متشکرم. درست میفرمایید. ۵۰۰ مگابایت رو برای efi به صورت پیش فرض انتخاب کرده بود که هر کاری کردم حذف نشد!
به اون پارتیشن حتما نیاز دارید تا کامپیوتر بتونه توی حالت uefi بوت بشه. از اونجایی که اوبونتو زنده رو توی حالت uefi بوت کردید، نصاب اوبونتو فرض کرده میخواهید کلا کامپیوتر رو توی حالت uefi بوت کنید. در نتیجه یه esp ساخته. esp مخفف EFI system partition هست.
متوجه نشدم اسنپ رو چطوری و چرا باید حذف کنم؟
چون یه سری مشکلات داره و یکمی سنگینه. به نظرم بهتره تا وقتی باهاش به مشکل نخوردید، نگهش دارید. یکی از افراد انجمن، توی ارسال بالا توضیحاتی درباره snap داده.
من میخوام از windows به اوبونتو migrate کنم و دیگه از ویندوز استفاده نکنم. بیشتر کاری هم که میخوام انجام بدم با سیستم web development هستش.
بهتره تا وقتی که خودتون نمیتونید بیشتر مشکلات رو حل کنید، ویندوز رو نگه دارید تا اگه چیزی شد، بتونید حداقل از کامپیوتر استفاده کنید. بعدش میتونید ویندوز رو کلا پاک کنید.
سپاسگذارم. خودم هم همین احساس رو دارم. فکر میکنم باید فضای root رو بیشتر کنم. فقط آیا الان میتونم این کار رو انجام بدم؟
باید بتونید اینکار رو انجام بدید. ولی فعلا خودتون رو درگیر اینکار نکنید. با gparted یا gnome disks یا kde partition manager اینکار به صورت گرافیکی ممکنه. تغییری که میخواهید انجام بدید، نیاز داره تا فایلسیستم مورد نظر، سوار نشده باشه. (یه جورایی میتونید اینجوری در نظر بگیرید که نباید در حال استفاده باشه)
شما میخواهید اینکار رو برای فایلسیستم روت انجام بدید. تا وقتی سیستم روشنه، فایلسیستم روت باید سوار شده باشه. در نتیجه نمیتونید با سیستم بوت شده، فایلسیستم روت خودش رو تغییر اندازه بدید.
پارتیشن home رو به این دلیل اضافه کردم چون یه بار کلا سیستمم بالا نیومد و مجبور شدم دوباره سیستم بزنم.چون فقط یه پارتیشن گذاشته بودم اطلاعاتم از دست رفت. یه جایی خوندم که اگر پارتیشن home داشته باشی اطلاعات و برنامه هات پاک نمیشه. بنابراین این بار هاردم رو اینطوری که خدمتتون فرستادم پارتیشن بندی کردم.
نرمافزارهای شما توی روت ذخیره میشن نه توی هوم. پس اگه دوباره اوبونتو رو نصب کنید، برنامههایی که نصب کردید پاک میشن.
شخصیسازیها و تنظیمات برنامهها توی هوم ذخیره میشن و با نصب دوباره، از بین نمیرن. البته تنظیماتی که توی /etc/ قرار دارند، با نصب دوباره پاک میشن. میتونید از اونها کپی بگیرید تا بعدا بتونید دوباره ازشون استفاده کنید.