سلام،
من تازه کارم و چند ماهه که مدام دارم نسخه های مختلف لینوکس رو نصب میکنم ببینم کدام بیشتر به مذاقم خوش میآد، مشکلم هم تا بحال این بوده که هر کدام بعضی از چیزهایی که میخواستم رو داشته اند و بعضیها رو یا نداشته اند و یا قدیمیش رو داشته اند و در آپدیت کردنشان هم من تازه کار مشکلات متفاوتی داشته ام (البته تعداد کمی از مشکلاتم را هم تابحال شده که رفع کنم). برنامه هایی که دنبالشان بوده و هستم که همگی را با هم در یک لینوکس داشته باشم تا مثل آلان همزمان سه لینوکس را نصب شده روی لپ تابم نداشته باشم که باز هم بعضی از برنامه های مورد نیازم را داشته باشم اینجا مینویسم شاید که مورد نیاز عده ای دیگر مثل من هم باشد و روی هم رفته کمکی به دست اندر کاران این کار عام المنفعه کند (که دستشان یعنی دستتان درد نکند):
Okular برای خواندن و ویرایش متون با فرمت pdf و djvu با تمامی codec ها و ... ای که لازم دارد و متأسفانه نمیدانم
TexLive 2009 (یا اگر تا زمان انتشار دیسکها ممکن بود نسخه 2010 آن) به همراه TexMaker BiDi برای تایپ انگلیسی/فارسی در محیط Tex
xfardic یا stardict که دیکشنری انگلیسی به فارسی (اگر بشود که فارسی به انگلیسی را هم داشته باشد که چه بهتر) هستند با تمام دیتابیسهای لازم برای آنها در فرمت درستشان (من جز در parsix نتوانستم با xfardic کار کنم چون خودم نمیتوانستم دیتابیسها را سوار کنم و از سایت Babylon هم نتوانستم با اطلاعات موجود در سایتهای متفاوت کار خاصی بکنم که به دردم بخورد ولی حساب کار شما که دستی در این کارها دارید از من جداست!)
Zekr و Anvar که برنامه های قرآنی هستند، چه بهتر که برنامه ای کاملتر مثل Almobin که کتابهای با ارزش و پرکاربرد شیعی مثل نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، مفاتیح الجنان، حلیة المتقین، تفسیر المیزان و نمونه، توحید مفضل و ... را هم علاوه بر قرآن دارد تهیه یا نصب شود در صورت امکان، که اگر بشود یا حتی بشود که بشود چه میشود، اگر بشه من هم تو تهیه آنها با همین سواد کمم کمکی کنم خیلی خوشحال میشم!
Starcalender که در همین سایت هم قرار دارد آخرین نسخه اش
jalali calender که به صورت Applet است و باز در همین سایت هم هست
maxima، Euler، k3dsurf و برنامه هایی شبیه آنها که ماکسیما شبیه maple در ویندوز هست و Euler یک برنامه شکیل و شاید نه خیلی خیلی حرفه ای برای حلهای عددی است و k3dsurf هم برنامه ای فوق العاده است برای تجسم شکلهای هندسی پیچیده
برنامه هایی برای ادیت کردن عکس و فایلهای صوتی و تصویری با فرمتهای متفاوت (البته شاید در DVD ارائه شده تحت نام UBUNTU studio مجموعه مناسبی از آنها باشد)
codec های صوتی تصویری به نحوی که کسی که از ویندوز به لینوکس مهاجرت کند در خواندن داده های قبلی خود یا بازدید از سایتهای متفاوت و دانلود فایلهای صوتی تصویری دچار مشکل نشود
نرم افزارهایی که ترجیحاً تمام فرمتهای صوتی تصویری را بخوانند تا عملاً دیگر کاربر لازم نباشد بیشتر از یک یا دو یا حداکثر سه نرمافزار این چنینی روی کامپیوترش نصب کند و از تعدد برنامه های نصب شده که از نظر کارکردی همپوشانی دارند جلوگیری شود (parsix از vlc استفاده میکند که الحق و الانصاف برنامه جمع و جور و خوبیه و تا جایی که من دیدم اکثر فایلها را اجرا میکند، حالا اگر فایلی را هم درست اجرا نکرده با مثلاً فقط صوت آنرا وخش کرده نمیدانم بخاطر نداشتن codec های لازم بوده یا بخاطر خود برنامه است!؟)
برنامه ای در اپن سوزه 11.2 دیده بودم که عملاً شاید نقش paint آنرا داشت ولی حرفه ای تر بود، همزمان هم میشد در آن تایپ کرد و هم با موس یا قلم نوری نوشت و هم شکل کشید و ...، پشت زمینه آن هم مثل کاغذهای دفتر ۱۰۰ برگ زمان بچگیهایمان است که خط کشی آبی دارد و در کنار صفحه هم حاشیه خط کشی قرمز دارد، بر خلاف paint هم یک تک صفحه نیست که صفحه جدید که باز کنیم یک فایل جدید بشود بلکه درست مثل یک دفترچه معمولی است که میتوان ورقش زد و در هر صفحه هرچه خواستیم بنویسیم یا بکشیم، جان میدهد برای اینکه برای هر کارمان یا هر درسمان یا هر چیز دیگر یک جزوه ی اینچنینی با آن برای خودمان درست کنیم و اگرچه استفاده نکردم ولی با قم نوری باید بتوان با آن جای قلم و کاغذ را تا حدود زیادی پر کرد، اسمش را هر چه در اینترنت گشتم پیدا نکردم ولی کسانی که با اپن سوره کار کرده باشند حتماً اسمش را بخاطر میآورند، من فقط یادم هست که در نامش j داشت!
با تشکر، برادر کوچکتر شما، اوژن