انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نظرسنجی

آیا می دانید که می توانید سیستم عاملهای لینوکس و ویندوز را کنار هم در سیستم خود داشته باشید؟

بله - الان هردوش رو سیستمم نصبه
بله - فقط لینوکس رو سیستمم نصبه
نخیر نمی دونستم!

نویسنده موضوع: لینوکس و ویندوز در یک هارد  (دفعات بازدید: 3030 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 279
لینوکس و ویندوز در یک هارد
« : 17 خرداد 1389، 03:05 ب‌ظ »
جالب اینکه در این نوع لازم نیست Grub رو تغییر بدید چون.................خودش هنگام نصب update میشه!
کافیه که واسه اینکه ویندوز نپره در درایو دیگه لینوکس رو نصب کنید و به درایو C کاری نداشته باشید!
پیشنهاد: اگر قبل نصب از پارتیشن مجیک استفاده کنید می توانید هردو سیستم عامل را در یک درایو نصب کنید!
« آخرین ویرایش: 17 خرداد 1389، 03:13 ب‌ظ توسط Samane »
امیدوارم همیشه بروز باشید!

آفلاین mohamad123sh

• Full Member
  • *
  • ارسال: 100
  • LINUX is My life
پاسخ به: لینوکس و ویندوز در یک هارد
« پاسخ #1 : 18 خرداد 1389، 11:56 ق‌ظ »
من خودم از همین روش استفاده کردم ولی دیگه وین ۷ ام بالا نمیآد ;D ;D ;D ;D ;D
یه پیشنهاد برای اونایی که تازه میخوان یه Fresh install بدن اینه که اگه میخواین توی یه هارد دیسک(نه یه درایو) هم اوبونتو رو داشته باشین هم ویندوز رو ، میتونین آخرین درایوتون رو خالی کنین(توی Disk management در ۷ یا ویستا یا XP نگاه کنین که آخرین از نظر فیزیکی باشه که اشتباهی اطلاعاتتون رو فرمت نکنین) و بعد مثلا سه تا درایو دارین (به ترتیب sda1  و sda2 و sda3 برای دیسکهای ساتا و hda1  و hda2 و hda3 برای دیسکهای قدیمی میشن درایو سی و دی و ایی(C: و D: و E: ) ) . مثلا درایو sda3  رو توی نصب که از روی CD بوت شده توی قسمت Advanced انتخاب کنین تا و اونو به ext4 تغییر بدین و نصب کنین ضمنا اگه دیلیت کنین اون پارتیشن رو و یه قسمت سیستمی و یه قسمت Swap و یه قسمت هم Home folder باشه که دیگه چه بهتر(توضیحات و بهترینها برای اینها توی انجمن هست بگردین یافت میشه).

بازم اگه دوستان نکته ای هست اضافه کنن منم یاد بگیرم.......
فعلا بای  :P :P :P :P :P
وطنم پاره ی تنم..... ای زاد گاه و میهنم ..... بر خاک تو بوسه میزنم .... ایـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــران

