خواهش می کنم دوست عزیز
اولش یه اعتراف کنم اونم اینه که من کلاً اهل بازی نیستم واس همون تا حالا تجربه ی نصب steam رو نداشتم و چون دقیقاً نمی دونم steam چیه نمی تونم به درستی در موردش نظر بدم پس تفاوت اون با play on linux بمونه برای اهل گیم ...
ولی اینکه چطوری wine / play on linux می تونه بستر ویروسی شدن گنو بشه رو بذارین کامل توضیح بدم
اول در مورد واین توضیح بدم خوشبختانه واین توی یک محیط سندباکس اجرا می شه ولی این همه ی داستان نیست با وجود سندباکس بودن پروسه ها , نرم افزارهای اجرایی به منابع سخت افزاری مثل رم و سی پی یو دسترسی دارن و می تونن از اون طریق آسیب های سخت افزاری رو منجر بشن ...
حالا بماند که بعضی از ویروس ها تارگتشون دقیقاً همین واینه و اصولاً برای واین طراحی شدن . این ویروس ها امکان تشخیص محیط رو دارن (اگه تو اینترنت سرچ کنین Detecting Wine اطلاعات مفیدی در مورد این اسکریپت و یا برنامه ها و ویروس هایی که بر مبنای همین الگوریتم ساخته می شن بدست میارین) این ویروس ها بسیار خطرناکن چون هوشمندانه ساخته شدن و دقیقاً می دونن دقیقاً چیکار باید کنن
در نهایت باید بگم که گنو/لینوکس هم عینه همه سیستم عامل ها
آسیب پذیره ولی ساختار
بسیار امن تری نسبت ویندوز داره و به لطف اوپن سورس بودن
رفع باگ هاش سریع تره ولی خب با توجه به اینکه رویین تن نیست کاربر می تونه با اشتباهش به اون آسیب بزنه. یکی از اشتباهات نصب واینه ...
حالا بریم سر play on linux : این پکیج اوضاعش نسبت به واین خیلی بهتره و اصولا نحوه ی سندباکس کردن بهتری هم داره ...
ولی یک نکته رو فراموش نکنیم
play on linux هم بر مبنای واین ساخته شده و در واقع یک لایه ی front-end برای واین محسوب می شه فقط تفاوتش با واین اینه که نحوه ی مدیریت واین و کانفیگ بهتری نسبت به کانفیگ پیش فرض واین داره (در واقع هر پروسه رو مستقلاً اجرا می کنه) پس می تونه همین هم باعث اجرای ویروس ها روی بستر گنو بشه چون هم ویرویس هایی که تارگتشون واینه روی اون اجرا می شن و هم به منابعی عینه سی پی یو و ... دسترسی داره ...
و به عنوان حرف آخر هم اینو بگم که play on linux توانایی اجرای نرم افزارهایی خارج از استور رو هم داره و کافیه روی install a non-listed program کلیک کنین ... برای اطلاعات بیشتر در مورد راه اندازی نرم افزارهای خارج از لیست به لینک زیر مراجعه کنین :
https://help.ubuntu.com/community/PlayOnLinuxدر مورد اطلاعات بیشتر از نحوه ی اجرای ویروس ها در بستر واین هم این لینک رو مطالعه کنین :
https://askubuntu.com/questions/562388/do-wine-viruses-only-work-while-wine-is-runningاگه یک عده از روی تعصب کامنت من رو نکوبن باید بگم که در کل تو
شرایط فعلی ویندوز سیستم عامل دسکتاپ بهتری برای گیمرهاست دلیلش هم واضحه چون بازی بیشتری ساخته می شه (البته این رو بگم که مدیریت گنو/لینوکس از سخت افزارها خیلی بهتر از ویندوزه به خصوص اگه سخت افزار قوی داشته باشی (اینو توی دنیای سوپرکامپیوتر ها اثبات کرده) ولی خب متاسفانه بازی زیادی براش وجود نداره) و به جای استفاده از واین و play on linux به صورت dual boot ویندوز رو هم در کنار گنو داشته باشین