انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: چگونگی نصب بوتلودرlilo  (دفعات بازدید: 854 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 252
  • بی صدا اماپرمعنا! کم گوی اماگزیده گوی! حافظ دوست:)
چگونگی نصب بوتلودرlilo
« : 22 امرداد 1401، 11:05 ب‌ظ »
درود. عزیزان گراب۲ به دلایلی بر روی دستگاه من قابل نصب نیست.
گویا چاره‌ی من نصب لینوکس لودر(lilo) است.
خوب؛ چگونه میتوان این بوتلودر را در فدورا نصب کرد؟
مالی که ز تو کس نستاند، علم است...حرزی که تو را به حق رساند، علم است....جز علم طلب مکن تو اندر عالم... چیزی که تو را ز غم رهاند، علم است... مباش غره به علم و عمل، فقیه! مدام که هیچکس ز قضای خدای جان نبرد!

آنلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4871
  • masoft قدیم
پاسخ : چگونگی نصب بوتلودرlilo
« پاسخ #1 : 23 امرداد 1401، 12:34 ق‌ظ »
فکر کنم آخرین باری که LILO رو استفاده کردم شاید ۱۷-۱۸ سال پیش بوده. مشکل GRUB چیه؟ اگر GRUB نصب نمیشه، احتمالا LILO هم همون مشکل رو خواهد داشت.

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 23 امرداد 1401، 12:38 ق‌ظ »
درود. متأسفانه هارد بنده به دینامیک تبدیل شده است.
ویندوز با صفحه ابی روبه رو شده و نمیتوانم با ابزارهای ویندوز انرا به بیسیک تبدیل کنم(چند نرم افزار بی انکه اطلاعات را حذف کنند اینکار را انجام میدهند).
testdisk هم نمیتواند به بیسیک تبدیل کند.فردی گفتند که لینوکس لودر از دینامیک دیسک پشتیبانی می‌کند.
تنها یک راه مانده؛ آن هم ابزار هایwinpe که نمیدانم با کدام نرم افزار لینوکسی انها را روی فلش رایت کنم.
خوشبختانه AOMEI Partition Assistant در محیطwinpe این عمل را بدون حذف اطلاعات انجام می‌دهد امانمیدانم iso ان روی حافظه فلش رایت خواهد شد یا خیر(برای مثال با ابزار etcher).
شما می‌توانید مرا راهنمایی کنید؟
بسیار ممنون و سپاسگزارم.
« آخرین ویرایش: 23 امرداد 1401، 12:42 ق‌ظ توسط حافظ دوست »
مالی که ز تو کس نستاند، علم است...حرزی که تو را به حق رساند، علم است....جز علم طلب مکن تو اندر عالم... چیزی که تو را ز غم رهاند، علم است... مباش غره به علم و عمل، فقیه! مدام که هیچکس ز قضای خدای جان نبرد!

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #3 : 23 امرداد 1401، 01:34 ق‌ظ »
فردی گفتند که لینوکس لودر از دینامیک دیسک پشتیبانی می‌کند.
بسیار بعید می‌دونم.
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #4 : 23 امرداد 1401، 02:19 ق‌ظ »
از یک سوی مایکروسافت مرا پرس کرد(درهم شکست)، از یک طرفدر لینوکس راه حلی وجود ندارد.
هم از پیش و هم از پس راهی برای نجات ندارم.
لپتاپم بلا استفاده شد(به لطف دینامیک دیسک توانایی نصب سیستم عامل حتی ویندوز را ندارم😁)؛ به لطف مسئول‌های غیور این وطن توانایی خرید یک هارد را ندارم.
« آخرین ویرایش: 23 امرداد 1401، 02:25 ق‌ظ توسط حافظ دوست »

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1923
« پاسخ #5 : 23 امرداد 1401، 02:24 ق‌ظ »
یکم با کارت هایی که داری بازی کن!
الان میگی ویندوزم خرابه نمیشه خب بگیر ویندوز نصب کن! اگه نگران اطلاعات توی C ویندوزی خب مشکلی نیست با یه توزیع زنده برو هرچی اطلاعات مهمه رو رونوشت(کپی) کن توی پارتیشن دیگه و بعدش ویندوز رو نصب کن و فقط پارتیشن C رو پاک کن همین
بعدش هم از توی ویندوز این کار مزخرفش که پارتیشن هارو اینطور کرده(البته واسه کاربر گنو لینوکسی مزخرفه) درست کن و بعدش هم با خیال راحت گنو لینوکس نصب کن تمام

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 23 امرداد 1401، 02:27 ق‌ظ »
درود.نسخه‌ی لایو یک ویندوز را از پی‌‌سی دی بارگیری کردم اما زمانی که روی فلش رایت می‌کنم، به عنوان سیستم عامل شناسایی نمیشود!
احتمالا فقط روی cdرایت میشود که بنده به cdیاdvd خام دسترسی نندارم.
به سقای دشت نینوا قسم می‌خورم که هرکه قصد نصب ویندوز کرد، چونان ویندوز را دهشتناک جلوه می‌دهم که ان فرد دیگران را هم از ویندوز و تمام ساخته‌های مایکروسافت فراری دهد.
تمام ساخته‌های مایکروسافت بلا استثنا تخریبگر و جاسوس هستند.
« آخرین ویرایش: 23 امرداد 1401، 02:31 ق‌ظ توسط حافظ دوست »

