انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: مشکلات متعدد بعد از نصب دبیان (حل شد)  (دفعات بازدید: 3579 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Dragon-

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 5124
پاسخ : مشکلات متعدد بعد از نصب دبیان
« پاسخ #15 : 07 آذر 1400، 10:48 ب‌ظ »
مسیر /sbin/ و /usr/sbin/ توی متغیر PATH روت نیستند. به این دلیل وقتی می‌خواستید از دستور usermod استفاده کنید، bash نمی‌تونسته اون رو پیدا کنه و خطا دریافت می‌کردید.
می‌تونید su رو اینجوری اجرا کنید تا bash رو به صورت login shell اجرا کنه (توی دوره lpic1 توضیح داده شده چی هست) اینجوری باعث میشه که مقدار متغیر‌های روت، از جمله PATH درست بشه.
su -
su -l
su --login
هر سه تا دستور بالا مثل هم هستند و یه کار رو انجام می‌دهند، هر کدوم رو خواستید اجرا کنید. بعد مثل ارسال‌های قبل که گفتیم، کاربر خودتون رو به گروه sudo اضافه کنید. بالا گفتم، وقتی گروه یه کاربر رو عوض می‌کنید، کاربر باید از حسابش خارج، و دوباره وارد بشه تا بتونه از تغییر استفاده کنه.

دلیل اینکه با نصب گنوم اون هشدار‌ها رو دریافت کردید این هست که initramfs دوباره ساخته شده (که عادیه) و میگه که اون firmware ها لازم هستند اما وجود ندارند، باید بسته‌های firmware-realtek و firmware-misc-nonfree رو نصب کنید تا اون هشدار‌ها رفع بشه. این دو بسته در قسمت non-free مخازن قرار دارند.

بسته firmware-realtek به این خاطر پیدا نشد که توی قسمت non-free مخازن قرار داره و اون قسمت مخازن فعال نیست.
برای فعال کردن اون قسمت از مخازن، فایل sources.list رو لا دسترسی روت باز کنید، می‌تونید از ویرایشگر متن nano برای اینکار استفاده کنید.
sudo nano /etc/apt/sources.listالان به آخر خطوطی که اولشون علامت # نداره، عبارت non-free رو اضافه کنید. اگه می‌خواهید درایور‌های انحصاری انویدیا رو نصب کنید، لازم هست عبارت contrib رو هم اضافه کنید.
nano باید خط‌ها رو رنگی نشون بده و باید به راحتی بتونید خط‌های مورد نظر رو پیدا کنید. بعد از انجام تغییرات، با فشردن کلید‌های ctrl + o فایل رو ذخیره کنید و با ctrl + x از nano خارج بشید.

حالا لیست مخازن رو بروز کنید
sudo apt updateاگه توی اینجا خطایی دیدید، خطا و محتویات فایل sources.list رو قرار بدید‌، با دستور cat می‌تونید اینکار رو انجام بدید، همونطور که توی ارسال بالا انجام دادید.
اگه مشکلی نبود، بسته‌هایی که بالا کفتم رو نصب کنید.
sudo apt install firmware-realtek firmware-misc-nonfree
برنامه additional driver مال گنوم هست، دقیقا نمی‌دونم باید چه بسته‌ای رو نصب کنید تا اون رو داشته باشید.
برای درایور‌های انویدیا می‌تونید بسته nvidia-detect رو نصب کنید تا به شما بگه بهتره چه بسته‌ای رو نصب کنید تا درایور‌های مناسب  رو داشته باشید. (این بسته فقط توی دبیان هست، توی اوبونتو نیست) این بسته هم توی قسمت non-free مخازن قرار داره.
sudo apt install nvidia-detectبعد دستور nvidia-detect رو اجرا کنید تا شما رو راهنمایی کنه
nvidia-detect
میدونید که زکات علم نشر آن است

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1609
  • Windows 7 - Windows xp - Windows 11
« پاسخ #16 : 08 آذر 1400، 01:40 ق‌ظ »
سلام من توزیع رو دوباره نصب کردم با گنون الان صدا اوکیه ولی کارت شبکه نمی شناسه اولش آورد منتها نت وصل شد تو سیستم ولی چراغ کارت شبکه کمرنگ بود (کمرنگ به معنای غیرفعال هست و زمانی که به نت وصل میشیم باید چند بار چراغش چشمک بزنه بعد پررنگ شه) کارت شبکه رو کشیدم دوباره وصل کردم ولی دیگه نیاورد گوشی رو هم وصل می کنم که نت بدم به سیستم نت وصل میشه ولی می نویسه Unmanaged Ethernet و روی Connect هم می زنم کار نمی کنه.

من مخازن sid رو اضافه کردم non-free هم داشت ولی همچنان این مشکلات هست.
خداحافظ لینوکس!

