انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: بهتره کدام نوع سیستم عامل را همیشه همراه داشته باشم؟ ( 32 یا 64 )  (دفعات بازدید: 2769 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • اگه کفشت پاتو می زد و از ترس قضاوت مردم پابرهنه نشدی و درد رو به پات تحمیل کردی، دیگر در مورد آزادی شعار نده...
بهتره کدام نوع سیستم عامل را همیشه همراه داشته باشم؟ ( 32 یا 64 )

سلام دوستان

یک Flash 16GB دارم و به غیر از آخرین نسخه Ubuntu که هم 32 و 64 را دارم، بقیه سیستم عامل ها را دچار شک میشم که کدام را همراه داشته باشم.

برای نمونه Kali Linux.

مثلا برای آزمایش کارهایی مثل رمزگشایی و پیدا کردن رمزعبور Wireless و SQLI تفاوتی بین 32 یا 64 ندیدم و همیشه یک نتیجه برام داشته. ( در چند PC قوی و ضعیف امتحان کردم و نتایج بیش از ۹۵٪ باهم یکسان بودن )

به نظرم برای مرورگر و نوشتن متن و پخش Musics , Videos و کارهای ساده روزمره فرقی بین 32 یا 64 نیست.

می خواستم بدونم 32 یا 64 بودن سیستم عامل در کجا بیشتر اهمیت پیدا میکنه؟

نکته: فرض را این درنظر بگیرید که تمام PCها از نظر سخت افزاری 64 هستند.

آفلاین Sadrolla

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 443
سلام
وقتی که تمام سخت‌افزارها ۶۴ بیتی  و قرار نیست پای سیستم ۳۲ بیتی بنشینید، چه نیازی به ۳۲ بیتی دارین؟
یکی از تفاوت‌ها شناسایی رم بیشتر ۶۴ هست که خوب میشه برای ۳۲ هم کرنل pae رو نصب کرد ولی برای لایو میشه یا نه رو اطلاع ندارم
یه تفاوت دیگه مصرف رم بیشتر در ۶۴ بیتی هست
اونجوری که می‌گن (شخصا تفاوتی حس نکردم) در پردازش‌های سنگین ۶۴ بیتی بهتر ظاهر میشه
توصیه: ۶۴ بیتی
« آخرین ویرایش: 17 شهریور 1394، 09:19 ق‌ظ توسط Sadrolla »
اول قوانین خدا را به طور کامل رعایت کنیم بعد انتظار حمایت کامل رو از خدا داشته باشیم.

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
  • اگه کفشت پاتو می زد و از ترس قضاوت مردم پابرهنه نشدی و درد رو به پات تحمیل کردی، دیگر در مورد آزادی شعار نده...
سلام
وقتی که تمام سخت‌افزارها ۶۴ بیتی  و قرار نیست پای سیستم ۳۲ بیتی بنشینید، چه نیازی به ۳۲ بیتی دارین؟
یکی از تفاوت‌ها شناسایی رم بیشتر ۶۴ هست که خوب میشه برای ۳۲ هم کرنل pae رو نصب کرد ولی برای لایو میشه یا نه رو اطلاع ندارم
یه تفاوت دیگه مصرف رم بیشتر در ۶۴ بیتی هست
اونجوری که می‌گن (شخصا تفاوتی حس نکردم) در پردازش‌های سنگین ۶۴ بیتی بهتر ظاهر میشه
توصیه: ۶۴ بیتی
خب من هم میخوام بدونم چه پردازش هایی هستند که سنگین حساب میان؟
اگر 64 پردازش بیشتر و بهتری داره، چرا هنوز برنامه و سیستم عامل برای 32 تولید میشه؟

چون تا الان تفاوت خاصی بین 64 و 32 ندیدم.

همانطور هم که اشاره کردید میتوان با استفاده از Kernel PAE کاری کرد که سیستم عامل 32 همچون 64 از RAM بیش از 4GB استفاده کنه.
به نوعی میتوان برای مصرف RAM به این شکل گفت:
32 + PAE = 64
اصل سوال من هم بیشتر سر این موضوع پیش اومد: خیلی برام پیش اومده که خواستم برنامه یا سیستم عامل بگیرم و 32 ازنظر حجمی خیلی سبکتر از 64 بوده. ( در مواردی هم شاهد تفاوت بیش از 50MB بودم )
با وضعیت شبکه ایران خیلی مواقعه 1MB هم خیلی اهمیت داره.

