انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: دبیان یا آرچ؟  (دفعات بازدید: 17384 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین SOHE!L

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 63
دبیان یا آرچ؟
« : 16 دی 1394، 02:11 ب‌ظ »
سلام به دوستان عزیز
من قبلا بعد کلی خوندن مطلب تصمیم گرفتم که وارد دنیای لینوکس بشم که چند سال پیش با کالی وارد شدم بعد بخاطر مشکلاتی واسم پیش اومد تصمیم گرفتم دیگه سمت لینوکس نرم
ولی خب الان باز میخوام لینوکس رو نصب کنم و تصمیم این بود که آرچ نصب کنم بعدا که بیشتر تحقیق کردم دیدم دبیان هم واقعا توزیع خوبیه
از سمتی آرچ مشکلاتی مثه مراحل نصب داره که یکم پیچیدس و نبود میز کار (که میشه نصب کرد) که با نصب دبیان این مشکلات تقریبا نیست
از سمت دیگه ای هم میگن نسخه پایدار دبیان حجم خیلی زیادی برای دانلود داره و همچنین برای نصب خیلی فضا میگیره
البته این چیزاییه که شنیدم
و تصمیم گرفتم از دوستان خوبی مثه شما راهنمایی بگیرم
در ضمن کلا میخوام ویندوز رو کنار بزارم انگار کلا مایکروسافتی نیست

آفلاین koosha

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 734
پاسخ : دبیان یا آرچ؟
« پاسخ #1 : 16 دی 1394، 02:18 ب‌ظ »
اگر میخواین با محیط گرافیکی شروع کنید ، اوبونتو و یا دبیان رو نصب کنید .
GNU/Linux
Debian8
I3 WM

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #2 : 16 دی 1394، 02:22 ب‌ظ »
دبیان کلش توی چند دی‌وی‌دی اره حجمش زیاده و نیازی هم بهش نیست ولی شما می‌تونید دبیان مثلا نسخه لایو رو بگیرید نصب کنید حجمی حدود ۱.۲ گیگ داره و نیازی به گرفتن بقیه‌اش نیست و در انتها اگه نیازی به پکیج خاصی بود از نت بگیریدش. اگه با قدیمی بودن برنامه‌ها که پایدار هم هستند مشکل دارین می‌تونید مخزن رو به تست‌ ببرید که کاملا بروزه و منم همین کارو کردم.
اما اطلاعاتتون در مورد لینوکس اگه کمه همون اوبونتو چیز خوبی برای شروع هستش.
« آخرین ویرایش: 16 دی 1394، 02:26 ب‌ظ توسط Spirits »

آفلاین SOHE!L

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 16 دی 1394، 02:26 ب‌ظ »
مرسی دوست عزیز
اوبونتو به نظرم یکم هلو بپر تو گلوئه  :D نه که این ساده باشه همه چیز توش فراهم شده
دوست دارم وارد چلنچ بشم و با توزیعم دست و پنجه نرم کنم
دبیان فضای زیادی میخواد؟

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #4 : 16 دی 1394، 02:29 ب‌ظ »
مرسی دوست عزیز
اوبونتو به نظرم یکم هلو بپر تو گلوئه  :D نه که این ساده باشه همه چیز توش فراهم شده
دبیان فضای زیادی میخواد؟
نه فضای در حد همون اوبونتو فقط یکم راجع‌به روش نصب اطلاعات رو بیشتر کنید که توی نت فراونه

البته رسول الان برات تمام زندگی دبیان رو میریزه بیرون... نشد بعد بپرس 8) 8)
یعنی وقتی میبینم رسول اون بالا اسمش هست دیگه چیزی نمیگم زحمت تایپش میره دست خودش 8) 8)

آفلاین SOHE!L

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 16 دی 1394، 02:31 ب‌ظ »
دبیان کلش توی چند دی‌وی‌دی اره حجمش زیاده و نیازی هم بهش نیست ولی شما می‌تونید دبیان مثلا نسخه لایو رو بگیرید نصب کنید حجمی حدود ۱.۲ گیگ داره و نیازی به گرفتن بقیه‌اش نیست و در انتها اگه نیازی به پکیج خاصی بود از نت بگیریدش. اگه با قدیمی بودن برنامه‌ها که پایدار هم هستند مشکل دارین می‌تونید مخزن رو به تست‌ ببرید که کاملا بروزه و منم همین کارو کردم.
اطلاعاتم خیلی کمه ولی خب دوست دارم یکم سختی بکشم و چیز یاد بگیرم و مثه شما حرفه ایی بشم
البته من لینوکس رو واسه کارای روز مره نمیخوام یادبگیرم که آهنگ گوش بدم یا وب گردی کنم میخوام در سطح عالی یادش بگیرم که بتونم چیزایی که تو ذهنمه رو باهاش پیاده سازی کنم

