سلام من می خواهم اوبونتو یا دبیان نصب کنم به نظر شما کدوم برای آدم های تازه وارد بهتره
لینوکس مینت رو هم بررسی کنید. دبیان میتونه بعضی جاها اذیت کنه ولی اگه راهش بندازید، مثل ساعت کار میکنه. لینوکس مینت و مانجارو میتونند گزینههای مناسبی برای شروع باشند.
لینوکس مینت بر پایه اوبونتو هست، با ۳ تا میزکار cinnamon، xfce4 و mate در دسترسه. ظاهر هر سه تا خیلی شبیه هم هست.
مانجارو یه گزینه دیگه هست. به طور رسمی، iso های اون با میزکارهای xfce4، گنوم و پلاسما (همون kde) منتشر میشه.
البته جامعه کاربری اون، iso هایی با میزکارهای budgie، mate, cinnamon و deepin ایجاد کرند و از طریق همون سایت مانجارو، قابل دسترس هستند. همینطور iso هایی که از میزکار استفاده بلکه فقط window manager دارند، هم توسط جامعه کاربری ایجاد شده و در کنار iso های ساخته شده توسط جامعه، دردسترس هستند. بهتر اگه تازه کار هستید، تا مدتی سراغ اونها نرید.
منم از آرچ خوشم میاد آیا روی آرچ KDE می شود نصب کرد
بله میشه. حتی میتونید میزکار نصب نکنید و فقط window manager داشته باشید. البته اگه تازه کار هستید، این روش میتونه سخت باشه.
نصب آرچ مثل نصب بقیه توزیعها نیست. در اصل نصاب رسمی نداره تا با اون کار نصب رو انجام بدید. خودتون مرحله به مرحله کارهای نصب رو انجام میدید.
iso رسمی اون، میزکار نداره، فقط محیط متنی در اختیار شما قرار میده.
الان درحال نصب دارم انتظار می کشم به نظر با حاله
بدون اینکه شنا رو یاد بگیرید، پریدید توی دریای عمیق. احتمالا بعضی جاها به مشکل بخورید. بهتر بود کمی چیز یاد میگرفتید و بعد آرچ رو نصب میکردید.
حواستون باشه موقع نصب، اشتباهی اطلاعات خودتون رو پاک کنید.