انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: مزایا و معایب دبیان نسبت به اوبونتو  (دفعات بازدید: 8648 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
مزایا و معایب دبیان نسبت به اوبونتو
« : 28 خرداد 1396، 05:37 ب‌ظ »
مزایای دبیان:

* دارای بزرگ ترین مخزن نرم افزار در بین توزیع های لینوکس
* پایدارتر از اوبونتو
* آپدیت‌های بسیار کم
* بیشترین پشتیبانی از معماری‌های مختلف
* داشتن نسخه فایرفاکس ESR

معایب دبیان:

* انتشار پایدار تنها هر دو سال یکبار
* حتی در زمان انتشار هم نرم‌افزارها متعلق به شش-هفت ماه قبل هستند و تا زمان انتشار بعدی به روز نمی شوند
* عدم ارائه به روز رسانی های دلتا (Delta) مانند Delta RPM

مزایای اوبونتو:

* انتشار جدید در هر شش ماه با جدیدترین نرم افزارها

معایب اوبونتو:

* پایداری کمتر
* آپدیت های زیاد
* پشتیبانی از معماری های کمتر
* نداشتن فایرفاکس ESR
* نرم افزارهای کمتر

شما هم اگر موارد دیگری میدانید لطفا بیان کنید.
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین سعيد

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 296
پاسخ : مزایا و معایب دبیان نسبت به اوبونتو
« پاسخ #1 : 28 خرداد 1396، 06:43 ب‌ظ »
دبیان دلتا داره اما مال دبیان ۶ هست و بعد از اون براش به روز رسانی نیومد
عدم   وجود بسته های دی وی دی در اوبونتو

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #2 : 28 خرداد 1396، 07:03 ب‌ظ »
دو سال نیست. الگوی انتشار دبیان «هروقت آماده شد» است. البته نیازی هم به انتشارهای پیاپی نیست و نمی‌شه این رو عیب دونست

* حتی در زمان انتشار هم نرم‌افزارها متعلق به شش-هفت ماه قبل هستند و تا زمان انتشار بعدی به روز نمی شوند
این عیب نیست، این ویژگیشه. اگه نگران قدیمی بودن بسته‌ها هستی، می‌تونید دبیان تستینگ یاناپایدار رو نصب کنی

این هم عیب نیست. دلتاها اغلب موجب ناپایداری می‌شن.

* پایداری کمتر
پایداری کم‌تر نسبت به چی؟ اوبونتو در حد دبیان تستینگ پایداره و هدفش هم همینه که همین‌قدر پایدار باشه. اگه کسی پایداری بیش‌تر می‌خواد، می‌تونه مثل دبیان پایدار، نگارش‌های LTS که حداقل شیش ماه از انتشارشون گذشته باشه رو نصب کنه.

* آپدیت های زیاد
این هم که واضحه نه تنها عیب نیست، بلکه مزیته.

رو این هم نمی‌شه اسم عیب گذاشت. اوبونتو معماری‌های مرسوم (انواع اینتل و آرم) رو پشتیبانی می‌کنه و قشر هدفش هم همین‌هان. هدف اوبونتو مثل دبیان کار کردن روی همه‌چیز (Universal OS) نبوده، بلکه در دسترس قرار دادن نرم‌افزار آزاد برای عموم مردم بوده.

* نداشتن فایرفاکس ESR
چرا باید داشته باشه، وقتی خود فایرفاکس رو داره. دبیان هم از نگارش جدید، مثل اوبونتو به جای ESR از خود فایرفاکس استفاده می‌کنه.

* نرم افزارهای کمتر
کم‌تر از چی؟ اوبونتو بزرگ‌ترین مخزن رو از نظر تنوع نرم‌افزاری در بین همهٔ توزیع‌ها داره. در واقع تمام مخازن دبیان رو به همراه کلّی برنامهٔ اختصاصی دیگه (مثل یونیتی و متعلّقاتش) داره.

