انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: مخازن در اوبونتو؟  (دفعات بازدید: 1933 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mrmohsen2

• Newbie
  • *
  • ارسال: 7
مخازن در اوبونتو؟
« : 23 خرداد 1389، 10:48 ق‌ظ »
سلام اگه میشه کمی درباره مخازن کمکم کنید
اصلا چی هست؟ به چه درد می خورهُ رسمی و غیر رسمیش چیه؟ همون software center هست؟ چه جوری نصب میشه؟
اگه میشه از صفر برام توضیح بدین
خیلی گشتم اما چیز بدرد بخوری دستگیرم نشد
در اینجا باید از جناب استاد ریچارد استالمن بزرگ هم دعوت کنیم تا از نظریات ایشان بهره مند گردیم
ممنونم
mrmohsen=mrmohsen2

آفلاین novid

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 728
  • آزاده بمیرید!
    • پالس آزاد
پاسخ به: مخازن در اوبونتو؟
« پاسخ #1 : 23 خرداد 1389، 12:00 ب‌ظ »

آفلاین ریچارد استالمن بزرگ!

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 694
  • انا المسموم ما عندی به تریاق ولا راقی !
    • بازاریابی چریکی و کسب درامد اینترنتی
« پاسخ #2 : 24 خرداد 1389، 03:37 ق‌ظ »
خوب سلام دوست من! بروی چشم ;)

توضیحات تصویری جناب ارقزی خیلی مفید هستن. با اجازه ایشون من هم کمی دربارشون توضیح می دم:

پروژه گنو در طول زمان بسیار گسترده شد و توزیع های مختلفی از لینوکس ارائه شد که همه اون ها هم تلاش می کردند تا نرم افزارهای متعددی رو برای خودشون ارائه بدن. به همین دلیل بزودی تعداد زیادی نرم افزار بوجود آمدن و برای کار کردن اونها هم تعداد زیادی فایل های پیش نیاز ساخته شدن. برای مثال امروز بیش از 50000 بسته مختلف شامل نرم افزارها و پیش نیازهاشون برای سیستم دبیان وجود داره!
خوب مشکلی بوجود اومد: از طرفی همه کاربران دوست داشتن آزادی انتخاب بین همه این نرم افزارها رو داشته باشن و از طرف دیگه پنجاه هزار فایل حجم کمی نداشت که بشه روی سی دی یا دی وی دی به کاربران ارائه داد! و از طرفی با هر ارتقاء توزیع این بسته ها هم باید مطابق با تغییرات بروز رسانی میشدن!
این جا بود که اینترنت به وسط کشیده شد: سرورهای متعددی با حجم بسیار بالا تدارک دیده شد که همه این فایل ها رو روی اونها ریختن و به صورت های مختلف برای دانلود قرار دادن: هم با استفاده از پروتکل FTP برای دانلود سریع توسط نرم افزارهای این پروتکل و هم با استفاده از پروتکل HTTP برای دانلود دستی.( این پروتکل ها قوانینی هستن که باهاشون توی اینترنت می چرخیم! )
خوب یه نگاه به لینک زیر بندازید و برگردید!:

http://packages.debian.org/sid/gedit

کاملا درست حدث زدید! این همون مخازن هست در بخشی که ازش می شه بطور دستی فایل های مربوط به نرم افزار جی ادیت رو برای توزیع دبیان دانلود کرد!  ;D

خوب اگر شما توزیع دبیان داشته باشید و بخواهید برای نسخه های پایدار بطور دستی برنامه دانلود کنید باید به سراغ لیست نرم افزار ها برید:

http://packages.debian.org/stable

شما در این سایت ( که نمای قابل دیدن همون سروری هست که همه فایل ها روشن ) می توانید به همون نزدیک 53000 فایل مختلف برای دبیان دست پیدا کنید و البته یه نکته هم مهمه:
بعضی ها از نسخه های قبلی دبیان استفاده می کنن! پس فایل های اونها هم باید در این سرور باشه!
بعضی ها هم از نسخه های آزمایشی استفاده می کنن یا برنامه نویس هستن! پس فایل های مربوط به اون ها هم باید باشه!
بنا بر این میلیون ها فایل در این سرور نگه داری می شن و کسانی هم هستن که کارشون اینه که این فایل ها رو از نظر سلامت و بروز رسانی بررسی کنن!