آفلاین ریچارد استالمن بزرگ!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 694
  • انا المسموم ما عندی به تریاق ولا راقی !
    • بازاریابی چریکی و کسب درامد اینترنتی
« پاسخ #2 : 18 خرداد 1389، 02:53 ب‌ظ »
نصاب گرافیکی اوبونتو به نام ووبی Wubi یا همون چیزی که زمانیکه سی دی اوبونتو رو داخل ویندوز ران می کنید اجرا می شه ، وظیفش این هست که اوبونتو رو در داخل یک پوشه (فولدر ) در درایوی که ویندوز شما نصب هست نصب کنه ;D
این روش برای دوستان تازه کار روش امن و راحت و مطمئنی هست که کمک می کنه تا بر اثر یک استفاده سهوی اطلاعاتشون رو از دست ندن و البته حتما قبل از اجرای اون توضیحات روی صفحه اون را باید خواند! چون گزینه ائی هم برای پاک کردن کامل هارد در آن هست ;D
محمد عزیز طرح شما جالب توجه هست ولی لزوما همیشه درست نیست! اتفاقات زیادی می تواند ترتیب پارتیشن ها رو تغییر داده باشد.
راهنمای نصب جامع و کاملی در ویکی هست که این مسائل رو بخوبی توضیح داده!
اما نکته: هر پارتیشن در رایانه سه مشخصه داره: یکی نامی است که شما می توانید به آن پارتیشن بدهید: توی ویندوز با راست کلیک روی درایو و انتخاب گزینه Rename . دیگری عددی که ویندوز به درایو ها می دهد: مثل /:C و دیگری نامی که لینوکس برای درایو انتخاب می کند مثل hda1 . شما نام درایو های ویندوزی رو در برنامه پاتیشن بندی لینوکس می توانید زیر عنوان برچسب ببینید! بنا بر این براحتی از این بخش می توانید معادل درایو ها رو در لینوکس پیدا نمایید!
راه دیگر محاسبه فضای کلی که به درایو داده شده و میزان فضای استفاده شده از هر درایو هست که کمتر پیش می آید در دو درایو مختلف با هم برابر باشند (کمینه در دومی). و به این ترتیب براحتی می توان درایو ها را در لینوکس شناسائی کرد! ;)
در ضمن نام درایو های من در اوبونتو hda هست و در دبین sda  بنابر این احتمالا داستان اینگونه که شما فرمودید نیست ???
Samane عزیز شاید برای شما جالب باشد:
گراب نوعی بوت لودر (Boot Loader) هست که کار این بوت لودر ها که شاید راه انداز سیستم ، برگردان مناسبی برایشان باشد این است که هسته سیستم عامل را یافته و به آن اعلام می کنند که آغاز به فعالیت نماید.
بغییر از گراب ، بوت لودر های زیادی وجود دارند: LiLO هم شاهکاری هست برای خودش ! یا LOADLIN  هم معروفیت دارد و همینطور SYSLINUX و .....
کارکرد بوت لودر به اینصورت هست که به دنبال یک هسته برای راه اندازی می گرده و اجراش می کنه! بنابر این خیلی طبیعیه که توی این جستجو برای هسته بتواند هسته های سیستم های عامل دیگر را هم پیدا و فهرست نماید تا شما بتوانید در صورت نیاز از آنها استفاده نمایید!
این بنوعی از خباثت مایکروسافت هست (و البته الان دیگه نوعی ضعف حساب می شه) که بوت لودرش توان فهرست کردن هسته های غیر از ویندوز رو نداره ;)
خوب گراب در نسخه های قبل از 9.10 اوبونتو در نسخه یک خودش قرار داشت ( و البته هنوز در بعضی سیستم های لینوکسی دیگر این نسخه استفاده می شود) و از کارمیک (اسم رمز 9.10) به نسخه دوم یا گراب دو ارتقا یافت. کارائی های جالبی به نسخه دوم اضافه گردیده که توی راهنماش در سایتش مفصلا توضیح داده شده.
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----
ده نکته در استفاده از لینوکس یا آنتی ویندوز!

آفلاین mohamad123sh

• Full Member
  • *
  • LINUX is My life
« پاسخ #3 : 18 خرداد 1389، 03:08 ب‌ظ »
ریچارد جان شما استاد من هستین ...
من این مطلبو طبق تجربه شخصیم نوشتم که ویندوزمم دیگه بالا نمیآد ;D ;D ;D ;D
یه جایی خونده بودم که (فک کنم مجله عصر شبکه بود) که درایو های hda مال هاردهای ATA و درایوهای sda مال SATA هست.

