انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: systemd (حل شد)  (دفعات بازدید: 750 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 784
  • Debian + Mate
systemd (حل شد)
« : 12 آبان 1400، 02:22 ب‌ظ »
با سلام و وقت بخیر،

۱- می‌خواستم بدانم آیا می‌شود debian را بدون systemd نصب کرد؟چگونه؟

۲-توزیع هایی که در آن‌ها از  systemd  استفاده شده با توزیع هایی که در آن‌ها از  systemd  استفاده نشده ،از لحاظ دستوراتی که در ترمینال می‌توانیم بکار ببریم چه تفاوتهایی دارند؟

۳-توزیع هایی که در آن‌ها از  systemd  استفاده شده با توزیع هایی که در آن‌ها از  systemd  استفاده نشده ،از لحاظ تنوع بسته ها و نرم افزارها ،آیا تفاوتی از همدیگر دارند؟

۴-در مورد دو توزیع antix و Pclinux os که از systemd استفاده نمی کنند،آیا نظری دارید؟

۵-توزیع هایی که دارای init software های متعددی هستند مانند runit و Sysv و Rc و ….
آیا در حین دانلود ما نوع این‌ها را انتخاب می نماییم یا اینکه در حین نصب این انتخاب صورت می گیرد؟
« آخرین ویرایش: 13 آبان 1400، 08:11 ب‌ظ توسط norouzi90 »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
پاسخ : systemd
« پاسخ #1 : 12 آبان 1400، 02:33 ب‌ظ »
۱. بله. دبیان init freedom رو به رسمیت می‌شناسه. راه ساده‌اش، استفاده از devuan است که انشعاب بدون systemd دبیانه.
۲. فقط در مورد دستورهایی که مستقیم با systemd کار می‌کنن، تفاوت دارن. مثل systemctl
۳. نه. مگر این که بسته‌ای وابستگی سخت به systemd داشته باشه که تو نرم‌افزارهای کاربردی، چنین بسته‌ای نداریم.
۴. نه. بهتره سمت توزیع‌هایی با اجتماع کاربری کوچیک نرید.
۵. بستگی به سیاست توزیع می‌تونه موقع بارگیری، موقع نصب یا موقع بالا اومدن انتخاب شه.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #2 : 12 آبان 1400، 03:26 ب‌ظ »
۱- بله همونطور که آقای بهزادی گفتند، devuan هست. حتی می‌تونید debian نصب شده رو به devuan تبدیل کنید. توی سایت devuan توضیح داده چجوری؛ ولی قبلش حتما پشتیبان بگیرید تا اگه چیزی خراب شد، بتونید برگردید.
۳- فکر کنم snap بدون systemd کار نکنه ولی مطمئن نیستم.
۶- برای بعضی‌ها مثل devuan، موقع نصب انتخاب می‌کنید، برای بعضی‌ها مثل artix، موقع دانلود.

توزیع‌های مختلفی وجود داره که بدون systemd هستند. اینجا لیستی از بعضی از اون توزیع‌ها هست.
https://nosystemd.org
پیشنهاد من اینه که بین guix devuan artix void و gentoo یکی رو انتخاب کنید. اونهایی که جامعه کاربری کوچیکی دارند، مستندات کمتری براشون وجود داره، اگه به مشکلی بخورید، ممکنه به راحتی بقیه راه حل پیدا نکنید.
روی gentoo می‌تونید systemd نصب کنید. ولی اگه می‌خواهید از systemd آزاد بشید، نصب gentoo همراه systemd خیلی عجیبه.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian + Mate
« پاسخ #3 : 12 آبان 1400، 06:15 ب‌ظ »
اگر زمانی، دیگر نخواستید در  systemd باشید، از بین گزینه های دیگر در init software ،کدامیک را بیشتر ترجیح می دهید؟ اگر دلیل آنرا هم بفرمایید ،ممنون خواهم بود.
( مثلاً برای Devuan ، برای Init Software ، سه گزینه وجود دارد:runit, SysV و OpenRC )
« آخرین ویرایش: 12 آبان 1400، 06:47 ب‌ظ توسط norouzi90 »

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #4 : 12 آبان 1400، 08:49 ب‌ظ »
shepherd چون هم مدرنه، هم سریعه، هم استاندارد پازیکسه و روی همه‌چی اجرا می‌شه (systemd فقط با لینوکس کار می‌کنه).
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین mobin1387

