصبشون کرد ؟ یادم نمیاد همچین حرفی زده باشم . گفتم اینطوری خیلی کار راحت تره و چیزهای که یاد گرفتن رو خیلی ساده تر میتونند به کار ببندند ، چون دیگه استرسی نیست و ... .
GNU/Linux
Debian8
I3 WM

آفلاین koosha

• Hero Member
  • *
ویندوزم اورجیناله،یه بار یکی از درایو هاش که درایورهای خود لب تاپ توش بود(به صورت پیشفرض توسط کارخونه اونجا گذاشته شده بود) به خاطر اشتباه من فرمت شد،نزدیک 2 هفته طول کشید تا بتونم از سایت سونی درایور هاشو بگیرم.
دوست من ، همون طور که بالا گفتم ، دوباره تاکیید میکنم ، این رو به صورت کلی عرض کردم . نمیدونم چرا دوستان منظور من رو بد متوجه میشند . شما راه های خیلی متنوعی دارید برای انجام دادن ، من راه حل ساده و سر راست رو عرض کردم .
ویندوز اورجینال به چه دردتون میخوره ؟  :) واقعا میگم . اون سیستمی که عرض کردم هم ویندوز اورجینال داشت .
من به سلیقتون احترام میزارم ، ولی واقعا نگه داشتن ویندوز اشتباه بزرگیه ، و اینکه اینقدر سعی میکنید دست نخورده و به اصطلاح اورجینال باقی بمونه ، اصلا برام قابل درک نیست .
 خودتون میدونید ... .
GNU/Linux
Debian8
I3 WM

آفلاین احسان فعالپور

• Sr. Member
  • *
دوست عزیز،من کلی گفتم.میخواستم که اگه یه وقت یه مشکلی به نظرم لاینحل اومد حداقل ویندوزم رو داشته باشم(یقینا درک میکنید که برای یک تازه کار این تغییر یکم استرس داره و یه جورایی داشتن یه restore point لا اقل به منه تازه کار قوت قلب میده که هر چقدر هم خرابکاری کنم برمیگردم ویندوز یه توزیع دیگه رو امتحان میکنم)

آفلاین Риал Краесис

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1178
  • !!! I FIGHT FOR THE USERS
دوست من ، همون طور که بالا گفتم ، دوباره تاکیید میکنم ، این رو به صورت کلی عرض کردم . نمیدونم چرا دوستان منظور من رو بد متوجه میشند . شما راه های خیلی متنوعی دارید برای انجام دادن ، من راه حل ساده و سر راست رو عرض کردم .
ویندوز اورجینال به چه دردتون میخوره ؟  :) واقعا میگم . اون سیستمی که عرض کردم هم ویندوز اورجینال داشت .
من به سلیقتون احترام میزارم ، ولی واقعا نگه داشتن ویندوز اشتباه بزرگیه ، و اینکه اینقدر سعی میکنید دست نخورده و به اصطلاح اورجینال باقی بمونه ، اصلا برام قابل درک نیست .
 خودتون میدونید ... .
متاسفانه راهنمایی شما ایشون رو از چاله در اورد انداخت توی چاه!

دوستان سلام.
این تصویر کل هارد منه.

با تشکر

خب ابهامی که میگم از همین جا شروع میشه.توی آموزشهای جادی فرضش این بود که شما یه سیستم عامل لینوکسی داری و برای اون پارتیشن بندی میکنی،اما الان که ویندوز هست نمیفهمم که اون MBR و بقیه مخلفاتش دانشون چه جوری میشه؟
میشه در مورد اینا یه مقدار توضیح بدید بهم
ببین کلا ۲ نوع پارتیشن بندی داریم که اگر هاردت کمتر از ۲ ترابایت باشه اصلا مهم نیست کدوم نوع رو داری.
GPTوMBR حالا فرقشون تو اینه که توGPT میشه هارد با سایز بسیار بزرگ داشت.همین.زیاد به درد یه کاربر معمولی نمیخوره مگر اینکه شما هارد ۳/۴/۶/۸ ترابایتی داشته باشی.
پارتیشن UEFI هم مربوط به هسته ویندوزه یه چیزی مثل رم دیسک(همون فایل هسته لینوکسه)
همین سعی کردم ساده توضیح بدم و اینکه خیلی دقیق نگفتم فقط یه شمای کلی دادم گیج نشی.

