انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: آزادقلم  (دفعات بازدید: 2812 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 528
    • ذهن زیبا
آزادقلم
« : 29 مهر 1398، 12:50 ب‌ظ »
مدتهاست که فونت‌های خوب فارسی با پروانه‌های آزاد، منتشر میشن و طبیعیه که هزاران نفر هم از اون فونتها استفاده کنند. فونت‌هایی مثل وزیر، شبنم، صمیم، میخک و ... .
این فونت‌ها با تلاش‌های بسیار تولید شدند و توسط سازنده‌ها، با قدرت پیش میرن.
اما نمی‌دونم می‌دونید یا نه، هیچ دایرکتوری درست و حسابی برای نگهداری یکجای این فونت‌ها نداریم. گذشته از اون، تنها ابزاری که در حال حاضر چنین کاری میکنه متعلق به گوگله (لینک) و خب کسایی که نرم افزار آزاد دوست دارند، خیلی گوگل رو هم دوست ندارند.
چند هفته پیش، داشتم به این فکر می‌کردم که یک API برای فونت‌ها چطور کار میکنه؟ با جست و جو در اینترنت، به همون سرویس گوگل رسیدم. برام جالب بود که اسم یک فونت رو میگیره و یک CSS خروجی میده. از اون جالبتر، این بود که فایلها رو هم کش میکنه در سیستم و خب هروقت تغییری هم در اون فایلها رخ بده، فایل جدید رو میفرسته. خلاصه که با پست‌من و ابزارهای دیگر، شروع کردم به تحلیل و بررسیش و کم کم دست به کُد شدم!
نتیجه هم شد پروژه‌ای به اسم «آزادقلم».

آزادقلم چیه؟
آزادقلم یک API عه. یک API که کار شما رو در طراحی وبسایت، فرانتند و رابط کاربری، ساده میکنه. شما یک درخواست GET به سرور آزادقلم میفرستید و سپس، یک CSS تحویل می‌گیرید. این CSS حاوی اطلاعات و مسیر فونت آزادیه که شما خواستید.

هدف آزادقلم چیه؟
هدف اولیه، انجام یک پروژه فان بود. ولی بعضی وقتا نتیجه همین پروژه‌های فان هم چیز جالبی میشه. این پروژه هم یکی از اونا!
هدف اصلی، الان اینه که یک مخزن باشه از فونت‌های آزاد فارسی. چرا؟ چون هر طراح فونتی الان مستقلا و جداگانه درحال انتشار فونت‌هاشه. آزادقلم این مشکل رو حل می‌کنه و همه این فونت‌ها رو یکجا جمع‌آوری میکنه. به این شکل، همه خوبان یکجا جمع میشن!

چطور میتونیم از آزادقلم استفاده کنیم؟
کافیه که مستندات (لینک) آزادقلم رو بخونید. استفاده از آزادقلم به سادگی آب
خوردنه.

مجوز انتشار آزادقلم چیه؟
آزاد قلم یک API عه که تحت مجوز SSPL (یا Server-Side Public License) منتشر میشه. این مجوز، آزاد موندن این پروژه رو تضمین میکنه.

چطور میشه یه فونت جدید به آزادقلم اضافه کرد؟
فعلا از طریق وبسایت (لینک). ولی در آینده احتمالا از طریق pull request هم امکانش فراهم باشه :)

سورس کدها رو کجا ببینیم؟

اینجا : گیت‌لب

پی‌نوشت : سورسها خیلی بچه‌ن! هنوز کامل نیستند و در آینده اساسی تغییر می‌کنند. اما ما همیشه pull request و issue های شما رو بررسی می‌کنیم!

تیمتون چند نفره؟

سه نفر که روی توسعه API ، وردپرس وبسایت و وبلاگ و همچنین محتوای شبکه‌های اجتماعی کار می‌کنیم. البته ناگفته نماند که دوستان بسیاری (به اندازه جمعیت لاگ تهران!) در حمایت و کمک به توسعه و شناخته‌شدگی این پروژه نقش داشتند و در اینجا از همه دوستان، کمال تشکر را داریم!

چطور می‌تونیم به آزادقلم کمک کنیم؟

فعلا امکان کمک مالی رو تونستیم از طریق ریال و بیت‌کوین فعال کنیم. کافیه به صفحه حمایت ما مراجعه کنید. (لینک).