عدم   وجود بسته های دی وی دی در اوبونتو
کی گفته؟ اوبونتو هم مثل دبیان دی‌وی‌دی داره.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین rahimi12

• Full Member
  • *
  • ارسال: 228
« پاسخ #3 : 29 خرداد 1396، 09:24 ق‌ظ »
مزایای دبیان:

* دارای بزرگ ترین مخزن نرم افزار در بین توزیع های لینوکس
* پایدارتر از اوبونتو
* آپدیت‌های بسیار کم
* بیشترین پشتیبانی از معماری‌های مختلف
* داشتن نسخه فایرفاکس ESR

معایب دبیان:

مزایای اوبونتو:

* انتشار جدید در هر شش ماه با جدیدترین نرم افزارها

معایب اوبونتو:

* پایداری کمتر
* آپدیت های زیاد
* نداشتن فایرفاکس ESR
* نرم افزارهای کمتر

شما هم اگر موارد دیگری میدانید لطفا بیان کنید.
مرسی لطف کردید یه سوال دارم. فایرفاکس esr چه تفاوتی با فایرفاکسی که در اوبونتو هست داره؟  این esr رو کالی هم داره

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #4 : 29 خرداد 1396، 09:43 ق‌ظ »
مرسی لطف کردید یه سوال دارم. فایرفاکس esr چه تفاوتی با فایرفاکسی که در اوبونتو هست داره؟  این esr رو کالی هم داره
نگارشی از فایرفاکس که به‌جای دو ماه، یک سال و دو ماه پشتیبانی داره و در این یک سال و دو ماه، هیچ ویژگی جدیدی بهش افزوده نمی‌شه: https://wiki.mozilla.org/Enterprise/Firefox/ExtendedSupport:Proposal
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • گنو با گنوم
« پاسخ #5 : 29 خرداد 1396، 10:43 ق‌ظ »
میخواستم در پست اول اینو بگم ولی چون ضروری نبود نگفتم، این تاپیک در راستای بحث پیش آمده در تاپیک زیر ایجاد شد:

http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,146138.0/topicseen.html

نقل‌قول
دو سال نیست. الگوی انتشار دبیان «هروقت آماده شد» است. البته نیازی هم به انتشارهای پیاپی نیست و نمی‌شه این رو عیب دونست
بله درسته، ولی با درنظر گرفتن انتشارهای اخیر، از نسخه 4.0 به اینطرف همیشه هر دو سال یکبار انتشار داشته است:

https://en.wikipedia.org/wiki/Debian_version_history#Release_table

از این لحاظ عیب محسوب می‌شه که کاربر مجبوره حداقل دوسال یا یک مدت نامعلوم! منتظر نرم افزارهای جدید و پایدار باشه. این برای دسکتاپ زیاد خوب نیست.

نقل‌قول
دلتاها اغلب موجب ناپایداری می‌شن.
منبع؟ حتی Red Hat Enterprise Linux و SUSE Linux Enterprise از آپدیت‌های دلتا استفاده می‌کنند! بهتر بود میگفتید این مورد نباید ذکر میشد چون اوبونتو هم همچین قابلیتی نداره.

نقل‌قول
این هم که واضحه نه تنها عیب نیست، بلکه مزیته.
نه برای کاربرانی با اینترنت دارای محدودیت حجمی و سرعت کم!

نقل‌قول
دبیان هم از نگارش جدید، مثل اوبونتو به جای ESR از خود فایرفاکس استفاده می‌کنه.
منبع؟! همچین چیزی نیست!

نقل‌قول
فایرفاکس esr چه تفاوتی با فایرفاکسی که در اوبونتو هست داره؟  این esr رو کالی هم داره
پایداری و احتمالا امنیت بیشتر و آپدیت های کمتر، در عوض ویژگی‌های جدید رو ندارید.
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #6 : 29 خرداد 1396، 11:07 ق‌ظ »
از این لحاظ عیب محسوب می‌شه که کاربر مجبوره حداقل دوسال یا یک مدت نامعلوم! منتظر نرم افزارهای جدید و پایدار باشه. این برای دسکتاپ زیاد خوب نیست.
خب در واقع دبیان پایدار هم برای استفاده روی میزکار نیست. خود دبیان توصیه می‌کنه کاربران روزانه از دبیان ناپایدار که یک توزیع غلطانه استفاده کنند.

منبع؟
در فهرست پستی دبیان خوندم. همون‌جا که توضیح می‌داد چرا دیگه از دلتا پشتیبانی نمی‌کنن.