آفلاین Sadrolla

• Sr. Member
  • *
مثلا میکس یه فیلم چند ساعته شاید هم کامپایل کرنل (خیلی وقت پیشا که روی آرچ انجام می‌دادم، دوستان دیگه که سیستم قوی‌تری داشتن، می‌گفتن خیلی سریع انجام می‌شه ولی من باید کلی منتظر می‌موندم)

اگر 64 پردازش بیشتر و بهتری داره، چرا هنوز برنامه و سیستم عامل برای 32 تولید میشه؟
چون همه کاربرها سخت افزار ۶۴ بیتی ندارن
البته ممکنه برنامه‌ای خاص هم باشه که فقط برای ۳۲ آماده شده
مثلا در اوبونتو ۶۴ بیتی میشه از مخازن ۳۲ بیتی هم برنامه نصب کرد
( اون کارگاه اوبونتو صفر تا صد دانیال بهزادی در جشن انتشار ۱۵.۰۴ هم وقتی رسید به جاهای خوبش مثلا همین بحث ۳۲ و ۶۴ بیتی، صدای فایله فقط خش خش بود، پیگیری هم نکردم خراب دانلود شده یا خراب ضبط شده)
یا مثلا برنامه wine وقتی در سیستم ۶۴ بیتی نصب بشه و wine32 نصب نباشه برنامه‌های ۳۲ بیتی رو اجرا نمی‌کنه

به نوعی میتوان برای مصرف RAM به این شکل گفت:
32 + PAE = 64
باز هم ۶۴ بیتی از رم بیشتری پشتیبانی می‌کنه ظاهرا چیزی در حدود ۸ ترابایت
که فکر نمی‌کنم برای من و شما اهمیت چندانی داشته باشه

اصل سوال من هم بیشتر سر این موضوع پیش اومد: خیلی برام پیش اومده که خواستم برنامه یا سیستم عامل بگیرم و 32 ازنظر حجمی خیلی سبکتر از 64 بوده. ( در مواردی هم شاهد تفاوت بیش از 50MB بودم )
با وضعیت شبکه ایران خیلی مواقعه 1MB هم خیلی اهمیت داره.

من اطلاع ندارم چرا حجم ۶۴ بیتی بیشتر از ۳۲ بیتی هست
اما مثلا برای لینوکس مینت که در نسخه ۶۴ بیتی‌اش، کتابخونه‌های ۳۲ بیتی رو داره یعنی سیستم ۶۴ بیت + کتابخونه‌های ۳۲ بیت، افزایش حجم نسبت به ۳۲ بیتی طبیعی هست
یعنی مینت ۶۴ بیت + کتابخونه‌های ۳۲ بیت از نظر حجم قطعا بیشتر از مینت ۳۲ بیت خواهد بود.
اول قوانین خدا را به طور کامل رعایت کنیم بعد انتظار حمایت کامل رو از خدا داشته باشیم.

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
مثلا میکس یه فیلم چند ساعته شاید هم کامپایل کرنل (خیلی وقت پیشا که روی آرچ انجام می‌دادم، دوستان دیگه که سیستم قوی‌تری داشتن، می‌گفتن خیلی سریع انجام می‌شه ولی من باید کلی منتظر می‌موندم)
خب مسلما اگر هرچی PC قویتر بهتر

اما شما 2 PC را در نظر بگیرید که به غیر از تفاوت در 32 و 64 از نظر RAM و CPU و... یکسان هستند.
آیا باز هم تفاوت زیادی در پردازشهای سنگین هست؟

چون همه کاربرها سخت افزار ۶۴ بیتی ندارن
بنظرتون عوض کردن یک PC دسته دوم 32 با یک PC دسته دوم 64 چقدر هزینه میخواد که کسی اینکارو نمیکنه؟

بنظرم اگر شرکتها دیگه برنامه های 32 تولید نکنند، و کلا برن سمت 64 حیلی بهتر میشه. اما چرا اینکارو نمی کنند؟

