ویکی رو نمیخونین ها
https://wiki.ubuntu.ir/wiki/Fork_bomb
خدا را شکر بلاخره توانستم با کمک دوستان محترم مشکل هنگی و یخزدگی سیستم را تا حد توان خودم درک نمایم و آنرا حداقل برای خودم حل نمایم و بعد از این بدون آنکه حتی نیازی به نصب توزیعی باشد، حتی در همان حالت لایو در همان ابتدا بفهم که آیا توزیعی مناسب سیستم من میباشد یا نه؟
قبل از اینکه این پست را بگذارم همیشه با دید تردید نسبت به بعضی از توزیعها و توسعه دهندگان نگاه میکردم ولی این پست باعث شد این دیدم اصلاح بگردد.
برای حل این مشکل مجبور شدم از راه تجربی و آزمون خطا به جلو بروم و به نتایج جالبی هم رسیدم که آنها را در اینجا در اختیار دوستان قرار می دهم.
کار خاصی به آنصورت لازم نیست انجام بدهید ، کافیست که در همین توزیعی که دارید یا اینکه توزیعی را که میخواهید نصب کنید آنرا بصورت لایو بالا بیاورید و دستور مربوط به Fork bomb
در ترمینال اجرا کنید.
البته در ویکی فارسی اوبونتو اینطور نوشته شده:
پس اجرای این بمب، سیستم شروع به کند شدن میکند و پس از مدت زمانی سیستم کاملاً کرش میکند. اینکه این مدت زمان چقدر است بستگی به سختافزار شما دارد. تعداد هسته های CPU، حجم RAM و حتا گاهی Swap تأثیر گذار خواهند بود.
این مطلب بنا به تجربیات عملی من ناقص است و بایستی اصلاح گردد:
۱) اولاً در تمام توزیعها منجر به فروپاشی نمی گردد.در بعضی از توزیعها تأثیر اندکی بر کل سیستم دارد و تنها در برخی از توزیعها منجر به کرش میشود.
۲)تنها به سختافزار بستگی ندارد و علاوه بر آن به نوع توزیع و همچنین میزکاری که استفاده میکنیم ، بستگی دارد. در مورد تأثیر firmware ها ، چون نتوانستم بصورت عملی امتحانی انجام بدهم ،نظری نمیدهم.
تجربیات من( همگی بصورت اجرای لایو از سی دی بغیر از دبیان):
Linux Mint 18.2 Cinnamon 64-bit :
میشود گفت تأثیر آنچنانی بر سیستم نداشت بغیر از مصرف مقدار بیشتری از RAM و CPU
برنامههای دیگر به خوبی اجرا می شدند.
Ubuntu 18.0.4.3 LTS :
میشود گفت تأثیر آنچنانی بر سیستم نداشت بغیر از مصرف مقدار بیشتری از RAM و CPU
برنامههای دیگر به خوبی اجرا می شدند.
MX-194_x64 :
سیستم کرش کرد.
Debian11+KDE :
سرعت به شدت افت کرد. کرش نکرد ولی خیلی نزدیک به کرش شدن می بود. هیچ برنامهای قابلیت اجرا شدن نداشت.
LMDE 4 Debbie (cinnamon) :
سیستم کرش نکرد. ولی برنامه Filemanager اجرا نمی شد. برنامههای دیگر مشکلی در اجرا نداشتند.
Manjaro 21.0.2 (Xfce) :
سیستم کرش کرد.
Manjaro 21.1.4 (kde) :
میشود گفت تأثیر آنچنانی بر سیستم نداشت بغیر از مصرف مقدار بیشتری از RAM و CPU
برنامههای دیگر به خوبی اجرا می شدند.
نکته ۱:این امتحانات را با ۱۲ گیگ رم انجام دادم ، برای امتحان بیشتر ۸ گیگ رم را از سیستم برداشتم و تنها با ۴ گیگ رم امتحان کردم، تفاوت تاثیرگذار بر نتایج وجود نداشت.
نکته ۲: شاید برخی دوستان بگویند ، در اینجا علاوه بر این دستور مدت زمان اجرای این دستور هم ملاک عمل می باشد، برای امتحان این مورد گذاشتم این دستور در یکی از توزیعهایی که مشکلی با این دستور نداشت اجرا بشود و همزمان یک موزیک ویدیو ، برای فشار بیشتر بر سیستم بصورت متوالی گذاشتم پخش شود و بعد از چند ساعت که برگشتم ، بازهم هیچ مشکلی نبود.
نکته ۳: یکی از نتایجی که تعجب من را برانگیخت ، نتایج مربوط به Manjaro 21.0.2 (Xfce) بود.
من حداقل از میزکار xfce این انتظار را نداشتم ، فهمیدم شالوده کلی سیستم اعم از توزیع و میزکار و سختافزار و firmware مهم است.
میزکار به تنهایی تضمین کننده هیچ چیزی نیست. بلکه بایستی دید در مجموع چه عملکردی دارد.
نکته۴: توسعه دهندگان تنها میتوانند در طیف محدودی از لحاظ سخت افزاری دست به امتحان و اصلاح بزنند. پس بی جهت نه توزیعی نه میزکاری نه توسعهدهنده ای را محکوم ننماییم. یا با آنها همکاری نماییم و گزارش خطا برای کمک به بهبود نرمافزار برای آنها بفرستیم یا ناچاراً به توزیعها و میزکارهای دیگری که متناسب تر با سختافزار ما هستند کوچ نماییم.
دوستان منتظر نظرات شما و اصلاحات مطالب بالایی که نوشتهام حتماً هستم.