نه برای کاربرانی با اینترنت دارای محدودیت حجمی و سرعت کم!
خداوکیلی این دیگه عیب کاربر/اینترنته، نه عیب اوبونتو :D

منبع؟! همچین چیزی نیست!
بله. حق با شماست. من با Icecat اشتباه گرفته بودم.

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • گنو با گنوم
« پاسخ #7 : 29 خرداد 1396، 11:56 ق‌ظ »
نقل‌قول
خب در واقع دبیان پایدار هم برای استفاده روی میزکار نیست. خود دبیان توصیه می‌کنه کاربران روزانه از دبیان ناپایدار که یک توزیع غلطانه استفاده کنند.
توصیه دبیان همیشه استفاده از ویرایش پایدار بوده، حالا اگر کسی خیلی نیاز به نسخه جدید نرم افزارها داره دبیان آزمایشی یا شاید ناپایدار بد نیست.

دبیان پایدار را هم میتوان برای دسکتاپ استفاده کرد، دبیان بزرگترین آرشیو بسته ها رو داره، آپدیت هاش کمه، سیستمش بسیار پایدار و تمیزه، ولی فاصله انتشارها زیاده، حالا اگر کسی میتونه با مشکل فاصه زیاد انتشارهای پایدار کنار بیاد، دبیان پایدار براش بسیار مناسب است. من خودم چند ساله دارم از دبیان پایدار استفاده میکنم.

آفلاین s1mpleworld

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 309
« پاسخ #8 : 29 خرداد 1396، 10:28 ب‌ظ »
نقل‌قول
منبع؟ حتی Red Hat Enterprise Linux و SUSE Linux Enterprise از آپدیت‌های دلتا استفاده می‌کنند! بهتر بود میگفتید این مورد نباید ذکر میشد چون اوبونتو هم همچین قابلیتی نداره.

برای اعمال یک بسته ی دلتا نیاز هستش که به کمک بسته ی دلتا، بسته ی اصلی مجددا تولید بشه و سپس نصب بشه. این عمل مصرف منابع سیستم رو بالا میبره و زمان نصب بسته هارو هم بالا میبره. طبق تجربه ی من با opensuse اعمال دلتا برای یک بسته مانند فایرفاکس با یک پردازنده ی i7، حدود 1 دقیقه زمان نصب بسته هارو بالا میبره. برای سیستم های ضعیف تر به صرفه نیست که دلتا استفاده بشه. توی فدورا دلتا به صورت پیش فرض استفاده نمیشه و اگر سرعت اینترنت مناسبی داشته باشید، زمان دانلود بسته ها کمتر از زمان بیلد مجددشون میشه. در opensuse tumbleweed هم مدیر بسته به صورت پیش فرض از دلتا استفاده نمیکنه.

ردهت و suse دلایل مشخصی دارند که از دلتا استفاده میکنند. هر دو شرکت دارای توزیع تجاری هستند و پشتیبانی پولی در قبال امکانات یکی از ویژگی های این دو شرکت هستش.

دبیان یک پروژه ای هستش که توسط جامعه ی کاربری حمایت و توسعه داده میشه و هزینه هاشم از طریق حمایت های مالی کاربران و برخی شرکت های مربوطه تعیین میشه و شرکت خاصی صاحب دبیان نیست. در دبیان دلتا وجود داره اما توجه کنید که ساخت و نگه داری این بسته ها توسط داوطلبینی که در پروژه مشارکت دارند انجام میشه که زمانبر هستش  و شاید به صرفه نباشه براشون.

توی اوبونتو هم debdelta-upgrade هستش اما پیش فرض برای دانلود و نصب بسته ها استفاده نمیشه. احتمالا توسعه دهندگان اوبونتو ترجیح میدن که با در نظر گرفتن سرعت کانکشن مناسب،رم و پردازنده و زمان کمتری برای نصب بسته ها مصرف بشه.

نقل‌قول
* پایداری کمتر
نقل‌قول
پایداری کم‌تر نسبت به چی؟ اوبونتو در حد دبیان تستینگ پایداره و هدفش هم همینه که همین‌قدر پایدار باشه. اگه کسی پایداری بیش‌تر می‌خواد، می‌تونه مثل دبیان پایدار، نگارش‌های LTS که حداقل شیش ماه از انتشارشون گذشته باشه رو نصب کنه.

