امروزه شروع یادگیری برنامه نویسی با زبان C با وجود زبانهای جدیدتر و سادهتری مثل Python پیشنهاد نمیشه هرچند که غیر ممکن هم نیست ولی صرف وقت، حوصله و تلاش بیشتری میطلبه.
وقتی C یاد بگیرید که مجبور باشید یا هدف خاصی برای این کار داشته باشید.
برنامه نویسی دستگاههای Embedded، شبکه، برنامه نویسی سطح پایین و سیستمعامل از موارد ویژه کاربرد زبان C است.
پیشنهاد میکنم
- از متون فارسی دوری کنید اگر زبان نمیدانید یاد بگیرید و خودتونو از انبوهی از مطالب آموزشی با کیفیت محروم نکنید.
محاله برنامه نویس خوب انگلیسی بلد نباشه - از منابع قدیمی و کتابهایی که قبل از استاندارد C11 نوشته شدند و ترجمههایی از جعفرنژاد دوری کنید
پاسخ به سوال تا جایی که من میدونم منابع آموزشی مکتوب C خوبی به زبان فارسی نداریم اما بین چیزهای موجود دو مورد زیر از نظر من مناسبتر هستند.
۱)
مرجع کوچک برنامه نویسی C ترجمهای از C Quick Syntax Reference, by Mikael Olsson
کتابهای این سری ساده و برای شروع مناسب هستند.
۲) چگونه با C برنامه بنویسیم؟ ترجمه: حسین ابراهیم زاده قلزم
ترجمه کتاب C: How to Program by Harvey Deitel and Paul Deitel
این کتاب که به دنیس ریچی خالق زبان C تقدیم شده با استاندارد C11 سازگار است.
تنها ترجمهی خوبی از این کتاب که دربازار موجود است و منبع درسی دانشگاه هم هست.(البته نسخه قبلی ویرایش ششم)
نکتهای که باید در مورد این کتاب به آن توجه داشت این که برخی از فصلها به عنوان آشنایی با ++C شامل مطالب مربوط به این زبان هم هست.
تذکر: C و ++C دوزبان متفاوت هستند.
کتاب نوشته شده توسط پدید آورندگان زبان C با نام
The C Programming Language که به K&R یا انجیل برنامه نویسی C معروف است جدای از ارزش آن به هیچ وجه منبع مناسبی برای شروع یادگیری نیست.
بسیاری از برنامههای موجود در کتاب، توابع ناامن و سبک کدنویسی (Coding Style) آن امروزه عملا منسوخ شده اند.
ویرایش
سایر کتابهای خوب
Modern C for Absolute Beginners
A Friendly Introduction to the C Programming Language
Apress