انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: راهنمایی:ایا ssd128gbبرای نصب اوبونتو تا 10سال اینده کافیه یا 256gb بگیرم(حل شد)  (دفعات بازدید: 657 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1522
با سلام دوستان.
کاربری من عمومی هستش و فقط محدود به تماشای فیلم و وبگردی هستش.کارهای برنامه نویسی, گرافیکی و بازی انجام نمیدم.ایا ssd 128 کافیه یا 256 بگیرم.الان سیستم من با برنامه هاش در کل 28gb هستش و فقط ابونتو نصب میکنم.(تک سیستم عامل هستش). و اینکه تا 10 سال اینده محدودیت فضا برام پیش نیاد تا مجبور نشم حافظه ssd رو ارتقا بدم.hp probook 4520s
« آخرین ویرایش: 13 تیر 1398، 11:02 ق‌ظ توسط jackshepherd »
انسانیت نسبت به دیگر انسان ها

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
با این توضیحاتی که دادی 128 گیگ زیاد هم هست! 64گیگ بگیرید کافیه، بابت 10 سال آینده نگران نباشید، هیچ تفاوتی، لااقل تفاوت چشم‌گیر، در اندازه تصویر نصاب توزیع‌های گنو/لینوکس و سیستم عامل نصب‌شده از آنها به وجود نخواهد آمد، می‌تونید برای اطمینان وضعیت فعلی را با وضعیت 10 سال قبل مقایسه کنید، اگر که به حرفم شک دارید. 64گیگ بخرید.

من خودم با اینکه حتی بازی هم می‌کنم، حجم پارتیشن روتم که Home هم داخلشه، 22.5گیگ است و تا حالا با مشکل هم مواجه نشدم، 128 یا 256 خیلی زیاده برای کاربری شما.
« آخرین ویرایش: 12 تیر 1398، 07:12 ق‌ظ توسط فرهاد محمدی مجد »
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • گنو با گنوم
ببینید 10 سال قبل تمام توزیع‌های مشهور و اصلی لینوکس، تصویر نصابشون در حجم یک CD منتشر می‌شد، کم-کم حجم برنامه‌ها و فایل‌های ترجمه آنها افزایش پیدا کرد و الان همه توزیع‌ها حجم نصابشون بین 1.5 تا 2.5 متغیر است، فقط یک توزیع مشهور نصاب CD داره آن هم دبیان با میزکار XFCE که خیلی از برنامه‌ها را همراه خودش داره و فقط یک سیستم مینیمال است، حالا 10 سال آینده احتمالاً 1گیگ به حجم نصاب توزیع‌های مشهور اضافه خواهد شد و از اونطرف حدود 2گیگ یا کمی بیشتر هم موقع نصب و خارج‌سازی از حالت فشرده استفاده خواهد شد، این مقدار افزایش آنقدر نیست که شما به جای 128گیگ برید 256گیگ بگیرید، حتی 128 برای شما زیاد هم هست، همون 64گیگ کاملا کافیه.

نقل‌قول
کاربری من عمومی و محدود به تماشای فیلم وبگردی و ... هستش.با سیستم کارهای برنامه نویسی, مهندسی و یا گرافیکی و بازی هم انجام نمیدم.

با این کاربری شما اصلا احتیاجی به SSD ندارید! SSD دقیقاً برای همین کاهایی است که گفتید انجام نمی‌دهید. تازه یک SSD که با فناوری‌های امروزی ساخته شده، تا 10 سال آینده خیلی بعیده که سالم بمونه.
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
سپاس دوست عزیز، بابت وقت و پاسخ تون.
در پست دوم دقیقا ذهن منو خوندید و پاسخ دادید.مثلا ابونتو ۱۴.۰۴ رو سی دی بود و بعد نصب ۱۰ گیگ میشد ولی الان ابونتو ۱۸.۰۴ با حجم ۱.۸ گیگ هستش و موقع نصب تقریبا با همون برنامه های ۱۴.۰۴ به ۲۸ گیگ میرسه.
با توجه به پیشرفت سخت افزاری و نرم افزاری ایا احتمال داره که مثلا ابونتو ۲۶.۰۴ بعد نصب با این برنامه ها (که در بالا و پست قبلی گفته شد) بشه ۶۴ گیک.؟
(برای کارایی بیشتر ssd باید ۳۰٪ خالی باشه)