ضمنا در مورد اون فضاهای خالی من توی یکی از درایوهام (یه 300 گیگ و یه 312 گیگ) حدودا 220 گیگ اطلاعات داشتم که میزد فقط 60 گیگ استفاده شده!!!!!! روی همین حساب منم دوباره وارد ویندوز شدم و اون درایو(D:) رو فرمت کردم و اسمشم sda4 بود (چون دوتا درایو 200 مگی برای بوت لودر ۷ و ویستا ساخته شده بود). منم شانسی شانسی همین آخریه رو انتخاب کردم و درست در اومد ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
نمیدونستم منبع از کجا بیارم تا اینکه اینجا رو یافتم

به هرحال ممنون که تذکر دادین
دیگه تکرار نمیشه ;D ;D ;D ;D ;D
وطنم پاره ی تنم..... ای زاد گاه و میهنم ..... بر خاک تو بوسه میزنم .... ایـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــران

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 18 خرداد 1389، 04:30 ب‌ظ »
اگر درباره مطالب بحث نکنیم هیچ کدوممان پیشرفت نخواهیم کرد ;)
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 18 خرداد 1389، 04:56 ب‌ظ »
ریچارد جان شما استاد من هستین ...
من این مطلبو طبق تجربه شخصیم نوشتم که ویندوزمم دیگه بالا نمیآد ;D ;D ;D ;D
یه جایی خونده بودم که (فک کنم مجله عصر شبکه بود) که درایو های hda مال هاردهای ATA و درایوهای sda مال SATA هست.

ضمنا در مورد اون فضاهای خالی من توی یکی از درایوهام (یه 300 گیگ و یه 312 گیگ) حدودا 220 گیگ اطلاعات داشتم که میزد فقط 60 گیگ استفاده شده!!!!!! روی همین حساب منم دوباره وارد ویندوز شدم و اون درایو(D:) رو فرمت کردم و اسمشم sda4 بود (چون دوتا درایو 200 مگی برای بوت لودر ۷ و ویستا ساخته شده بود). منم شانسی شانسی همین آخریه رو انتخاب کردم و درست در اومد ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
نمیدونستم منبع از کجا بیارم تا اینکه اینجا رو یافتم

به هرحال ممنون که تذکر دادین
دیگه تکرار نمیشه ;D ;D ;D ;D ;D
راجع به نامگذاری hda و sda  که از کجا اومده فرمایشتون کاملا درسته چون من هم این موضوع رو از استادم شنیدم!

