سلام راستی دوستان اگه مشکل رم دارید یا مثل من رم زیاد نیاز دارید(: یه قابلیت خفن هست به نام zram
مثلا یه توضیحات که سایت جنتو داده
https://wiki.gentoo.org/wiki/Zram
خب دقیق خودم دقت نکردم چیکار میکنه ولی یه چیز تو مایه های فشرده سازی رم فکر کنم
و مثلا خودم برای تست بخوام بگم روی رم 8 که دارم یه توزیع هم درحال اجرا توی مجازی ساز یه ویندوز با رم 12 بالا اوردم و حل بود!!
فقط مقداری از پردازنده استفاده میکنه و واسه من قابل توجه نبود مقدارش... بنظرم گزینه عالی برای سیستم ضعیف یا مخصوصا رزبری پای محصولات pine64 یا کلا رایانه های تک برد که قابلیت ارتقا رم ندارند و یا با خرید رم بیشتر قیمت دو برابری میگیرند..
خلاصه من که چند ماهی میشه استفاده میکنم از این قابلیت و عالیه خواسم شمارو هم در جریان بزارم شاید به کار شمام اومد
جالبیش اینه حتی باهاش بازی هم میشه کرد کمی شاید از رم اصلی بدتر باشه ولی بازم عالیه و دیگه نیاز به سواپ از هارد ندارید و مشکلات کندیش خیلی راحت تو چند ثانیه چند گیگ پر و چند گیگ خالی میشه((:
و بنظرم این zram واقعا قابلیت خفن و پیش پا افتادس بنظرم خوبه توی پایگاه های فارسی و ویکی این انجمن هم اضافه بشه و میشه گفت در اکثر توزیع ها هم این قابلیت به راحتی فعال میشه و هست.. من که خودم قبلش میپایدم رمم از 5 گیگ بیشتر نشه که نره توی سواپ و سیستم هنگ نکنه اما الان 8 گیگ هم بشه مهم نیست