انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: نصب ویندوز سون و ابونتو در کنار هم (حل شد)  (دفعات بازدید: 14480 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mr-me

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 61
سلام  :(  ](*,)

مشکل بنده در نصب سیستم عامل ها هستش...

تو انجمن جستوجو کردم ولی چیزی دستم نیومد ببخشید اگه از قبل بوده و من پیدا نکردم و میدونم هست ولی خداییش جواب نگرفتم !

من اول ابونتو 8.10 رو داشتم (پیش فرض لب تاپ) بعد که خواستم ویندوز 7 رو نصب کنم دیدم که کل هاردم رو ورداشته و دیگه جایی رو به عنوان فضای خالی نذاشته به همین دلیل کلا پاکش کردم بعد ویندوز 7 رو تو نصف هاردم (یه پارتیشن جدا) نصب کردم بقیشو اصلا پارتیشن بندی نکردم.

ابونتو رو که نصب کردم دقیقا مثل قبل شد! نمی دونم مشکل کجاست .

اومدم همین کارو برعکس کردم یعنی اول ابونتو تو نصف هارد بعد ویندوز تو بقیش اما حالا فقط ویندوز رو توی نصف هارد داشتم.

از اونجا که بیکار بودم یه بار دیگه اوبونتو رو به همین صورت نصب کردم اما قبلش تو دیسک منیجمنت ویندوزم پارتیشن های لینوکس رو حذف کردم.

در آخر روی advanced کلیک کردم و یه گزینه داشت که نوشته بود vista loader اونو هم با ابونتو نصب کردم.

الان هردوتا بوت ویندوز رو دارم و سیستم با بوت ابونتو بالا میاد اما وقتی می زنم رو ویندوز دوباره منوی اصلی میاد بالا !

رفتم تو ترمینال ابونتو نوشتم :

sudo fdisk -i

نتیجه این شد :

/dev/sda1     *     start:837      end : 885          blocks  102400  (***)       id : 7       system : hpfs/ntfs
partishn 1 dose not end cylinder boundary

اون قسمت بلوک ها رو که خودم سه تا ستاره بهش دادم خیلی متعجبم می کنه که من 150 گیگ فضا به ویندوزم اختصاص دادم اما الان ....

در زیر این ها هم مقداری دستورات دیگه هم بود و اون sda از 1 که مال ویندوزه شروع میشد و تا 6 ادامه داشت که یکیشون اینه :

/dev/sda3       start:2328         end:38913          blocks : 293877045            id:5             system : Extended

الان باید چیکار کنم.

کلا آموزشی وجود نداره که بصورت کامل و جامع آموزش نصب ویندوزو ابونتو رو تو یه سیستم داشته باشه (آدرس ویکی سایتو بهم ندید چون همشو خوندم !!!)

راستی شنیدم که ابونتو رو نباید در کنار ویندوز نصب کرد ، میگن خطر داره ! چه خطری ممکنه داشته باشه ؟
« آخرین ویرایش: 23 تیر 1389، 10:42 ب‌ظ توسط mrtarkhan »

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1366
آقا هیچ خطری نداره
ببین شما که اطلاعات هاردت = مو  ;D البته این نتیجه گیری بنده بود چون شما هی این هارد رو فرمت میکردی  ;)
حالا کلا همه پارتیشن ها رو پاک کن و هاردت رو اینجوری کن
یه پارتیشن پرایمری 30 گیگی برای ویندوز
یه پارتیشن فضای کل هارد - 60 گیگ لوجیکال برای اشتراک فایل ما بین ویندوز و لینوکس
30 گیگ هم اون ته خالی بمونه واسه لینوکس
حالا اول ویندوز نصب کن
بعد توی فضای خالی آخر هم اوبونتو نصب کن
تمامه  ;)
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین mr-me

• Jr. Member
  • *
سلام.

ممنون از جوابتون این کارو قبلا کردم.

هزار بار نصب و حذف کردم که ترتیب نصب هر کدوم مشکل خاص خودشو داره .

