انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: ساخت یک مینت کاملا فارسی میتونه به جذب افراد کمک کنه؟  (دفعات بازدید: 4535 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین parsaakhbar

• Newbie
  • *
  • ارسال: 9
سلام دوستان میخوام یک پروژه ای رو شروع کنم.
به نظر شما ساخت یک مینت کاملا فارسی میتونه به جذب افراد کمک کنه؟

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
سلام.
کم‌تر کسی رو دیدم که بخواد محیط سیستم‌عاملش رو فارسی کنه. به عبارتی اصلاً ندیدم!
دورهٔ «هرکسی یه سیستم‌عامل بومی می‌خواد بسازه» دیگه تموم شده. چون عملاً نتیجه‌ای نداشته.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4869
  • masoft قدیم
اینجا می‌تونید به ترجمهٔ نرم‌افزارها کمک کنید: لینک

آفلاین بهنام …

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1028
  • إن أحسنتم أحسنتم لأنفسكم وإن أسأتم فلها
سلام.
نظر رسول و معین را با دقت در نظر بگیر.
+
خیلی‌ها مجذوب اوبونتو و … هستند، ولی یه نیاز کوچیک نمی‌گذاره پیش برند. ولی ممکنه زبان فارسی به برخی کمک کنه (به اونایی که متخصص یا حرفه‌ای نیستند و یکی براشون سیستم‌عامل را راه‌اندازی می‌کنه و …).
=
دنبال یه توزیع یا پروژهٔ تازه نباشید. فکر کنم محیط اوبونتو و نرم‌افزارهای اون الآن بیشترین هماهنگی را با فارسی داشته‌باشه و شما می‌تونید کامل‌ترش کنید!

ممنون.
« آخرین ویرایش: 18 خرداد 1398، 04:24 ب‌ظ توسط بهنام … »
:) :)

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
من نمی‌دونم منظور شما از "ساخت یک مینت کاملا فارسی" دقیقاً چیه چون مینت به عنوان یک سیستم عامل شبه-یونیکس از اجزای مختلف تشکیل شده که هر کدوم یک پروژه جدا هستند. اگر منظورتون محیط کاربری سیستم عامل است، نام دقیق آن هست «میزکار سینامون»، ولی اوبونتو و خیلی توزیع‌های دیگه از گنوم استفاده می‌کنند. اگر وقت و حوصله اضافی دارید -- ویرایش توسط ناظر -- توصیه می‌کنم به ویکی‌پدیا کمک کنید نه فارسی سازی گنوم یا اپلیکیشن‌ها، چون تعداد خیلی کمی از کاربران از آن ترجمه‌ها استفاده خواهند کرد، چون واقعیت اینه کار با هر سیستم عامل رایانه نیازمند داشتند حداقل دانشی از زبان انگلیسی است و اینجور تلاش‌ها خیلی مفید نیستند.
« آخرین ویرایش: 18 خرداد 1398، 08:30 ب‌ظ توسط nixoeen »
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین shojaei1049

• Full Member
  • *
  • ارسال: 231
  • viva ubuntu
سلام.
کم‌تر کسی رو دیدم که بخواد محیط سیستم‌عاملش رو فارسی کنه. به عبارتی اصلاً ندیدم!
دورهٔ «هرکسی یه سیستم‌عامل بومی می‌خواد بسازه» دیگه تموم شده. چون عملاً نتیجه‌ای نداشته.
تصور کنید یه سیستم عامل طراحی شد با پشتیبانی تمام کمال از زبان فارسی افراد زیادی رو جذب کرد (فارسی زبان)
در اخر نتیجه اینه که از زبان بین المللی انگلیسی بی نیاز میشه و به دنبال ارتباط برقرار کردن بزرگتری نمیره.
freedom

آفلاین بهنام …

• High Hero Member
  • *
ه دنبال ارتباط برقرار کردن بزرگتری نمیره.
منظورتون چیه؟ آیا می‌گید فارسی‌سازی کامل (!) محدودشدن مردم را درپی داره؟
نمی‌خوام از موضوع خارج بشم پس سربسته می‌گم: چندین پیش‌فرض یا پیامد ناجور در این منظور هست؛ مثلاً این‌که کسی که انگلیسی ندونه دنبال ارتباط بزرگ‌تر نمی‌ره هرچند که عربی و لاتین و … بدونه، یا مردم تنها به‌خاطر کار با سیستم‌عامل، انگلیسی یاد می‌گیرند، یا …! منظور بهتری شاید دارید.