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 18 خرداد 1389، 05:33 ب‌ظ »
نصاب گرافیکی اوبونتو به نام ووبی Wubi یا همون چیزی که زمانیکه سی دی اوبونتو رو داخل ویندوز ران می کنید اجرا می شه ، وظیفش این هست که اوبونتو رو در داخل یک پوشه (فولدر ) در درایوی که ویندوز شما نصب هست نصب کنه ;D
این روش برای دوستان تازه کار روش امن و راحت و مطمئنی هست که کمک می کنه تا بر اثر یک استفاده سهوی اطلاعاتشون رو از دست ندن و البته حتما قبل از اجرای اون توضیحات روی صفحه اون را باید خواند! چون گزینه ائی هم برای پاک کردن کامل هارد در آن هست ;D
محمد عزیز طرح شما جالب توجه هست ولی لزوما همیشه درست نیست! اتفاقات زیادی می تواند ترتیب پارتیشن ها رو تغییر داده باشد.
راهنمای نصب جامع و کاملی در ویکی هست که این مسائل رو بخوبی توضیح داده!
اما نکته: هر پارتیشن در رایانه سه مشخصه داره: یکی نامی است که شما می توانید به آن پارتیشن بدهید: توی ویندوز با راست کلیک روی درایو و انتخاب گزینه Rename . دیگری عددی که ویندوز به درایو ها می دهد: مثل /:C و دیگری نامی که لینوکس برای درایو انتخاب می کند مثل hda1 . شما نام درایو های ویندوزی رو در برنامه پاتیشن بندی لینوکس می توانید زیر عنوان برچسب ببینید! بنا بر این براحتی از این بخش می توانید معادل درایو ها رو در لینوکس پیدا نمایید!
راه دیگر محاسبه فضای کلی که به درایو داده شده و میزان فضای استفاده شده از هر درایو هست که کمتر پیش می آید در دو درایو مختلف با هم برابر باشند (کمینه در دومی). و به این ترتیب براحتی می توان درایو ها را در لینوکس شناسائی کرد! ;)
خب واسه نصب کردن لینوکس تو پارتیشن ویندوز باید بگم که اگه پارتیشن مجیک رو دارید نیازی به استفاده Wubi نیست!
اگه فضای خالی 10 گیگ(10240 مگ) درایو c تون نداره کافیه که اول درایو c رو resize کنید به اندازه فضای نیاز لینوکس(10گیگ)
در ضمن نام درایو های من در اوبونتو hda هست و در دبین sda  بنابر این احتمالا داستان اینگونه که شما فرمودید نیست ???
Samane عزیز شاید برای شما جالب باشد:
گراب نوعی بوت لودر (Boot Loader) هست که کار این بوت لودر ها که شاید راه انداز سیستم ، برگردان مناسبی برایشان باشد این است که هسته سیستم عامل را یافته و به آن اعلام می کنند که آغاز به فعالیت نماید.
بغییر از گراب ، بوت لودر های زیادی وجود دارند: LiLO هم شاهکاری هست برای خودش ! یا LOADLIN  هم معروفیت دارد و همینطور SYSLINUX و .....
کارکرد بوت لودر به اینصورت هست که به دنبال یک هسته برای راه اندازی می گرده و اجراش می کنه! بنابر این خیلی طبیعیه که توی این جستجو برای هسته بتواند هسته های سیستم های عامل دیگر را هم پیدا و فهرست نماید تا شما بتوانید در صورت نیاز از آنها استفاده نمایید!
این بنوعی از خباثت مایکروسافت هست (و البته الان دیگه نوعی ضعف حساب می شه) که بوت لودرش توان فهرست کردن هسته های غیر از ویندوز رو نداره ;)
خوب گراب در نسخه های قبل از 9.10 اوبونتو در نسخه یک خودش قرار داشت ( و البته هنوز در بعضی سیستم های لینوکسی دیگر این نسخه استفاده می شود) و از کارمیک (اسم رمز 9.10) به نسخه دوم یا گراب دو ارتقا یافت. کارائی های جالبی به نسخه دوم اضافه گردیده که توی راهنماش در سایتش مفصلا توضیح داده شده.
خب راجع به نصب لینوکس در درایو ویندوز اگه پارتیشن مجیک رو دارید لازم نیست که از Wubi استفاده کنید. فقط کافیه که در پارتیشن c فضای خالی (10گیگ=10240مگ) داشته باشید و اگر ندارید با resize کردن درایو c مشکل فضا حل میشه بدون اینکه به اطلاعاتتون آسیبی برسه.(وقتی شما یک درایو رو resize میکنید دارید فضای خالی درایوهای(خودتون درایو رو مشخص میکنید) دیگه ای که فضای خالی دارن به  درایوی که به فضای خالی نیاز داره می دن ) بعد توی برنامه پارتیشن مجیک یه قسمت داره که اگه می خوای سیستم عامل دیگه نصب کنی اونجا میری و option لینوکس رو انتخاب می کنی ودر اونجا فضای swap که 2 برابر RAM هست و فضای اصلی واسه روت رو بهش می دی و در آخر همه تغییرات رو apply میکنی.
و وقتی از سی دی لینوکس واسه نصب بالا میای اون فضای خالی ایجاد شده رو به وضوح نشون می ده(زده free).
چون الان پارتیشن مجیک رو ندارم نمی دونم چیزی رو جاگذاشتم یا نه ولی اگه بچه ها لزوم به توضیحات بیشتر می دونند، بفرمایند...!
برای گراب لازمه بگم که، گراب یکی از تحقیقات هفتگی دانشگاه ام بوده و نکته قابل توجه اش واسم این بود که خودش خودشو update میکنه و لازم به کد نویسی نیست.