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 495
  • به زودی اینجا چیزی نوشته خواهد شد!
« پاسخ #5 : 12 آبان 1400، 09:58 ب‌ظ »
shepherd چون هم مدرنه، هم سریعه، هم استاندارد پازیکسه و روی همه‌چی اجرا می‌شه (systemd فقط با لینوکس کار می‌کنه).
نمیشه از shepherd بدون guix استفاده کرد؟

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian + Mate
« پاسخ #6 : 13 آبان 1400، 08:10 ب‌ظ »
با سپاس فراوان از سروران عزیزم آقایان بهزادی و  Dragon-

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
« پاسخ #7 : 13 آبان 1400، 08:58 ب‌ظ »
اگر زمانی، دیگر نخواستید در  systemd باشید، از بین گزینه های دیگر در init software ،کدامیک را بیشتر ترجیح می دهید؟ اگر دلیل آنرا هم بفرمایید ،ممنون خواهم بود.
( مثلاً برای Devuan ، برای Init Software ، سه گزینه وجود دارد:runit, SysV و OpenRC )
اگه من بودم runit (همینجوری میگم تا حالا امتحانش نکردم). البته نمی‌دونم پشتیبانی اون روی devuan چجوریه. sysV یکم قدیمیه و قبل از systemd وجود داشته. فکر کنم openrc بهبود یافته sysV باشه. اگه debian رو به devuan تبدیل کنید، sysV نصب میشه.

اگه قرار بود init system رو عوض کنم، توزیع void رو امتحان می‌کردم چون به نظر جالب میاد. (هنوز امتحانش نکردم و نمی‌دونم چقدر با دبیان فرق داره) با runit هم خوب هماهنگی داره.

با سپاس فراوان از سروران عزیزم آقایان بهزادی و  Dragon-
ما که سرور نیستیم.
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین هومان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1527
  • آرچ + گنوم
پاسخ : systemd (حل شد)
« پاسخ #8 : 13 آبان 1400، 11:30 ب‌ظ »
رانیت برای من خیلی خوب بوده هم سریعه هم راحتته استفاده ازش نسبتا . اوپن‌ارسی هم جالبه ولی خیلی توی سرعت بوت با سیستم‌دی برام فرق نداشتش. ولی من رانیت ترجیح میدم

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian + Mate
« پاسخ #9 : 14 آبان 1400، 10:29 ق‌ظ »
دو تا لینک که برایم جالب بودند، برای استفاده دوستان در اینجا قرار می دهم:

https://www.linux-magazine.com/Online/Features/A-Survey-of-Init-Systems

https://wiki.gentoo.org/wiki/Comparison_of_init_systems

آفلاین norouzi90

• Hero Member
  • *
  • Debian + Mate
« پاسخ #10 : 02 آذر 1400، 10:52 ب‌ظ »
برای نصب devuan و شاید استفاده از آن یک آدم بیکار می خواهد که نازش را بکشه و آخرش نصب نشه ، خسته ام کرد و ولش کردم.
اما در مورد MX linux ، البته اینبار میزکار Fluxbox و با SysV و یا systemd. در کل فرقی نکرد و سیستم هنگ می کرد،
نمی دانم چرا در این توزیع همیشه( حتی در xfce هم) ، cpu می رود و روی ۱۰۰ می ایستد!
در کل تصمیم گرفتم خدایم را شکر بکنم و از systemd استفاده بکنم.

آفلاین EnriqueTTE

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 607
« پاسخ #11 : 03 آذر 1400، 04:56 ب‌ظ »
۱: اگه بخوام artix نصب کنم سایت فارسی زبانی هست که بتونم سوالات و مشکلاتم رو بپرسم؟ همینجا اگه بپرسم کسی هست که بتونه کمک کنه ؟
۲: فعلا روی آرچ مانور میدم اگر توزیع مبتنی بر آرچ بهتری میشناسید که systemd نداره معرفی کنید.
۳: موقع نصب اگه بخوام /home رو نگه دارم مشکلی پیش نمیاد؟ مانجارو با systemd و artix با یچیز دیگه؟ سیستم های مختلف روی دایرکتوری ها تاثیر دارن؟
I am Enriquette

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1609
  • Windows 7 - Windows xp - Windows 11
« پاسخ #12 : 03 آذر 1400، 05:11 ب‌ظ »
systemd چی هست؟
خداحافظ لینوکس!

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
« پاسخ #13 : 03 آذر 1400، 06:15 ب‌ظ »
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین #unknown#

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 441
« پاسخ #14 : 03 آذر 1400، 07:37 ب‌ظ »
وقتی توزیعی انتخاب میکنیم ، بهتره اینیت پیش فرض خودشو انتخاب کنیم که بعدا به مشکل نخوریم .