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 23 امرداد 1401، 02:36 ق‌ظ »
فکر نکنما؟!  گنو لینوکس با usb ریختی یا روی cd چیزی؟ اگه روی usb پس لپ تاپت پشتیبانی بوت با usb داره و ویندوز هم باید بشه..
احتمالا مشکلاتی توی ریختنش داشتی، از ابزار پیش فرضی که توی گنو لینوکس لایو هست برای نوشتن ویندوز بر روی فلش استفاده نکن چون برای ویندوز کار نمیکنند، میتونی با نصب ونتوی بر روی فلش به راحتی  ایزو انتقال بدی به فلش و ویندوز نصب کنی، خوبی ونتوی اینه هم پشتیبانی legacy و uefi داره پس منطقا نباید مشکلی داشته باشی

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 23 امرداد 1401، 02:39 ق‌ظ »
https://www.ventoy.net/en/download.html
بجای راه و روش های عجیب غریب گمراه کننده این رو تستش کن نصبش هم ساده هست  بعد اینکه اجراش کنی گرافیکیه

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 23 امرداد 1401، 02:46 ق‌ظ »
 دارای پکیج RPM نیست.r

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 23 امرداد 1401، 02:59 ق‌ظ »
خیر چون نیازی نیست
راستی یادم رفت بگم فک نکنم نصب ونتوی بر روی همون فلشی که توزیع زنده(لایو) رو بالا اورده باشی ممکن باشه چون داری از همون فلش استفاده میکنی..، میتونی با داشتن دوتا فلش این مشکل حل کنی، یعنی روی فلشی گنو لینوکس  زنده(لایو) بالا بیاری و روی فلش دومی ونتوی نصب کنی
اول این رو بارگیری کن https://github.com/ventoy/Ventoy/releases/download/v1.0.79/ventoy-1.0.79-linux.tar.gz
بعد از حالت فشرده خارجش کن، هم با خط فرمان هم با نرم افزار گرافیکی که احتمالا توی اون لایو هم میشه اینکار کرد.
خب بعدش برو توی پوشه ونتوی و روی VentoyGUI.x86_64 دوبار کلیک کن(احتمالا بالا میاد اگه نیومد بگو)
و بعدش ازت رمز سیستم میخواد که وارد میکنی، بعدش میری روی گزینه Option و در بخش پارتیشن استایل میزنی که mbr هست(اگه هست)  خب در بخش اصلی نرم افزار که مشخصه نوشته شه Device  اینجا چیزی که میخوای روش ونتوی نصب شه رو انتخاب میکنی، و بعدش گزینه  Install میزنی، با زدن این گزینه اون حافظه ای که انتخاب کردی قالب بندی یا همون فرمت میشه و سپس ونتوی روش نصب میشه برا همین دقت کن درست انتخاب کنی فلش رو

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 23 امرداد 1401، 03:11 ق‌ظ »
خیر چون نیازی نیست
راستی یادم رفت بگم فک نکنم نصب ونتوی بر روی همون فلشی که توزیع زنده(لایو) رو بالا اورده باشی ممکن باشه چون داری از همون فلش استفاده میکنی..، میتونی با داشتن دوتا فلش این مشکل حل کنی، یعنی روی فلشی گنو لینوکس  زنده(لایو) بالا بیاری و روی فلش دومی ونتوی نصب کنی
اول این رو بارگیری کن https://github.com/ventoy/Ventoy/releases/download/v1.0.79/ventoy-1.0.79-linux.tar.gz
بعد از حالت فشرده خارجش کن، هم با خط فرمان هم با نرم افزار گرافیکی که احتمالا توی اون لایو هم میشه اینکار کرد.
خب بعدش برو توی پوشه ونتوی و روی VentoyGUI.x86_64 دوبار کلیک کن(احتمالا بالا میاد اگه نیومد بگو)
و بعدش ازت رمز سیستم میخواد که وارد میکنی، بعدش میری روی گزینه Option و در بخش پارتیشن استایل میزنی که mbr هست(اگه هست)  خب در بخش اصلی نرم افزار که مشخصه نوشته شه Device  اینجا چیزی که میخوای روش ونتوی نصب شه رو انتخاب میکنی، و بعدش گزینه  Install میزنی، با زدن این گزینه اون حافظه ای که انتخاب کردی قالب بندی یا همون فرمت میشه و سپس ونتوی روش نصب میشه برا همین دقت کن درست انتخاب کنی فلش رو
درود. چرا گزینه ی انتخاب ایزو ندارد؟ بله از فلش دوم استفاده میکنم
اصلا چگونه با ان کار کنم؟
بروزرسانی: فایل ایزوی ویندوز را در فلش ونتوی جای‌گذاری کردم.
زمانی که از منوی ونتوی ان را انتخاب میکنم.
اما با یک صفحه ی سیاه و یک کد مانند ارور های صفحه‌ابی مواجه میشوم.
« آخرین ویرایش: 23 امرداد 1401، 03:44 ق‌ظ توسط حافظ دوست »