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #7 : 19 خرداد 1389، 01:55 ق‌ظ »
دوست من
البته نظر شما دوستانی که درباره مطالب تحصیلات آکادمیک دارید بسیار علمی تر هست تا نظر من!
درباره پارتیشن مجیک فکر می کنم نرم افزار پرقدرتی باشه و احتمالا بسیار یوزرفرندلی.
اگه ممکنه درباره بروزرسانی گراب بهتر توضیح بدید. واقعا دوست دارم یادبگیرم.
اینطور به نظر میاد که بسته های ارتقاعش به همراه بسته های بروزرسانی کرنل وارد سیستم می شن: چند فایل مربوط به ارتقاش رو دیدم:
grub-common_1.97~beta4-1ubuntu4.1_i386.deb
grub_0.97-29ubuntu59_i386.deb
grub-pc_1.97~beta4-1ubuntu4.1_i386.deb
و .....
----

آفلاین doomhammer65ir

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1572
    • IRAN Backup
« پاسخ #8 : 19 خرداد 1389، 02:56 ق‌ظ »
نقل‌قول
ودر اونجا فضای swap که 2 برابر RAM هست
اگر یک گیگابایت یا بیشتر حافظه دارید و کارهای انچنان سنگینی هم با لینوکس ندارید به اندازه ی خود رم هم بگذارید بس است . فضای swap من همیشه زیر ۲٪‌ پر است

آفلاین Samane

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 19 خرداد 1389، 02:02 ب‌ظ »
دوست من
البته نظر شما دوستانی که درباره مطالب تحصیلات آکادمیک دارید بسیار علمی تر هست تا نظر من!
درباره پارتیشن مجیک فکر می کنم نرم افزار پرقدرتی باشه و احتمالا بسیار یوزرفرندلی.
اگه ممکنه درباره بروزرسانی گراب بهتر توضیح بدید. واقعا دوست دارم یادبگیرم.
اینطور به نظر میاد که بسته های ارتقاعش به همراه بسته های بروزرسانی کرنل وارد سیستم می شن: چند فایل مربوط به ارتقاش رو دیدم:
grub-common_1.97~beta4-1ubuntu4.1_i386.deb
grub_0.97-29ubuntu59_i386.deb
grub-pc_1.97~beta4-1ubuntu4.1_i386.deb
و .....
خب من واسه تحقیقم مجبور بودم که سایتهای خارجی رو چک کنم بخاطر غنی نبودن سایتهای فارسی. توی هر سایتی که می رفتم افراد راجع به یکسری کدهایی صحبت می کردن که اگه طرف می خواست 2 سیستم عامل داشته باشه باید یکسری کدها رو تو گرابش وارد کنه (manual) . با اینکه من خیلی سایتها رو گشته بودم ولی هیچکدوم حرفی از این نزده بودند که هنگام نصب گراب خودش خودش رو update میکنه و کاربر دیگه لازم نیست دستی چیزی رو وارد کنه. این واسم جالب بود گفتم بگم اگه کسی نمی دونه، بدونه!
راجع به آکادمیک و این حرفها باید بگم که تجربه ای که آدم خودش بدست می یاره خیلی با ارزشتر از اینه که سر یه کلاس بدون هیچ زحمتی بشینی و بهت بگن.
موفق باشی دوست من!

آفلاین mohamad123sh

• Full Member
  • *
  • LINUX is My life
« پاسخ #10 : 19 خرداد 1389، 02:57 ب‌ظ »
راجع به آکادمیک و این حرفها باید بگم که تجربه ای که آدم خودش بدست می یاره خیلی با ارزشتر از اینه که سر یه کلاس بدون هیچ زحمتی بشینی و بهت بگن.

اینم من بهتون بگم که توی 90 درصد دانشگاهها و مراکز آموزشی(موسسات آموزشی) هیچوقت ریز مطالب رو که خود طرف به دست آورده بهتون نمیگه(چون بهرحال باید یه چیزی رو از شما بیشتر بدونه تا استاد شما باشه)

اینو همیشه یادتون باشه که
کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من

اگه کسی چیزی به شما یاد داد خودتون برید بقیش رو هم یاد بگیرین . حتی شده هزینه ی دو یا سه برابری کنین. بالاخره یه جایی به کارتون میاد و اونجاست که شما تعیین کننده هستین نه بقیه ;D