با سلام
از نظر من طرز فکر شما و روحیه نوع دوستی تان بسیار ارزشمند است و پیش قدم شدن شما برای انجام چنین کاری آن هم به صورت داوطلبانه جای تقدیر دارد.
اما متاسفانه تجربه بدی که در گذشته در این رابطه داشته ایم موجب می شود تا این بار با دقت بیشتری مساله را بررسی کنیم تا دچار سرنوشت مشابهی نشویم. چندین سال پیش پروژه مشابهی توسط یکی از دوستان گنو/لینوکسی در ایران راه اندازی شد. در آغاز این پروژه با استقبال مناسبی مواجه شد اما متاسفانه سرانجام آن
http://www.technotux.com/html/PNphpBB2-viewtopic-p-130270.html شد.
اما برای این که این مشکل مجددا تکرار نشود باید بدانیم دقیقا دلایل شکست آن پروژه چه بوده است و وضعیت شما چقدر متفاوت است. در گام اول باید هدف شما از راه اندازی این وب سایت مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.
اگر قصد دارید تا وب سایتی برای میزبانی پروژه های داخل کشور ایجاد کنید باید به حداقل به دو موضوع توجه داشته باشید:
* ما برنامه نویسان معدودی در کشور داریم که بر روی نرم افزار های آزاد کار کنند: من شخصا فکر نمی کنم ما بیش از ده پروژه نرم افزاری فعال و با کیفیت مناسب در کشور پیدا کنیم. اگر هدف شما ایجاد بستری امن برای این پروژه های معدود است شاید ایده بدی نباشد اما باید دید وب سایت شما چه تفاوتی با سایر میزبانان آزاد خارجی خواهد داشت. اگر تنها تفاوت بحث عدم تحریم است ، بسیاری از مدیران این پروژه ها با میزبان هایی کار می کنند که ایران را تحریم نکرده اند. پس ابتدا تفاوت ها را می بایست به وضوح مشخص کرد.
* جامعه محدود ، همکاری محدود را موجب می شود: بسیاری از برنامه نویسان ما پروژه های خود را به امید یافتن همکاران بیشتر و یا حتی پیدا کردن کاربران بیشتر بر روی سایت های بزرگ قرار می دهند. به عنوان یک برنامه نویس تنها چیزی که موجب انگیزه گرفتن من می شود بازخورد کاربران و کمک های سایر برنامه نویسان است . این هدف در سایت های بزرگ با احتمال بیشتری به حقیقت تبدیل می شود تا یک سایت کوچک محلی. به همین دلیل بسیاری از مدیران پروژه ممکن است نخواهد فرصت بودن در یک اجتماع بزرگ تر را از خود بگیرند. من فکر می کنم این موضوع نیز نیاز به فکر دارد.
من فکر می کنم این دو مورد یکی از بزرگترین موانع موفقیت پروژه مورد نظر شما می باشد به همین دلیل پیشنهاد می کنم تا در رابطه با آن ها راه حل های ممکن را امکان یابی کنید.
موفق باشید.