دوست آغازگر:
شما گفتید «… مینت … فارسی … جذب …»؛
به‌عنوان مسئله خوبه. ولی همون‌جور که تو صحبت دوستان هم بود، دقیق‌تر بگید هدفتون چیه؟
همهٔ ما بیشتر روی فارسی‌سازی تمرکز و بحث کردیم، اگه تأکید شما روی یک عنصر دیگه‌ست، بفرمایید! مثلاً ممکنه شما تأکیدتون بر مینت فارسی (یا سینامون فارسی) به‌جای اوبونتوی فارسی (گنوم فارسی) باشه و دلیل خاصی داشته‌باشید که ما ندونیم.
« آخرین ویرایش: 18 خرداد 1398، 10:20 ب‌ظ توسط بهنام … »

آفلاین beautilinux

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 48
بجا اینکه بشینین توزیع لینوکس جدید درست کنین برین نرم افزار ازاد تولید کنین که خیلی از نرم افزارهای انحصاری جایگزین تو لینوکس و دنیای ازاد ندارن.
بخوایم نخوایم مثلن فتوشاپ. فتوشاپ کجا و معادل لینوکسیشون کجا.
نرم افزارهای ریکاوری قوی در حد و اندازه های نمونه نرم افزارهای ویندوزی چی هستن؟ اصلا داریم؟ که هم گرافیکی باشه هم قدرتمند؟
داریم ولی قابل مقایسه نیستن.بهتره همینا تولید شن.
تا کی باید منتظر خارجیا باشیم؟

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
بجا اینکه بشینین توزیع لینوکس جدید درست کنین برین نرم افزار ازاد تولید کنین که خیلی از نرم افزارهای انحصاری جایگزین تو لینوکس و دنیای ازاد ندارن.
نرم افزارهای ریکاوری قوی در حد و اندازه های نمونه نرم افزارهای ویندوزی چی هستن؟ اصلا داریم؟ که هم گرافیکی باشه هم قدرتمند؟

پیاده‌شو باهم بریم.  :D
در دنیای گنو/لینوکس کسی بابت نرم‌افزاری که می‌نویسه پول نمی‌گیره، بنابراین چیزی نوشته می‌شه که نیاز بوده نوشته بشه.
افرادی که نیازهاشون توی دنیای نرم‌افزارآزاد تأمین نمی‌شه، دو حالت بیش‌تر ندارن:
1) خودشون بنویسن
2) پول بدن یکی واسه‌شون بنویسه. چون مسلماً بقیه نیازی بهش نداشتن وگرنه می‌نوشتن.  :)
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین beautilinux

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 48

پیاده‌شو باهم بریم.  :D
در دنیای گنو/لینوکس کسی بابت نرم‌افزاری که می‌نویسه پول نمی‌گیره، بنابراین چیزی نوشته می‌شه که نیاز بوده نوشته بشه.
افرادی که نیازهاشون توی دنیای نرم‌افزارآزاد تأمین نمی‌شه، دو حالت بیش‌تر ندارن:
1) خودشون بنویسن
2) پول بدن یکی واسه‌شون بنویسه. چون مسلماً بقیه نیازی بهش نداشتن وگرنه می‌نوشتن.  :)
ینی بقیه تا الان و تا این لحظه نیاژ نداشتن یه نرم افزار گرافیکی و قدرتمند ریکاوری واش لینوکس نوشته بشه؟ اگ بگی نیاز نداشتن ک اونموقع من دیگ حرفی ندارم. ولی اینکه بگی نوشتن و بیای photorec و مانند اینو نام ببری باید بگم داداچ این کجا و نمونه های ویندوزی کجا.

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
ینی بقیه تا الان و تا این لحظه نیاژ نداشتن یه نرم افزار گرافیکی و قدرتمند ریکاوری واش لینوکس نوشته بشه؟ اگ بگی نیاز نداشتن ک اونموقع من دیگ حرفی ندارم. ولی اینکه بگی نوشتن و بیای photorec و مانند اینو نام ببری باید بگم داداچ این کجا و نمونه های ویندوزی کجا.