مثلا با این ترتیبی که شما می گی اول ویندوزو نصب کنم مشکلش اینه که وقتی توی بوت روی ویندوز اینتر می زنم پیغام میده که bootmgr یعنی همون مدیریت بوت های ویندوز با شکست مواجهه شد.

و با ترتیب برعکس ، ویندوز به دلیل اینکه از پارتیشن های لینوکس پشتیبانی نمی کنه کلا بوت ابونتو رو بالا نمیاره ولی فکر کنم با esaycd بشه

آفلاین mr-me

• Jr. Member
  • *
یعنی یه هفته انتظار هیچی رو در بر نداشت  :'(

چرا هیشکی جواب منو نمی دهههههههههههههههههههههه  ](*,)  :oops:

ماماااااااااااااااااااااااااان   :'(

هیشکی منو دوست نداره .........

من می خوام ابونتو و ویندوز سون رو کنار هم داشته باشم لپ تابم رو یه هفته نیست خریدم الان باید پرتش بزنم !

از بس این هارد بیچاره رو پارتیشن بندی کردم !

من الان همون کاری رو که Eman گفت رو انجام دادم و از قبل هم انجام داده بودم ولی هیچ گونه تغییری ایجاد نشد و کلا نمی دونم چرا ویندوز بوت نمیشه یعنی وقتی می خوام ویندوز رو بالا بیارم همون صفحه ی اصلی بوت که از 10 شروع به شمارش معکوس می کنه میاد !

کلا نمی تونه بشناسه ...

رفتم تو menu.lst یه تغییراتی دادم و بالکل داغونش کردم  ;D

کسی نیست کمک کنه ؟

آقا به نظر من مدیرا بیان این موضوعات مسخره و تکراری (به استثنای مال خودم  ;D) و قدیمیو حذف کنن که زودتر کاربرا جواب بگیرند.

آفلاین mr-me

• Jr. Member
  • *
اول ویندوز رو نصب کردم توی یه پارتیشن جداگانه ی primery یا همچین چیزی. تو فضایی به حجم 120 گیگا بایت (هارد 320 دارم)

بعد ابونتورو اینطوری نصب کردم که 120 تاش واسه ابونتو بقیش واسه شناور (همون swap هستش چی هستش ؟ آخه من نمی دونم اینا چین و برای چی خوبن ؟ فقط شنیدم  :D)

و پارتیشن ویندوز رو هم توی نصب لینوکس آن یوز کردم که بهش کاری نداشته باشه.

در مرحله ی آخر هم (مرحله ی هفتم) روی ادونسد کلیک کردم و توی گزینه ها لودر ویندوز رو هم نصب کردم و ادامه دادم.

اما بعد از نصب ویندوز بالا نمیومد و بوت نمی شد و توی منوی بوت (الان با این اوصاق منوی بوت پیش فرض مال لینوکسه) وقتی رو ویندوز سون کلیک می کنم میگه bootmgr failed .

رفتم تو menu.lst و یه خورده ویرایش و دستکاری کردم اما کلا باهاش مشکل دارم.

به نظرت چیکار کنم ؟

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
آقا اینجور که بوش میاد گراب مشکلی نداره و بوت لود ویندوز مشکل داره و مشکل زمانی پیش میاد که گراب نصب میشه ( پس گراب خرابش میکنه ;D )
خب شما از یه توزیع دیگه که ورژن  قبلی گراب رو داره و پایدار تره استفاده کن ببین مشکلت حل میشه یا نه
مثلا برو چاکرا نصب کن ببین چی میشه
البته بعد از نصب چاکرا این پستم ببین
http://community.chakra-project.ir/index.php?topic=32.msg162#msg162
جهت تماس با بنده یا از طریق فروم آرچ و یا از طریق وبلاگ آرچ بوک و یا از طریق ایمیل با بنده تماس بگیرید

