سلام دانته عزیز و سلام به همه عزیزانی که صمیمانه پیگیر رفع این مشکل بودن.
راستش این مساله برای من حل شده و علت دردساز این مشکلو پیدا کردم.
نسخه پایدار گلدن دیکت 1.5.0-RC2+git و Based on Qt 4.8.7 (GCC 6.3.0 20170221, 64 bit) که روی توزیع Debian GNU/Linux 9 (stretch) 64-bit با میزکار GNOME Version 3.22.2 نصب کردم، خوب و بی دردسر کار میکنه و تو نمایش ترجمه های طولانی فارسی هم مشکلی نداره.
در واقع مشکل از جایی شروع میشه که ما با دست خودمون و تنها با یک فرمان ساده sudo apt dist-upgrade && sudo apt full-upgrade سیستممونو ناپایدار میکنیم و درو به روی مشکلات مختلفی باز میکنیم که توانایی رفعشونو نداریم.
متاسفانه خیلی از مدعیان در زمینه آموزش لینوکسو دیدم که این اشتباهو میکنن که بعد نصب توزیعشون و به روزرسانی معمولی سیستم و مخازن با دستورات مفید sudo apt update && sudo apt upgrade در ادامه کار دستور آسیب زای sudo apt dist-upgrade && sudo apt full-upgrade رو میزنن و هم خودشون و هم مخاطبای تازه کار ویدیوهای آموزشی شون رو به دردسر میندازن.
این دستور توزیع دبیان رو به نسخه ناپایدار sid(و احتمالا اوبونتو رو به نسخه های ناپایدار غیرLTS) آپگرید میکنه که از مخازن به روز ولی ناپایداری استفاده میکنن که از تستای تسترها سربلند بیرون نیومدن و باگهای مختلفشون برطرف نشدن.
پس یادمون باشه برای این که سیستممونو ناپایدار نکنیم و خودمونو به دردسر نندازیم، به بهانه به روزرسانی مخازن نرم افزاری از دستور دردسرساز sudo apt dist-upgrade && sudo apt full-upgrade استفاده نکنیم تا متحمل هزینه سنگین ناپایداری سیستم و تبعات پرزحمتش نشیم.
موفق باشید