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #17 : 08 آذر 1400، 09:13 ق‌ظ »
دوباره خروجی این دستور رو بذارید.
cat /etc/apt/sources.list

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #18 : 08 آذر 1400، 05:02 ب‌ظ »
مسیر /sbin/ و /usr/sbin/ توی متغیر PATH روت نیستند. به این دلیل وقتی می‌خواستید از دستور usermod استفاده کنید، bash نمی‌تونسته اون رو پیدا کنه و خطا دریافت می‌کردید.
می‌تونید su رو اینجوری اجرا کنید تا bash رو به صورت login shell اجرا کنه (توی دوره lpic1 توضیح داده شده چی هست) اینجوری باعث میشه که مقدار متغیر‌های روت، از جمله PATH درست بشه.
su -
su -l
su --login
هر سه تا دستور بالا مثل هم هستند و یه کار رو انجام می‌دهند، هر کدوم رو خواستید اجرا کنید. بعد مثل ارسال‌های قبل که گفتیم، کاربر خودتون رو به گروه sudo اضافه کنید. بالا گفتم، وقتی گروه یه کاربر رو عوض می‌کنید، کاربر باید از حسابش خارج، و دوباره وارد بشه تا بتونه از تغییر استفاده کنه.
من یک بار دیگر دبیان رو بدون گذاشتن رمز برای روت نصب کردم الان این دستوراتی که گفتید رو می زنم رمز می خواد رمز رو می زنم میگه اشتباهه

دلیل اینکه با نصب گنوم اون هشدار‌ها رو دریافت کردید این هست که initramfs دوباره ساخته شده (که عادیه) و میگه که اون firmware ها لازم هستند اما وجود ندارند، باید بسته‌های firmware-realtek و firmware-misc-nonfree رو نصب کنید تا اون هشدار‌ها رفع بشه. این دو بسته در قسمت non-free مخازن قرار دارند.

بسته firmware-realtek به این خاطر پیدا نشد که توی قسمت non-free مخازن قرار داره و اون قسمت مخازن فعال نیست.
برای فعال کردن اون قسمت از مخازن، فایل sources.list رو لا دسترسی روت باز کنید، می‌تونید از ویرایشگر متن nano برای اینکار استفاده کنید.
sudo nano /etc/apt/sources.listالان به آخر خطوطی که اولشون علامت # نداره، عبارت non-free رو اضافه کنید. اگه می‌خواهید درایور‌های انحصاری انویدیا رو نصب کنید، لازم هست عبارت contrib رو هم اضافه کنید.
nano باید خط‌ها رو رنگی نشون بده و باید به راحتی بتونید خط‌های مورد نظر رو پیدا کنید. بعد از انجام تغییرات، با فشردن کلید‌های ctrl + o فایل رو ذخیره کنید و با ctrl + x از nano خارج بشید.
به همون مخازن قبلی عبارت non-free رو اضافه کنم یا یک کپی ازشون بگیرم آخرش این رو اضافه کنم؟

حالا لیست مخازن رو بروز کنید
sudo apt updateاگه توی اینجا خطایی دیدید، خطا و محتویات فایل sources.list رو قرار بدید‌، با دستور cat می‌تونید اینکار رو انجام بدید، همونطور که توی ارسال بالا انجام دادید.

اگه مشکلی نبود، بسته‌هایی که بالا کفتم رو نصب کنید.
sudo apt install firmware-realtek firmware-misc-nonfree
برنامه additional driver مال گنوم هست، دقیقا نمی‌دونم باید چه بسته‌ای رو نصب کنید تا اون رو داشته باشید.
برای درایور‌های انویدیا می‌تونید بسته nvidia-detect رو نصب کنید تا به شما بگه بهتره چه بسته‌ای رو نصب کنید تا درایور‌های مناسب  رو داشته باشید. (این بسته فقط توی دبیان هست، توی اوبونتو نیست) این بسته هم توی قسمت non-free مخازن قرار داره.
sudo apt install nvidia-detectبعد دستور nvidia-detect رو اجرا کنید تا شما رو راهنمایی کنه
nvidia-detect

mts@MTDebian:~$ cat /etc/apt/sources.list
deb http://mirror.aminidc.com/debian/ bullseye main
deb-src http://mirror.aminidc.com/debian/ bullseye main
deb http://security.debian.org/debian-security bullseye-security main
deb-src http://security.debian.org/debian-security bullseye-security main
deb http://mirror.aminidc.com/debian/ bullseye-updates main
deb-src http://mirror.aminidc.com/debian/ bullseye-updates main
deb http://deb.debian.org/debian unstable main contrib non-free
deb-src http://deb.debian.org/debian unstable main contrib non-free
« آخرین ویرایش: 08 آذر 1400، 05:15 ب‌ظ توسط .MTSaghafi »
خداحافظ لینوکس!