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #6 : 16 دی 1394، 02:33 ب‌ظ »
سلام به دوستان عزیز
من قبلا بعد کلی خوندن مطلب تصمیم گرفتم که وارد دنیای لینوکس بشم که چند سال پیش با کالی وارد شدم بعد بخاطر مشکلاتی واسم پیش اومد تصمیم گرفتم دیگه سمت لینوکس نرم
طبیعیه. کسی که لینوکس رو بخواد با کالی نصب کردن یاد بگیره، برمیگرده به همون ویندوز.
ولی خب الان باز میخوام لینوکس رو نصب کنم و تصمیم این بود که آرچ نصب کنم بعدا که بیشتر تحقیق کردم دیدم دبیان هم واقعا توزیع خوبیه
همه‌ی توزیع‌های اصلی خوب هستن:
دبیان، اوبونتو، آرچ، فدورا، suse و ... و همه‌شون هم کاربردشون عین همه فقط با فلسفه‌های مختلف مدیربسته‌های مختلف
از سمتی آرچ مشکلاتی مثه مراحل نصب داره که یکم پیچیدس و نبود میز کار (که میشه نصب کرد) که با نصب دبیان این مشکلات تقریبا نیست
دبیان هم نسخه‌هایی داره که نصاب گرافیکی ندارن و متنی باید نصب بشن (مثل آرچ)
همین طور توزیع‌هایی مثل مانجارو (آرچ) هستن که نصاب گرافیکی دارن

از سمت دیگه ای هم میگن نسخه پایدار دبیان حجم خیلی زیادی برای دانلود داره و همچنین برای نصب خیلی فضا میگیره
البته این چیزاییه که شنیدم
نه چنین چیزی صحت نداره. دبیان کوچک ترین نسخه‌ش (فکر کنم ۷۰ مگ) هم پایداره. اصولا پایداری دبیان ربطی به حجمش نداره. پایداری دبیان به خاطر مخازنش هست که توی تمام نسخه‌هاش (debootstrap,netboot,live,cd,dvd و ...) یکسانه.

و تصمیم گرفتم از دوستان خوبی مثه شما راهنمایی بگیرم
در ضمن کلا میخوام ویندوز رو کنار بزارم انگار کلا مایکروسافتی نیست
پیشنهاد اولم اینه که ویندوز رو نگه دار. تا دوباره زده نشی. خیلی کار داره تا لینوکس رو کامل درک کنی (مخصوصا فلسفه‌ش) و ممکنه تا مدت‌ها هی با ویندوز مقایسه‌ش کنی که کار اشتباهی هست
http://jadi.net/?s=%D9%84%DB%8C%D9%86%D9%88%DA%A9%D8%B3+%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%B2+%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA
واسه همین ویندوز رو بذار باشه که هر زمان دیدی تمام کارات رو آوردی توی لینوکس و دیگه به ویندوز احتیاجی نداری، اونو بذاری کنار.
پیشنهاد دومم اینه که اوبونتو نصب کنی (همون طور که Spirits جان گفت) چون افراد بیشتری اوبونتو دارن و برای کمک کردن حاضرن. هرچند آرچ ویکی خیلی خوبی داره (انگلیسی) و دبیان هم مکانیزمش عین اوبونتو هست (اوبونتو از دبیان گرفته شده) ولی بازم اوبونتو نصب کنی، برای شروع بهتره. بعد از یه مدت خودت تصمیم می‌گیری که بری سراغ آرچ یا بری سراغ دبیان یا روی اوبونتو بمونی.
« آخرین ویرایش: 16 دی 1394، 02:35 ب‌ظ توسط RAS00L »
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین M!lad

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1757
« پاسخ #7 : 16 دی 1394، 02:33 ب‌ظ »
برای نصب دیبان تنها به CD1 نیاز دارید که حدود ۶۰۰ مگ حجم داره و میتونید CD-1‌ میزکار موردنظرتون رو دانلود کنید.
همینطور میتونید Debian رو به صورت expert install نصب کنید که گزینه‌های بیشتری برای تنظیمات بهتون بده ولی باز نیازی به خط فرمان هنگام نصب ندارید.
DVD‌ها و تمام CDها برای زمانی هست که شما کلی سیستم دارید که باید از Debian استفاده کنند و عموما هیچ کدوم این سیستم ها اینترنت ندارد.