If you do not like Arch use Gentoo and just shut up
 and If you do not like Gentoo use Arch and shut up
finaly If you do not like either use Ubuntu and shut the f*** up

آفلاین Fire.Phoenix

• Full Member
  • *
  • ارسال: 108
کاری که من میکنم اینه اون درایو مورد نظرم را به پاک میکنم تا به صورت freespace در بیاد
بعد با لینوکس بوت میکنم اون free space را طبق آموزش به سه قسمت روت ، هوم، Swap تقسیم میکنم
توضیح کاملتر کاری که گفتم در لینک زیر قرار دارد شخصا با این روش نصب کردم به مشکلی هم بر نخوردم
http://linuxseason.ir/7566/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%AA%D8%B5%D9%88%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D9%86%D8%B5%D8%A8-%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88-%DB%B1%DB%B4-%DB%B0%DB%B4-%D8%A8%D9%87-%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA-%DA%A9.html

آفلاین Sadrolla

• Sr. Member
  • *
خب من نمیدونم شما تاحالا چقدر کار کردید .
بیش از ۷ سال
نمیدونم چرا دوستان منظور من رو بد متوجه میشند .
چون خوب توضیح ندادی و
متاسفانه راهنمایی شما ایشون رو از چاله در اورد انداخت توی چاه!
و اینکه شما در ابتدا گفتی
من روی سیستمی اخیرا (که به صورت پیشفرض ویندوز نصب داشت) مشکلات زیادی برای نصب لینوکس داشتم
و من هم در جواب گفتم
صحبت شما و صحبت من سر مشکلات هست که شما مشکلات زیادی داشتی و من مشکلی در طول این ۷ سال نداشته‌ام
من کی گفتم نمیشه کنار هم نصبشون کرد ؟
بله شما چنین حرفی نزدید و من هم نگفتم شما چنین حرفی زده‌اید.

راجع به اصل تاپیک هم تا من یه چرت زدم دوستان راهنمایی کردن (ثوابش به ما نرسید :دی )
اول قوانین خدا را به طور کامل رعایت کنیم بعد انتظار حمایت کامل رو از خدا داشته باشیم.

آفلاین koosha

• Hero Member
  • *
نمیدونستم که اینقدر درک حرفم مشکله .
این یه راه سر راست و ساده است . نمیدونم چرا نتونستید متوجه بشید : این رو به صورت کلی گفتم
حالا شما هرکاری دوست دارید بکنید .
نمیدونم چه چیزیه که جدیدا مد شده ، همه ی حرف های آدم رو نقل قول میکنند و جوری که انگار خیلی فلسفیه جواب میدن .
دیگه حرفی با شما ندارم ، چون کلا نمیخواین متوجه بشید .

« آخرین ویرایش: 11 شهریور 1394، 03:49 ب‌ظ توسط koosha »
GNU/Linux
Debian8
I3 WM

آفلاین Sadrolla

• Sr. Member
  • *
نمیدونستم که اینقدر درک حرفم مشکله .
این یه راه سر راست و ساده است . نمیدونم چرا نتونستید متوجه بشید : این رو به صورت کلی گفتم
حالا شما هرکاری دوست دارید بکنید .
نمیدونم چه چیزیه که جدیدا مد شده ، همه ی حرف های آدم رو نقل قول میکنند و جوری که انگار خیلی فلسفیه جواب میدن .
دیگه حرفی با شما ندارم ، چون کلا نمیخواین متوجه بشید .
۱. درک حرف اشتباه واقعا سخته
۲. بله من نمی‌خوام متوجه بشم که راه حل اشتباه شما درسته.

آفلاین احسان فعالپور

• Sr. Member
  • *
ای بابا دوستان فکر نمیکنم انقدر سختگیری لازم باشه ها.
حالا بالفرض یکی منظور یکی دیگه رو متوجه نشده باشه یا جوابی که میده زیاد به موضوع تاپیک مربوط نباشه،بهتر نیست به جای دامن زدن به این حواشی با یه تذکر کوچولو والبته دوستانه اصلاح کنیم هم دیگه رو.
البته امیدوارم حرفم به کسی بر نخوره،من بی تجربه ترین فرد توی این انجمن تو دنیای آزادم، انصافا پشتیبانیه این انجمن از تازه کارا خوبه فقط همین یه نکته بود که گفتم اگه همه رعایت کنن خیلی عالی میشه.
دمتون گرم