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #19 : 08 آذر 1400، 07:43 ب‌ظ »
فایل رو به شکل زیر تغییر دادم؛

deb http://deb.debian.org/debian unstable main contrib non-free
deb-src http://deb.debian.org/debian unstable main contrib non-free

نمی دونم کاری که کردم درسته یا نه.
فقط من موقع نصب یکی از سرور های mirror برای ایران رو انتخاب کرده بودم ولی این الان برای ایران نیست چجوری به ایران تغییرش بدم؟
خداحافظ لینوکس!

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #20 : 08 آذر 1400، 08:18 ب‌ظ »
این مخازن دبیان ناپایدار هست. می‌تونید به‌جای unstable اسم sid رو بنویسید، در هر حال فرق نداره.
اگه می‌خواهید برید روی دبیان ناپایدار، فقط همین خطوط رو اونجا بذارید. بعد لیست مخازن رو بروز کنید.
sudo apt updateبعد کل توزیع رو ارتقا بدید
sudo apt dist-upgradeبه جای dist-upgrade می‌تونید از full-upgrade استفاده کنید، مثل هم هستند. اولی یکدوم بود بعد اون یکی هم اضافه شد. دقیقا مثل هم کار می‌کنند.
حواستون باشه از upgarde استفاده نکنید، upgrade همه کار‌های لازم رو انجام نمیده.
موقعی که توی دبیان sid می‌خواهید سیستم رو ارتقا بدید، حتما از dist-upgrade یا full-upgrade استفاده کنید. استفاده از upgrade می‌تونه سیستم رو خراب کنه. چون بسته‌های مختلفی به دبیان sid اضافه و حذف میشن. upgrade در این مواقع درست کار نمی‌کنه و باعث میشه بسته‌ها درست ارتقا پیدا نکنند.

اگه دبیان رو با اون نصاب قدیمی نصب کردید و برای روت رمزی تعیین نکردید، کاربری که موقع نصب ساختید، عضو گروه sudo هست و می‌تونه از دستور sudo استفاده کنه.  در این حالت نمی‌تونید با su وارد روت بشید چون از شما رمز روت رو می‌خواهد و روت هم رمز نداره. می‌تونید su رو با sudo اجرا کنید تا رمز شما رو بگیره و وارد روت بشه
sudo su -وقتی که su با دسترسی روت اجرا میشه، رمز کاربری که می‌خواهید واردش بشید رو نمی‌پرسه. در این حالت شما su رو با sudo اجرا کردید که باعث میشه با دسترسی روت اجرا بشه. اول sudo رمز شما رو می‌پرسه، اگه درست بود و اجازه استفاده از sudo رو داشتید، دستور جلوش (توی این حالت su) رو با دسترسی روت اجرا می‌کنه، چون su با دسترسی روت اجرا شده، رمز کاربر روت از شما پرسیده نمیشه و مستقیم وارد روت میشید.
البته تا جایی که می‌تونید، کار‌ها رو با sudo انجام بدید و وارد کاربر روت نشید.

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #21 : 09 آذر 1400، 12:38 ق‌ظ »
سلام مشکل کارت شبکه با نصب فریم ویر حل شد الان یک مشکل دیگه بوجود اومد
من بوت دوگانه ویندوز و دبیان داشتم الان بعد تغییر مخازن و full-upgrade ویندوز رو توی گراب نشون نمیده
« آخرین ویرایش: 09 آذر 1400، 01:29 ق‌ظ توسط .MTSaghafi »
خداحافظ لینوکس!

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #22 : 09 آذر 1400، 01:03 ق‌ظ »
sudo update-grub

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #23 : 09 آذر 1400، 01:11 ق‌ظ »
موقعی که دستور رو زدم توی لاگ هاش found Windows 10 نزد

mts@MTDebian:~$ sudo update-grub
Generating grub configuration file ...
Found background image: /usr/share/images/desktop-base/desktop-grub.png
Found linux image: /boot/vmlinuz-5.15.0-2-amd64
Found initrd image: /boot/initrd.img-5.15.0-2-amd64
Found linux image: /boot/vmlinuz-5.10.0-9-amd64
Found initrd image: /boot/initrd.img-5.10.0-9-amd64
Warning: os-prober will not be executed to detect other bootable partitions.
Systems on them will not be added to the GRUB boot configuration.
Check GRUB_DISABLE_OS_PROBER documentation entry.
done

ریبوت هم کردم فقط تو لیست Debian و Advanced Options for debian بود
تغییر مخازن به گراب مربوط میشه؟
البته من با دستور sudo poweroff خاموش کردم ولی فکر نمی کنم مربوط باشه.
« آخرین ویرایش: 09 آذر 1400، 01:24 ق‌ظ توسط .MTSaghafi »
خداحافظ لینوکس!

