امیدوارم اینم به سرنوشت centos دچار نشه. کلا redhat از وقتی که جزئی از ibm شد، یه تغییری کرده.
oracle linux هم میتونه یه جایگزین برای centos باشه. رایگانه با مجوز gpl هم منتشر میشه. فقط نمیدونم چرا کسی زیاد از اون خوشش نمیاد. اینم شبیه open zfs شده. کسی زیاد ازش خوشش نمیاد.
من خودم اوراکل لینوکس رو خیلی دوست دارم ولی:
oracle linux ساخته شده تا بیشتر با نرمافزارهای خود شرکت oracle کار کنه و خیلی از تنظیماتش بهطور پیشفرض برای نصب oracle database هست و روی رمزنگاری قویتر کار کرده. از طرفی این شرکت سیستمعامل solaris رو هم داره که پیشنهاد پیشفرض خود شرکت برای محیطهای تجاری، استفاده از solaris هست. برای همین هم این توزیع کمتر استفاده میشه و بیشتر اوراکل خواسته سبد محصولاتش رو تکمیل کنه. (یکی از سیاسستهای این شرکت، پوشش همهی نیازهای مشتری از طریق خدمات خودش هست.)
اما اینکه چرا توی ایران استفاده نمیشه:
اوراکل لینوکس دو نوع پشتیبانی تجاری و غیر تجاری داره که نوع تجاریش رو تحریم هستیم و نوع غیر تجاری رو هم فکر کنم فیلتر شده باشه. البته ردهت هم پشتببانی تجاری و دولوپر داره که جفتشو برامون بسته. (که نسخههای غیر تجاری اوراکل و نسخههای دولوپر درهت رو میشه با قندشکن استفاده کرد.)
برا همین توی ایران اگه لازم بود که از توزیعهای زیرمجوعه ردهت استفاده بشه همون centos رو استفاده میکردن.