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 968
ببین برای اینکه بوت لودرها قاطی نشن، این کار رو بکن:
از سی‌دی زنده ابونتو استفاده کن تا سیستمت بالا بیاد. حالا از ابزار Gparted که در منوی System->Administration قرار داره برای پارتیشن بندی استفاده می‌کنیم.
- کل هارد رو فرمت کن.
- یک درایو Primary برای ویندوز به اندازه‌ای که دوست داری بزار.
- یک درایو دیگه Primary برای D ویندوز بزار با فرمت FAT32 یا ntfs. لینوکس هم می‌تونه از این درایو استفاده کنه.
- یک درایو Primary با فرمتها لینوکسی برای / (یا ریشه) لینوکس بزار (پیشنهاد می‌کنم ext3). اینجا شماره sda درایو رو یادداشت کن بعدا لازمش داریم.
- درایو آخر رو Extended بزار. و تو درایو آخر دو پارتیشن بصورت Logical برای home/ و swap درست کن.
حالا کامپیوتر رو رست کن و ویندوز رو تو درایو اول یا همون C نصب کن.
می‌ریم سراغ لینوکس و تو جاهایی که براش تعیین کردیم نصبش می‌کنیم فقط نکته اینجاس که این بار تو آخرین مرحله که بعد از اون می‌ره نصب یه دگمه به اسم Advanced رو می‌زنیم. اینجا بهش می‌گیم که بوت لودر لینوکس رو تو پارتیشنی که قبلا یادداشت کردیم نصب کن.
اینجوری فک نکنم واسه بالا امدن ویندوز مشکلی پیش بیاد.

آفلاین mr-me

• Jr. Member
  • *
کلا لینوکس رو بیخیال شدم.

الان خودم دارم حسرت می خورم که لینوکس ندارم  ](*,)

الان ویندوز سون رو نصب کردم و سه تا درایو دارم.

تمام برنمامه هایی هم که نیاز داشتم رو نصب کردم و به هیچ وجه نمیشه بپرونمش چون اولا خیلی زحمت کشیدم و وقتم رو گذاشتم و دیگه وقت ندارم

دوما دارم ازشون استفاده می کنمو خیلی حال گیره که بخوام دوباره حذفو نصب کنم و خداییش خیلی اذیت می شم.

ولی حالا اگه یه راهی باشه که بتونم بدون خرابی ویندوز سون ابونتو 8.10 رو هم در کنارش داشته باشم خیلی عالی میشه و دستتون رو می بوسم اگه آموزش کاملش رو برام بگید. :P

الان 320 گیگا رو به سه قسمت تقسیم کردم که یه قسمتشو نیاز ندارم و ازش استفاده نمی کنم . اگه بشه یه کاری کرد ابونتو رو اونجا نصب کنم ...

چی میشه ... ???

خدایا خودت کمک کن یکی بلد باشه و حوصله جواب دادن به مارو داشته باشه

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
ببین من اون پارتیشن بندی و مراحل رو گفتم تا با نصب یکی از سیستم عامل‌ها اون یکی رو نپرونی. در اصل روشی که من پیشنهاد دادم اینه که تو مرحله آخر نصب لینوکس گراب رو تو درایو دیگه‌ای به غیر از درایو اول نصب کنی. و اون درایو هم باید Primary باشه. اگه می‌تونی اون قسمتی که لازم نداری رو پاک کنی و ابونتو با درایو‌های لازم رو اونجا بسازی دست بکار شو و این راه رو هم امتحان کن و اگه هنوز مطمئن نیستی که بتونی پارتیشن بندی کنی اول مطالعه کافی رو انجام بده.

آفلاین mr-me

• Jr. Member
  • *
ببین من اون پارتیشن بندی و مراحل رو گفتم تا با نصب یکی از سیستم عامل‌ها اون یکی رو نپرونی. در اصل روشی که من پیشنهاد دادم اینه که تو مرحله آخر نصب لینوکس گراب رو تو درایو دیگه‌ای به غیر از درایو اول نصب کنی. و اون درایو هم باید Primary باشه. اگه می‌تونی اون قسمتی که لازم نداری رو پاک کنی و ابونتو با درایو‌های لازم رو اونجا بسازی دست بکار شو و این راه رو هم امتحان کن و اگه هنوز مطمئن نیستی که بتونی پارتیشن بندی کنی اول مطالعه کافی رو انجام بده.
ممنونم که کمکم می کنید. فکر کنم بازم باید نامه بنویسم !!!!