هر موقع صحبت از پایداری در یک توزیع میشه، منظور مدت زمان پشتیبانی از یک نسخه ی مشخص از نسخه از بسته، بسته ها و یا نسخه ی منتشر شده هستش. دبیان و اوبونتو LTS هر دو پشتیبانی 5 ساله دارند پس از نظر پایداری برابر هستند. اگر منظور شما از پایداری، میزان کرش ها هستش، که این مساله بیشتر احتمالی هستش و چون آماری از این لحاظ در دست نیست، از این نظر نمیشه میزان پایداری رو بررسی کرد. ما سنت او اس رو از اوبونتو پایدار تر میدونیم چون سنت او اس پشتیبانی 10 ساله داره و 5 سال بیشتره ( و دلیل خاص دیگه ای وجود نداره). به این دلیل توزیع های غلطان ناپایدار نامیده میشن چون نسخه ی بسته ها مرتبا تغییر میکنه (و دلیل خاص دیگه ای وجود نداره برای ناپایدار نامیدنشون)

« آخرین ویرایش: 29 خرداد 1396، 10:45 ب‌ظ توسط s1mpleworld »
با افتخار قدرت گرفته از Fedora 32

آفلاین سعيد

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 296
« پاسخ #9 : 30 خرداد 1396، 12:26 ق‌ظ »
از کجا دانلودش کنم ؟
چیو از کجا دانلود کنی؟
دسیک های نرم افزاریی اوبونتو چیزی مثل هما

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • گنو با گنوم
« پاسخ #10 : 30 خرداد 1396، 10:16 ق‌ظ »
نقل‌قول
برای اعمال یک بسته ی دلتا نیاز هستش که به کمک بسته ی دلتا، بسته ی اصلی مجددا تولید بشه و سپس نصب بشه. این عمل مصرف منابع سیستم رو بالا میبره
درسته، سیستمی که میخواد دلتا ایجاد کنه (سیستم اصلی توزیع) خیلی از منابعش استفاده میشه.

نقل‌قول
طبق تجربه ی من با opensuse اعمال دلتا برای یک بسته مانند فایرفاکس با یک پردازنده ی i7، حدود 1 دقیقه زمان نصب بسته هارو بالا میبره.
openSUSE رو نمیدونم، ولی روی فدورا 24 و 25 همچین تجربه‌ای نداشتم.

نقل‌قول
توی فدورا دلتا به صورت پیش فرض استفاده نمیشه
فدورا 24 رو یادم نیست، ولی فدورا 25 با مدیر بسته DNF به طور پیش فرض از دلتا استفاده میشه.

نقل‌قول
توی اوبونتو هم debdelta-upgrade هستش
روی دبیان هم هست، من تازه ده روزه فهمیدم.

نقل‌قول
هر موقع صحبت از پایداری در یک توزیع میشه، منظور مدت زمان پشتیبانی از یک نسخه ی مشخص از نسخه از بسته، بسته ها و یا نسخه ی منتشر شده هستش. دبیان و اوبونتو LTS هر دو پشتیبانی 5 ساله دارند پس از نظر پایداری برابر هستند.
این تحریف مفهوم پایداری است! این چیزی که شما میگید "چرخه حیات - life cycle" گفته می‌شود.

پایداری یعنی قابل اعتماد بودن، یعنی داشتن کمترین باگ و اینجور مشکلات.

آفلاین 00025

• Newbie
  • *
  • ارسال: 24
« پاسخ #11 : 20 اسفند 1396، 10:39 ق‌ظ »
سلام یک جایی خوندم که نوشته بود دبیان بسته های پایدار و تمیز تری داره اما ابونتو از بسته های ناپایدار و درست تست نشده دبیان هم بهره میگیره که ممکنه بعد مدتی ابونتو رو ناپایدار کنه آیا صحت داره و ایا این قضیه در مینت هم صحت داره چون داره از بسته های ابونتو استفاده میکنه

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #12 : 20 اسفند 1396، 12:28 ب‌ظ »
سلام یک جایی خوندم که نوشته بود دبیان بسته های پایدار و تمیز تری داره اما ابونتو از بسته های ناپایدار و درست تست نشده دبیان هم بهره میگیره که ممکنه بعد مدتی ابونتو رو ناپایدار کنه آیا صحت داره و ایا این قضیه در مینت هم صحت داره چون داره از بسته های ابونتو استفاده میکنه

