انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: توزیع جدید Rocky Linux  (دفعات بازدید: 2000 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین alireza hashemi

• Full Member
  • *
  • ارسال: 232
توزیع جدید Rocky Linux
« : 11 اردیبهشت 1400، 10:56 ب‌ظ »
درود بر شما دوستان.

امروز نسخه تستی توزیع جدید Rocky Linux در سایت rockylinux.org قرار گرفته.
این پروژه بعد از تغییر سیاست در توزیع centos شروع شد.
البته هنوز نسخه تستی هست و نباید در محیط پروداکشن ازش استفاده بشه.

لینک دانلود:
https://rockylinux.org/download

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
پاسخ : توزیع جدید Rocky Linux
« پاسخ #1 : 16 اردیبهشت 1400، 12:15 ق‌ظ »
امیدوارم اینم به سرنوشت centos دچار نشه. کلا redhat از وقتی که جزئی از ibm شد، یه تغییری کرده.
oracle linux هم می‌تونه یه جایگزین برای centos باشه. رایگانه با مجوز gpl هم منتشر میشه. فقط نمی‌دونم چرا کسی زیاد از اون خوشش نمیاد. اینم شبیه open zfs شده. کسی زیاد ازش خوشش نمیاد.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4869
  • masoft قدیم
« پاسخ #2 : 16 اردیبهشت 1400، 12:50 ق‌ظ »
خوبی Redhat پشتیبانی اونه و وقتی اون نباشه، به نظر من گزینهٔ مناسبی نیست.

آفلاین alireza hashemi

• Full Member
  • *
« پاسخ #3 : 16 اردیبهشت 1400، 04:23 ب‌ظ »
امیدوارم اینم به سرنوشت centos دچار نشه. کلا redhat از وقتی که جزئی از ibm شد، یه تغییری کرده.
oracle linux هم می‌تونه یه جایگزین برای centos باشه. رایگانه با مجوز gpl هم منتشر میشه. فقط نمی‌دونم چرا کسی زیاد از اون خوشش نمیاد. اینم شبیه open zfs شده. کسی زیاد ازش خوشش نمیاد.
من خودم اوراکل لینوکس رو خیلی دوست دارم ولی:
oracle linux ساخته شده تا بیشتر با نرم‌افزارهای خود شرکت oracle کار کنه و خیلی از تنظیماتش به‌طور پیش‌فرض برای نصب oracle database هست و روی رمزنگاری قوی‌تر کار کرده. از طرفی این شرکت سیستم‌عامل ‌solaris رو هم داره که پیشنهاد پیشفرض خود شرکت برای محیط‌های تجاری، استفاده از solaris هست. برای همین هم این توزیع کمتر استفاده می‌شه و بیشتر اوراکل خواسته سبد محصولاتش رو تکمیل کنه. (یکی از سیاسست‌های این شرکت، پوشش همه‌ی نیازهای مشتری از طریق خدمات خودش هست.)
اما اینکه چرا توی ایران استفاده نمی‌شه:
اوراکل لینوکس دو نوع پشتیبانی تجاری و غیر تجاری داره که نوع تجاریش رو تحریم هستیم و نوع غیر تجاری رو هم فکر کنم فیلتر شده باشه. البته ردهت هم پشتببانی تجاری و دولوپر داره که جفتشو برامون بسته. (که نسخه‌های غیر تجاری اوراکل و نسخه‌های دولوپر درهت رو می‌شه با قندشکن استفاده کرد.)
برا همین توی ایران اگه لازم بود که از توزیع‌های زیرمجوعه ردهت استفاده بشه همون centos رو استفاده می‌کردن.

آفلاین alireza hashemi

• Full Member
  • *
« پاسخ #4 : 16 اردیبهشت 1400، 04:39 ب‌ظ »
دقیقاْ پشتیبانی ردهت خیلی مهم هست. این نگرانی همیشه برای centos بود که خیلی ردهت داره توی توسعه اون ورود می‌کنه و در نهایت هم این شرکت ضربه خودش رو به centos زد.