الان باید من چیکار کنم ؟؟؟

من سه تا درایو توی ویندوز سونم دارم (C,D,E) درایو E رو کلا هنوز فرمت نکردم و از نوع پرایمری هستش. فضای موجودش هم دورو بر 100 گیگا بایت هستش.(فکر کنم واسه داشتن یه لینوکس پر کاربرد کافی باشه چون فیلم و عکس و اینجور چیزا رو روی هاردم ذخیره نمی کنم فقط برنامه نویسی و گرافیک و .. . کار می کنم)

با توجه به پیشنهادی که دادی الان باید سیستم رو ریسیت کنم ، ابونتو رو به صورت زنده اجرا کنم ، با ابزار Gparted اون درایو E رو برای ابونتو داغون کنم (یه پارتیشن Ext3 برای /) و (یه پارتیشن لوگیکال هم برای /home/) اگه اشتباه نکنم.

بعد از اینا ابونتو رو نصب کنم و در مرحله ی پایانی (7/7) روی Advanced کلیک کنم (چند تا گزینه داره که فقط یکیشو حضور ذهن دارم نوشته install vista/longhorn boot loadre) که وقتی اینو انتخاب می کنم و ابونتو رو نصب می کنم ویندوز سون توی منوی بوت ابونتو توی قسمت سیستم عامل های دیگه هستش ولی کار نمی کنه دلیلشم اینه که میگه BOOTMGR با شکست کواجهه شد.

برای رفعش باید سی دی ویندوز رو بندازی توش و تو قسمت ریپیر ویندوز ssystem restory رو انتخاب کردم که منوی بوت ویندوز رو نصب می کنه بدون ابونتو.

و البته اگه این کارو بکنی هر چی برنامه توی ویندوزت بوده حذف میشه (فایل هاش هستش ولی هیچ کدوم کار نمی کنه و انگار اصلا نصب نشدن) چون سیستم رو بر می گردونه به قبلی ترین حالتی که ویندوز عین گل کار می کرده.

الان من چه خاکی بریزم تو سرم.

اگه میشه مرحله به مر حله بگید (دی سی شو و با خیال راحت همشو بنویس من هنوز بیدارم :P) بعد آن شو و کپی پیست کن.

اگه میشه تمام مراحل حتی روش پارتیشن بندی رو با این شرایط برام بنویس و بگو چه گزینه هایی رو انتخاب کنم. فکر کن من یه رباتم که شما دستور می دی و من هیچی بلد نیستم  ;D

واقعا ازت ممنونم دوست خوبم

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
اگه منظور هیرش جان فیکس کردن بوت لودر بوده که کاری به برنامه ها و اطلاعات شما نداره شما از مراحل لینک زیر برو حله  ;)
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,14275.msg108180.html#msg108180
به نظر بنده گراب با سیستم شما سازگار نیست ( حداقل این ورژن گراب )
بچه ها lilo برای اوبونتونمیشه نصب کرد ؟ که دوستمون با اون امتحان کنه  ???
آقا من یه جایی خوندم اونم مشکلی شبیه شما رو داشت و دنبال نصب lilo بود و یه لینک برای نصب معرفی کرده که که لینک شکسته بود و متاسفانه نشد ببینم چی بوده ولی این مشکل می تونه از خیلی جاها آب بخوره
شما هاردت رو جوری پارتیشن بندی کن که فقط یک درایو پرایمری Primary داشته باشه ، همون درایو اولی که وین سون روش نصبه و اوبنتو رو توی لوجیکال نصب کن
ببین جواب میده یا نه
هنوزم سر حرفم هستم یه توزیع دیگه که از گراب قبلی استفاده می کنه نصب کنه
« آخرین ویرایش: 21 تیر 1389، 10:45 ق‌ظ توسط eMan »