خوب بیایید اسم این سرور عظیم رو بذاریم مخزن! اشکالی که نداره ؟  ;)

حالا یه راه بهتر و سریع تر از راه دانلود و نصب دستی هم هست که این کار رو خیلی راحت تر می کنه:
یه برنامه هائی بطور پیش فرض روی سیستم عامل شما نصب می شه که کارشون اینه که میان و یه لیست بلند بالا از همه نرم افزارهای موجود در این مخزن ها  ( جمع فارسی مخازن ) رو برای شما نگه می دارن تا وقتی شما خواستید یه نرم افزار نصب کنید بدونید چی توی این مخزن هست و چی نیست! میشه حدث بزنید اسم یکی از این برنامه چیه ؟ توی محیط گرافیکی خوب سیناپتیک پکیج منیجر! اوبونتو سافت وار سنتر ! و توی خط فرمان ( که قبلا گفتیم همون ترمینال خودمونه  ;) ) هم apt  و dpkg هستن!

پس مثلا وقتی توی ترمینال می زنیم:

apt-get update

اتفاقی که میافته اینه : لینوکس ما می فهمه که ما می خوایم از جدیدترین تغییرات در مخازن با خبر بشیم و البته به اینترنت هم متصلیم! پس به سراغ لیست مخازن می ره !
لیست مخازن یک لیستی از آدرس این سرورها در اینترنت هست که بعضی از اونها بطور پیش فرض توی اون قرار داده شده و ما خودمون هم می تونیم به این لیست آدرس مخزن اضافه کنیم یا آدرس ها رو کم کنیم ;D

عرض می کردم: لینوکسمون به سراغ این لیست آدرس می ره و با اونها تماس می گیره و ازشون می خواد که فهرست همه فایل هائی که داره رو بهش بده!
این سرور هم همیشه منتظر این درخواست ها هست و با رسیدن یکیش ، یک فهرست از همه محتویاتش رو برای لینوکس درخواست کننده می فرسته!
لینوکس شما این فهرستو می گیره و به شما اعلام می کنه که لیست مخازن بروزرسانی شد! حالا رایانه شما می دونه که توی مخازن چی هست و چی نیست و وقتی شما سیناپتیک پکیج منیجرتون رو باز می کنید این لیست رو می بینید و وقتی تیک یکی از برنامه های اونو برای نصب فعال می کنید بطور خودکار همه پیش نیاز هاش هم فعال می شن : آماده می شن تا با دستور شما از اون سرور مربوطه که اونها رو داره و به لینوکس شما اعلام کرده دانلود کنه و نصب کنه ;)

خسته که نشدین ؟ یکم دیگه تمومش می کنم تا جای من برین یه چای داغ بخورین خستگیتون رفع بشه!

خوب حالا یه مسئله درباره اوبونتو: اوبونتو تعهد داره که از نرم افزارهای بدون کپی رایت استفاده کنه! بنابر این همه فایل های داخل مخازنش هم باید فایل های بدون کپی رایت باشن! خوب این هم بد نیست ! ولی یه مسئله پیش میاد : در اینصورت تکلیف فایل هائی که به اوبونتوی شما کمک می کنن تا مثلا فرمت mp3 رو که کپی رایت داره رو بخونه چی می شه ؟ یه گزینه اینه که شما هیچ وقت این فرمت ها رو گوش ندی !  ;D  ولی یه گزینه بهتر هم هست!: اگه این فایل ها که با نرم افزارهائی از این دست سر و کار دارن توی یه مخزن دیگه گذاشته بشن و آدرس اون مخزن هم توی لیست مخازن پیش فرض اوبونتو ئی که شما نصب می کنی نباشه ! در اینصورت هم اوبونتو به تعهدش پایبند مونده و توزیعی بیرون داده که به هیچ وجه با این مسائل سر و کار نداره و هم شما می تونی بصورت دستی آدرس اون مخزن رو به لیست مخازنت اضافه کنی و .....  ;)
خوب پس بیایید به این مخزن دومی بگیم مخزن غیر رسمی!  ;D
یه سری مخازن دیگه هم هستن که مثلا من به دلخواه خودم روی سرورم بعضی نرم افزارهائی رو که خودم دوست دارم برای دانلود گذاشتم! ( واقعا این کار رو کردم! نرم افزارهائی هستن که کپی رایت دارن و جای دیگه نیست!). خوب شما می تونید آدرس سرور من رو هم به عنوان مخزن به لینوکستون بدید ولی در اینصورت دیگه اوبونتو هیچ نظارتی روی اینکه این فایل ها سالم باشن یا نه یا همونی باشن که من ادعا می کنم نداره! این مدل از مخازن رو هم بگیم مخازن مستقل یا شخصی!

