انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: ارور: bash: ./configure: Permission denied ((حل شد))  (دفعات بازدید: 1903 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4868
  • masoft قدیم
پاسخ : ارور: bash: ./configure: Permission denied ((حل شد))
« پاسخ #15 : 04 اردیبهشت 1399، 06:49 ب‌ظ »
مشکلی پیش میاد اگه sudo زیاد بزنم؟ ببخشید اگه سوالم خیلی مبتدیه اخه من با خود اوبونتو خیلی کاری ندارم. یه سری نرم افزار نیاز دارم که رو ویندوز نصب نمیشه از سر اجبار با اوبونتو کار میکنم.
هر دستوری که بعد از sudo میاد، باید دقیقا بدونید چیکار می‌کنه. عموما فقط برای نصب نرم‌افزار sudo لازمه و در اکثر موارد دیگه لازم نیست. استفادهٔ نامناسب از sudo پایداری و امنیت سیستمتون رو بهم میریزه.

آفلاین SLACKER

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 868
« پاسخ #16 : 05 اردیبهشت 1399، 11:46 ب‌ظ »
sudo هم قبل chmod بنویسید
نیازی نداره. همچنین استفاده از sudo باید بسیار کنترل‌شده باشه، نه اینکه هر چیزی کار نکرد، یه sudo قبلش بذارید.
یادم نبود باید sudo هم نوشته بشه یا نه
حالا یک سوال: چطور بفهمیم کجا باید sudo استفاده بشه و کجا نه؟
مثلا میخوام لیست هارد دیسک ها رو نگاه کنم خب fdisk -l عادی که کار نمیکنه باید sudo هم بنویسم. الان برای سیستم بد نمیشه؟

اسلکور

آفلاین هومان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1527
  • آرچ + گنوم
« پاسخ #17 : 06 اردیبهشت 1399، 12:07 ق‌ظ »
نیازی نداره. همچنین استفاده از sudo باید بسیار کنترل‌شده باشه، نه اینکه هر چیزی کار نکرد، یه sudo قبلش بذارید.
مثلا میخوام لیست هارد دیسک ها رو نگاه کنم خب fdisk -l عادی که کار نمیکنه باید sudo هم بنویسم. الان برای سیستم بد نمیشه؟
به نظر خودت لیست هارد دیسک ها خطرناکه؟
چیزایی باید که مواظب بود که میخوان چیزی بنویسن یا تغییری بدن
پ.ن:
میتونی از دستور lsblk استفاده کنی سودو نمیخوادش

آفلاین SLACKER

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 868
« پاسخ #18 : 06 اردیبهشت 1399، 01:46 ق‌ظ »
به نظر خودت لیست هارد دیسک ها خطرناکه؟
چیزایی باید که مواظب بود که میخوان چیزی بنویسن یا تغییری بدن
پ.ن:
میتونی از دستور lsblk استفاده کنی سودو نمیخوادش
خب اینم نتیجه دو تا دستور:
fdisk
Device         Start       End   Sectors   Size Type
/dev/sdb1         40    409639    409600   200M EFI System
/dev/sdb2     409640 937084919 936675280 446.7G Apple HFS/HFS+
/dev/sdb3  937347072 976510975  39163904  18.7G Microsoft basic data
lsblk
sdb      8:16   0 465.8G  0 disk
├─sdb1   8:17   0   200M  0 part /boot/efi
├─sdb2   8:18   0 446.7G  0 part
└─sdb3   8:19   0  18.7G  0 part
خدایی با lsblk میشه فهمید چی به چیه؟ خودت خندت نمیگیره؟
جدا از این دو دستور
سوال من اینه؟ چطور بفهمیم کجا باید sudo استفاده بشه و کجا نه؟
اگه میخوایی این رو بگی : چیزایی باید که مواظب بود که میخوان چیزی بنویسن یا تغییری بدن جوابش اینه شاید شما لینوس توروالدز باشی تکلیف کسی که امروز اوبونتو نصب کرده چیه؟ از کجا بفهمه sudo رو باید کجا استفاده کنه
اسلکور

