خواستم پست جدید نگذارم و همان پست قبلی را تکمیل کنم ولی ترسیدم باز مثل قبل کل نوشته هام رمزی بشه این بود که یک پست دیگه مینویسم.
من الان دیدم که مینت من یک چیزی داره بنام snapshotکه گمان میکنم همان تایم شیفت باشه.
حالا اینجا دوتا گزینه داره یکی :RSYNC و دیگری: BTRFS چه فرقی اینها دارن؟
پرسش بعدی اینه که میشه این اسنپ شات را روی یک حافظه فلش بگذارم یا حتما باید در جائی روی پارتیشن خود ابونتو باشه؟
شما باید از rsync استفاده کنید. گزینه btrfs مربوط به جایی هست که فایل سیستم btrfs باشه.
طرز کار rsync اینجوریه که دفعه اول همهچبز رو توی جایی که مشخص کردید کپی میکنه، دسترسیها و صاحبفایلها هم کپی میشند.
ولی توی دفعههای بعدی فقط فایلهای تغییر کرده یا اضافه شده کپی میشند و بقیه چیزها به فایلهای قبلی hardlink میشند. (حالا مهم نیست دقیقا چه اتفاقی میافته ولی به زبون ساده بار اول تمام فایلها کپی میشند ولی دفعههای بعد فقط تغییرات)
وقتی که با timeshift کار میکنید اینها رو در نظر بگیرید
۱- timeshift نمیتونه اطلاعات رو روی فایل سیستمهای ویندوز کپی کنه
۲- timeshift نمیتوته مستقیما بکاپها رو روی جایی مثل dropbox ذخیره کنه، اول باید بکاپ بگیرید بعد بفرستید روی dropbox.
طرز کار btrfs هم اینجوریه که فقط روی فایل سیستمهای btrfs کار میکنه و از خود قابلیتهای فایل سیستم استفاده میکنه و یه subvolume اسنپشات از روی یه subvolume دیگه میسازه.(طرز کارش شبیه بقیه فایل سیستمها نیست).
اگه هم از timeshift برای بکاپ استفاده میشه، بهتره که از subid استفاده نشه چون بعضی وقتا مشکل پیش میاد.
البته یه برنامه هست به اسم snapper (ربطی به snap نداره
) که مثل timeshift میتونه از subvolume ها بکاپ بگیره یه رابط گرافیکی هم داره.
اگه از btrfs استفاده نمیکنید (که به احتمال زیاد نمیکنید) لازم نیست چیز زیادی دربارش بدونید. همین که بدونید این فایل سیستم وجود داره و داخل خودش قابلیت snapshot وجود داره بسه.
فیسبوک هم از استفاده میکنه