به غیر از لوبونتو, سیستم عمل های دیگه ای هم هست مثل:
Fedora
Arch
Kali
Debian
و...
که سخت افزار خیلی کمی نسبت به اوبونتو 17.04 دارن و تقریبا سیستم من 2 برابرشون ظرفیت داره
نظر شما چیه؟
تمام توزیعهایی که اشاره کردی، با میزکارهای مختلف منتشر میشن. از لحاظ گرافیکی شما روی هیچ توزیعی مشکل نداری. همهٔ محیطهای گرافیکی روی همهٔ توزیعها نصب میشه!
مهم نیست چه توزیعی انتخاب میکنی، مهم اینه محیط گرافیکی سبکی داشته باشه که سیستمت منابع کم نیاره.
منتها این توزیعها فقط یه تفاوت دارن. اونم توی سیاستهای توسعهشون هست.
دبیان تمرکزش روی پایداری خیلی زیاده. واسه همین نسخههاش چندسالی یهبار ارائه میشن و آپدیت کمی هم داره. (مگر آپدیتهای امنیتی که به محض انتشار، میتونی آپدیت کنی)
آرچ به صورت پیشفرض اصلاً محیط گرافیکی نداره و این کار رو به عهده کاربر میذاره و همین باعث شده یه توزیع برای آدمهای نسبتاً حرفهای که روی خط فرمان تسلط دارن، باشه
کالی که اصلاً هیچی! این یه توزیع برای اجرا به صورت Live هست اونم برای بررسی یه سری ابزار امنیتی. که اصلاً به عنوان توزیع روزمره توصیه نمیشه.
فدورا هم سعی میکنه همیشه بهروز ترین باشه و همین باعث میشه بعضی مواقع بره رو اعصابت. ولی خب اونم اگه تسلط کافی داشته باشی، حله.
منتها این توزیعها به صورت پیشفرض میزکارهای سنگینی دارن
فدورا و دبیان که گنوم3 هستن. کالی رو یادم نیست. چندسالیه دنبالش نیستم.
آرچ هم که گفتم، اصلاً محیط گرافیکی به صورت پیشفرض نداره.
ولی خب واسه دبیان میتونی نسخهای با میزکار سبکتر دانلود کنی و نصب کنی. توی سایت دبیان هست.
فدورا هم یکسری Spin داره که فکر کنم شامل میزکارهای سبک هم میشه
آرچ هم یه توزیع ازش منشعب شده به اسم مانجارو که اون هم با کلی میزکار ارائه شده. اون هم میتونی یه سبکش رو انتخاب کنی.
نظر میخوای اوبونتو از همه ی اینایی که گفتی بهتره همون لوبونتو رو نصب کن سراغ سه تای اول بری از لینوکس زده میشی debian خوبه ولی چرا وقتی سیستم عامل جدید تری مثل لوبونتو با پشتیبانی تجاری هست debian نصب کنیم
این دیگه از اون حرفا بود!
اوبونتو توسط جامعهٔ اوبونتو که یه کامیونیتی عمومی و مردمی هست توسعه پیدا میکنه. تجاری نیست! تجاری میخوای، ردهت!
من خودم اول اوبونتو یاد گرفتم بعد امدم دبیان
دبیان مادر اوبونتو هست.پایداری عالی.تمام میزکارها رو باهم داره و...
والبته سلیقه
فکر کنم رسول بهتر میتونه جواب بده
رسول دست خودتو می بوسه
از لحاظ فنی، فرق اوبونتو با دبیان اینه که اوبونتو از مخازن Testing دبیان استفاده میکنه. یعنی یهکم اوبونتو از دبیان بهروز تره. ولی دبیان برای انتشار خودش، از مخازن Stable استفاده میکنه. که پایداری فوق العادهای داره ولی خب ممکنه اپدیتهای فیچری رو دیر به دیر بگیره.
همین دبیان رو اگه بذاری روی Testing میشه اوبونتو!
البته یه فرق دیگه هم دارن اونم اینه که مخازنشون جداس. واسه همین ممکنه یه برنامه روی اوبونتو باشه ولی روی دبیان نباشه.