عموم تفاوت دیبان و آرچ:

https://wiki.archlinux.org/index.php/Arch_compared_to_other_distributions#Debian_GNU.2FLinux
..I feel no fault for the fault I feel..

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #8 : 16 دی 1394، 02:34 ب‌ظ »
اطلاعاتم خیلی کمه ولی خب دوست دارم یکم سختی بکشم و چیز یاد بگیرم و مثه شما حرفه ایی بشم
البته من لینوکس رو واسه کارای روز مره نمیخوام یادبگیرم که آهنگ گوش بدم یا وب گردی کنم میخوام در سطح عالی یادش بگیرم که بتونم چیزایی که تو ذهنمه رو باهاش پیاده سازی کنم
خب پس یه توزیع مادر خوبه و بعد کلی زمان برای سروکله زدن با سیستم و دسترسی به نت برای خوندن و خوندن و ...
من با اوبونتو شروع کردم الان رو دبیان هستم و فکر هم نکنم برم سراغ چیز دیگه همین رو تا جایکه میشه کامل میکنم

آفلاین SOHE!L

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 16 دی 1394، 02:35 ب‌ظ »
مرسی دوست عزیز
دبیان فضای زیادی میخواد؟
نه فضای در حد همون اوبونتو فقط یکم راجع‌به روش نصب اطلاعات رو بیشتر کنید که توی نت فراونه

یعنی وقتی میبینم رسول اون بالا اسمش هست دیگه چیزی نمیگم زحمت تایپش میره دست خودش 8) 8)
بانصب مشگلی ندارم
فقط بین این دوتا توزیع موندم
مثلا دبیان رو بلد باشی تقریبا میشه گفت به اوبونتو مسلط میشی و برای کارای سرور هم باز تسلط داری
درست میگم؟
آقارسول خیلی مخلصیم =;

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 16 دی 1394، 02:41 ب‌ظ »
دبیان فضای زیادی میخواد؟

اگه توزیع دبیان مشابه اوبونتو رو نصب کنی، از اوبونتو هم بسته‌هاش بیشتر و هلویی ترن  ;D
برای وارد شدن به چلنج لینوکسی، اول باید فلسفه‌ی تمام توزیع‌هارو بدونی. با مدیربسته ها آشنا باشی. با ابزارهای coreutils گنو آشنا باشی. اینارو که بلد باشی، روی هر توزیعی میتونی چلنج بازی کنی  ;D ما هیچ توزیعی نداریم که مخصوص این کار باشه. این کاری رو که دوست داری انجام بدی رو با هر توزیعی میشه انجام داد. کافیه Shell داشته باشه اون توزیع که همه‌شون دارن.
فضای مورد نیاز برای نصب دبیان هم بستگی داره کدوم نسخه رو بگیری.
نسخه‌ای که من نصب کردم ۸۰۰ مگ فضا استفاده کرد. (بدون نصب برنامه های اضافی)
« آخرین ویرایش: 16 دی 1394، 02:43 ب‌ظ توسط RAS00L »
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #11 : 16 دی 1394، 02:45 ب‌ظ »

اختیار داری. شما بیشتر از من دبیان کار کردی. من روی هم رفته شاید دو ماه شد که دبیان داشتم. الانم اوبونتو رو واسه اوبونتوتاچ نگه داشتم وگرنه روی دبیان می‌موندم. طفلی آخ نمیگفت از بس پایدار و مظلوم بود  :D

آفلاین SOHE!L

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 16 دی 1394، 02:48 ب‌ظ »
دبیان فضای زیادی میخواد؟

اگه توزیع دبیان مشابه اوبونتو رو نصب کنی، از اوبونتو هم بسته‌هاش بیشتر و هلویی ترن  ;D
برای وارد شدن به چلنج لینوکسی، اول باید فلسفه‌ی تمام توزیع‌هارو بدونی. با مدیربسته ها آشنا باشی. با ابزارهای coreutils گنو آشنا باشی. اینارو که بلد باشی، روی هر توزیعی میتونی چلنج بازی کنی  ;D ما هیچ توزیعی نداریم که مخصوص این کار باشه. این کاری رو که دوست داری انجام بدی رو با هر توزیعی میشه انجام داد. کافیه Shell داشته باشه اون توزیع که همه‌شون دارن.
فضای مورد نیاز برای نصب دبیان هم بستگی داره کدوم نسخه رو بگیری.
نسخه‌ای که من نصب کردم ۸۰۰ مگ فضا استفاده کرد. (بدون نصب برنامه های اضافی)
مرسی آقا رسول
چلنج بازی رو قشنگ گفتید ;D
نه توزیع هایی مثه مینت و ابونتو اینطوری نباشه البته منظورم این نیست که آسونن نه اصلا
من بین آرچ و دبیان مونده بودم که آرچ به نظرم دیگه خیلی چلنج بازی داره  :D
میشه بپرسم کدوم نسخه رو نصب کردید؟