ولی من به راکی لینوکس خیلی امیدوارتر هستم. چون روی جامعه کاربری خیلی تمرکز کرد تا به مشکل centos بر نخورن و بعد از اون شروع به ارائه این توزیع کرد.
در این موردی که الان اضافه می‌کنم، شاید دیدگاهم اشتباه باشه و اگه حرفم اشتباه لطفاْ بهم بگید: جامعه‌ای که برای rocky linux داره ساخته می‌شه خیلی می‌تونه شبیه جامعه دبیان باشه با این تفاوت که این توزیع پشت سر rhel حرکت می‌کنه.

آفلاین mahdiyar11

• Full Member
  • *
  • ارسال: 209
  • با سیستم عامل میشه صلح ایجاد کرد؛ میشه فرهنگ ساخت.
« پاسخ #5 : 16 اردیبهشت 1400، 04:57 ب‌ظ »
دقیقاْ پشتیبانی ردهت خیلی مهم هست. این نگرانی همیشه برای centos بود که خیلی ردهت داره توی توسعه اون ورود می‌کنه و در نهایت هم این شرکت ضربه خودش رو به centos زد.

ولی من به راکی لینوکس خیلی امیدوارتر هستم. چون روی جامعه کاربری خیلی تمرکز کرد تا به مشکل centos بر نخورن و بعد از اون شروع به ارائه این توزیع کرد.
در این موردی که الان اضافه می‌کنم، شاید دیدگاهم اشتباه باشه و اگه حرفم اشتباه لطفاْ بهم بگید: جامعه‌ای که برای rocky linux داره ساخته می‌شه خیلی می‌تونه شبیه جامعه دبیان باشه با این تفاوت که این توزیع پشت سر rhel حرکت می‌کنه.

منظورتون ازینکه داره پشت سر ردهت حرکت میکنه ینی سیاست هاش شبیه همونه یا رمزنگاری و امنیت یا چی ؟؟
لینوکس یک سیستم عامل نیست ؛ یک روش زندگیه

آفلاین alireza hashemi

• Full Member
  • *
« پاسخ #6 : 16 اردیبهشت 1400، 05:39 ب‌ظ »
منظورتون ازینکه داره پشت سر ردهت حرکت میکنه ینی سیاست هاش شبیه همونه یا رمزنگاری و امنیت یا چی ؟؟
اتفاقاْ سیاست‌ها کاملاْ متفاوته (اون جامعه تشکیل شده برای راکی، عامل تفاوت سیاست ببین ردهت و راکی هست). راکی یک کپی از ردهت هست پس مسائلی مثل رمزنگاری و... کاملاْ شبیه ردهت می‌شه. پشت سر ردهت حرکت کردن بیشتر به نوع گرفتن بروزرسانی مربوط می‌شه.

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #7 : 16 اردیبهشت 1400، 07:45 ب‌ظ »
کلا redhat از وقتی که جزئی از ibm شد، یه تغییری کرده.
البته قبلش هم همچین علیه‌السلام نبود. بارها آبروی همهٔ ما رو به خاطر دو قرون پول فروخت!
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4869
  • masoft قدیم
« پاسخ #8 : 16 اردیبهشت 1400، 09:16 ب‌ظ »
پیشنهاد پیشفرض خود شرکت برای محیط‌های تجاری، استفاده از solaris هست.
الان سال‌هاست پیشنهادش در حال حاضر Oracle Linux هستش.

این نگرانی همیشه برای centos بود که خیلی ردهت داره توی توسعه اون ورود می‌کنه
چنین نگرانی‌ای نبوده. CentOS دقیقا یک کپی از ردهت هستش و هدفش تا چند وقت پیش چیزی از ارائهٔ کپی ردهت نبوده.

اما اینکه چرا توی ایران استفاده نمی‌شه:
توی کشورهای دیگه هم استفاده نمیشه. کلا اوراکل پیش‌زمینهٔ خوبی نداره و در زمینهٔ نرم‌افزار آزاد، افراد کمتر بهش اعتماد می‌کنند.

در کل، گزینه‌های بهتری مثل دبیان و اوبونتو وجود داره و واقعا نیازی به استفاده از CentOS و Oracle Linux نیست.