amd درایور انحصاری داره پس چه فرقی درش هست که انقد انویدیا بد و amd خوب؟ و درایور غیر انحصاریش چجوری؟
amd هم درایور انحصاری داره و هم آزاد. هر دو توسط خودش توسعه داده میشه. درایورهای آزاد داخل کرنل هست و لازم نیست چیزی نصب بشه.
درایورهای انحصاری توسط خود amd برای بعضی توزیعها مثل اوبونتو، rhel و sles منتشر شده. معمولا برای استفاده از cuda لازم میشه که درایورهای انحصاری رو نصب کرد.
در اکثر موارد لازم نیست درایورهای انحصاری رو نصب کرد و همون درایورهای آزاد درست کار میکنند.
به هنگام استفاده از اوبونتو کارت گرافیکم داغ میکنه و فنش هم روشن نمیشود و با پنجره های کم هم هنگ میکند
gpu: siphhire rx 580
cpu: intel core i5 9400f
ram: 2*8
خروجی دستور زیر چیه؟
lspci
amd اومد و در سال ۲۰۱۴ یک ماژول هسته رونمایی کرد به نام amdgpu، که آزاد بود (و هم اکنون در هسته لینوکس قرار گرفته) و اعلام کرد از این پس گرداننده های انحصاری amd radeon در لینوکس به جای شی بزرگ دودویی ati از این ماژول هسته و drm استفاده میکنن و همچنین همه گرداننده های دیگر هم میتونن از این ماژول هسته استفاده کنن، mesa هم گرداننده جدیدی بر اساس همین ماژول هسته ساخت که عالی عمل میکنه و در اکثر مواقع عملکردش حتی از گرداننده انحصاری amd هم بهتره.
دو گرداننده برای پردازنده های گرافیکی GCN 1.2 به بالا در لینوکس موجوده
Mesa/X.Org : تماما آزاد و موجود در هسته
AMD Radeon Software : نیمه آزاد (سمت کاربر انحصاری و سمت هسته آزاد)
از اون طرف وضعیت NVIDIA و nouveau
گرداننده انحصاری ۷۵ درصد انحصاریه
انتشار مستندات با سرعت لاک پشت بر ثانیه پیش میره
قفل NVIDIA Falcon نسل به نسل سخت گیر تر میشه
و NVIDIA با این گرداننده انحصاری منت کشی راه انداخته (من GBM رو قبول ندارم، من DRM رو قبول ندارم، من این پیاده سازی Vulkan در لینوکس رو قبول ندارم و ...)