آفلاین هومان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1527
  • آرچ + گنوم
« پاسخ #19 : 06 اردیبهشت 1399، 01:35 ب‌ظ »
هر جا دستور میگه permission denied  ;D ;D

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19717
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #20 : 07 اردیبهشت 1399، 05:20 ب‌ظ »
هر جا دستور میگه permission denied  ;D ;D
اگه پرونده‌ای دسترسی اجرایی نداشته باشه هم همین رو می‌گه!
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4868
  • masoft قدیم
« پاسخ #21 : 07 اردیبهشت 1399، 08:57 ب‌ظ »
برای این قضیه باید یک شناخت پایه‌ای از سیستم داشته باشید و بدونید دقیقا دستوری که جلوی sudo هست، چرا نیاز به دسترسی ریشه داره. این شناخت پایه‌ای واقعا چیز عجیب قریبی نیست و با کمی مطالعه به دست میاد. برای شروع می‌تونه کتاب LFS اطلاعات خوبی در مورد توزیع‌های گنو-لینوکس بهتون بده.

برای مثال، fdisk مستقیما نیاز به دسترسی به فایل‌های اصلی سیستمی مثل dev/sda/ داره. چرا خب کاربر عادی این دسترسی رو نداره؟ داشتن این دسترسی مثلا می‌تونه به کاربر عادی این امکان رو بده که فایل‌های سیستمی مثلا چیزهایی که توی /root/ هستند رو بخونه. آیا اجرای این دستور مشکلی ایجاد می‌کنه؟ نرم‌افزاری مثل fdisk قابلیت از بین بردن تمامی اطلاعات شما رو داره، در نتیجه باید کاملا مراقب باشید و بدونید دستوری که میزنید چیکار می‌کنه. اگر مطمئن نیستید، حتما مستندات اون رو بخونید و مطمئن بشید دستور رو درست اجرا کردید.

حالا چرا مثلا configure رو با sudo اجرا نکنیم؟ اول باید بشناسیم که configure چیکار می‌کنه. configure فقط کتاب‌خونه‌ها رو چک می‌کنه و یک سری فایل ایجاد برای ساخت پروژه ایجاد می‌کنه که نیازی به دسترسی ریشه نداره، در نتیجه نباید هم با دسترسی ریشه انجام بشه. مشکلش چیه اگر با دسترسی ریشه انجام بشه؟ میتونه باعث بشه فایل‌های ایجاد شده دسترسی ریشه داشته باشند و این نیاز رو ایجاد می‌کنه که برای هر تغییری اونجا دوباره دسترسی ریشه داشته باشیم. خب دوباره ممکنه بپرسید مشکلش چیه که همیشه دسترسی ریشه استفاده بشه؟ چند مشکل اصلی وجود داره. اشتباه همیشه ممکنه پیش بیاد و با استفادهٔ دائم از دسترسی ریشه، شانس اینکه شما سیستم‌تون رو به دلیل یک اشتباه خراب کنید، زیاد میشه. گنو-لینوکس بر اساس دسترسی‌ها کار می‌کنه و اگر دائما از دسترسی ریشه استفاده کنید، فایل‌هایی ایجاد می‌کنید که کاربر عادی‌تون دسترسی تغییر اون‌ها رو نخواهد داشت و این می‌تونه در موارد زیادی باعث ناپایداری سیستمتون بشه. یکی از دلایل امنیت گنو-لینوکس هم همین دسترسی‌ها هستش و وقتی دائما از دسترسی ریشه استفاده کنیم، در حقیقت این موضوع رو دور میزنیم و امنیت سیستم رو پایین میاریم.

حالا ممکنه بگید که خب نمیشه که همیشه بدونیم اون دستور چیکار می‌کنه و این موضوع غیر عملی هستش. اینطور نیست. دستوراتی که نیاز به sudo دارند بسیار محدود هستند و یادگیری روند کار اون‌ها اونقدرها زمان نمی‌گیره. واقعا پیشنهاد می‌کنم که کتاب LFS رو بخونید و سیستم‌تون رو بهتر بشناسید. مطمئن باشید وقتی که سرمایه‌گذاری می‌کنید، در درازمدت باعث بازدهی بیشترتون میشه.