من اطلاع ندارم چرا حجم ۶۴ بیتی بیشتر از ۳۲ بیتی هست
اما مثلا برای لینوکس مینت که در نسخه ۶۴ بیتی‌اش، کتابخونه‌های ۳۲ بیتی رو داره یعنی سیستم ۶۴ بیت + کتابخونه‌های ۳۲ بیت، افزایش حجم نسبت به ۳۲ بیتی طبیعی هست
یعنی مینت ۶۴ بیت + کتابخونه‌های ۳۲ بیت از نظر حجم قطعا بیشتر از مینت ۳۲ بیت خواهد بود.
این میتونه یکی از دلایل کاملا توجیه کنند میزان حجم باشه.  ;)

آفلاین Sadrolla

• Sr. Member
  • *
1. دوستی می گفت تنها فرق بین ویندوز 32 و 64، سبکتر بودن 32 و پشتیبانی بیشتر 64 از رم هست. راجع به گنو/لینوکس نمی دونم
2. به نظر من پردازش ها تفاوت خودشون رو در سیستم های قوی نشون می دن و در سیستم های متوسط چندان تفاوتی نیست
مثلا در سیستمی که 20 گیگ رم داره، عملکرد 64 بیتی قطعا باید بهتر از 32 بیتی باشه، اما در سیستم من که سی پی یو تک هسته ای سلرون داره با 4 گیگ رم، شاید تفاوتی وجود نداشته باشه
3. اطلاعی راجع به هزینه ها ندارم، اما فکر می کنم آدم ها تا سیستم قدیمی کار راه اندازه بهش دست نمی زنن
4. راجع به ویندوز و برنامه های 32 بیتی، شاید به این علت باشه که می خوان برنامه هاشون روی همه سیستم ها اجرا بشه و راجع به گنو/لینوکس هم غالبا برنامه ها برای هر دو معماری موجودن
5. فکر کنم گستره استفاده از سخت افزارهای قدیمی مربوط به تمام دنیاست و قطعا برای این طیف از کاربرها سیستم 64 بیتی مناسب نخواهد بود
-----------
6. چرا من همیشه احساس می کنم در xp خصوصا و ویندوز عموما سرعت تایپم بالاتره (با توجه به اینکه ابتدا می نویسم تایئ بعد اصلاح می کنم به تایپ و همیشه هم shif + space رو می زنم و باز فقط space زده می شه)

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
1. دوستی می گفت تنها فرق بین ویندوز 32 و 64، سبکتر بودن 32 و پشتیبانی بیشتر 64 از رم هست. راجع به گنو/لینوکس نمی دونم
فکر نکنم ربطی به اینکه سیستم عامل چی باشه، داشته باشه. مهم قدرت و عملکرد و نوع ساختار هست.

2. به نظر من پردازش ها تفاوت خودشون رو در سیستم های قوی نشون می دن و در سیستم های متوسط چندان تفاوتی نیست
مثلا در سیستمی که 20 گیگ رم داره، عملکرد 64 بیتی قطعا باید بهتر از 32 بیتی باشه، اما در سیستم من که سی پی یو تک هسته ای سلرون داره با 4 گیگ رم، شاید تفاوتی وجود نداشته باشه
متاسفانه چون Server با مشخصات بالا که بتونم این مورد را امتحان کنم ندارم. متاسفانه نمی تونم این مورد را تایید یا رد کنم.
اما در مورد PC های خانگی همه جوره امتحان کردم تفاوت آنچنانی ندیدم.

3. اطلاعی راجع به هزینه ها ندارم، اما فکر می کنم آدم ها تا سیستم قدیمی کار راه اندازه بهش دست نمی زنن
بله درسته، اما اگر دیگه پشتیبانی نشه، تعداد این افراد کمتر میشه و مطمئنا نیاز به تغییر دارند.
مثلا تا زمانی که هم برنامه 32 و هم 64 تولید بشه، مطمئنا نیازی به ارتقاء یک PC 32 به 64 نیست.

