چیزهایی که گفتین صرفا تئوری بودن که به راحتی با سرچ میشه پیدا کرد و کپی پست کرد. من جوابی واضح میخواستم که بصورت شفاف درک کنم و عملی کنم.
اونایی که گفتم راه حل بودن. برای یک مشکل هزاران راه حل ممکنه وجود داشته باشه و هر راه حل ممکنه چندین نرمافزار براش وجود داشته باشه. نه فقط از لحاظ تئوری بلکه به صورت عملی و شفاف هم به راحتی میتونید با سرچ ساده به همش دسترسی پیدا کنید.
به عنوان مثال کانفیگ dnsmasq رو براتون قرار میدم (به راحتی با سرچ هم میشه پیدا کرد):
(توضیحات مفصل در مورد کانفیگ dnsmasq در فایل etc/dnsmasq.conf/ هم وجود داره)
بعد از نصب dnsmasq به شاخهی فایلهای تنظیمات اون برید (معمولا توزیعهای خانوادهی دبیان مسیر /etc/dnsmasq.d/ هست)
با دستور nano custom.conf فایل جهت ویرایش باز کنید و تنظیمات زیر رو داخلش قرار بدید:
no-resolv
server=/site1.com/8.8.8.8
server=/site2.com/8.8.8.8
server=/site3.com/8.8.8.8
address=/ali.me/192.168.1.1
address=/#/
no-hosts
تو این مثال سایتهای site1.com تا site3.com آدرسشون از طریق dns گوگل resolve میشن. دامنهی ali.me به آدرس دلخواه 192.168.1.1 و بقیه هم پاسخ عدم وجود (NXDOMAIN) دریافت میکنند.
میتونید تنظیمات DHCP هم برا dnsmasq ست کنید که برای کلاینتها آدرس محلی dnsmasq سرور ارسال بشه.
که این مورد به راحتی با سرچ ساده پیدا میشه و همچنین از قسمت manual لینوکس به صورت شفاف و عملی هم توضیح داده.