حالا یه سئوال مهم : شما چائیتو که داری می ری بخوری جای منم خالی می کنی یا نه ؟ من دارم قهوه می خورم! جای شما خالی ;)

یه سئوال : می شه بهم بگید که صفحه زیر درباره چی صحبت می کنه ؟

http://wiki.ubuntu.ir/Repositories/UbuntuFeisty
« آخرین ویرایش: 24 خرداد 1389، 03:42 ق‌ظ توسط ریچارد استالمن بزرگ! »
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----
ده نکته در استفاده از لینوکس یا آنتی ویندوز!

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 24 خرداد 1389، 04:13 ق‌ظ »
پی نوشت:

مطالبی که عرض کردم ماخذ علمی و تاریخی دقیق ندارند و صرفا برای راحت تر نمودن فهم مطلب اونها رو کنار هم ترتیب بندی کردم!

==

مثلا پروژه دبیان اصولا بروی اینترنت به حیات خودش ادامه می ده و از بدو ایجاد اینگونه بوده! یا سایتی که در بالا روش مثل زدم پایگاه معرفی بسته ها و پیش نیاز هاست و لیستی از سرورهای مختلف رو که به عنوان مخزن استفاده می شن رو ارائه می ده! مثلا برای مثال بالا ( همون جی ادیت خودمون ) لیست سرورهای مخازن رو در آدرس زیر پیدا می کنید:

http://packages.debian.org/sid/i386/gedit/download

خواهید دید که این فایل بروی بیش از 55 مخزن بطور همزمان در قاره های مختلف زمین نگهداری می شود که ممکن است سرعت برخی در دانلود از برخی دیگر کمتر یا بیشتر باشد! زیاد شدن کاربران باعث شده که تعداد مخازن هم زیاد بشن!

==

ولی در نوشتن مطلب فوق تمرکز بروی این بود که بعد از درک اون بدون هیچ ایراد علمی بتونید برداشت صحیح و کاملا درستی از ماهیت مخازن داشته باشید!
من نباید چیزى باشم که تو می خواهى ، من را خودم از خودم ساخته ام، تو را دیگرى باید برایت بسازد و منى که من از خود ساخته ام،آرزوهای من است ،تویى که تو از من می سازى کمبودهایت هستند.
----

آفلاین mrmohsen

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 291
« پاسخ #4 : 24 خرداد 1389، 06:34 ب‌ظ »
ممنون خیلی استفاده کردیم \\:D/
فقط یه چند تا سوال:
1- وقتی نام مخازن رو توی سیناپتیک پکیج منیجر قرار می دین بعد خودش لیست رو توی سافت ویر سنتر قرار میده؟
2- محتویات سافت ویر سنتر از مخازن اصلی اوبونتو؟ یا کلا مخازنی که نصب می کنیم؟
3- نصب نرم افزار از سیناپتیک پکیج منیجر و ترمینال به چه صورت هست؟
4- میشه یه چندتا لیست مخازن خوب رو بنویسید(+ای پی تی لاین رو) تا آنها رو در سیناپتیک پکیج منیجر بنویسم(همه نظر بدن)
امام صادق (ع): دوست ندارم شما جوانان را بر غیر از دو گونه ببینم:دانشجو یا دانشمند

• High Sr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 24 خرداد 1389، 08:17 ب‌ظ »
1 - "پکیج منیجر" و "ساف ور سنتر" هر دو نرم افزارهائی هستند که با مخازن کار می کنند. شما آدرس یک مخزن رو به این برنامه ها نمی دهید بلکه در یک لیست در نقطه ائی مشخص قرار می دید که هر کدام از برنامه خواستند ، می توانند از آن استفاده کنند. بنا بر این اینگونه نیست که آنرا به یکی بدهیم و دیگری نه!

فکر می کنم چند متن خوب درباره بقیه مطالب توی ویکی دیده ام که خیلی مفید هستن. می توانید از آنها استفاده نمایید. و درباره کار با ترمینال هم توی تاپیک دیگر اجازه بدید ببینیم دوستان چی ارائه خواهند داد!
----