تمام چیزی که در مورد پروژه به ذهنم می‌رسید، اینجا گفتم. باز هم سوال، نظر، انتقاد، پیشنهاد، شک و شبهه‌ای بود من در جهت پاسخگویی، در خدمتم :)
« آخرین ویرایش: 04 آبان 1398، 04:45 ق‌ظ توسط Supreme Sailor »

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
پاسخ : آزادقلم
« پاسخ #1 : 29 مهر 1398، 03:05 ب‌ظ »
https://forum.ubuntu-ir.org/index.php?topic=139771.75

نه مثل اینکه داری سر عقل میای و کارهای مفید انجام میدی! ;D

من از اسم پروژه خیلی خوشم اومد!

آزادقلم = Librefont
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین سلمان م.

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4106
  • GNU Operating System - سیستم عامل گنو
« پاسخ #2 : 29 مهر 1398، 05:29 ب‌ظ »
می‌تونه پروژه خیلی خوبه باشه ولی ای‌کاش که با https هم قابل دسترس بود.

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
    • ذهن زیبا
« پاسخ #3 : 29 مهر 1398، 05:54 ب‌ظ »

من از اسم پروژه خیلی خوشم اومد!

آزادقلم = Librefont

با این که احتمال زیاد ثبت شده، اما سعی میکنم این اسم انگلیسی جذاب هم گوشه ذهن داشته باشم :)

می‌تونه پروژه خیلی خوبه باشه ولی ای‌کاش که با https هم قابل دسترس بود.

اتفاقا این برنامه آینده نزدیکه. صرفا باید حوصله کنم و روی سرور مقدماتش رو فراهم کنم. وگرنه فکر نکنم بیش از دو روز زمان مفید ازم ببره (تازه در بدترین حالت). ابزارهاش هم که زیادن. مثل Let's encrypt و ... :)

آفلاین Farhaad 1992

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 943
  • گنو با گنوم
« پاسخ #4 : 30 مهر 1398، 07:54 ق‌ظ »
با این که احتمال زیاد ثبت شده، اما سعی میکنم این اسم انگلیسی جذاب هم گوشه ذهن داشته باشم :)
.....
اگر خواستی ازش استفاده کنی حتماً به‌صورت LibreFont بنویس و استفاده کن.
* نام کاربری حساب من Fedora-Red Hat است ولی نام نمایهٔ (پروفایل) من، نام حقیقی + سال تولد من است
* از دی ۱۳۹۸ دیگر فعالیت پیوسته و دائم ندارم
* نظرات و ارسال‌های من فقط در زمان ارسال خود معتبر بودند و نشان‌دهنده طرز فکر و سطح دانش فعلی من نیستند

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
    • ذهن زیبا
« پاسخ #5 : 04 آبان 1398، 04:46 ق‌ظ »
پست نخست به روز شد، روش کمک مالی به پروژه رو اضافه کردم.
در مورد SSL ، دوست عزیزی مسئولیتش رو به عهده گرفته و به زودی اون هم حل میشه  \\:D/

آفلاین هومان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1527
  • آرچ + گنوم
« پاسخ #6 : 04 آبان 1398، 03:17 ب‌ظ »
پست نخست به روز شد، روش کمک مالی به پروژه رو اضافه کردم.
در مورد SSL ، دوست عزیزی مسئولیتش رو به عهده گرفته و به زودی اون هم حل میشه  \\:D/

اگر در طراحی سایتش مشکلی داشتید بگید منم کمک کنم دی:

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
    • ذهن زیبا
« پاسخ #7 : 04 آبان 1398، 07:09 ب‌ظ »
دوستان انتقال به SSL هم با موفقیت انجام شد :
https://azadqalam.ir/azadqalam-has-https-now/

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
    • ذهن زیبا
« پاسخ #8 : 10 آبان 1398، 05:17 ب‌ظ »
چند قلم تازه هم به API اضافه کردیم که می‌تونید از اینجا اطلاعات مرتبط باهاشون رو بخونید :

https://azadqalam.ir/x-series-fonts-added/

آفلاین محمدرضا حقیری

• High Sr. Member
  • *
    • ذهن زیبا
« پاسخ #9 : 26 اسفند 1398، 01:32 ق‌ظ »
دوستان حمایت مالی ماه جاری رو آقای کویش‌پور تقبل کردند (یعنی تقریبا تا اواخر فروردین). برای زنده موندن بیشتر پروژه، به حمایت‌های شما دوستان نیاز داریم. لینکهای حمایت از پست نخست در دسترسند.