در دبیان که میدونم سالهاست نمی ذاره کاربر روت ایجاد کنید. در واقع از سال ۲۰۰۳ به اینطرف، توزیعها نباید اجازهٔ ورود کاربر ریشه روبدن.
هرچی فکر میکنم احساس میکنم اون زمان اینطور بود ولی خب بگذریم شاید اینطوره یا الانا اینطوره یا یه جایی شاید نیاز نبوده، و من انجام میدادم، مهم اینه درست نیست!
از single user runlevel میشه درستش کرد.
چیزی نمیدونم ازش هرجام که میرم برای مثلا ساخت کاربر جدید یا درست کردن و بازیابی رمز عبور میگن وارد روت بشیم؟ انگلیسی خوبی ندارم، منظور شما همون موقع اجرا سیستم عامل چند گزینه میاد و یکیش ریکاوری؟ بعد من اون میزنم توی اوبونتو رمز نمیخواد ولی توی دبیان و جنتو فک کنم رمز کاربر روت میخواد؟(بالاخره یه رمزی میخواد رمز چیه اگه روت نیست)
داره. مگه میشه بدون sudo؟
اره خب نصبه ولی فعال نیست برای کاربر، اینو دیگه دقیق یادمه سودو کار نمیکنه اول دبیان نصب میکردم و برا همه اینطور بود، باید یه دستوری مینوشتی تا کاربر به سودو اضافه شه، یا یه فایلی تغییر میدادی، که واسه اونا نیازمند sudo زدن یا دسترسی روت بود خب وقتی sudo وجود نداره واسه کاربر و تنها کاربری که داریم هم دسترسی روت نداره چجور دستوری با دسترسی روت اجرا کنیم؟ مجبوریم یا وارد کاربر روت بشیم یا su بزنیم..
بله. نباید این کار رو بکنید. sudo وجود داره که این کار رو نکنید در واقع. وگرنه برای برنامههای گرافیکی که نباید از sudo هم استفاده کنید.
آها که اینطور.. فکر میکردم اکثریت sudo مثل کاربر روت هستش وفرقی آنچنان نداره ولی انگار نه!
ولی خب نیاز دارم بتونم این چیز هایی که گفتم انجام بدم تا بی نیاز از روت بشم و su اخه ممکن به مشکل بخوریم یک وقتی