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
نقل‌قول
مثلا ابونتو ۱۴.۰۴ رو سی دی بود و بعد نصب ۱۰ گیگ میشد ولی الان ابونتو ۱۸.۰۴ با حجم ۱.۸ گیگ هستش و موقع نصب تقریبا با همون برنامه های ۱۴.۰۴ به ۲۸ گیگ میرسه.

وا! مگه میشه؟
زمانی که من 14.04 نصب می‌کردم، بعد از نصب 8 گیگ فضا می‌گرفت
و الان که 19.04 نصب کردم هم باز بعد از نصب 8 گیگ فضا می‌گیره.
28گیگ؟؟  :o

Filesystem  Size  Used    Avail  Use%   Mounted on
dev/sda5    20G   7277M   11G    36.3   /

(3)[03][11:18][~]$ dpkg -l | wc -l
2043

ببین. اوبونتو رو نصب کردم، کلی هم برنامه نصب کردم. تازه شده 7277 مگابایت.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • گنو با گنوم
......
1.ابونتو ۱۴.۰۴ رو سی دی بود و بعد نصب ۱۰ گیگ میشد ولی الان ابونتو ۱۸.۰۴ با حجم ۱.۸ گیگ هستش و موقع نصب تقریبا با همون برنامه های ۱۴.۰۴ به ۲۸ گیگ میرسه.
2.با توجه به پیشرفت سخت افزاری و نرم افزاری ایا احتمال داره که مثلا ابونتو ۲۶.۰۴ بعد نصب با این برنامه ها (که در بالا و پست قبلی گفته شد) بشه ۶۴ گیک.؟
3.(برای کارایی بیشتر ssd باید ۳۰٪ خالی باشه)
1. همنوطور که رسول گفت این اطلاعات اشتباه است. هر دو مورد اشتباهه. یک نصاب در حجم ۱.۸ گیگ، هرگز پس از نصب شدن، یعنی خارج شدن بسته‌هاش از حالت فشرده به حالت نافشرده، به حجم ۲۸ گیگ نمیرسه! اصلاً فناوری‌های فشرده‌سازی فعلی یک چنین نرخ فشرده‌سازی ندارند، فرضاً اگر چنین فرمتی هم باشه که نیست، خارج‌سازی آن بسته‌ها از حالت فشرده، به چندین ساعت روی یک سیستم قدرتمند احتیاج خواهد داشت. توزیع‌های لینوکس مشهور معمولا پس از نصب، کمتر از 10 گیگ ججم می‌گیرند.

2. حتی ویندوز 10 هم ۶۴ گیک نخواهد گرفت چه برسه به لینوکس، فوق فوقش 10 سال دیگه بشه 15 تا 20 گیگ نه بیشتر. تازه توزیع‌های لینوکس با برنامه‌هایی مثل آفیس و خیلی چیزهای دیگر منتشر می‌شوند که اگر آنها را حذف کنید حجم زیادی آزاد خواهد شد.

3. این اطلاعات خیلی درست و معتبر نیست و در حد زیادی به فایل سیستم مورد استفاده وابسته است، اون چیزهایی که می‌خونید بیشتر یا همش توسط کاربران ویندوز و با درنظر گرفتن NTFS نوشته شده است.

آفلاین jackshepherd

• High Hero Member
  • *
الان سیستم جلوم نیست تا دقیق تر نگاه کنم.شاید فایل ریمستری و یه سری فولدرها رو اشتباهی حساب کردم.خودم هم تعجب میکنم یهو ۳برابر نمیشه.