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #12 : 23 امرداد 1401، 03:30 ق‌ظ »
درود. چرا گزینه ی انتخاب ایزو ندارد؟ بله از فلش دوم استفاده میکنم
اصلا چگونه با ان کار کنم؟
سلام، بازم چون نیاز نیست :D الان فقط نصبش میکنی روی فلش که خب خداروشکر دوتا فلش هم داری، خب بعد نصبش  روی فلش میخوای بدونی چجوری ایزو بریزی روش درسته؟

در اصل ونتوی دیگه اون شیوه قدیمی کنار گذاشته و یه ایده قشنگ داده، برای ریختن ایزو بر روی فلش کافیه پرونده .iso ویندوز یا هر سیستم عامل رونوشت(کپی) کنی بر روی فلش، حالا میگی چطور؟ بعد اینکه ونتوی روش نصب شد فلش بزن به سیستم میبینی که 2 تا پارتیشن هست یکیش برای ونتوی که حجم کمی داره که کاری هم باهاش نداریم ولی پارتیشن دوم میشه گفت خالی هست و فضای زیادی داره(اگه تنظیمات ونتوی دستکاری نکرده باشید فضاش حدودفضای کل فلش میشه) خب حالا شما ایزو رونوشت میکنید توی این پارتیشن و بعدش موقع روشن شدن سیستم میبینید که میتونید ونتوی رو انتخاب کنید برای بوت، و بعد بوت کردنش ایزویی که ریخته بودید بر روی فلش رو انتخاب میکنید و بالا میاد به همین سادگی

این یکی از عکس های خود ونتوی که مشخصه بعد بوت شدن ونتوی به راحتی میشه ایزو مورد نیاز انتخاب کرد
و ایده ونتوی اینجاش جالب تر میشه که دیگه محدود به این نیستید که یک ایزو قرار بدید و میتونید تعداد زیادی ایزو تنها در یک فلش قرار بدید و استفاده کنید برای مثال میتونید ایزو چند توزیع گنو لینوکس بر روی فلش داشته باشید(خودمم اینکار کردم)
شاید یکم بخوای به چیزایی که گفتم فکر کنی پیچیده بشه ولی کار سختی نیست کلا چهارتا کلیک کردن و کپی کردنه :)

آفلاین حافظ دوست

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #13 : 23 امرداد 1401، 05:21 ق‌ظ »
درود. بسیار آسان بود.
ویندوز ۸.۱ را بارگیری کردم تا از روش اپگرید(که اطلاعات را حذف نمیکند) دوباره بتوانم از ویندوز استفاده‌ کنم و هارد ان را به بیسیک تبدیل کنم.
دعا کنید که اتفاقی رخ ندهد(از ساعت ۲ بامداد تا ۸ بامداد تا کنون همچون نگهبانی بیدارم).
از استرس قلبم به چند تکه تقسیم شده است و هر لحظه ترس از اتفاق ناگوار مدام در ذهنم تکرار می‌شود و سر گیجه می‌گیرم🤐
الهی به امید تو!بسمه الله!
هنگام نصب با این ارور مواجه شدم:
Windows cannot open the required file G : \ Sources \ install.wim . Make sure all files required for installation are available , and restart the installation . Error code : 0x8007000D
ضمناً ویندوز ۸.۱ را به کمک دانلود منیجر admبارگیری کردم بنابراین نبایستی مشکلی در بارگیری وجود داشته باشد.
« آخرین ویرایش: 23 امرداد 1401، 05:29 ق‌ظ توسط حافظ دوست »

آفلاین ABOLDOM

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #14 : 23 امرداد 1401، 06:03 ق‌ظ »
خب خوبه همین مرحله رد شدی
مطمئنی که  درست ریخته شده؟ یه چیزی که خیلی پیش میاد و برا خودمم پیش اومده اینه که ایزو کاملا روی فلش ریخته نشده اره!
فلش رو دوباره بزن به سیستم و ایزو قبلی پاک کن، وبعدش دوباره ایزو رونوشت(کپی) کن بر روی فلش ، بعد ریخته شدن روی فلش جداش نکن، خط فرمان باز کن و دستورsync
وارد کن، وقتی دستور سینک کارش به پایان رسید و بسته شد حالا میتونی فلش رو جدا کنی امیدوارم که مشکلت حل بشه وگرنه امکانش هست ایزو دانلودی خراب باشه..
پ‌ن: لپ تاپت از بوت امن پشتیبانی میکنه؟ آیا فعاله؟