آفلاین mr-me

• Jr. Member
  • *
اگه منظور هیرش جان فیکس کردن بوت لودر بوده که کاری به برنامه ها و اطلاعات شما نداره شما از مراحل لینک زیر برو حله  ;)
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,14275.msg108180.html#msg108180
به نظر بنده گراب با سیستم شما سازگار نیست ( حداقل این ورژن گراب )
بچه ها lilo برای اوبونتونمیشه نصب کرد ؟ که دوستمون با اون امتحان کنه  ???
آقا من یه جایی خوندم اونم مشکلی شبیه شما رو داشت و دنبال نصب lilo بود و یه لینک برای نصب معرفی کرده که که لینک شکسته بود و متاسفانه نشد ببینم چی بوده ولی این مشکل می تونه از خیلی جاها آب بخوره
شما هاردت رو جوری پارتیشن بندی کن که فقط یک درایو پرایمری Primary داشته باشه ، همون درایو اولی که وین سون روش نصبه و اوبنتو رو توی لوجیکال نصب کن
ببین جواب میده یا نه
هنوزم سر حرفم هستم یه توزیع دیگه که از گراب قبلی استفاده می کنه نصب کنه

سی دی ابونتو 8.10 با خود لب تاپ بود و سیستم عامل پیش فرض خود دل استدیو هستش (مدلش : vostro 1015) پس مشکلی با گراب این توزیع نداره ولی با ویندوز xp کلا مشکل خانوادگی داره ! :D

مشکل من تو منوی بوت هستش اگه بشه یه کاری کرد که در حال حاضر و با این شرایط بتونم ابونتو رو نصب کنم که منوی بوت تغییری نکنه (یعنی همون منوی ویستا باشه) و فقط یه بوت لودر ابونتو بهش اضافه بشه مشکل من حل میشه .

الان تمام پیشنهاد هایی که دادید رو قبلا امتحان کردم و همونطور که گفتم با نصب ابونتو بوت لودر سون از کار می افته و با نصب سون بوت لودر لینوکس حدف میشه و حتی با این ترتیب (اول ابونتو بعد سون) از Esaybcd هم استفاده کردم اما نتیجه ای نگرفتم . یعنی کارو ساتی بسرم آورد که خواستم رایانمو بذارم تو یه نایلن مشکی ساعت 9 بذارمش دم در !!! :P

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
نه من منظورم فیکس کردن بوت لودر نیست، روش من اینه که بوت لودر گراب رو تو یه پارتیش دیگه نصب کنی، نه تو پارتیشی که بصورت پیش‌فرض انتخاب می‌شه.

نقل‌قول
بعد از اینا ابونتو رو نصب کنم و در مرحله ی پایانی (7/7) روی Advanced کلیک کنم (چند تا گزینه داره که فقط یکیشو حضور ذهن دارم نوشته install vista/longhorn boot loadre) که وقتی اینو انتخاب می کنم و ابونتو رو نصب می کنم ویندوز سون توی منوی بوت ابونتو توی قسمت سیستم عامل های دیگه هستش ولی کار نمی کنه دلیلشم اینه که میگه BOOTMGR با شکست کواجهه شد.
تو مرحله ۷/۷ گزینه Advanced باید چیزی شبیه به عکس پایین باشه

مطمئنی اینجا گزینه install vista/longhorn boot loadre) داره؟ منظور تو هم همین جا بود؟

آفلاین eMan

• High Hero Member
  • *
شرمنده هیرش جان درست متوجه نشده بودم
حالا گرفتم  ;)
حالا هیرش جان یه سوال
آیا ممکنه دوستومن با ورژن ۲ گراب مشکل داشته باشه ؟ چون میگه با ۸.۰۴ مشکلی نبوده ؟

آفلاین heresh

• Hero Member
  • *
آیا ممکنه دوستومن با ورژن ۲ گراب مشکل داشته باشه ؟ چون میگه با ۸.۰۴ مشکلی نبوده ؟
نمی‌دونم از گراب ۲ هست یا نه. جاهایی مشکلاتی همراه گراب ۲ گزارش شده،‌ مثلا اینکه چون سایزش بیشتره بعضی آنتی ویروس‌ها یا نر‌م‌افزارهای utility باعث اختلال توش می‌شدن ولی برای ایشون نمی‌دونم.
خصوصی با هم حرف زدید؟ آخه دوستمون که جایی نگفته با نسخه ۸.۰۴ مشکل نداره  ;)
ورژن ۲ گراب تو نسخه ۹.۱۰ استفاده شده و نسخه‌های قبلی همون گراب اصلی هستن.