من توزیعم آرچه و دسکتاپم کی دی ایه و بنابر این sddm دارم. باید lightdm استفاده کنم؟
SDDM ، یکپارچه سازی بسیار خوبی با KDE دارد.
فقط یه سوال این که من وقتی توی منوی برنامه هاش ترمینال رو میزنم هیچگونه اتفاقی نمیوفته. یکم راهنمایی میدین؟
۱- وقتی که برای اولین بار JWM را نصب بکنید و بدون آنکه کار خاصی کرده باشید، در محیط دسکتاب کلیک راست کنید، با منوی شکل 1 مواجه خواهید شد.
ولی وقتی در همین منو بر روی ترمینال کلیک میکنیم و هیچ اتفاقی نمی افتد.
اکثریت نصب کنندگان JWM با ناامیدی با آن خداحافظی می کنند. چرا؟
چون:
در JWM بصورت پیشفرض خبری از منوی پویا نیست. چیزی که در مقابل شما قرار دارد یک منوی استاتیک میباشد.
برای راه اندازی منوی پویا به قسمت اول آموزشها مراجعه بفرمایید.
فرض کنیم شما میخواهید با همین منوی استاتیک که به صورت پیشفرض تعریف شده ادامه بدهید. پس من هم شما را تنها نمیگذارم و با هم ادامه می دهیم.
۲- در دبیان وقتی که شما JWM را نصب می کنید، در مسیر etc/jwm/ دو تا فایل با نام های system.jwmrc و debian-menu ایجاد می شود.
چون من آرچ ندارم، احتمال میدهم که در آرچ ، در آن مسیر تنها فایل system.jwmrc ایجاد بشود و فایل debian-menu ایجاد نشود.
این فایل debian-menu چیست و به چه دردی می خورد؟
اگر دبیان نصب میکردید، بوسیله همین فایل debian-menu ، در منویی که در دسکتاب با کلیک راست باز می شد، نگاه می کردید، منویی با نام Debian با زیر منوهایش قرار می گرفت.
خوب به چه دردمان می خورد؟
مثلاً اگر در همان منو به مسیر زیر بروید:
Debian >> Application >> Shells
بروید، سه تا نرمافزار Bash و Dash و Sh در اختیارتان خواهد بود.( عکسهای 2 و 3 )
با همین سه نرمافزار میتوانید کارهای مدنظرتان را انجام بدهید.
ولی فرض میکنیم، که الان ما آرچ داریم و (احتمالا) به این منو Debian دسترسی نداریم.
پس چکار بکنیم؟ با من همراه باشید و عجله نکنید تا بگویم.
۳- الان وقت آنست که برویم سر وقت پرسش اصلی و ببینیم که چه نیم کاسه ای زیر کاسه است که ما بر روی منو Terminal کلیک میکنیم و هیچ اتفاقی نمی افتد.
اینجاست که ما بایستی برویم سر وقت فایل etc/jwm/system.jwmrc/ و ببینیم این ناقلا چرا ما را اذیت می کند.
به این کدها نگاه کنید:
<!-- The root menu. -->
<RootMenu onroot="12">
<Include>/etc/jwm/debian-menu</Include>
<Program icon="terminal.png" label="Terminal">xterm</Program>
<Separator/>
<Program icon="lock.png" label="Lock">
xlock -mode blank
</Program>
<Separator/>
<Restart label="Restart" icon="restart.png"/>
<Exit label="Exit" confirm="true" icon="quit.png"/>
</RootMenu>
وقتی کلیک راست می کنید، ساختار منوی مربوطه از این کدها ایجاد می گردد.
به این کد که قسمتی از کدهای بالایست، دقیقاً توجه کنید:
<Program icon="terminal.png" label="Terminal">xterm</Program>
این کد میگوید در هنگام راست کلیک منویی با نام "Terminal" ایجاد کن و همچنین برای این منو آیکنی با شکل "terminal.png" در کنارش در همانجا ایجاد کن.
خوب وقتی که کاربر این منو را انتخاب کنه چه دستوری بایستی اجرا بشود؟
این دستور:
xterm
دوست عزیز چرا من پیرمرد را اذیت می کنی، ببین اصلاً نرمافزار xterm در سیستمت نصب است؟ نرم افزاری که نصب نیست، چطور میخواهد اجرا بشود؟!
پس برو xterm را نصب کن، آنوقت که میبینی مشکلی که پرسیدی حل می شود.(عکس 4 )
مثلاً من از ریخت و قیافه xterm خوشم نمیآید و با توسعه دهندگانش سر لج هستم،
مثلاً بجایش از xfce4-terminal خوشم می آید، خوب چکار می کنم، این کار را :
این دستور را جایگزین دستور بالایی می کنم:
<Program icon="terminal.png" label="Terminal">xfce4-terminal</Program>
(اگر بخواهی خیلی هم سلیقه بازی دربیاورید می توانید، حتی آیکن دقیق خود برنامه موردنظرتان را هم کنارش قرار بدهید.)
۴-
مطالب تکمیلی:
میشود با ویرایش فایل etc/jwm/system.jwmrc/ کارهایی را که گفتم انجام بگیرد ولی بهتر است بجای اینکار:
۲۵- با فرمان زیر فایل system.jwmrc را به داخل دایرکتوری خانگی کاربر کپی می نماییم.
$ cp /etc/jwm/system.jwmrc ~/
۲۶- با فرمان زیر، نام این فایل را به jwmrc. تغییر نام می دهیم.
$ mv ~/system.jwmrc ~/.jwmrc
چرا؟
یکی از دلایل مهمش این است که اگر بخواهید سیستمتان را آپدیت نمایید و برای این نرمافزار آپدیتی آمده باشد، فایل etc/jwm/system.jwmrc/ اور رایت میشود و تمامی ویرایش هایتان بر روی این فایل میرود روی هوا. پس بهتر است این کارها را در فایل jwmrc. در همان home کاربریتان انجام دهید.