سلام vscodium در واقع نسخهای هست که رسمی توسط خود مایکروسافت بیلد گرفته نشده و صرفا از روی سورس اصلی با حذف قسمتهای جمعآوری اطلاعات و کلا جاسوسی مایکروسافت هستش. فرق خاصی با vscode نداره به جز اینکه حداقل میدونی چیزی که داری استفاده میکنی دقیقا از پروژه متنباز خودشه و اینکه فکر کنم از پلاگینهای رسمی خود vscode نمیتونی استفاده کنی. البته این رو مطمئن نیستم نمیدونم.
vscodium توی مخازن رسمی دبیان نیست ولی خبر ندارم توی بقیه مخازن هست یا نه. بهتره اگه هیچ گزینهای واستون جذاب نبود فعلا همین رو نصب کنید؛ توصیه میکنم بیاید سمت ویم/نئویم ولی همینطوری یهویی یکم سختتونه، بهتره روی vscodium یه شبیهساز ویم نصب کنید تا آروم آروم به VimMotionها عادت کنید و بعد مهاجرت کنید این سمتی. اگر هم تازهکار هستید و وقت زیادی رو برای کدنویسی اختصاص نمیدید میتونید مستقیم به آموزش ویم بپردازید؛ من بحث شبیهساز رو برای این گفتم که در حال حاضر وقت زیادی رو با کد ادیتور میگذرونید و بازه زمانی خالی ندارید.
پیشنهاد شخصیم اینه که زیاد هم در دنیای بینهایت ویم/نئویم غرق نشید. مخصوصا اگه در برنامهنویسی تازهکار هستید. تمرکز رو بیشتر بزارید روی مهارتهای اصلی.