در کل موضوع تاپیک یه چیز دیگه بود و بحث ما داره اونو به حاشیه می‌بره
اگه بخوام نتیجه گیری کنم، باید بگم که اگه کسی برای ریکاوری نرم‌افزار گرافیکی ننوشته، چون نیاز نداشته. فایل‌سیستم‌های extX به دلیل ماهیت‌شون (که Defrag نمی‌خوان) مانع ریکاوری می‌شن. (به راحتی NTFS نیست) و خب NTFS هم یه فایل‌سیستم مایکروسافتیه و توی دنیای گنو/لینوکس کسی بهش اهمیت نمی‌ده.  اون Photorec هم که می‌بینی، به همون اندازه که برای نیازمندهاش کاربردی بوده، نوشته شده. نه بیشتر نه کم‌تر. اگه کسی نیاز بیش‌تری داشته باشه، همون Photorec رو توسعه می‌ده و بهش اضافه می‌کنه. اگه نیاز به محیط گرافیکی داشته باشه یکی می‌شینه اونو طراحی می‌کنه. (که توسعه‌دهنده‌های گنو/لینوکسی عموماً نیازی به محیط گرافیکی ندارن)
شاید توزیع‌هایی مثل اوبونتو هدف‌شون این بوده باشه که گنو/لینوکس رو برای همگان آماده و قابل استفاده کنن ولی توسعه‌دهنده‌های مستقل، صرفاً می‌بینن به چی نیاز دارن بعد بنویسن و یا این‌که اگه برای شخص دیگه‌ای می‌نویسن، مزدش رو هم دریافت کنن.

آفلاین shojaei1049

• Full Member
  • *
  • viva ubuntu
ه دنبال ارتباط برقرار کردن بزرگتری نمیره.
منظورتون چیه؟ آیا می‌گید فارسی‌سازی کامل (!) محدودشدن مردم را درپی داره؟
نمی‌خوام از موضوع خارج بشم پس سربسته می‌گم: چندین پیش‌فرض یا پیامد ناجور در این منظور هست؛ مثلاً این‌که کسی که انگلیسی ندونه دنبال ارتباط بزرگ‌تر نمی‌ره هرچند که عربی و لاتین و … بدونه، یا مردم تنها به‌خاطر کار با سیستم‌عامل، انگلیسی یاد می‌گیرند، یا …! منظور بهتری شاید دارید.

دقیقا منظورم اینه که زبان بین المللی انگلیسی هستش چه بهتر که این زبان رو هم یاد بگیریم و هم برای اشتراک بهتر با این زبان کار کنیم(سیستم عامل ارایه بدیم)
freedom

آفلاین بهنام …

• High Hero Member
  • *
دقیقا منظورم اینه که زبان بین المللی انگلیسی هستش چه بهتر که این زبان رو هم یاد بگیریم و هم برای اشتراک بهتر با این زبان کار کنیم(سیستم عامل ارایه بدیم)
پس همون پاسخی که دادم به‌نظرم کافی بود، مسائل دیگه‌ای هم هست (نمونه: آیا انگلیسی تنها زبان بین‌المللی است؟ چه اندازه باید به یک زبان بیگانه پرداخت؟ نسبت هر زبان با هر دانش و فرهنگی چیست؟ …) که از موضوع خارج می‌شه.
و نظر من: باید نرم‌افزارها و ابزارها به‌اندازهٔ توان، فارسی‌سازی شوند و این برای پاسداشت و رشد فرهنگ و زبان و آزادی و امنیتمون بهتره!
« آخرین ویرایش: 19 خرداد 1398، 03:55 ب‌ظ توسط بهنام … »

آفلاین shojaei1049

• Full Member
  • *
  • viva ubuntu
پس همون پاسخی که دادم به‌نظرم کافی بود، مسائل دیگه‌ای هم هست (نمونه: آیا انگلیسی تنها زبان بین‌المللی است؟ چه اندازه باید به یک زبان بیگانه پرداخت؟ نسبت هر زبان با هر دانش و فرهنگی چیست؟ …) که از موضوع خارج می‌شه.
و نظر من: باید نرم‌افزارها و ابزارها به‌اندازهٔ توان، فارسی‌سازی شوند و این برای پاسداشت و رشد فرهنگ و زبان و آزادی و امنیتمون بهتره!
فراگیرترین زبان فعلا زبان انگلیسی هستش
freedom

آفلاین Aydın Sabetian

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 26
  • مژده! پادشاهی استالمن نزدیک است و بار او فان است!
    • لینوکس ویندوز نیست
چرا مینت فارسی بسازی؟ مینت و اوبونتو همین الان هم از زبان‌های مختلف پشتیبانی می‌کنن و هر کسی هر وقت که خواست می‌تونه زبونش رو تغییر بده. بیا اینجا به ترجمه کمک کن: https://translations.launchpad.net/ubuntu/eoan/+lang/fa
Aydın Sabetian / Айдын Сабетян / آیدیٌن ثابتیان / Aidin Sabetian / Айдин Сабетян / آیدین ثابتیان / აიდინ საბეთიან