4. راجع به ویندوز و برنامه های 32 بیتی، شاید به این علت باشه که می خوان برنامه هاشون روی همه سیستم ها اجرا بشه و راجع به گنو/لینوکس هم غالبا برنامه ها برای هر دو معماری موجودن
من هم دارم همینو میگم، اگر دیگه برای 32 برنامه تولید نشه، سخت افزارهای 32 باید تعویض بشن و 64 جایگیزین آنها بشه.
اما چرا این کارو نمی کنند و هنوز دارند برای 32 برنامه تولید می کنند؟

5. فکر کنم گستره استفاده از سخت افزارهای قدیمی مربوط به تمام دنیاست و قطعا برای این طیف از کاربرها سیستم 64 بیتی مناسب نخواهد بود
می تونید مثالی بزنید که چرا PC 64 برای یک کاربری که 32 داشته مناسب نخواهد بود؟

6. چرا من همیشه احساس می کنم در xp خصوصا و ویندوز عموما سرعت تایپم بالاتره (با توجه به اینکه ابتدا می نویسم تایئ بعد اصلاح می کنم به تایپ و همیشه هم shif + space رو می زنم و باز فقط space زده می شه)
منظورتون متوجه نشدم. این سوال بود یا جواب؟ ???

آفلاین Ma3X

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 877
  • It is Matrix
    • ماتریکس. آی آر
نیم‌فاصله توی صفحه‌کلید استاندارد فارسی (که براساس استاندارد صفحه کلید ایزیری ۸۲۰ ساخته شده) وجود داره و به‌طور پیش‌فرض روی کلیدهای Shift+Space تنظیم شده.
صفحه‌کلید استاندارد فارسی از ویندوز ۸ به‌بعد اضافه شده. برای نصبش توی نسخه‌های قدیمی‌تر می‌تونی از فایل ضمیمه استفاده کنی.

آفلاین Ma3X

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 877
  • It is Matrix
    • ماتریکس. آی آر
معماری‌های ۳۲ و ۶۴ بیتی در محدودیت پشتیبانی از حافظه RAM، تعداد پردازش‌ها در ثانیه، محدودیت تخصیص حافظه‌مجازی به هر پروسه (و...) با هم تفاوت دارند. ضمنا پردازنده‌های ۶۴ بیتی عموما قابلیت‌های امنیتی بیشتری دارند.
توی استفاده روزمره و حتی برای پردازش‌های ۳بعدی (مثل بازی) تفاوت محسوسی وجود نداره.

آفلاین Sadrolla

• Sr. Member
  • *
فکر نکنم ربطی به اینکه سیستم عامل چی باشه، داشته باشه. مهم قدرت و عملکرد و نوع ساختار هست.
نرم افزار هم باید بتونه از حداکثر قدرت کار بکشه دیگه
مثلا نرم افزار تبدیل فیلمی که فقط از یک هسته استفاده می کنه (مصداق ویندوزیش رو تو ذهنم دارم)، توانایی استفاده از حداکثر توان سخت افزار رو نداره
یا لینوکس مینت 32 بیتی که به صورت پیش فرض از یک هسته استفاده می کنه هم همچنین
http://www.linuxmint.com/rel_rafaela_xfce.php
جالبه همه مثال هام از ویندوز و مینت هست :دی

متاسفانه چون Server با مشخصات بالا که بتونم این مورد را امتحان کنم ندارم. متاسفانه نمی تونم این مورد را تایید یا رد کنم.
اما در مورد PC های خانگی همه جوره امتحان کردم تفاوت آنچنانی ندیدم.
بله، من هم فقط حدس می زنم و خودم شخصا تفاوتی تا حالا احساس نکردم
من هم دارم همینو میگم، اگر دیگه برای 32 برنامه تولید نشه، سخت افزارهای 32 باید تعویض بشن و 64 جایگیزین آنها بشه.
اما چرا این کارو نمی کنند و هنوز دارند برای 32 برنامه تولید می کنند؟
اگر قرار باشه من برنامه ای بنویسم جوری می نویسمش که روی هر دو کار کنه همه 32 و هم 64 و این اقدام من برای اینه که کاربران بیشتر رو پوشش بدم و احتمالا هم اهمیتی نمی دم که سیستم 32 بیتی باید منسوخ بشه یا منسوخ شده، اونی که برای من مهمه کارکردن برنامه خودم هست
مثلا می تونیم به عنوان مثال عینی و واقعی دیدگاه دوستمون آقای علیرضا امیرصمیمی رو بپرسیم
می تونید مثالی بزنید که چرا PC 64 برای یک کاربری که 32 داشته مناسب نخواهد بود؟
منظورم این بود که، افرادی که سخت افزارهای قدیمی دارن، سیستم عامل 64 شاید براشون مناسب نباشه
مثلا من با سیستم یکی از دوستانم کامپیوتر یاد گرفتم، چند روز پیش پسرش رو دیدم و ازش پرسیدم کامپیوترتون رو هنوز دارید یا عوضش کردید که گفت نه هنوز دارمیش و الان یه کلیک راست که می کنم هم باید منتظر دور خوردن ماوس بمونم
من بهش جواب دادم سیستمت مشکل نداره فقط یه لینوکس نیاز داره که از شر ویندوز راحت بشی

