انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: تفاوت نمایش فونت ها در اوبونتو و ویندوز!  (دفعات بازدید: 2345 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین hamid02

• Newbie
  • *
  • ارسال: 5
سلام به همه اوبونتویی های عزیز :)
یک مشکل بزرگی در نحوه ی نمایش فونت ها در اوبونتو و ویندوز دارم!‌ اگه میدونید چکار باید بکنم بگید!
مشکل خیلی ساده اس! یک قالب وبلاگ رو در نظر بگیرید که در اوبونتو طراحی شده!
همه چیزش خیلی شیک و زیبا درست شده! فونت ها خیلی خوب نمایش داده میشن! حتی فونتهای رایگان اصلاح نشده! یعنی در حد یک فونت عالی و اصلاح شده نمایش داده میشه!
اما هنگامیکه همین قالب را در ویندوز امتحان میکنم همه چیز نابود میشه! فونت ها به طرز وحشتناکی خراب میشن! دندونه دندونه میشن! کیفیت نمایش میاد پایین! و اصلا فونت ها ناخوانا میشن! و تقریبا همه چی نابود میشه :|
بعید میدونم ویندوز اینقدر ضعیف باشه که این اتفاقا بیوفته! به هر حال مرورگر یکیه! ولی نمدونم این مشکل ها رو چجوری حل کنم! اگه کسی میتونه کمک کنه!‌

آفلاین Amir Emad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 419
فونت ها درابونتو معمولا ubuntu mono نمایش داده میشن شماب اید در قالب وبگلاگ این فونت رو اضافه کنید و فایل هاشو اپلود کنید و در سی اس اس تنظیم کنید فونت پیشفرض این باشه

آفلاین hamid02

• Newbie
  • *
سلام :) مشکل اینجاست من از فونت های پیش فرض لینوکس استفاده نکردم! یک فونت یکان با فرمت woff رو با font-face به قالب معرفی کردم! همین فونت توی لینوکس خیلی خوب و درست نمایش داده میشه! ولی توی ویندوز ......

آفلاین Amir Emad

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 419
سلام :) مشکل اینجاست من از فونت های پیش فرض لینوکس استفاده نکردم! یک فونت یکان با فرمت woff رو با font-face به قالب معرفی کردم! همین فونت توی لینوکس خیلی خوب و درست نمایش داده میشه! ولی توی ویندوز ......

خب شما روی استایل درست فونت رو استفاده نکردید و فونت شما در ویندوز الیاسینگ میشه ولی چون در ابونتو انتی الیاسینگ یا اسموث هست اینطوری میشه

شما باید فونت رو داخل سی اس اسی اسموث یا انتی الیاسینگ کنید !

آفلاین hamid02

• Newbie
  • *
کاش میگفتین چجوری باید فونت رو داخل سی اس اسی اسموث یا انتی الیاسینگ کنم! چون تا حالا همچین چیزی توی css نشنیده بودم و توی گوگل هم سرچ کردم فقط نوشته که آلاسینگ چیه!‌ راهکار هم فقط اینو پیدا کردم     -webkit-font-smoothing: antialiased; که اینم تو همه ی مرورگرها کار نمیکنه!‌ البته با تکست شادو یکم ایرادشون کمتر کردم و بهتر شد! اما بازم تو لینوکس خیلی درست تر نشون میده!‌

آفلاین Ma3X

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 877
  • It is Matrix
    • ماتریکس. آی آر
این مشکل به‌دلیل تفاوت ساختار Anti Aliasing توی ویندوز و گنو/لینوکس به‌وجود اومده. اگر اشتباه نکنم توی گنو/لینوکس Pixbuf رو داریم و توی ویندوز ClearType.
اگه توی ویندوز با کروم تست کردی قالب‌ت رو، باید بگم که گوگل کروم از ClearType پشتیبانی نمی‌کنه.
متاسفانه (با توجه به فقر فونت استاندارد پارسی) راه‌حل قطعی برای این مشکل وجود نداره. کاری که می‌کنن معمولا اینه که از یک فونت که Hinting مناسب‌تری داره استفاده می‌شه به‌علاوه یک سری trick توی CSS.
مثلا اینو بخون: http://sallar.me/1391/10/20/persian-webfonts-display-issue-in-chrome-and-a-solution

آفلاین hamid02

• Newbie
  • *
در عجبم که چطور لینوکس که یک نرم افزار متن باز است این مشکل را ندارد اما ویندوز با این همه ادعا وغیر رایگان بودن چنین مشکلی دارد!
البته مرورگر اول من فایرفاکس هست! قالب رو توی لینوکس در فایرفاکس و کروم تست کردم مشکل نداره! اما در ویندوز در فایرفاکس مشکل داشت و دیگه در بقیه مرورگرها تست نکردم!‌
مطلبی که گفتید خوندم! ولی خوب توی این مطلب فقط درباره ی کروم صحبت شده! به هر حال روش خوبی برای کروم ارایه شده! برای فایر فاکس هم تونستم با text-shadow و تغییر سایز فونت ها کمی مشکل رو کم کنم!
البته سایت های زیادی رو دیدم که فونت هاشون بدون هیچ مشکلی نمایش داده میشن! البته منظورم فونت های غیر تاهوما هستش :)
شایدم مشکل از فونت هایی هست ک من دارم! اگه لینک فونت خوب سراغ دارید ممنون میشم بگید :)

آفلاین Ma3X

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 877
  • It is Matrix
    • ماتریکس. آی آر
الان برای متن‌های فارسی معمولا از Droid Arabic Naskh (فونت همین فروم)، BBC Nassim و Iranian Sans استفاده می‌شه. که اولی و آخری استفاده ازشون آزاده ولی BBC Nassim فکر می‌کنم تجاریه و برای خود BBC طراحی شده.
با این حال باز هم با جست و جو می‌تونی به چیزهای بیشتری برسی.

آفلاین hamid02

• Newbie
  • *
ممنون از توضیحاتتون :) خوشحالم انجمن ابونتو اینقد فعاله که چند ساعته کلی جواب گرفتم!
برای معرفی فونت ها هم ممنون!‌ البته فکر کنم Iranian Sans تجاریه! شایدم نسخه اصلاح شده بودش!‌ دقیق یادم نیس!
به هر حال ممنون از پاسختتون :) دکمه ی تشکر رو پیدا نکردم برا تشکر!‌

آفلاین koosha

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 734
دکمه ی تشکر رو پیدا نکردم برا تشکر!‌
به امضای دانیال بهزادی عزیز رجوع کنید :)
GNU/Linux
Debian8
I3 WM