@Naruto
قاعدتا باید باشه چون رولینگه ولی برای من که نبوده, حتی آرچ پایدار تر هم برام بوده از هر توزیع دیگهای.
پایداری نسبیه. قرار نیست یه توزیع پایدار باشه و یه توزیع دیگه ناپایدار. نسبیه. یعنی یه توزیع پایداریش از یه توزیع دیگه بالاتره! گنو چیزی نیست که ناپایدار باشه. فقط شرایط ممکنه میزانش رو تغییر بده. کم و زیاد کنه.
آرچ رولینگ ریلیزه. پایداریش دقیقا پایداری دبیان Sid و اوبونتو Devel هست. بازم پایداره! من الان از مهر پارسال ۱۷٫۰۴ داشتم. الان هم ۱۷٫۱۰ دارم. اصلا هم ناپایدار نبوده! ولی نسبت به دبیان Stable، پایداریش کمتره. در ضمن پایداری یک توزیع بدون در نظر گرفتن برنامه های پُر باگ مثل میزکارها یا درایورها و ... هست. پایداری رو روی "گنو/لینوکس" خالص باید در نظر گرفت. یعنی آرچ و دبیان مینی و اوبونتو مینی یا debootstrap.
وگرنه باگ توی یه نرم افزار اگه موجود باشه، توی تمام مخازن توزیعها موجوده. نمیشه گفت مثلا KDE توی آرچ باگ نداره ولی KDE توی اوبونتو باگ داره! مخازن فقط منتشر کنندهی پکیج روی سرور مشخصی هستن. وگرنه باینری و سورس برنامه رو کسی دستکاری نمیکنه! اکثر موارد مربوط به ناپایداری، به کرنل و درایورها برمیگرده یا استفاده از میزکارها که وقتی در حال توسعه هستن، کلی باگِ عجیب و غریب دارن.
الان سرطان KDE راه افتاده و میگن کی دی ای خیلی خوبه و خوشگله و ....
از دنیا عقبن. سال ۲۰۱۴، تمام این کسانی که الآن KDE دارن، اون زمان به من تیکه مینداختن به خاطر اینکه KDE داشتم و طرفداریش رو می کردم. الآن خودشون هم KDE دارن.
یا همینایی که تیکه به i3 میندازن، خودشون یه زمانی میان سمتِ ویندومنیجر موزاییکی و به به و چه چه میکنن!
@ALi.pAkrohk
](*,)دعوا می کنید چرااا فقط من یه سوال در مورد میز کار پرسیدم.
شما سؤال خودت هم یادت رفته!
گفتی برای اینکه یونیتی قراره حذف بشه، میخوای توزیع های دیگه رو تست کنی و یاد بگیری!
اولین جواب منم اگه یادت مونده باشه، این بود که برای چی آرچ؟ شما که میخوای یاد بگیری، دلیلی نیست که آرچ نصب کنی. همین اوبونتو رو با همون شرایط میتونی نصب کنی و یاد بگیری. تهش هم گفتم که اگه به خاطر مدیربستهش میخوای آرچ نصب کنی، اون دیگه یه بحث دیگهس! در غیر این صورت هیچ فرقی بین این توزیع ها نیست.
شما میگی تجربه! خب منِ نوعی به عنوان کاربری که ۵ ساله به صورت مداوم و شبانه روزی دارم با گنو ور میرم، بهت میگم هیچ فرقی بین این توزیع ها نیست غیر از همون مدیربستهشون!
شما برای یادگیری سعی نکن بری آرچ نصب کنی! یادگیری گنو به این چیزا نیست!
من نمیگم آرچ نصب نکن. من میگم کاری که میخوای انجام بدی رو اوبونتو هم انجام میده. به اسمش نگاه نکن. اوبونتو هیچکارهس. اوبونتو فقط یه اسمه که توزیع شدهی سیستم عامل گنو هست. شما حتی وقتی به LFS نگاه کنی، کلا اوبونتو و دبیان و آرچ و ... برات مثل یه خاطرهی زودگذره! شما گنو رو دریاب تا به روشنایی برسی. خدا کنه آدم بخواد یه چیزی یاد بگیره.