آفلاین SOHE!L

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #13 : 16 دی 1394، 02:51 ب‌ظ »
برای نصب دیبان تنها به CD1 نیاز دارید که حدود ۶۰۰ مگ حجم داره و میتونید CD-1‌ میزکار موردنظرتون رو دانلود کنید.
همینطور میتونید Debian رو به صورت expert install نصب کنید که گزینه‌های بیشتری برای تنظیمات بهتون بده ولی باز نیازی به خط فرمان هنگام نصب ندارید.
DVD‌ها و تمام CDها برای زمانی هست که شما کلی سیستم دارید که باید از Debian استفاده کنند و عموما هیچ کدوم این سیستم ها اینترنت ندارد.

عموم تفاوت دیبان و آرچ:

https://wiki.archlinux.org/index.php/Arch_compared_to_other_distributions#Debian_GNU.2FLinux
مرسی دوست عزیز
من خودم علاقم بیشتر رو دبیان هست
ولی خب اون حجم رو برای دانلود دیدم واقعا داشت پشیمونم میشد
الان که از شما سوال کردم فهمیدم نسخه های کم حجم ترم هست واین خیلی خوبه

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #14 : 16 دی 1394، 02:52 ب‌ظ »
بانصب مشگلی ندارم
فقط بین این دوتا توزیع موندم
مثلا دبیان رو بلد باشی تقریبا میشه گفت به اوبونتو مسلط میشی و برای کارای سرور هم باز تسلط داری
درست میگم؟
آقارسول خیلی مخلصیم =;

نه فرقی نداره. دبیان کار کنی، میتونی با اوبونتو هم کار کنی. اوبونتو کار کنی، میتونی با دبیان کار کنی و ... هر دو توزیع واسه سرورها استفاده میشن. اصلا اوبونتو کار کنی، میتونی بعدش با آرچ کار کنی. هیچ فرقی ندارن. تمام این توزیع ها در نهایت گنولینوکس هستن. همه چیشون عین همه فقط چندتا دستور مدیربسته‌ای‌شون با هم فرق داره با فلسفه‌ای که توسعه‌دهنده‌هاشون بهش پایبندن. وگرنه از نظر فنی هیچ فرقی با هم ندارن. ولی بحث اینه که برای شروع اوبونتو بهتره. چون اینجا هم اکثرا اوبونتو دارن و مستندات توی نت هم اکثرا واسه اوبونتو هستن. بعد که تونستی همه کاری با لینوکست انجام بدی (مخصوصا ترمینال)، اونوخ هر توزیعی ک نصب کنی واست فرقی نداره.
اینکه من میگم اوبونتو کار کنی، واسه اینه که یه جورایی راحت‌تر بعدش می‌تونی فلسفه‌ی گنولینوکس رو درک کنی. مثلا توی اوبونتو میشه از برنامه‌های غیرآزاد هم استفاده کرد (کاری بس نابخشودنی  ;D) ولی توی دبیان به صورت پیشفرض نمیشه. اینکه توی اوبونتو میشه نصب کرد ولی دبیان نمیشه، باعث میشه تفاوت عقیده‌ها و فلسفه‌ها رو راحت‌تر درک کنی. همین طور با روش‌های زیادی آشنا بشی که متوجه بشی بعضی از روش‌ها پیشنهاد نمیشه و بعضی از روش‌ها زیاد پیشنهاد میشه و ... یه جورایی اتفاقات گسترده‌تری برات توی اوبونتو می افته تا توی دبیان. توی دبیان همه چیز آرومه من چقدر خوشحالم  ;D و با اوبونتو کار کردن یه چیزایی بیشتر یاد می‌گیری (که انجام بدی یا انجام ندی)
« آخرین ویرایش: 16 دی 1394، 02:54 ب‌ظ توسط RAS00L »