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #24 : 09 آذر 1400، 04:04 ب‌ظ »
توی فروم مانجارو یک کاربری همچین مشکلی رو داشت از طریق این روش مشکلم حل شد و ویندوز اضافه شد.

البته مشکل اتصال نت گوشی هنوز هست.
با یو اس بی نت وصل می کنم وصل میشه ولی اگر کارت شبکه رو فعال کنم قطع میشه توی اوبونتو از طریق همین منو میشد بینشون سوییچ کرد الان حتی روی connect هم که می زنم هیچ اتفاقی نمیوفته (نت وصل هست ولی اینجا وضعیت اتصال رو نشون نمیده)

برنامه nvidia-detect رو هم نصب کردم این پیغام رو داد فکر کنم میگه تو نسخه 11 دبیان دیگه پشتیبانی نمیشه.

mts@MTDebian:~$ nvidia-detect
Detected NVIDIA GPUs:
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation GT218 [GeForce 210] [10de:0a65] (rev a2)

Checking card:  NVIDIA Corporation GT218 [GeForce 210] (rev a2)
Your card is only supported by the 340 legacy drivers series, which is only available up to buster.
خداحافظ لینوکس!

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #25 : 09 آذر 1400، 07:17 ب‌ظ »
انگار توی نسخه جدید گراب، os prober به طور پیش‌فرض غیرفعال هست، اونکاری که کردید، باعث شده os prober دوباره فعال بشه.
firmware های کارت شبکه رو نصب کردید؟ بسته vrms رو نصب کنید و توی ترمینال دستور vrms رو بزنید و خروجی رو اینجا قرار بدید.

گرافیک شما توسط درایور‌های سری 340 پشتیبانی میشن، که خیلی قدیمی هستند و از مخازن خیلی از توزیع‌ها حذف شده، همون درایور‌های nouveau بهتر کار می‌کنه.
« آخرین ویرایش: 10 آذر 1400، 12:20 ب‌ظ توسط Dragon- »

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #26 : 09 آذر 1400، 08:02 ب‌ظ »
انگار توی نسخه جدید گراب، os orober به طور پیش‌فرض غیرفعال هست، اونکاری که کردید، باعث شده os prober دوباره فعال بشه.
firmware های کارت شبکه رو نصب کردید؟ بسته vrms رو نصب کنید و توی ترمینال دستور vrms رو بزنید و خروجی رو اینجا قرار بدید.

گرافیک شما توسط درایور‌های سری 340 پشتیبانی میشن، که خیلی قدیمی هستند و از مخازن خیلی از توزیع‌ها حذف شده، همون درایور‌های nouveau بهتر کار می‌کنه.

os prober دقیقا چی هست؟ چی کار می کنه؟
بله فریم ور هایی که گفتید رو نصب کردم firmware-misc-nonfree و firmware-realtek
بعد کارت شبکه من مدلش TP-LINK TL-WN727N هست فریم ویر های realtek رو نصب کردم مشکل درست نمی کنه؟

mts@MTDebian:~$ vrms
              Non-free packages installed on MTDebian

firmware-misc-nonfree               Binary firmware for various drivers in the Linux kerne
firmware-realtek                    Binary firmware for Realtek wired/wifi/BT adapters
nvidia-detect                       NVIDIA GPU detection utility

3 non-free packages, 0.2% of 1639 installed packages.
خداحافظ لینوکس!

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #27 : 09 آذر 1400، 09:39 ب‌ظ »
os prober پارتیشن‌های دیگه رو می‌گرده و اگه سیستم‌عامل دیگه‌ای پیدا کرد، یه گزینه برای بوت اون به منوی گراب اضافه می‌کنه. می‌تونید اسکریپتی که گراب اجرا می‌کنه تا os prober کار‌ها رو انجام بده، توی این مسیر ببینید.
/etc/grub.d/30_os-prober
بسته‌های firmware-realtek برای کارت شبکه شما و firmware-misc-nonfree برای گرافیک شما نصب شده. می‌تونید بسته nvidia-detect رو پاک کنید چون دیگه لازمش ندارید.
sudo apt purge --auto-remove nvidia-detect
با اینکه سازنده کارت شبکه شما tplink هست، اما چیپ اون رو realtek ساخته، از خروجی lspci که قبل فرستادید مشخصه. به خاطر همین باید بسته firmware-realtek رو نصب کنید.

آفلاین BiG

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #28 : 09 آذر 1400، 09:46 ب‌ظ »
برای usb فریم ور دیگه ای لازمه تا نصب کنم؟ چون نمیشه مدیریتش کرد نت موبایل رو.
خداحافظ لینوکس!

آفلاین Dragon-

• *
« پاسخ #29 : 10 آذر 1400، 12:22 ب‌ظ »
یکم بیشتر توضیح بدید.