اصولاً در مخازن دبیان بسته‌ای که پایدار و امن نباشه قرار نمی‌گیره. یعنی حتی در تستینگ و غلتان هم مراحل ساخت بستهٔ نرم‌افزاری شهر هرت نیست. شما از Sid هم استفاده کنی بازم ناپایدار و یا ناامن نمی‌شی!
اوبونتو از بسته‌های دبیان تستینگ استفاده می‌کنه. پس پایداریش خیلی خیلی بالاس.
این‌که بعد از مدتی اوبونتو ناپایدار و مشکل‌ساز بشه حقیقت نداره.
مینت همیشه از نسخهٔ خیلی پایدار اوبونتو (LTS) استفاده می‌کنه. بنابراین اون هم از نظر پایداری به مشکل نمی‌خوره.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #13 : 20 اسفند 1396، 02:14 ب‌ظ »
دبیان پایدار هم همچین بدون اشکال نیست! به طور مثال اگه روی دبیان ۹ کسی redmine رو با mariadb بخواد نصب کنه (redmine-mysql) سیستم رو به فنا می‌ده، دیگه نه خودش نصب می‌شه، نه می‌شه پاکش کرد و نه میشه هیچ بسته دیگه‌ای رو نصب کرد! باید بری به صورت دستی پاکشون کنی.

https://askubuntu.com/questions/827322/redmine-3-2-3-1-is-half-installed-can-neither-be-reinstalled-nor-removed#829141

اوبونتو ۱۶.۰۴ هم همین مشکل  رو داره، چون بسته‌ها رو از دبیان می‌گیره.

راه‌حلش هم این هست که به جای MariaDB از PostgreSql استفاده کرد. (redmine-pgsql)

به جز این مشکل، تا حالا مشکلی توی بسته‌های دبیانی که توی مخزن‌ها هستن، نداشتم.

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • گنو با گنوم
« پاسخ #14 : 20 اسفند 1396، 05:49 ب‌ظ »
اصولاً در مخازن دبیان بسته‌ای که پایدار و امن نباشه قرار نمی‌گیره. یعنی حتی در تستینگ و غلتان هم مراحل ساخت بستهٔ نرم‌افزاری شهر هرت نیست. شما از Sid هم استفاده کنی بازم ناپایدار و یا ناامن نمی‌شی!
اوبونتو از بسته‌های دبیان تستینگ استفاده می‌کنه. پس پایداریش خیلی خیلی بالاس.
این‌که بعد از مدتی اوبونتو ناپایدار و مشکل‌ساز بشه حقیقت نداره.
مینت همیشه از نسخهٔ خیلی پایدار اوبونتو (LTS) استفاده می‌کنه. بنابراین اون هم از نظر پایداری به مشکل نمی‌خوره.
1. اگر منظور مخزن پایدار هستش، بله، ولی مخازن تستینگ و ناپایدار اینطور نیستند،‌

2. اطلاعات غلط منتشر نکنید، sid یا همون در اصل "ناپایدار" فقط برای توسعه دهندگان و تست کنندگان منتشر و توصیه شده،‌ یک کاربر معمولی هرگز نباید از انتشار ناپایدار استفاده کنه. به نقل از مستندات دبیان:

نقل‌قول
Please note that security updates for "unstable" distribution are not managed by the security team. Hence, "unstable" does not get security updates in a timely manner. For more information please see the Security Team's FAQ.

"sid" is subject to massive changes and in-place library updates. This can result in a very "unstable" system which contains packages that cannot be installed due to missing libraries, dependencies that cannot be fulfilled etc. Use it at your own risk!

3.اوبونتو "پایداریش خیلی خیلی بالاس" ؟! ناپایداری نسخه های Rapid اوبونتو زبان زد خاص و عامه، البته نه اینکه خیلی ناپایدار باشه ولی خود در مقایسه با توززیع های پایدار کمتره.

توصیه من به اشخاصی که توزیع پایدار با به-روز-رسانی های کم میخواهند دبیان هستش،‌CentOS هم بد نیست البته گرفتاری های خاص خودشو داره.

دبیان هم البته بدون باگ نیست.