منظورتون متوجه نشدم. این سوال بود یا جواب؟ ???
هیچ کدوم فقط بیان احساس بود :دی

نیم‌فاصله توی صفحه‌کلید استاندارد فارسی (که براساس استاندارد صفحه کلید ایزیری ۸۲۰ ساخته شده) وجود داره و به‌طور پیش‌فرض روی کلیدهای Shift+Space تنظیم شده.
صفحه‌کلید استاندارد فارسی از ویندوز ۸ به‌بعد اضافه شده. برای نصبش توی نسخه‌های قدیمی‌تر می‌تونی از فایل ضمیمه استفاده کنی.
تشکر دوست عزیز، راجع به موضوع اطلاع دارم، اما ویندوزی که چند ماه یکبار می خواد بیاد بالا، حوصله ام نمی کشه براش وقت بزارم

در صفحه کلید خود ویندوز برای نیم فاصله یه کلید ترکیبی داره (کنترل + شیفت + 2)
جاش بده ولی خوب دونستنش خوبه ولی برای من که در اینجا ازش استفاده نمی‌کنم خیلی فرقی نداره :دی یه بار استفاده شد :دی

آفلاین { AliReaza }

• Hero Member
  • *
خیلی ممنون

به طور کلی به جوابی ای که میخواستم رسیدم.

اما هنوز نتونستم درک کنم چرا باید از 32 پشتیبانی بشه؟ و هنوز براش برنامه نوشته میشه؟

باز هم ممنون از پاسخ دوستان

آفلاین Sadrolla

• Sr. Member
  • *
خیلی ممنون

اما هنوز نتونستم درک کنم چرا باید از 32 پشتیبانی بشه؟ و هنوز براش برنامه نوشته میشه؟

اکر دلیل ساخت برنامه رفع نیاز خود و جامعه کاربری هست، مثلا pdmt، طبیعی هست که برنامه برای هر دو باشه بهتره
اگر دلیل ساخت برنامه پول هست، باز هم برای هر دو باشه بهتره

به نظر من خلاصه‌اش اینه
داشتن کاربران بیشتر

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4877
  • masoft قدیم
مسلما ۶۴ بیتی. توی هر برنامه‌ای که داشتن رجیستر ۶۴ بیتی اهمیتی داشته باشه، اون برنامه سریع‌تر اجرا میشه. این شامل رمزنگاری و فشرده‌سازی می‌شه که روزانه ازشون استفاده می‌کنیم، بخصوص وقتی که توی اینترنت هستیم.

آفلاین AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 506
  • :(
خیلی ممنون

پورتابل بودن (هنوز  هم داره از m68k-و حتی VAX- پشتیبانی میشه , IA-32 که جای خود داره)
-----------------------------------------
من خودم  برای سیستم  لایو (برای چیزایی مثل گراب و پارتیشن بندی و ویندوز زدایی و...) ۳۲ بیت رو ترجیح میدم چون همه جا اجرا میشه

ولی رو کامپیوتر خودم از ۶۴ بیت استفاده میکنم

آفلاین Sadrolla

• Sr. Member
  • *
مسلما ۶۴ بیتی. توی هر برنامه‌ای که داشتن رجیستر ۶۴ بیتی اهمیتی داشته باشه، اون برنامه سریع‌تر اجرا میشه. این شامل رمزنگاری و فشرده‌سازی می‌شه که روزانه ازشون استفاده می‌کنیم، بخصوص وقتی که توی اینترنت هستیم.

شما خودتون تفاوت رو تا حالا تجربه کردید؟
من تا حالا تفاوتی بینشون ندیدم